reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
jejku że ja prędzej na to nie wpadłam... DZIĘKUJĘ CI SERDECZNIE ! Poczytałam i wszystkie objawy mi pasują do tego wzmożonego napięcia mięśniowego! Powiadasz że Jasiu raz dwa się tego pozbył? Super już się bałam że to coś groźnego i mój mały skarb będzie krzywy :( Tylko na wszelki wypadek zapiszę nas też do neurologa bo do tej pory nasza pediatra mówiła że nie widzi potrzeby ale dla mojego spokoju zapiszę nas.
A co do Twojego gotowania to podziwiam! Ja słaba jestem pod tym względem, jak nie mam czegoś podanego ile i jak mam dodać to na pewno spapram :) Właśnie upiekłam biszkopt z bitą śmietaną i brzoskwiniami... tyle że ze śmietany ..masło się zrobiło i musiałam biec drugą kupić :/ ehhh gotowanie to moja pięta achillesowa ...może się tutaj od Ciebie czegoś nauczę :) Jak coś dobrego będziesz robiła to koniecznie się pochwal ! DZIĘKI WIELKIE RAZ JESZCZE ZA POMOC
Byliśmy u ortopedy w październiku i stwierdził że nie ma śladu po napieciu i że Jasiek jest prościusieńki z prawidłowym napięciem! Ćwiczenia na prawdę dają efekty i powiem Ci że o systematyczność nie jest trudno bo one są w formie zabawy i w trakcie czynności pielęgnacyjnych robione więc sama przyjemnść dla Ciebie i dziecka:) Jasiek uwielbiał jak go "tarmosiłam"
Co do gotowania to dziękuję. Staram się urozmaicać nasze życie kulinarne:) Ja jestem do tej pory w szoku jak mi mój mąż mówi że coś je pierwszy raz w zyciu bo u nich babcia gotowała od zawsze i zawsze te same rzeczy kapuśniak, warzywna , botwinka , ogórkowa, rosół kotlety schabowe ociekajace tluszczem , kotlety mielone to samo , pulpety koperkowe , ziemniaki z kwaśnym mlekiem i tak w koło Macieju. Ja lubię dużo przyprawiać , eksperymentować i próbować nowych przepisów i ulepszac je po swojemu:) Tylko teraz mam troszke mniej czasu na siedzenie w kuchni bo Jasiek wytrzyma max godzinkę ale i tak czasem udaje się ugotować coś nie szybkiego , jak ostatnio np sushi , bo takie rzeczy jak makarony , kotleciki to raz dwa i już :)

Ależ jestem wściekła , odbierał mój dzisiaj mieszkanie i zostawili lokatorzy je w takim stanie że nawet nie pytajcie... i jeszcze pretensje że to normalne ślady uzytkowania... Na przykład zamienili słuchawkę prysznicową z 6 zmiennymi trybami w tym funkcja pary na zwykła za 15 złotych ze sklepu:( No szlag mnie jasny trafił. dysze pod prysznicem od hydromasażu zakamienione! Na szczęście podpisali protokół w którym wszystko jest wyszczególnione... Nie potrafię zrozumiec jak można czyją własność tak traktowac i jeszcze bezczelnie mówic że ślady normalnego użytkowania. Już nie moge się doczekac jak się znimi spotkam na rozliczeniu....

Kochana chce pociągnąć tak urlop opieke i dodatkowy macierzynski aby 1 stycznia 2011 pociagnac i wziąć kase za urlop wypoczynkowy 2011 czy moge miec tymi urlopami przerwę czy muszę mieć ciągłość???I czy zwolnienie wchodzi w grę??

Ja dzisiaj załatwialam w końcu te urlopy w pracy. I powiem Ci tak:

Najpierw wzięłam 2 dni opieki, potem 2 dni urlopu okolicznościowego z tytułu urodzenia dziecka, potem urlop wypoczynkowy za 2010 rok w wysokości 26 dni.

Razem mi wyszło wszystkiego do 21 grudnia, co będzie później to zobaczymy, kadrowa mi podsunęła pomysł, że mogę dogadać się z lekarką może mi wypisze opiekę na Hanię (można 60 dni w roku) wtedy płaci ZUS 80%

Gdybym ja w czasie urlopu wypoczynkowego się rozchorowała, to wtedy biorę L4 a urlop się przesuwa na później.

Nie rozumiem jak chcesz kasę za urlop wypoczynkowy 2011? Z jakiego tytułu?

Kalwa sliczne zdjecia
KasiaJanicka to jak on do tej Bydzi pojechal? czy juz w miescie krazyliscie? dobrze ze koncultacje pozytywne

ja dzisiaj kupilam ten dentinox i sobie wmasowalam dla sprawdzenia, jakie to paskudztwo, fuj
bede dawac to Jaskowi naprawde tylko w razie koniecznosci a tak to gryzaki
Klementinko - mój Jasiek aż mlaska jak mu dziąsełka smaruje dentinoxem ...

Z tytułu wypoczynkowego!!I automatycznie przesunie mi się wychowawcze:)

Ale nikt Ci pieniędzy za urlop niewykorzystany nie da... Rozumiem, że od 1 stycznia chcesz iść na wychowawczy tak? czy na wypoczynkowy?

Chyba, że ustanie stosunek pracy, wtedy dostaniesz pieniądze za niewykorzystany urlop

Chyba że od 1 stycznia weźmiesz urlop który Ci się nalezy a potem wychowawczy

Lena - a ty planujesz wychowawcze, bo do tej pory cały czas mówiłaś, że chcesz wrócić do pracy;-);-)

ja już się zegnam, idę obejrzeć Housika:-D dobranoc

Ostatnia edycja:
po wizycie u koleżanki fajowo;)
jej córcia to taka fajniutka dziewczyneczka ... niedługo nasze tak podrosną :)

ależ naprodukowałyście ... ehhhhh ...

czytam, że tematy kulinarne poruszacie, ja niestety kiepsko z tym stoję ;(, jak nie mam przepisu to tylko to co umiem ugotuje ... niewiele mam inwencji twórczej, niestety ... bo chciałabym często coś fajnego upichcić a tu lipa:(
dobrze chociaż, że mój mąż gotuje

któraś z Was (przepraszam, nie pamietam ;()pisała, że bierze dwa dni urlopu okolicznościowego na urodzenie dziecka ... powiem, że pierwsze słyszę, że przysługuje matce, bo ojcu to tak ...
kto może pomóc? bo jakby mozna było to zawsze dwa dni dłużej w domciu ;)

czy stosujecie te czopki Viburcol czy jakoś tak? mi kobita w aptece zachwalała ale nie kupiłam, a już nic nie pomaga, może te czopki? ale nie chcę kasy w błoto wywalać, bo już ok 100 w temacie ząbkowanie wydałam i g. pomogło

a nasza wtyprawa do Bydzi: w Bydzi byliśmy ponad godzinę przez czasem, mieliśmy cały czas prosto jechać i w pewnym miejscy w prawo odbić... oczywiście przegapilismy miejsce odbicia, ale ze 100 m dalej się zorientowaliśmy, ja do B żeby zawrócił, a on, że objedzie z drugiej strony i tak objechał, że na drugim końcu miasta wylądował............ zapomniał plan miasta zabrac.............. i do mnie z tekstem "mogłąś coś zrobić, żebyśmy trafili, naaawet GPSa nie mamy....." jak ja to usłyszałam, to możecie się domyslić.......... nie pomogło nam to w dotarciu do celu........... w końcu wysiadłam, jakiś pan w wypasionym aucie narysował mi na karteczce drogę do celu i się udało............... a podobno to faceci mają lepszą orientację

co do konsultacji- super chirurg, wszystko nam doskonale wytłumaczył co z tym wnętrostwem, tak po naszemu tłumaczył a nie tym medycznym językiem, Fifi będzie miał zabieg jak będzie miał ok roku, przy okazji zrobią mu stulejkę, okazało sie, że to co kazała robić inna pani dr (naciągać skórkę) spowodowało peknięcia i blizny!!!!!!!!!!! na siusiaku i dziureczka jeszcze mniejsza jest na końcu teraz......... 6 tyg przed zabiegiem fifi dostanie maść na tą stulejkę i jeśli nie pomoże to przy jednym znieczuleniu zrobią i jąderko i stulejkę i jeszcze tego samego dnia fifi wyjdzie do domu, ślad po zabiegu będzie minimalny, ledwie widoczny, nie trzeba będzie ściągać szwów, same się rozpuszą

ostatnio nam pediatra powiedziała, że fifi ma krótkie wędzidełko pod językiem i może to mu przeszkadzać w mówieniu, ten chirurg powiedział, żeby mu przed zabiegiem przypomnieć, to w znieczuyleniu fifiemu ten język sprawdzi i jeśli by tak rzeczywiście było, to i to zrobią za jednym znieczuleniem, żeby dziecka nie truć........ cieszę się, z tego, bo tu w toruniu to wszystko chcieli osobno robić, co by oznaczało trzy znieczulenia i trzy horrory dla dziecka
sam zabieg będzie robiony w ramach NFZ czyli nic nie zapłacę

nie wiem czemu mam wrażenie, że na prywatnej wizycie lekarze traktują pacjenta lepiej i dokładniej tłumaczą i jakoś tak człowiek bez przerażenia wychodzi

ten lekarz dziś zbadał całego Fifiego...... nawet w odbyt zaglądnął, co by hemoroidów nie przeoczyc.. szkoda tylko, że mnie to 150 zł kosztowało niestety, a co miesiąc z wypłąty składki na NFZ potrącają i to całkiem spore............ dość marudzenia o lekarzach

czy ząbkujące dziecko robi straki głodowe? Fifi dziś dwóch posiłków odmówił, bo jak brał cyc do ust to normalnie masakra..........
nawet teraz przez sen popłakiwał przed chwilką

Torunianki- jak spacer udał się? bo w Bydzi to padało jak byłam

Kajdusiu- ja na tą kawe to nawet jak by Fifi nie stękał to bym nie dała rady, mąż ma super orientacje, i zamiast u Ciebie pewnie u lasek nad morzem bym zlądowała...............

reklama
Kpi temat juz byl i mimo ze mnie nie dotyczy to dziewczyny pisaly ze matce tez przysluguje
wiele dziewczyn wykorzystuje go zeby troszke dluzej w domku pobyc
niektorym niestety pracodawca nie przyznaje ale podobno to niezgodne z prawem pracy

Kasia ja slyszalam ze z tym vibrucolem trzeba bardzo uwazac i nie podawac jak cukierkow, naprawde w ostatecznosci
co do konsultacji to super, dobrze ze taki czlowieczy lekarz sie trafil, szkoda tylko ze stulejke maly ma ale w tak mlodym wieku to jeszcze nic nie poczuje
faceci tacy sa, najpierw kogutuja ze wzsystko sami zrobia i wiedza lepiej a potem twoja wina bo to i tamto hehe
a przy zabkowaniu to wszystko mozliwe ale obserwuj czy to zaden wirus, oby nie

Ostatnia edycja:
Do góry