reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Jasiek się bawi, a ja mągę coś napisac. Nocka dzisiaj o niebo lepsza po tej kaszce. Wstał o 5,30!!!Cyc i spal jeszcze do 7;30!!! Tak, więc dzisiaj znowu butla kaszki na noc. Miałam napisac ,że ja dostała już tą paczkę z BOBO VITY i Pampersa.
Alusia- spróbuj z Kaszką to może też u Was będzie ładniejsza nocka.
Kajdusia- Kotek naprawde sympatyczny, dobrze że wrocił. Piłkarz Superowy- a może by go tak na euro do reprezentacji dac? Rodzinkę masz wspaniałą.
A teraz fotki z zakupów; DSC03289 (Medium).jpgDSC03290 (Medium).jpg

reklama
ja też się tylko przywitam na razie
u nas nocka jak zwykle cyc przed 4 i 6, wstaliśmy na dobre po 7 bo nas Asia obudziła:-)
teraz ogarniamy nieco kuchnię i później Was poczytam dokładniej:tak::-)
a jeszcze chcę do pracy dziś podjechać

emalia82 zagłosowane

do później:-D

Witam,

U nas nocka ładnie przespana, do 5:30. Potem cyc, drzemka i butelka. Teraz Mała bawi się w łóżeczku i pewnie niedługo zaśnie ...
Pogoda brzydka ale wybieramy się na spacerek.

I może trochę posprzątam?

Ewa - super, że się udało, i w pracy i w domku, a faceci całkiem nieźle dają sobie radę z Maluchami, jeśli tylko chcą;),
ja wrócę do pracy po roku ... też sporo zmian mnie czeka...

Alusia8989 - na szczęście Natalka się nie obudziła, ale pomysły ludzie mają super ...
A odnośnie więzadełka to nam neonatolog też o tym mówiła na pierwszej wizycie, teraz już nie wspomina więc chyba jest ok. Mogło urosnąć?

emalia82 - super zakupki ... to zaszalałaś ;)

a ja nie mam paczki z bobovity ... bbuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Emalia - zagłosowane no i niezłe zakupki!!!!
Kajdusia - no rzeczywiście słowo płytki powinno mi sie kojarzyć tylko i wyłącznie z jednym...ale ja jakos ostatnio o tym w ogóle nie myśle, chcociaż we wtorek mam morfologię...Idziemy obie z Polusią sie kłuć...Ona na szczepienie ja na morfologię...Ale miło że tak to wyłapałaś!No i super masz rodzinkę, a kociak przesłodki...a Małgosia wcale nie pulpecik :-D
Kpi - u nas też pogoda okropna ale P. dopiero na 15.00 do pracy wiec chyba tez wyskoczymy w miacho!!!!
U nas pobudka tradycyjne...4.30 i 7.00...a teraz moje dziecie gada jak najęte....P. nie przeszkadzało...mimo że to on miał ja dzis rano przejać...a ja nie mogłam zasnąć słysząc jej mega głośne gaworzenie wiec zabrałam ja do drugiego pokoju!!!! Darowałam P. bo wrócił z pracy grubo po północy a jeszcze do tego wyparzył mi butelki Polci które zostawiłam obok zlewu bo już nic mi się wczoraj nie chciało! Takze niech se chłopina pośpi!!!!

A bardzo proszę:) Oto Igulinda w nowej bluzeczce która narazie jest troszkę za duża i robi za sukienkę, i w gratisie z mamą, oraz Igusia na leżaczku:
Zobacz załącznik 297751Zobacz załącznik 297753Zobacz załącznik 297755
Małe i duże ślicznośći :-D:tak:
mi powiedział, że spróbujemy z tą maścią, a jak nie pomoże to wtedy przy zabiegu załatwią

ale jak sobie pomyślę, w ilu miejscach go ponacinaja za jednym zamachem to uż mi słabo

ten dr do mnie, że po zabiegu dziecko nie powinno mieć dolegliwości, jedynie mama ze stresu.... i pewno coś w tym jest
Dobrze, że lekarz w porządku... domyślam sie co musisz przeżywać myśląc o nacinaniu takiego malucha :crazy: brrr oby obyło się bez tego

laski mam taką książkę w co się bawic z niemowlakiem i tam pisali, że dziecko uwielbia patrzec na banki mydlane, dziś jakfifi w łączył syrene to w końcu zaczęłamu mu te banki puszczać i dopóki bańki latały to nie płakał :)
Muszę bańki wypróbować :-D

edit: czy ludzie nie mają choć odrobiny pożycia sąsiedzkiego i wiercą o tej godzinie? do 21.20 był spokój i cisza .... wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, oby tylko Mała się nie obudziła...
Echh skąd ja to znam... nam sąsiad robi w sobotę co tydzień pobudkę o 6... wiertarką...

pulpecik specjalnie dla Kreatorki:
Zobacz załącznik 297846
i jeszcze brat piłkarz
Zobacz załącznik 297847
i zbiorowe zdjęcie wszystkich moich Najukochańszych :-)
Zobacz załącznik 297848

Dobranoc :-)

Super rodzinka :tak:ale moja mała ma chyba jednak bardziej "nabitą" buzię i dwa podbrodki :-D dzieciaki ślicznośći :-) a jakie szczęśliwe z zabawy z tatą :tak:

Zagłosowane :tak: kurczę, a ja już sie w tych paczkach gubię :rofl2:

Nina o 7 zrobiła pobudkę... może nie było by to takie złe, gdyby nie to, że od 4 do 5w ogole nie chciała spać, a wcześniej się kręciła całą noc... :baffled: masakra... dzień pod znakiem ziewania i marudzenia się zapowiada...

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MALUTKIEJ POLI I DLA DOMINIKA!

Ostatnia edycja:
Dzień dobry, dzień dobry:-):-) za parę godzin weekend się zaczyna:rofl2::rofl2: hihi w sumie dla mnie teraz każdy dzień jak weekend:-D:-D

kasiu- ciesze się, ze trafiłaś na kompetentnego lekarza, który wszystko ładnie ci wytłumaczył:tak:, będzie dobrze:tak:

avena
- super dziewczyny z was:tak::tak::-)

izia-tcz - powodzenia na szczepieniu

ewelinka - no ty to na pewno staro nie wyglądasz:no::no: jak widziałam twoje zdjęcie pierwszy raz to byłam w szoku ze masz taka dużą córkę, śliczne masz włosy:tak:

Milka - gratki dla dzielnego synka:-)

Ewa - pierwsze koty za ploty, córeczka dzielnie zniosła o rozłąkę

kajdusia - cudna rodzinka, to zdjęcie ich trojki urocze:tak::-D, piłkarz świetny a mówiłaś ze on do sportu blee, może jednak się przekona;-);-), nie dziwie się, ze w kotku się zakochałaś, śliczny

Alusia
- udanej zabawy weselnej:tak:

emalia - fajne zakupy, śliczne kozaczki:-) a no i zaglosowane

reklama
Gosiagro - co do tego "drugiego becikowego"... nie tylko pracodawcy, pracujący też mogą się ubiegać ale zarobki w tym przypadku naszych mężów nie mogą przekraczać jakieś 500zł... a pracodawcy jeśli mieli stratę dwa lata do tyłu to im się należy, ale w każdym mieście jest inaczej, więc proponuję udać się do MOPS i dowiedzieć, czasami warto się coś więcej dowiedzieć... w naszym przypadku mamy 1000zł ekstra! Męża mama pracuję w opiece i ona się dowiedziała od znajomej o tym zasiłku :)

Do góry