reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Eagle a po jakim czasie Tomuś nauczył się pić z butelki ? :>
na początek było może z 10 prób z herbatką i butelką aventa tak co 2-3 dni i jedyne co udało mu się "wcisnąć" to 10-25 ml
później zakupiłam mleko po tym jak przez dwa dni wieczorem marudził, ciągnął cyca a tam juz nic nie leciało, biedak sie złościł bo głodny śpiący a tu cycki puste już, próbowaliśmy z tą butlą przez 2 dni - rano, na głodnego, na śpiąco i nic efekty takie że wciągał 30-40 ml max.
we wtorek tydzień temu zakupiłam butelke lovi i zassał ja od razu, na początek zrobiłam mm z 60 wody i był płacz jak sie skończyło, od tego dnia codziennie wieczorem dostaje butle i zjada bez problemu
u nas problemem był najwidoczniej smoczek aventa - Tomuś brał do buzi i nie chciał zassac, niby kształt podobny ale ten lovi ma bardziej miękką końcówkę i młody pokochał ja od pierwszego razu:tak:

Agi78 super Twoja mama wygląda, w zyciu bym jej nie dała tylu lat i nieraz nawet myślałam sobie jaką masz młodą mamę jak wrzucałaś jej fotki z Polcią

ja też juz będę zmykać
dzieciaki śpią, na mnie jak juz wspominałam czeka lodówka a i obiadek trzeba jakiś upichcić tylko co? hmmm.... nie ma dziś leny? podrzuciłaby jakiś pomysł:-)

no nic lecę MIŁEGO DNIA dziewczynki

reklama
Kochana ale przychodzi czas że to My powinniśmy zaopiekowac się rodzicami i dawać im wsparcie. Ja wychodze z założenia że jestem już dorosła muszę sobie radzić sama , mając już swoją rodzine i to jest czas na to bym to ja pomogła mamie by odwdzięczyć się teraz za trud wychowania mojej osoby i miłość którą mi dała i daje cały czas.
Właśnie niestety ten czas nadchodzi wielkimi krokami, a właściwie już częściowo nadszedł, nieco za szybko. Z wielką radością poświęcam czas rodzicom, ale teraz mamy malutkie dziecko, inne zobowiązania i czasami czuję, że dni są za krótkie dla mnie jako matki i córki :(

Głodomorek się obudził, zmykamy zaraz na deszczowy spacerek :)

Ostatnia edycja:
Więc widocznie musze dzisiaj kupić butelke z Lovi ;)
A właśnie przyszła paczka z Bebiko :)) Mleko próbka, kaszka próbka i śliniak :)))

dziewczyny wpadne potem bo moje dzieci sie obudzily imusze obiad zrobic ;)

eagle - miłego sprzątania lodówki (podziwiam ja nie cierpię myć lodówki)
Ja to chyba dzisiaj albo lecho z miesem mielonym albo papryke faszerowaną , w zadzie sama nie wiem może rzeczywiscie podrzucicie jakiegos pomysła?:)
zyrako - natchnęłas mnie!!!
Możesz zrobić pyszny makaron z kurczakiem ze smietana i pietruszką. PYCHA jak znajomi do mnie jadą jacyś dawno nie widziani to zawsze sobie życzą to danie lub sajgonki moje na parze

Kroje kurczaka na kawałki smażę lub griluję w miedzy czasie na innej patelni wrzucam masełki jak zacznie się pienić sypie makę i robie taką troszke zasmażkę jak się zrumieni to wlewam bulion w zalezności jak dużo tej zasmażki musi być kremowa dosyć gesta konsystencja tego sosu bo kurczak go troszke rozrzedzi. dodaję natke pietruszki , najlepiej pęczek cały pokrojony drobno i troszke 1-2 min podgotowuję. dorzucam kurczaka i zabielam smietaną , chwilke dusze i podaję z makaronem lub ryżem:)

Ostatnia edycja:
właśnie pomysł na obiad- co zrobić prostego z piersi kurczaka bo pół zamrażalki mam
Najprostsze to kotlety :-) Albo roladki- zawsze wkładam do nich to, co akurat jest w lodówce (ser, papryka, pieczarki, mozzarella, szynka, boczek, cebula, suszone pomidory, pesto... zawsze coś się znajdzie:tak:)

Lenka cos się nie odzywa , czyżby miała złą noc z Gają....
Już wczoraj pisała że mała ciągle jej się budzi!!!
ewelinka - szykuj zgrzewe dla mężą...Napewno jest powtórka TOP MODEL....Nie wiem kiedy ale jest na 100%
zyrraffka
- fajnie że mąż Ci zaczał pomagać....I bardzo się cieszę że Łukaszek pospał troszke w nocy!!!! Fajnie ze znów napisałaś!!!

Moja znów zasnęła....Zjadła i spi, choć czuje że nie potrwa to długo....

Dzięki Kochane za miłe słowa o mojej mamie...Fajna z niej babka...!!!! I liczę że odziedziczyłam po niej geny i będę długo się cieszyć młodym wyglądem jak ona!!!!

Ostatnia edycja:
Ale mam lenia - Jasiu śpi a ja wypadałoby się posprzątać troszke a siedze i piszę na bb:) Leń patentowany ze mnie!!!!
Leje dzisiaj non stop więc pewnie nici ze spacerku :( może się zbiorę w końcu
Poprosze o kopala w pupala na zapęd:) Wygońcie mnie stąd

A ja dzisiaj dostałam paczkę z bebilonu - ten konkurs z linka co któraś wrzucała, ale te próbki były podobno do 31/08 a do mnie doszło. Zawartość: poradnik ekspertów, próbka mleka następnego, próbka kaszki i śliniak z misiem polarnym.
Zamawiałam dla Igi kurtkę, dzisiaj doszła i gratis miała być bluzeczka next, i kurtka jak kurtka ale ta bluzeczka to mi się mega podoba 4e480e2f705e8918med.jpg

reklama
Do góry