reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

witajcie ja nie ogarniam:(stan podgorączkowy był rano teraz już nie widziłam się z położną mówi, że pewnie zęby idą dziewczyny jeżeli zaszcze pię 3 tyg po planowanym terminie to coś się stanie??

reklama
witajcie ja nie ogarniam:(stan podgorączkowy był rano teraz już nie widziłam się z położną mówi, że pewnie zęby idą dziewczyny jeżeli zaszcze pię 3 tyg po planowanym terminie to coś się stanie??

chyba nie

właśnie dostałam pismo z PZU, ze nie dostanę pieniędzy za urodzenie dziecka, brakuje mi 2 tyg. do konca okresu karencji, nie wiedziałam ze na urodzenie dziecka okres karencji trwa 9 miesięcy na pozostałe odszkodowania 6 :((((((

Kochana ale przychodzi czas że to My powinniśmy zaopiekowac się rodzicami i dawać im wsparcie. Ja wychodze z założenia że jestem już dorosła muszę sobie radzić sama , mając już swoją rodzine i to jest czas na to bym to ja pomogła mamie by odwdzięczyć się teraz za trud wychowania mojej osoby i miłość którą mi dała i daje cały czas. Ona zrobiła swoje teraz może odpocząć choć akurat w naszym przypadku tak nie jest bo moja siostra ma 17 lat :) ale staram się pomagać mamie w wychowaniu tej "małej" nieznośnicy!:p

Zgadzam się z tym w 100% i wiem, że nie będzie to łatwe, ale nie wyobrażam sobie nie pomóc lub tym bardziej oddać obcym ludziom pod opiekę

Dziewczyny nie odpisze wszystkim bo mam dziś dzień wariata, młody ciągle wyje i wyje już nie mam pomysłu co mu może być. Mój mąż idzie zaraz do pracy więc zapowiada mi się "super" dzień.

Któraś pytała o pieluchy do wody ja ma Huggisy dla 8 kilowych dzieci ale wiem że są też mniejsze. Uciekam.

Agi sliczna mama, w zyciu nie dalabym jej tyle lat

moja mama ma 50 lat i tez wyglada swietnie, ma swietna figure, mimo ze ciagle narzeka na oponke na brzuchu
cale zycie ma swietna figure i jej tego zazdroszcze bo ja ciagle musze o to walczyc
jak byla ze mna w 9 m-cu ciazy to wazyla 49 kg

Zyraffka szaszlyki, ja wczoraj mialam z cebulka i papryka, pychotka, tylko wczesniej lepiej miesko zamarynowac zeby nie bylo suche

Lena my juz jestesmy z 6 tygodni po terminie a jeszcze 2 poczekamy bo byla infekcja, w tych pierwszych szczepieniach nic sie nie dzieje

ja na chwilkę
majunia usnęła
mały diabeł z niej ostatnio
za to ruszyła z przewrotami, podnoszeniem główki :)
ładnie je, ale pokochala łyżeczkę i butla teraz beee
pochwalę się ostatnimi zdjęciami :) DSC03405a.jpgPA245794a.jpgPA245752a.jpgDSC03397a.jpg

witajcie mamuśki... i robaczki!

DUŻO ZDRÓWKA DLA PATRYCJI I JASIA !

Ja uważam, że na macierzyństwo każdy czas jest dobry pod warunkiem że się tego bardzo pragnie. I tak myslę, że wyliczanie typu najpierw praca, później się dorobię są tak na prawdę bez sensu bo zawsze coś stanie na drodze, zawsze coś jeszcze trzeba będzie zrobić, kupić, osiągnąć :/ Dziecko to nie nowy samochód żeby się zastanawiać czy mnie na niego stać... ale też przenigdy nie zdecydowałabym się na nie gdybym nie mogła mu zapewnić choć podstawowych warunków do życia :)
Ja urodziłam Julka mając 26 lat, moja mama mnie gdy miała 22 lata, brata 3 lata później :) Zawsze byłam z mojej mamy dumna że ma dobry kontakt z nami, moimi koleżankami, potrafi z nimi pożartować, znaleźć wspólny język mam nadzieję że i ja będę tak jak moja mama raczej po przyjacielsku rozmawiać z synkiem i mieć jakieś wspólne zainteresowania (już widzę że mu się aparat foto podoba więc może będzie ze mną zdjęcia robił hihi)

ALUSIA8989 - ja też jestem za srebrną sukienką i białą koszulą, jakoś czarna mi na ślub nie pasuje

ZDEC -śliczna Natalcia a mama to faktycznie ma hopla na punkcie ciuszków hihi

ANIK79- no i ja właśnie się zastanawiałam kiedy chłopcy ta zabawkę odkryją

PERFECTA -widzę że Ty jesteś niezłą kuchareczką i zawsze masz jakieś pyszne pomysły- o więcej proszę bo ciekawie brzmią :D

AGI78 - mamusia super laska!

LENADTR -nic się nie stanie, my drugie szczepienie mieliśmy 12 tyg od pierwszego, (po 3-dniówce 4 tyg trzeba było odczekać a później jeszcze katarek był) nawet lepiej bo maluszek tak nie przeżywał jak pierwsze.

KALWA -śliczna córcia!

Kurcze mamy problem... byłam u lekarza z Julkiem bo niepokoiło mnie że jest jakby lekko wygięty (jak leży na pleckach to lewą stronę ma lekko wygieta w łuk) co prawda nie zawsze tak ma, czasami jest prościutki ale nie wiem czemu czasami jest taki pokrzywiony... pediatra mówiła że nie ma kurczu szyjnego i nie widzi u niego żadnych niepokojących objawów ale jak będziemy u ortopedy żeby to zobaczył i wysłał nas do rehabilitanta który pokaże kilka ćwiczeń, żeby z nim w domu ćwiczyć... normalnie spać w nocy nie mogę bo ortopedę mamy dopiero 10 grudnia -tzn. mamy drugie badanie bioderek wtedy, boję się czy to nie za późno, chyba lepiej się gdzieś prywatnie umówię :/ Teraz mam schizę że coś źle robiłam, ale chyba noszenie na rączkach go tak nie powykrzywiało? Mam nadzieję że te ćwiczenia pomogą :/
Poza tym u nas dziś po odstawieniu wszystkiego był pierwszy posiłek inny niż kaszka -dynia z ziemniaczkami oczywiście Juluś nie cierpi innych rzeczy i strasznie się awanturował no ale kiedyś może polubi :)
buziaki dla maluszków !

Lenka cos się nie odzywa , czyżby miała złą noc z Gają....
Już wczoraj pisała że mała ciągle jej się budzi!!!
ewelinka - szykuj zgrzewe dla mężą...Napewno jest powtórka TOP MODEL....Nie wiem kiedy ale jest na 100%
zyrraffka
- fajnie że mąż Ci zaczał pomagać....I bardzo się cieszę że Łukaszek pospał troszke w nocy!!!! Fajnie ze znów napisałaś!!!

Moja znów zasnęła....Zjadła i spi, choć czuje że nie potrwa to długo....

Dzięki Kochane za miłe słowa o mojej mamie...Fajna z niej babka...!!!! I liczę że odziedziczyłam po niej geny i będę długo się cieszyć młodym wyglądem jak ona!!!!

Kochana dziękuję za pamięć;)Może aż taka zła to nie ale dzisiaj znowu mała miała gorączkę;(

reklama
Ale nas wywialo, normalnie halny chyba tu dolecial:szok:

Agi dopisze sie do dziewczyn mama niezla laska, na tym ostatnim zdjeciu z wozkiem wyglada jak scena z jakiegos filmu romantycznego tak mi sie skojarzylo:-)

zyraffka ja pare dni temu z kurczaka robilam wlasnie roladki jak pisze konniczynka a w srodku serek kremowy i szpinak i to owinelam szynka parmenska wyszly pyszne lekko chrupiace:nerd:

gosiagro usmialam sie z tego salonu muzycznego Kajdusi:rofl2::rofl2: ale wiesz co.. w sumie to ona ma taki troche salon muzyczny przeciez tam wielki fortepian stoi

avena super bluzeczka czekamy na zdjecia Igusi w niej:-D

kalwa super zdjecia gratuluje Majusi przewrotow chyba sie troszke na buzi zaookraglila? Oczy widze ma po mamusi :tak:

Perfecta widze ze ty tez uwielbiasz gotowac smakoszka z ciebie ja ostatnio mialam faze na Nigelle maz mi dal ksiazke w prezencie i szalelismy :tak:

Widze ze jakis dzien obrotowy Lili sie znowu zachcialo i sie laskawie obrocila z brzucha na plecy przy czym ostatni obrot zakonczyl sie wielkim BAM w glowe i juz podkowka na buzi ale mama pogilgala i przeszlo :-D

Ostatnia edycja:
Do góry