reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
N
oj nie złość sie Kochana hi hi
ale dzieci musza byc takimi babskami prawdziwymi moja tez jest pulpecik hihi
:tak::tak::tak::tak::tak:
Nie złoszczę się heh :-D tylko czemu wszyscy do mojego dziecka mówią pulpeciku? ;-)

A powiedz Kochana dlaczego 33 lata to troche nie czas na pierwsze dziecko???? Ja mam 31 lat i to moje pierwsze dziecko a planuje jeszcze jedno mieć... I uważam że to jak najbardziej czas na dziecko... Myślę że to raczej kwestia indywidualna nie zalezna od wieku... bo wiesz różnie życie układam nam scenariusze , chyba najważniejsze jest to by być dobrym rodzicem i kochac swoje dzieci a nie wiek tutaj odgrywa rolę.
Moja mama drugie dziecko , moją siostrę urodziła mając 39 lat :)
Oczywiście nie mówię, że taki rodzic starszy będzie gorszy, po prostu mnie mama urodziła późno, a ja tak nie chciałam, chociażby ze względu na to, że często starsze mamy są brane za babcie... oczywiście kwestia wyglądu, ale pamietam, ze chodziła ze mną do przedszkola dziewczynka i na jej mamę mówili "babcia, po Cieibe przyszła" ile ona sie napłakała, że to mamusia... no i ryzyko chorób genetycznych rośnie wraz z wiekiem. No i oczywiście kwestia jak nam się życie ułoży, ja wolałam najpierw mieć dziecko kiedy nie mam zobowiązań związanych z pracą i mogę się dziecku poświęcić w całości nie stresując się, że zaraz koniec macierzyńskiego...po prostu dla mnie połączenie studiów i macierzyństwa to jest najlepszy czas :-)

Hej dziewczyny. Powiedzcie macie namiary na jakieś fajne kombinezony - śpiworki w necie, bo te co są na allegro jakoś mi nie pasują.
Niestety ja ani w sklepach ani na allegro nic ciekawego znaleźć nie mogę :-(

Ale mała dziś marudzi, normalnie jak nienormalna :tak: dobrze, żę jeszcze siedzenia na kolanach u mamy pasuje, bo już nie wiem co bym z nią zrobiła :-D nawet zabawki sie nie podobają... chyba znowu dziąślaki męczą...

Zdrowia, szczęścia, pięknych ząbków i dużo zabawek dla Jasia!!!
Emilka poległa :) Rano po toalecie zawsze zasypia na dłużej i mam trochę czasu wolnego :)
Dziś pochmurno i deszczowo, ale podobno jeszcze ciepło, więc trzeba kurtkę z kapturem wyciągnąć i korzystać z ostatnich ciepłych dni :)
A jutro kontrola stawów biodrowych, ważenie, mierzenie i kolejne szczepienie :( Ciężki dzień dla Emilki :( W lato się lepiej chodziło do lekarzy, bo mniej ubrań trzeba było zakładać, a teraz już się boję, jak będzie wyglądało ubieranie mojego rozkrzyczanego po szczepieniu dziecka w tyle warstw ciuchów :(

Kreatorka podobnie myśle do Ciebie co do macierzyństwa. Ja co prawda nie studiuje ale ciesze się , że mam teraz już dzieciaczki bo tak sobie myśle że jak będe miała 30 lat to moi niektórzy znajomi będą dopiero wchodzić w pieluchy a ja już będe miała w miare samodzielne dzieci i wtedy będe mogła szaleć. Ja z mężem uwielbiamy podróżować a teraz przy dzieciakach raczej się nie da więc z czasem będe starsza ale też mądrzejsza co za tym idzie będe potrafiła bardziej docenić miejsca które zobacze, zwiedze i dzieci też na tym skorzystają :)

Paula24211 ja mam to samo z jedzeniem. Też ledwo wstane a muszę coś zjesć. Ale muszę się wreszcie zabrać za odchudzanie bo mam jeszcze o 10kg za dużo...

Konniczynka u mnie też o tej porze dzieciaki mają dłuższą drzemke więc mam czas na chwile spokoju. Wypije kawe w tym czasie, pranie powiesze :)

Kurcze w sobote idziemy na wesele i mam do Was pytanie. Bo ja mam sukienke srebrną i czarno-czerwoną a mój mąż ma koszule czarną i białą i powiedzcie mi co ubrać na pierwszy dzień? :) Czy wypada żeby mąż szedł na pierwszy dzień w białej koszuli ?
Aaaa i mam mały sukces. Olek wypił 70ml mleka z butelki :))

Cześć mamuśki:-)Nie chce chwalić dnia przed zachodem słońca ale chyba dzisiaj nie bedzie dnia marudy:-)i noc jaby lepsza bo pierwsza pobudka o 2 w nocy - sukces:-)Teraz też już usnął. Mieliśmy iść na rynek ale się rozpadało i jakoś nie mam ochoty moknąć - tym bardziej że jeszcze po Wiktorię do szkoły trzeba iść. Wczoraj moje dziecko odkryło swojego siusiaka:-)W kąpieli bawił się nożką i mu się ręka na siusiaczka zsunęła ale był zdziwiony:-)Zaczął go ściskać i ciągnąc i smiał się przy tym w głos:-)

zdec - śliczna Natalka:-)pozazdrościć szefowej, mnie czeka rewolucja w pracy
katarzynajanicka - trzymam kciuki za wizyte u chirurga i szybki zabieg w razie konieczności
Kasiulka_1980- słodziak z Hani:-)
hefi - zdrówka:-)
paula24211 - Lenka po prostu boska:-) no a kolejne zdjęcie z Tomaszkiem superowe:-)słodkie maluszki:-)
Agi78 - Twoja Polcia z tego co piszesz to naprawdę Anioł:-)Oskar też od dwóch dni zaczął strasznie głośno krzyczeć - mi uszy odpadają a on ma z tego radochę:-)czekam kiedy sąsiedzi naślą na mnie opieke społeczną że niby cos dziecku robie:-)
Magda M - slicznie zdjęcia - a Kacperek jaki śmiechowy:-)
izia_tcz - pozazdrościć snu synka:-)
gosiagro - zdjęcia żyrafy niesamowite:-)

Jasiu, Patrycjo - wszystkiego najlepszego - samych pogodnych dni pełnych uśmiechów:-)

Wczoraj moje dziecko odkryło swojego siusiaka:-)W kąpieli bawił się nożką i mu się ręka na siusiaczka zsunęła ale był zdziwiony:-)Zaczął go ściskać i ciągnąc i smiał się przy tym w głos:-)

Oskar też od dwóch dni zaczął strasznie głośno krzyczeć - mi uszy odpadają a on ma z tego radochę:-)czekam kiedy sąsiedzi naślą na mnie opieke społeczną że niby cos dziecku robie:-)

:-D:-D:-D:-D:-DJak dorośnie, też będzie się siusiakiem bawić ;-)
Ja przez kilka tygodni po porodzie byłam przygotowana na najazd opieki społecznej:-p;-) teraz na szczęście głosik Emilki ma niższe tony i sąsiedzi już się nie pytają, czy mała choruje :-)

Kreatorka - Nie uważam by 40-48 letnia kobieta wyglądała jak babcia:) bo taki mniej więcej rodząc dziecko w wieku 33 lat będzie się miało wiek jak dziecko będzie chodziło do szkoły:) Ja chciałam urodzić dziecko w wieku 25 lat po skończeniu studiów , ale z zastrzeżeniem że muszę być gotowa na dziecko tzn. mieć partnera którego będę kochać a on mnie tak by dzicko miało i kochającą matkę i ojca , by było nas "stac" na dziecko by nie zabrakło mu niczego i tym podobne. Poznaliśmy się z moim mężem jak miałam 24 lata i tak naprawde wszystko zaczynałam od nowa w życiu , więc już 25lat odpadło. Do wszystkiego dochodzilismy wspólnie powolutku , poznaliśmy się , ustatkowaliśmy i przyszedł taki czas że bardzo zaczeliśmy chcieć mieć dziecko:)
Ja uważam że na wszystko w życiu przychodzi czas i u każdego ten czas jest inny. Czy uważasz że dla dziecka ważniejsze jest że ktoś z kolegów rodziców nazwał dziadkami? czy to że w domu mają np. ciepło ogniska domowego , szacunek i miłość?
Ninka to cudowna śliczna dziewczynka i wcale nie pulpecik!!! A oczka coś pięknego:) Co do kombinezonów. Bywasz w Wawie czasem? bo na Namysłowskiej w sobote widziałam całe stoisko kombinezonowe , ja juz mam 4 wiec nie kupowałam ale wszystkim z Wawy i okolic polecam
paula - smacznego!
koliander - super że jest poprawa z tym ulewaniem
konniczynka- powodzenia jutro na szczepieniu oby obyło się bez płaczu

myslalam ze Was nie doczytam

tak na szybko bo Jas strasznie marudzi i spac nie chce
Hefi dobrze ze juz wiesz co to jest, niedlugo pewnie przejszie skoro juz leki masz
Paula super przyjaciele
Perfecta dla Jasia moc calusow i zdrowka

co do wieku mam to moja mama jest i bardzo mloda i dojrzala mama w jednym
mnie rodzila majac 21 lat, potem brat a na koncu, bedac juz kolo 35 urodzila siostre
teraz kiedy ja z bratem juz nie mieszkamy w domu ona nadal ma dziecie i sie z tego bardzo cieszy, mowi ze gdyby nie to pozniejsze macierzynstwo czulaby sie o wiele starzej

no i po spaniu a że pogoda pod psem to i humor nijaki .
Wybieram się dziś do gina ale czy dojde to się okaże chyba w koncu czas
jutro szczepienie dobra laski spadam trochę młodym i domem się zająć do pużniej pa
a u nas pogoda także się popsuła i tylko patrzeć jak będzie padać

mój najmłodszy pojadł i zasnął, ciekawe czy pośpi do 14,15 jak przez ostatnie 2 dni?
teraz jeszcze chwilką i Asię też trzeba będzie spacyfikowac i do łóżka położyć a na mamę czeka lodówka do umycia, ech....co za przyjemność:sorry2:
Aaaa i mam mały sukces. Olek wypił 70ml mleka z butelki :))
gratulujemy małych sukcesów, my tez od takich ilości zaczynaliśmy a nawet mniej

Anik79 trzymamy kciuki za dzień bez marudy

reklama
A własnie Dziewczynki czy Wy też zauważyłyście że nasze mamy wyglądaja teraz lepiej niż jak byłyśmy w podstawówce???
Bo ja tak obserwuję moją , moich przyjaciółek i znajomych i na prawde teraz wyglądaja kozystniej niż jak chodziłysmy do szkoły. Za moich czasów mamy nosiły trwałą , bo taka moda była, która je postarzała i wogóle taka ładna teraz ta moja mamunia:)

Do góry