reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

perfecta - my podajemy cyca ile chce, butlę 120 lub 150 mm, i do tego obiadek. Czasem zje 4 butle, czasem 2 ... , cały kłopot w tym, ze nie wiadomo ile ściąga z cyca ... dla nas wyznacznikiem jest dobre przybieranie na wadze, pogodne i szczęśliwe dziecko, - czyli wszystko na instynkt matczyny i ojcowski ;)
chyba Ci nie pomogłam ....

reklama
Zyraffko specjalnie dla Ciebie:-):-)
zyrraffka.jpg

dziewczyny widziałyście to ?co o tym myślicie?Gryzak Do Podawania Pokarmu, Canpol, + GRATIS
To jest świetne...My juz mamy takie coś...Wkładasz banana, czy tam coś innego i dziecko ćlamie....Ale zjada...Narazie Polcia jednym sie bawi i go gryzie pustego, co jej chyba troszkę pomaga przy dziąsełkach, a drugi schowany jak zaczniemy podawać coś innego niz mleczko tylko!

eagle - ale byłoby super ale chyba nam sie nie trafi, bo już byłoby tego luksusu za dużo! mamy takie cudowne i grzeczne dziecko i jeszcze brak bolesnego ząbkowania? za dużo na raz ;)
Ja tam życzę żeby było bezboleśnie...Trzymam kciukasy!!!

Mam strajk głodowy ! Jasiek ani mysli o mleczku , leży sobie na materacyku teraz i sie bawi ... spróbuje za 30 minut.
Dziewczyny powiedzcie mi bo Jas dzisiaj kończy 5miesięcy jak podajecie mm? Ja dzisiaj chyba zacznę po 180ml 4 razy plus obiadek pełny Bo póki co podawałam 6razy 150ml i między posiłkami zupkę
Moja zjada mniej wiecej 4 razy po 150ml i 2 razy po 180ml (oczywiście + - )
No i :

Wszystkiego dobrego dla Jasia z okazji ukończenia 5 miesięcy!!!!
Dużo zdrówka, uśmiechu oraz radości!!!
Daj Kochanie jak najwięcej szczęścia swoim rodzicom!!!
Ciotka BB z Polcią

eagle - ale byłoby super ale chyba nam sie nie trafi, bo już byłoby tego luksusu za dużo! mamy takie cudowne i grzeczne dziecko i jeszcze brak bolesnego ząbkowania? za dużo na raz ;)
no tak toż to byłaby juz rozpusta na całego:-D
Mam strajk głodowy ! Jasiek ani mysli o mleczku , leży sobie na materacyku teraz i sie bawi ... spróbuje za 30 minut.
Dziewczyny powiedzcie mi bo Jas dzisiaj kończy 5miesięcy jak podajecie mm? Ja dzisiaj chyba zacznę po 180ml 4 razy plus obiadek pełny Bo póki co podawałam 6razy 150ml i między posiłkami zupkę
my też póki co cyc i wieczorem po kąpieli 120-150 ml mm
może spróbujcie zrezygnować na początek z jednego karmienia mm a nie od razu z dwóch, tak żeby stopniowo wydłużać czas między posiłkami bo jak dobrze zrozumiałam to do tej pory było 6 razy mm plus zupka a teraz chcecie tak od razu 4 razy mm plus obiad?
później kolejne karmienie mm zastąpiłabym owockiem, kaszką lub deserkiem jakimś

gosiagro cudna ta "nasza" żyrafka

no i po spaniu a że pogoda pod psem to i humor nijaki .
Wybieram się dziś do gina ale czy dojde to się okaże chyba w koncu czas
jutro szczepienie dobra laski spadam trochę młodym i domem się zająć do pużniej pa

Przepraszam, ale ze mnie ciotka pominęłam:
Patrycjo Skarbie dla Ciebie też wszystkiego co w życiu najlepsze i najpiękniejsze z okazji ukończenia 5 miesięcy!!!!

Ale szaruga... a wczoraj bylo tak pieknie :confused2::confused2:

koriander - jak sobie z refluksem radzicie?
Chyba dosc dobrze..mala mniej ulewa, nosze ja po kazdym posilku, spi na uniesionym lozeczku, wiecej czasu spedza w lezaczku i musze przyznac ze mniej placze i sie tak juz nie prezy, lekarz mowil ze wlasnie jak w nocy spala na plasko to kwas zoladkowy przez cala noc wplywal do przelyku i to powodowalo podraznienie i bol, a teraz prawdopodobnie to sie zaleczylo. Niby takie proste, mama mi mowila o tych ksiazkach jak mala miala 6 tyg a my dopiero teraz je pod lozko wstawilismy..no ale mam nadzieje ze idziemy w dobrym kierunku, teraz tylko kontrolowac przybieranie :tak:
My po szcepieniu i wazeniu Niesety waga nie jest porazajaca 160 gr w 2 tyg.... w sumie wazy teraz 6260 przy najnizszej wadze 2200 , ale w miesiac przytyl 560 wiec najgorzej tez nie jest lekarka juz nic nie mowila o badaniach ale jednak je zrobimy po co kiedys miec do siebie pretensje.
nie martw sie masz zdrowego synka to najwazniejsze, ciesze sie ze juz sie tak nie stresujesz :tak:

Ja to dzisiaj wszystkie miejsca na podium pobijam:( Masakra... nie śpimy od 4:( i mała wcale nie ma zamiaru iść spać:( Ja jej dam długie spanie w dzień, niech sobie pomarzy. I nie będzie chodziła spać o 19, najwcześniej o 20. Bo masakra, jeszcze po drodze karmienia. I spałam może z 4h:(((
a ile Natalka spi w dzien? Moze rzeczywiscie za bardzo sie wysypia, u nas dziennie max 2 godz (3-4x po pol godziny), chociaz kazde dziecko jest inne i ma inne potrzeby. powodzenia oby szybko sie to ladnie ulozylo :sorry2:
to i ja Wam wkleje moją mała plujkę
prosze zobaczcie wszystkie czerwcowe ciocie jak ślicznie jem kaszke heehZobacz załącznik 297434
ale slicznosci umorusane :-)
Dziewczyny wiem że nikomu nie odpisałam ale musze wpasć w rytm :)
A co do mojej rodzinki to Witaj na Facebooku! - tu na Facebooku
http://nk.pl/profile/32240525 - tu na naszej-klasie.
wpadaj powoli :tak: widze ze tez jestes mlodziutka mamusia :tak:

hefi ciesze sie ze to nie to najgorsze, bedzie dobrze ;-)
Agi koniecznie zrob zdjecia przy pierwszej kaszce :-) I sie nam pochwal jak bylo :tak:
kreatorka ja tam nie uwazam Ninki za pulpeta, zobaczysz jak zacznie sie raczkowanie i chodzenie to zrobi sie z niej chudzielec
eagle masz cudowne dziecko :tak:
izia chyba avena pisala o tej siateczce wyglada na interesujaca, ja tam daje kawalek jablka lub gruszki do ssania ale caly czas musze pilnowac wiec pewnie taki przyrzad jest praktyczniejszy

Perfecta sto lat i samych przespanych nocy dla Jasia!!

Zabki zabki, wychodzcie!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
dziękujemy za kciukasy ;)
będę informowała na bieżąco co i jak z ząbkami ...

dziś jedziemy w odwiedziny do koleżanki, która ma 1,5 córeczkę i drugą w brzuszku!

przesyłam buziaki dla dzisiejszych jubilatów:)

Do góry