reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

perfecta - my podajemy cyca ile chce, butlę 120 lub 150 mm, i do tego obiadek. Czasem zje 4 butle, czasem 2 ... , cały kłopot w tym, ze nie wiadomo ile ściąga z cyca ... dla nas wyznacznikiem jest dobre przybieranie na wadze, pogodne i szczęśliwe dziecko, - czyli wszystko na instynkt matczyny i ojcowski ;)
chyba Ci nie pomogłam ....

reklama
Zyraffko specjalnie dla Ciebie:-):-)
zyrraffka.jpg

dziewczyny widziałyście to ?co o tym myślicie?Gryzak Do Podawania Pokarmu, Canpol, + GRATIS
To jest świetne...My juz mamy takie coś...Wkładasz banana, czy tam coś innego i dziecko ćlamie....Ale zjada...Narazie Polcia jednym sie bawi i go gryzie pustego, co jej chyba troszkę pomaga przy dziąsełkach, a drugi schowany jak zaczniemy podawać coś innego niz mleczko tylko!

eagle - ale byłoby super ale chyba nam sie nie trafi, bo już byłoby tego luksusu za dużo! mamy takie cudowne i grzeczne dziecko i jeszcze brak bolesnego ząbkowania? za dużo na raz ;)
Ja tam życzę żeby było bezboleśnie...Trzymam kciukasy!!!

Mam strajk głodowy ! Jasiek ani mysli o mleczku , leży sobie na materacyku teraz i sie bawi ... spróbuje za 30 minut.
Dziewczyny powiedzcie mi bo Jas dzisiaj kończy 5miesięcy jak podajecie mm? Ja dzisiaj chyba zacznę po 180ml 4 razy plus obiadek pełny Bo póki co podawałam 6razy 150ml i między posiłkami zupkę
Moja zjada mniej wiecej 4 razy po 150ml i 2 razy po 180ml (oczywiście + - )
No i :

Wszystkiego dobrego dla Jasia z okazji ukończenia 5 miesięcy!!!!
Dużo zdrówka, uśmiechu oraz radości!!!
Daj Kochanie jak najwięcej szczęścia swoim rodzicom!!!
Ciotka BB z Polcią

eagle - ale byłoby super ale chyba nam sie nie trafi, bo już byłoby tego luksusu za dużo! mamy takie cudowne i grzeczne dziecko i jeszcze brak bolesnego ząbkowania? za dużo na raz ;)
no tak toż to byłaby juz rozpusta na całego:-D
Mam strajk głodowy ! Jasiek ani mysli o mleczku , leży sobie na materacyku teraz i sie bawi ... spróbuje za 30 minut.
Dziewczyny powiedzcie mi bo Jas dzisiaj kończy 5miesięcy jak podajecie mm? Ja dzisiaj chyba zacznę po 180ml 4 razy plus obiadek pełny Bo póki co podawałam 6razy 150ml i między posiłkami zupkę
my też póki co cyc i wieczorem po kąpieli 120-150 ml mm
może spróbujcie zrezygnować na początek z jednego karmienia mm a nie od razu z dwóch, tak żeby stopniowo wydłużać czas między posiłkami bo jak dobrze zrozumiałam to do tej pory było 6 razy mm plus zupka a teraz chcecie tak od razu 4 razy mm plus obiad?
później kolejne karmienie mm zastąpiłabym owockiem, kaszką lub deserkiem jakimś

gosiagro cudna ta "nasza" żyrafka

no i po spaniu a że pogoda pod psem to i humor nijaki .
Wybieram się dziś do gina ale czy dojde to się okaże chyba w koncu czas
jutro szczepienie dobra laski spadam trochę młodym i domem się zająć do pużniej pa

Przepraszam, ale ze mnie ciotka pominęłam:
Patrycjo Skarbie dla Ciebie też wszystkiego co w życiu najlepsze i najpiękniejsze z okazji ukończenia 5 miesięcy!!!!

Ale szaruga... a wczoraj bylo tak pieknie :confused2::confused2:

koriander - jak sobie z refluksem radzicie?
Chyba dosc dobrze..mala mniej ulewa, nosze ja po kazdym posilku, spi na uniesionym lozeczku, wiecej czasu spedza w lezaczku i musze przyznac ze mniej placze i sie tak juz nie prezy, lekarz mowil ze wlasnie jak w nocy spala na plasko to kwas zoladkowy przez cala noc wplywal do przelyku i to powodowalo podraznienie i bol, a teraz prawdopodobnie to sie zaleczylo. Niby takie proste, mama mi mowila o tych ksiazkach jak mala miala 6 tyg a my dopiero teraz je pod lozko wstawilismy..no ale mam nadzieje ze idziemy w dobrym kierunku, teraz tylko kontrolowac przybieranie :tak:
My po szcepieniu i wazeniu Niesety waga nie jest porazajaca 160 gr w 2 tyg.... w sumie wazy teraz 6260 przy najnizszej wadze 2200 , ale w miesiac przytyl 560 wiec najgorzej tez nie jest lekarka juz nic nie mowila o badaniach ale jednak je zrobimy po co kiedys miec do siebie pretensje.
nie martw sie masz zdrowego synka to najwazniejsze, ciesze sie ze juz sie tak nie stresujesz :tak:

Ja to dzisiaj wszystkie miejsca na podium pobijam:( Masakra... nie śpimy od 4:( i mała wcale nie ma zamiaru iść spać:( Ja jej dam długie spanie w dzień, niech sobie pomarzy. I nie będzie chodziła spać o 19, najwcześniej o 20. Bo masakra, jeszcze po drodze karmienia. I spałam może z 4h:(((
a ile Natalka spi w dzien? Moze rzeczywiscie za bardzo sie wysypia, u nas dziennie max 2 godz (3-4x po pol godziny), chociaz kazde dziecko jest inne i ma inne potrzeby. powodzenia oby szybko sie to ladnie ulozylo :sorry2:
to i ja Wam wkleje moją mała plujkę
prosze zobaczcie wszystkie czerwcowe ciocie jak ślicznie jem kaszke heehZobacz załącznik 297434
ale slicznosci umorusane :-)
Dziewczyny wiem że nikomu nie odpisałam ale musze wpasć w rytm :)
A co do mojej rodzinki to Witaj na Facebooku! - tu na Facebooku
http://nk.pl/profile/32240525 - tu na naszej-klasie.
wpadaj powoli :tak: widze ze tez jestes mlodziutka mamusia :tak:

hefi ciesze sie ze to nie to najgorsze, bedzie dobrze ;-)
Agi koniecznie zrob zdjecia przy pierwszej kaszce :-) I sie nam pochwal jak bylo :tak:
kreatorka ja tam nie uwazam Ninki za pulpeta, zobaczysz jak zacznie sie raczkowanie i chodzenie to zrobi sie z niej chudzielec
eagle masz cudowne dziecko :tak:
izia chyba avena pisala o tej siateczce wyglada na interesujaca, ja tam daje kawalek jablka lub gruszki do ssania ale caly czas musze pilnowac wiec pewnie taki przyrzad jest praktyczniejszy

Perfecta sto lat i samych przespanych nocy dla Jasia!!

Zabki zabki, wychodzcie!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
dziękujemy za kciukasy ;)
będę informowała na bieżąco co i jak z ząbkami ...

dziś jedziemy w odwiedziny do koleżanki, która ma 1,5 córeczkę i drugą w brzuszku!

przesyłam buziaki dla dzisiejszych jubilatów:)

Do góry