reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

po twoich postach w zyciu bym nie pomyslala ze jestes taka mlodziutka, bardzo dojrzala z ciebie mama
mi chodzilo o to ze to jakby przeznaczenie skierowalo Was ku sobie, no po prostu Nina chciala i juz:)
Bardzo miło mi to czytać :-) Nina jest najwspanialszym skarbem jaki mógł nam się przytrafić :-)

kreatorka ja podobnie też przyrzekłam sobie że będę młodą mamą:) Bo moja mama jak mnie urodziła miała grubo ponad czterdziechę... no i podobnie słowa dotrzymałam... mam 22lata;)
Moja miałam 33 lata i wg mnie to już trochę nie czas na dzieci... no przynajmniej nie na pierwsze dziecko... :happy:

Kreatorka Nina piekna a co do akcja z jabluszkiem to moj maz zawsze mnie upomina ze absolutnie nie mozna dziecka krztuszacego sie podnosic do gory bo to z czym walczy sila grawitacji wpychamy mu spowrotem. Wiem ze to jest odruch tez tak robilam teraz juz opanowalam i odwracam na bok nie podnosze do gory, ale wskazane jest wrecz obrocenie glowka w dol zeby pomoc . A moj maz jest ratownikiem medycznym wiec sie slucham :))
W sumie różnie mówią... mnie uczyli, żeby na ramię brać dziecko z głową w dół na kursie... najważniejsze chyba jednak, żeby dziecko na plecykach nie zostało i się nie zakrztusiło :tak:
ale słodziutka i jaki pulpecik:)
Powtarzam po raz kolejny!!! Nina nie jest pulpetem :tak::-D heh

a tutaj pierwsze swaty Lenki z Tomaszkiem (eweli):-D:-D:-D:-D:-D:-D
Zobacz załącznik 297436
Zobacz załącznik 297437
Śliczne dzieciaczki :tak::-D

My dziś od 7 nie śpimy... nie chce mi sie!

reklama
Zdec...a pamietasz jak narzekałyśmy że nasze maluchy nie chcą się urodzic ( naszym to już w ogóle się nie spieszyło)...a teraz są chwile ze sie marzy o przespanych nocach, wyjsciach w miasto....Ach....Ale i tak nie oddałabym żadnego dnia z Polcią za żadne skarby świata....Zresztą moje dziecie to Anioł...
Teraz leży obok mnie i piszczy niesamowicie już od 10 minut i smieje się przy tym...Nie wiem skad ona podłapała te dzwięki!!!! A tatus sobie smacznie spi (mimo ze to jego dzien na poranne wstawanie)...no ale niech ma! A co tam!

Jestem dzisiaj jakaś zamulona, miałam napisać hefi że bardzo się cieszę że to nie wrzody i zapomniałam:(
No i koniec spania:( Jezzuuuuuuuuuuuuuuuu......

Zdec - u mnie Kacperek wstaje o 6-30 i potem za cholerke nie da się położyć spać :-( zasypia dopiero po 10, przy cycku a do tej dziesiątej to daje popalić

a tutaj pierwsze swaty Lenki z Tomaszkiem (eweli):-D:-D:-D:-D:-D:-D
Zobacz załącznik 297436
Zobacz załącznik 297437

przecudna parka :-) a jak się za rączki trzymają :-)

Bardzo miło mi to czytać :-) Nina jest najwspanialszym skarbem jaki mógł nam się przytrafić :-)

Moja miałam 33 lata i wg mnie to już trochę nie czas na dzieci... no przynajmniej nie na pierwsze dziecko... :happy:

W sumie różnie mówią... mnie uczyli, żeby na ramię brać dziecko z głową w dół na kursie... najważniejsze chyba jednak, żeby dziecko na plecykach nie zostało i się nie zakrztusiło :tak:

Powtarzam po raz kolejny!!! Nina nie jest pulpetem :tak::-D heh

Śliczne dzieciaczki :tak::-D

My dziś od 7 nie śpimy... nie chce mi sie!

A powiedz Kochana dlaczego 33 lata to troche nie czas na pierwsze dziecko???? Ja mam 31 lat i to moje pierwsze dziecko a planuje jeszcze jedno mieć... I uważam że to jak najbardziej czas na dziecko... Myślę że to raczej kwestia indywidualna nie zalezna od wieku... bo wiesz różnie życie układam nam scenariusze , chyba najważniejsze jest to by być dobrym rodzicem i kochac swoje dzieci a nie wiek tutaj odgrywa rolę.
Moja mama drugie dziecko , moją siostrę urodziła mając 39 lat :)

IMG_7202.jpgIMG_7221.jpgjedna z minek Kacperka

Witam,

Mała śpi a ja próbuję Was doczytać, napisałam nawet posta ale coś nacisnęłam i cała strona się zamknęła. Jak mnie to wkurza!

Avena - fajne zaproszonka, a szukałaś może jakiejś ozdoby na tort? bo ja nie mogłam znaleźć ale ja noga z szukania jestem ;(

zdec - no ładnie mama zrobiła z torebką, zgłoście na policję koniecznie i weźcie kwitek - moze się przydać jakby coś ...

koriander - my też nie wiedzieliśmy, ze się przyda taka gondolka ale wózek nam sie podobał i po prostu miał taką funkcję ... czyli mamy w gratisie:-)

Agi78 - śliczne obie i widać, że spacerek udany!

Ewa - trzymam kciuki za pierwszy dzień w pracy, a często będziesz miała takie dyżury?

Perfecta - zgadzam sie z Tobą, wiek na dziecko nie gra roli, oby tylko rodzice kochali i byli w stanie zapewnić dziecku czego mu trzeba ...
a poza tym to ja też młodą mamą chciałam być ale życie napisało dla mnie inny scenariusz ... ;)

Karo - gdzie chodzisz z Milenką na basen? szukam jakiegoś dobrego w Warszawie ... , a pozostałe dziewczyny ze stolicy? macie jakieś godne polecenia miejsca?

właśnie gościu zaczął wiertarką wiercić ... ciekawe ile Natalcia pośpi ...

edit. już nie śpi ...:(

reklama
Paula - Lenka super , je zupełnie jak mój Jasiek a najfajniej jest jak sobie kichnie w trakcie konsumpcji zupki, śmiejemy sie wtedy że trzeba juz powoli pomyśleć o tym by naokoło wyłożyć folie malarską:p:)
Para piękna z Lenki i Tomaszka
zdec - tak piszą że laktator nie pobudza latacji tak jak dziecko natomiast czytałam tutaj że Aventa laktator jest całkiem dobry bo ma tę wkładke wspomagającą laktację
Agi - mój Jas obudził się i wydaje także niezidetyfikowane odgłosy typu "gggiiiiiiii" "gaaaaaaaaaaa" "auuuuuugggaaa" Ja sobie nagrałam te gadulstwo i mam fajny dzwonek na komórce:)
Madzia - Ale Kacperek minki strzela - super ! się usmiałam no:)

Aleście mi namieszały z tymi krzesełkami do karmienia wczoraj teraz już nie wiem które kupić ... Bo ze 3 bym chciała :p
Okis idę nakarmić mlecznego potworka :p

Ostatnia edycja:
Do góry