reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
czwarta :-)
u nas nocka wreszcie spokojna, wstawałam tylko 2 razy, ale to pewnie dlatego że Kacperek prawie całą nocke przespał na brzuszku.
My przy ząbkowaniu dajemy Kacperkowi jeszcze czopki Viburcol , i Kamilie oraz maść na dziąsełka i dajemy rade :-)

Ide wyszykować Szymka do przedszkola

Cześc Dziewczyny
Wiem że bardzo żadko pisze ale może mnie jeszcze pamiętacie. Piszecie o ząbkach, u nas póki co chyba ani widu ani słychu. Olek co prawda marudzi ale ja tam nic w jego buzi nie widze.
My też się budzimy o 5 najpóźniej o 6 a w nocy pobudka co 1h. Więc Zdec nie wiem czy to jakieś pocieszenie ale ja też tyle dzisiaj spałam.
Próbuje przejść na butelke za pomocą LENY ale bardzo kiepsko idzie. Olek nie chce butelki i koniec... Niby coś tam wczoraj wypił ale mało co, sama nie wiem już co mam robić. Chciałam go zostawić bo w sobote idziemy na wesele ale widze że chyba jednak bede musiała go zabrać ze sobą.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jasiek sobie słodko spiocha a mama kawa i bb na luzie:) Se ponadrabia w końcu a co!:):p
avena - Piękne zaproszenia
Klementinka - ja mam Implast Bolder wózek i w nim tez się w gondolce podnosi oparcie na 3 poziomy. Apropos muzyki poważnej dla dzieci to na tvn style ostatnio był program i udowodnili że muzyka poważna jak i rozrywkowa i każda inna w takim samym stopniu działaja na mózg , więc spokojnie mozesz swojej ulubione muzyki słuchać :)
EWA - Wszystkiego naj dla Karolinki (przepraszam że spóżnione) Miłego dnia w pracy!
Agi - super zdjecia spacerowe:) a "wewióra " jaka ładna angielska :) u mnie po podwórku takie rudziutkie biegają:)
kreatorka - zdjęcie super, a jaki błysk na półce :)
Kasiek - super że USG główki w pożądku , a rehabilitacja się nie martw , my z Jasiem jesteśmy przykładem że rehabilitacja pomaga Na pewno będzie super i szybko wszystko wróci do normy!!!
zdec - świetnie z tą Twoją pracodawczynią , a dokumenty zaginone od razu na policje trzeba zgłosić. Może podrzucą chociaż dokumenty:( Współczuję całej sytuacji Spóznione życzenia dla NATALCI z okazji 4 miesięcy:)
koliander, koniczynka - kotleciki robię tak jak schabowe czyli rozbijam a pózniej jajko i zamiast mąki to pistacje rozgniecione w moździerzu (nie muszą być na proszek część może być drobno bo się dobrze przylepiają do kotleta) i na patelnie tylko UWAGA trzeba je smarzyć na małym ogniu bo się szybko zwęglają jak za duży:)
Lanka , KasiaJanecka - współczuję przemeczenia i życzę dzisiaj spokojnieszego dzionka.
Kasiajanecka- używasz J&J , mój Jasiek jedyne po czym go wysypało to J&J. Dentinox lepszy od bobodentu , wczoraj poszłam do apteki bo chciałam wlaśnie kupić bobodent ale farmaceutka mi odradziła mówiąc że dentinox który mam w domu jest dużo lepszy i silniejszy
POWODZENIA NA KONSULTACJI FIFIEGO
Lencja - super macie z tymi Toruńskimi spotkaniami , fajnie że sytuacja chorobowa opanowana i obyło się bez zarażenia. Mój Jasiek zaczął się przewracać dopiero nie dawno , jak mamusia wymysliła że na dole mamy materac piankowy 160/200 i połozyliśmy go na podłodze. Dziecko poczuło wolności troszke i zaczął tego samego dnia jeszcze pełzać z pupą do góry i przewroty z pleców na brzuch non stop, przy tym ślinotok jak niewiadomo co.
Kasiula , zdec kreatorka - modelki super , HelloKittóweczki małe!
zyraffka - przytulam , po poście widac że strasznie zmeczona jesteś:(
Milka współczuję przejść ze szczepieniem
konniczynka- ładnie pospacerowałaś:) a wieczór bardzo udany!:)
ewela - polacem zapiekanke z ziemniakami , cebulka i boczkiem, prosta i smaczna niesamowicie
hefi - przytulam i trzymam kciuki za szybka poprawę samopoczucia!!!!

paula fajniusia Lenka:)
Alusia to serdecznie współczuję takiej nocy:( U mnie najgorsze jest to że w dzień nie usnę... mała nie dawno zasnęła, ale jak położyłam ją do łóżeczka to lament, nie wiem co jej się stało:( No i uśpiłam ją w wózku, a że była padnięta to szybko poszło:) Masakra... nie wiem czy to zęby, jak wkładam palca to nic nie czuję, ale chyba zapobiegawczo pójdę do apteki po tą maść na dziąsełka..
ewa życzę powodzenia w pierwszym dniu pracy! Zdaj relację jak wrócisz;)
kajdusia fajnie z tym basenem:) Też bym się wybrała i chyba męża namówię, może dzisiaj:p Tylko w związku z tym pytanie: skąd bierzecie pampersy do wody? Bo jak byłam w Tesco to rozmiary Huggisów zaczynały się od 9kg:(

Co do dokmentów to nadal czekamy może jeszcze ktoś odda, a jak nie to moja mama idzie do urzędu miasta w nast tygodniu i zgłosi zgubienie. Wyczytałam w internecie że zgłaszanie tego na policji i tak nic nie da bo oni wysyłają do UM.

Kurcze coraz mniej mleka ściągam...:( Tak co 4-5h tylko po 60ml:( No ale jakoś udaje mi się nazbieram na dziennie karmienie.... ale jak tak dalej pójdzie to nie długo już pokarmię małą:( Chyba jednak laktator (bez dziecka) nie pobudza laktacji:(

Ostatnia edycja:
Zdec a Twoja mała pije z butelki ? Kurcze ja już nie chce karmić piersią ale na butelke nie bardzo potrafimy przejść. A co do spania to w dzień ja Olka usypiam na siłe w wóżku bo tak to cały dzień by marudził i płakał , chociaż i tak non stop marudzi i najlepiej mu na rękach ;/

Tak moja pije z butelki. W dzień moje mleko i rano kaszkę na moim mleku, a w nocy modyfikowane i kaszka wieczorna na MM. Ale to tylko dlatego że z niej jest leniuszek i ona cycka mi ciągnęła może z 3minuty i już była najedzona, a za godzinę znowu. Także nic się z nią wtedy nie dało zrobić, więc musiałam przejść na butelkę:( żeby się bardziej najadała:)

Ja tylko na chwilę, wrzodów nie mam :) tylko zapalenie żołądka (??) czy coś takiego. Mam leki i diete. Wczoraj juz nie mialam sily wchodzic wieczorem na forum bo bylam padnięta już. Nocka średnia :( normalnie julce się coś poprzewracało budziła się o 22:30 pozniej o 2, o 4 i 5 i o 6 koniec spania. I to nawet o jedzenie nie chodziło tylko trzeba bylo ją wziąć na ręce chwile pokołysać i potrzymać i zasypiała :/ Musze sie wziąć za nauke samodzielnego zasypiania bo nie wyrobie.
Dzisiaj jadę do teściowej na cały dzień bo kiepsko coś się czuje tzn nie wiem co mi jest ale słabo mi (kręci mi się w głowie i mi nie dobrze) Chyba pora sobie jakieś badania zrobić :/

Miłego dnia dziewczyny. Uciekam do mojej marudy. Coś mi się wydaje że u nas powoli okres ząbków się zaczął :/

Bardzo się cieszę że to nie wrzody....ale skoro to coś z żółądkiem to pewnie od tego jest ci niedobrze....Kiedyś kilka llat temu też miałam podobnie...Ból dało się jeszcze jakoś znieść ale te zawroty głowy i mdłości...to mnie wykańczało...W każdym razie, Kochana życzę szybkiego powrotu do zdrowia no i miłego dnia u teściowej...Napewno zajmie się Julką a TY będziesz mogła odpocząć!

czwarta :-)
u nas nocka wreszcie spokojna, wstawałam tylko 2 razy, ale to pewnie dlatego że Kacperek prawie całą nocke przespał na brzuszku.
My przy ząbkowaniu dajemy Kacperkowi jeszcze czopki Viburcol , i Kamilie oraz maść na dziąsełka i dajemy rade :-)

Ide wyszykować Szymka do przedszkola
Cieszę się że nocka udana....a powiedz mi Kochana ta Kamilla to jakis żel na dziąsła, pomaga to Kacperkowi...Moja też katusze przechodzi i chciałabym jej pomóc...a mama dzis paczke śle to by mi i to przysłała....
to i ja Wam wkleje moją mała plujkę
prosze zobaczcie wszystkie czerwcowe ciocie jak ślicznie jem kaszke heehZobacz załącznik 297434
Lenka chyba lubi, kaszkę, co????Bo taka szczęśliwa....My jutro będziemy podawać pierwszą kasze, jupiiiii!!!!

a tutaj pierwsze swaty Lenki z Tomaszkiem (eweli):-D:-D:-D:-D:-D:-D
Zobacz załącznik 297436
Zobacz załącznik 297437
No ja Cię nie mogę, jaka fajna para....Jejku niech już Filipek AniCh wraca do UK to moze nasze dzieci uda się tak spiknąć bo chyba będzie najblizej!!!!...Fajny zięć Ci się szykuję...ale dla takiej laleczki tylko taki przystojniak!!!!

U nas noc ok....Od 19.00 do 4.30 (jedzenie na śpiocha) i pobudla o 7.00....Moje dziecko chyba ma zakodowane ze spi tylko 12 godzin i ani minuty dłuzej....Dziś postaram się ja połóżyć chociaż o 19.30 zobaczymy czy to zadziała....Choć bedzie trudno ja przetrzymac bo P. bedzie w pracy!!!! Zobaczymy!!!!

reklama
Jestem dzisiaj jakaś zamulona, miałam napisać hefi że bardzo się cieszę że to nie wrzody i zapomniałam:(
No i koniec spania:( Jezzuuuuuuuuuuuuuuuu......

Do góry