reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Witajcie;)
Gosiagro moja budzi się codziennie o 5,30 i koniec spania!!Nie wiem jak ją przestawić??
Emalia super zakup:)
Ja w razie "W"podaję IBUM w syropie jest super!!
Katarzyna w biedronce są bobowity słoiczki w promocji 2,25

reklama
Uff małą wreszcie usnęła w wózeczku, to mam czas trochę się po internecie rozejrzeć i poczytać co tam u Was słychać ;-):-)

dziewczyny kiedy wy te paczki z hippa i bobovuty dostałyście? znaczy ile dziecko wtedy miało? bo sie doczekać nie mogę

zdec- calpol syrop przeciwbólowy i przeciwgorączkowy, ja podaję fifiem bo miał stan podgorączkowy i ogólnie bez kija nie podchodź... nawet smoczuś to wróg

Z hippa dostałam już z miesiąc temu... już prawie wszystkie kupony zniżkowe wykorzystałam :-D a z bobovity to hmm no będzie jakoś ze 2 tygodnie :tak:

gosiagro - ja mam paracetamol w czopkach :tak:

Co do deserków, to jak chcecie to w Rossmanie słoiczki np Hippa są najtańsze. Wszędzie kosztują ok. 3,1-3,3, a w Rossmanie ok.2,7:)

Czy któraś z was myślała albo kupiła już krzesełko do karmienia? Czy zamierzacie w ogóle kupować?
Sama nie wiem.... ale chyba kupować nie będę...

Ja kupiłam zwykłe krzesełko do karmienia w Ikea... dużo ludzi je chwali i do tego atrakcyjna cena :)

Do kiedy podaję się witaminę D3?
Mi pediatra powiedziała, że to od dziecka zależy, ale mniej więcej do 1 -1,5 roku życia

DZIEWCZYNY MAJĄCE TAKO JUMPERA X!!!
Sprawdzała już może któraś jak się sprawuje spacerówka? bo chyba niedlugo będziemy Ninkę przesiadać i jestem ciekawa opinii. :-)

Witam się porannie, my też od 5 nie śpimy :( a teraz od 8 mały całe pół godziny spał :/ ale się wkurzyłam... zamówiłam sliniaki na allegro takie na rzep żeby było szybciej z zakładaniam ...hmm albo one jakieś inne są albo skrzacik ma za grubą szyję do nich... jak jest w pionie to są ok ale jak leży to ma te śliniaki miedzy brodami i chyba go cisną... chyba zamówię jeszcze raz ale tym razem wiązane :/ pffff

hefi -powodzenia dzisiaj, oby to nie było nic poważnego

katarzynajanicka- gratuluję ząbka :)

gosiagro- zazroszczę koncertu... też bym chciała gdzieś wyjśc ale nie mam ani gdzie, ani z kim, i w zasadzie nie mam też nawet chęci :/ a te dyżury super, u nas mąż się budzi tylko jak julek bardzo głośno płacze... pewnie nawet pociąg by go nie obudził gdyby na torach leżał :D ale codzinnie mówi "obudz mnie jak julek będzie jeść chciał" -i co z tego jak ja się budzę to i tak nie śpię więc jaki jest sens i jego budzić?

_avena_ -dobre z tymi chrzcinami :D uśmiałam się :D A co do chrztu-ja sama robiłam zaproszenia ze zdjęciem Julka i wyszły cudnie :) tylko troszkę czasu trzeba... :D

emalia82 -wiem o czym mówisz z tym rodzeństwem, nas jest tylko dwoje i jak patrzę na kuzynostwo to zawsze mówię że oni maja bardzo wesoło i są bardzo ze sobą zżyci, też bym chciała mieć trójeczkę dzieciaków ale jeszcze nie teraz :D nawet mogłabym adoptować jakieś rodzeństwo :)
widzę że też jesteś fanką zdjęć malucha :) ja też mam juz tysiące, zamierzam zrobić album "365 pierwszych dni julka" :D

zdec- ja raz wywoływałam zdjęcia na allegro, opłacało się bo bardzo tanio, jakość może nie była cudowna ale zapłaciłam chyba 20 parę zł za 100szt :) u nas za dobre odbitki płaci się 1zł za sztukę więc korzystnie było dla mnie wywołać na allegro
a na krzesełko też już patrzyłam i najbardziej przemawia do mnie takie które póxniej mozna przekształcić w stolik i krzesełko dla malca -właśnie takie jak pokazały gosiagro i kasia

kreatorka- dobrze że nic się nie stało :( ale można zawału dostać...

anik- coż za rodzinka suuuper !

kasik1983- moja lek mówiła że chyba do 3-go roku życia ale pewna nie jestem :/

wszystkim marudkom duuużo zdrówka i radośi na buźkach- oby ząbki bezboleśnie wyszły... aż się boję jak będzie u nas... póki co się nie zanosi :)

KAROLINCE I NATALII SAMYCH RADOŚCI ŻYCZYMY

A propo krzesełka, no agast fajne ,kurcze no ja chce to co wiekszosc z was chce kupic i juz mialam kupic,ale kurcze jakos mi kasy szkoda, bo 220zl musze wywalic ,kuzwa ,a ta pipszona tesciowa to sie nawet nie zapyta czy nam nie dolozyc do czegos, tylko wysyła te smsy co przychodza na komorke takie wiecie reklamujace,a ona glupia mysli,ze wygra,a na wnuka zaluje jedza stara wrrr .

Wiec ja mysle o tym kolor niebieski

MOOLINO KRZESEŁKO DO KARMIENIA PROMOCJA + PIŁKA (1291818820) - Aukcje internetowe Allegro

karo o ja pitole, az szczena mi opadła - prawdziwy wypas :szok:

Karo- wypas to krzesełko! Widziałam je w dd tvn kiedys :) Moze bym i uciulała na nie ale mąż by osiwiał jak by zobaczył ze kupilam za tyle krzesełko hihi

Ewela- moja tesciowa jak Jgoda sie urodzila to zadzwonila ze wpadła na super pomysl ze kupi małej Pampersy i ze to bedzie najlepszy prezent.. (hoho szaleństwo!) Jak do tej pory jeszcze z nimi nie dojechala..
A no i ona ma swoją teorie ze nas na wszystko stac to ona nie musi nic naszym dzieciom kupowac. Owszem nie MUSI!

Ostatnia edycja:
Witajcie,

U nas jak zwykle nocka do d.... Mała poszła spać o 18:30, więc wiedziałam że za dobrze się to nie skończy, no i koniec spania o 6:30:(((( Na całe szczęście i tak matka musiała wstać. W nocy jedzenie o 1 -150ml wydudlała mleka, no i o 4 znowu - 100ml mleka, a o 8 -150ml kaszki. Ja już sama nie wiem czy ona nie je za dużo:(((
Ale tak podsumowując to na dobę ok: 400ml kaszki dziennie + 450 mleczka no i pół słoiczka obiadku. Wiadomo są różne dni więc plus/minus. Czy ktoś też tak ma?
Dzisiaj rozmawiam z moją szefową w sprawie powrotu do pracy, trzymajcie kciuki:) Mam nadzieję że będzie dobrze:)

emalia udanych zakupów! Gdzie wywołujesz zdjęcia? Też trochę mam, bo chcemy rodzicom albumy zrobić i szukam coś najtaniej:)
Co do wózeczków, to ja też w gondoli mam podpórkę na plecy, ale jeszcze z tego nie korzystam. Chcę jeszcze gondolą pojeździć może do połowy - końca zimy, a jak mała już usiądzie to pewnie nie będzie chciała się położyć:)

A co to ten calpol?
Wywołuje w Koronie w Foto joker, tam jest 29gr za odbitke. Albumy tez robią zajeb...

dziewczyny kiedy wy te paczki z hippa i bobovuty dostałyście? znaczy ile dziecko wtedy miało? bo sie doczekać nie mogę

zdec- calpol syrop przeciwbólowy i przeciwgorączkowy, ja podaję fifiem bo miał stan podgorączkowy i ogólnie bez kija nie podchodź... nawet smoczuś to wróg

Ja też jeszcze nic nie dostałam :-(

Witajcie;)
Gosiagro moja budzi się codziennie o 5,30 i koniec spania!!Nie wiem jak ją przestawić??
Emalia super zakup:)
Ja w razie "W"podaję IBUM w syropie jest super!!
Katarzyna w biedronce są bobowity słoiczki w promocji 2,25

Dobrze wiedziec o tych słoiczkach. Dzięki za info :)Przyszła juz mata piankowa. Oto pierwsza próba DSC03283 (Medium).jpgDSC03279 (Medium).jpg

Widzę że wszystkie kupujecie takie które można potem przerobić na stoliczek i krzesełko. Ja raczej stoliczek i krzesełko do małej pokoju będę kupowała osobno. A teraz się zastanawiam czy ostatniego macierzyńskiego nie wydać na coś takiego: KRZESELKO DO KARMIENIA FISHER PRICE RAINFOREST (1294647614) - Aukcje internetowe Allegro Ktoś ma i może dać opinię?

0,29zł za odbitkę to taniocha!:) Dzięki emalia:) Już też patrzę, bo mam Fotojoker pod domem w Tesco:)

karo rzeczywiście świetne to krzesełko <marzy>:)
Ale mój by mnie za coś takiego zamordował:)

I tak jak mu oznajmiłam ile zapłacimy za spacerówkę to nie był zadowolony;)

reklama
Do góry