reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
Dzien dobry!!
U nas nocka jak zwykle super bez jedzenia i budzenia a teraz juz sie do drzemeczki szykujemy :) Potem do Rossmana lecimy po słoiczki :)

Oczywiście wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych i wczorajszych solenizantów! Rośnijcie nam zdrowo!

emalia, agusia44, lenaDTR
- zagłosowane:tak:

mamy dolną jedyneczkę :D już mnie synek nią ugryzł :) tylko czubeczek ząbka wyszedł, ale zawsze :d przynajmniej znam przyczyne marudzenia synka............ zamiast kreseczki, o której pisała avena jest mega krecha....... jak ja bym mu ulżyć chciała...........
Kurczę! Jak ten czasl szybko leci, ogromne gratulacje z powodu ząbka :tak::-D

Czy któraś z was też tak ma że dziecko nie chce jeść żadnego owoca? Próbowałam wszystko, nie ważne czy ze słoiczka czy surowe: jabłko, morela, banan, mieszane jabłko-morela-banan, jabłko-marchewka, śliwka dzisiaj próbowałam gruszki:(((( NICCCCCCCCC!!:(( Wszystko bleeeee i jak próbuję jednak dać to mała mi zaczyna płakać:(((
Aniu, a próbowałaś dać słodką marchewkę z jabłkiem? Jest taki deserek mojej małej podpasował, a potem nawet samo jabłko nie było najgorsze :happy2:

Klementinko idę na koncert artysty co się Tricky zwie, da trzy koncerty w Polsce, jeden we Wrocku, więc bliżej już być nie mogło:-D
A mąż chętnie poszedł by ze mną, ale ktoś musi zostać z Maja. O kolegę nie zazdrosny ;-)to nasz wspólny znajomy i zarazem chrzestny Mai
UUu no to życzę miłej zabawy :-D mnie jeszcze pewnie długo taka rozrywka nie spotka :confused2:

ktoś kiedys powiedział " najlepsze co mozemy dać swojemu dziecku to rodzeństwo" ja zamierzam miec jeszcze przynajmniej 2 ;) a co zaszaleje ;)
Sądzę jako jedynaczka, że to swięte słowa. ;-)

Dzięki dziewczyny za życzenia dla mojego już pięciomiesięcznego bąbla :-) ale ten czas leci :-) najlepsze też życzenia dla jego rówieśników :-) i jutrzejszych solenizantów :-)

Dostałam dziś @ to już druga po porodzie więc wiem, że długość cyklu bez zmian wciąż tak samo długi :-) Kładę się spać bo przez nią nie mam na nic siły i plecy tradycyjnie okropnie bolą. Pomyśleć jaki ten rok bez @ był przyjemny :-) W takim dniu jak ten bez zastanowienia zgodziłabym się rozpocząć od razu starania o drugie dziecko :-) :-D
Kurcze ja to Ci zazdroszczę, też bym już chciała dostać drugą @... bo tak to cały czas się boję, że znowu jestem w ciąży... heh :sorry2: trochę może to irracjonalne, ale Nina była ogromną niespodzianką mimo zabezpieczeń :tak:

A mnie mała wczoraj strasznie przestraszyła... zjadła jabłuszka, potem trochę mleczka wypiła i leżała bawiła się grzechotką... nagle słyszę taki bulgot, a ona wymiotuje leżąc na plecach :no: jak ją złapałam do góry szybko... serce mi waliło jak szalone... wydaje mi się, że za głęboko wepchnęła sobie grzechotkę do buziaka, ale jak się wystraszyłam....A Nina nawet się nmie przejęła.

Witajcie,

U nas jak zwykle nocka do d.... Mała poszła spać o 18:30, więc wiedziałam że za dobrze się to nie skończy, no i koniec spania o 6:30:(((( Na całe szczęście i tak matka musiała wstać. W nocy jedzenie o 1 -150ml wydudlała mleka, no i o 4 znowu - 100ml mleka, a o 8 -150ml kaszki. Ja już sama nie wiem czy ona nie je za dużo:(((
Ale tak podsumowując to na dobę ok: 400ml kaszki dziennie + 450 mleczka no i pół słoiczka obiadku. Wiadomo są różne dni więc plus/minus. Czy ktoś też tak ma?
Dzisiaj rozmawiam z moją szefową w sprawie powrotu do pracy, trzymajcie kciuki:) Mam nadzieję że będzie dobrze:)

emalia udanych zakupów! Gdzie wywołujesz zdjęcia? Też trochę mam, bo chcemy rodzicom albumy zrobić i szukam coś najtaniej:)
Co do wózeczków, to ja też w gondoli mam podpórkę na plecy, ale jeszcze z tego nie korzystam. Chcę jeszcze gondolą pojeździć może do połowy - końca zimy, a jak mała już usiądzie to pewnie nie będzie chciała się położyć:)

A co to ten calpol?

Ostatnia edycja:
dziewczyny kiedy wy te paczki z hippa i bobovuty dostałyście? znaczy ile dziecko wtedy miało? bo sie doczekać nie mogę

zdec- calpol syrop przeciwbólowy i przeciwgorączkowy, ja podaję fifiem bo miał stan podgorączkowy i ogólnie bez kija nie podchodź... nawet smoczuś to wróg

Witam mamusie i ich kochane pociechy:)

u nas nocka minela ok z jednym ale...Ksawerek zasnol juz po 19 a o 21 obudzil sie z takim przerazliwym placzem ze masakra nic nie pomagalo i ie wiem czy to brzuszek czy zabki po pol godz sie uspokoil i zasnol spal do 6...teraz oglada bajki na baby first a mamusia z kawusia:)

ola_fasola-ja kiedys idac na spacer z malym zostawilam klucze w drzwiach i nie bylo mnie ponad 2 godz jak wrocilam i to zobaczylam to mialam niezlego pietra bo mieszkamy na parterze ale naszczescie ok...

eliza_em-zaglosowane

kasiajanicka-ciesze sie ze Fifi tak ladnie przybral i gratuluje zabka teraz juz z gorki:)

zdec-Ksawerek tez zadnych owocow i warzyw nie toleruje jedynie danonki

gosia-to super troche sie rozerwiesz:)

milka26-trzymam kciuki za wazenie

dziewczyny musze kupic spacerowke poradzcie cos chcialabym zeby miala pompowane kola

zycze milego dzionka:)

Co do deserków, to jak chcecie to w Rossmanie słoiczki np Hippa są najtańsze. Wszędzie kosztują ok. 3,1-3,3, a w Rossmanie ok.2,7:)

Czy któraś z was myślała albo kupiła już krzesełko do karmienia? Czy zamierzacie w ogóle kupować?

reklama
Do góry