reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

witam :) druga?? miejsce na podium :)
noc taka średnia jak na Filipka, ale jestem wyrozumiała :)

Milka- trzymam kciuki, daj znac jak poszło :)

Emalia- udanych zakupów :) ja chyba jutro zaszaleję :)

dziś spaceruję z Lencją i jak się uda Itą :) dawno się nie widziałyśmy :) oby pogoda dopisała :)

reklama
Miejsce na podium zajęte więc, mogę pisac. Jasiek dał mi dzisiaj popalic.Wzięłam go juz o 1 do nas i co chwilę jęczał. Przed 6 już na dobre wył, i musiałam już zapalic światło i z nim gadac. Cholerka, towarzyski się zrobił. Oczywiście już nikt nie spał. Tatuś mu herbatkę zrobił bo już najedzony po takiej nocce, córka już do szkoły się szykowała i co chwile inne spódnice przynosiła, z propozycją na dzisiejszy dzień ( w końcu ubrała rybaczki :) Ja kawusie popijam a Jasiek w leżaczku gryzaki obrabia. Koło 10-ej wybieramy się w trase. Po drodze jescze koronę trzeba odwiedzic , bo musze zdjęcia Jasia odebrac. Dałam wszystkie od urodzenia - 500szt, a juz następnych mam drugie tyle. :)
I kolejna aukcja wygrana wczoraj :) grzechotki Zestaw grzechotek,gryzaków,papucie grzechoczące (1299327022) - Aukcje internetowe Allegro , ale na szczęście nie drogo mi się udało.

Kasiu- udanego spacerku, i ucałuj ode mnie kobitki i dzieciaczki :)

Gosiu- doczytałam ,że Majusia też nie dała Ci pospać :)Osz to czorty nasze kochane:)

kasiajanicka- gratuluje udanej wizyty i ładnego przybrania;-) no i gratki za zabką;-)
Asencja- no może nastepnym razem się uda i bedzie dziewczyneczka;-)
ewela28- ja nadal czekam na swoją paczkę, a jak długo ty czekałaś?
eliza- współczuję ból u dentysty- ja niemawidzę robić czegokolwiek przy zębach..wrrryyy
hefi- kciukasy zaciskam aby badanie było ok
Agi78- oby dziś Pola była w lepszym nastroju;-) a próbujesz jakiś środków na ząbkowanie? Mnie ostatnio koleżanka, która przechodziła ząbkowania u swoich 2 maluchów poleciła mi czopki eferalgan dla niemowląt- zawierają trochę paracetamolu i podobno pomagają na długo uspokoić malca przy ząbkach, albo ten nowy środek..camila- też sobie chwalą, może mama niech Ci przyśle z PL, no chyba że w UK są;-)
Ola_fasola- witaj w klubie ;-) ja miałam taką przygodę, że jak pakowałam wózek do auta na parkingu podziemnym to musiały mi jakoś klucze wypaść, które to miałam pod wózkiem w koszyku no i pojechałąm sobie na cały dzień na spacer, zakupy itp...wracam popołudniu do domu wysiadam i co widzę?? moje klucze leżą sobie na miejscu postojowym! ale się przeraziłam! normalnie lewa jestem;-)
emalia- współczuję męczącej nocki

u nas nocka w miarę, kaszka łyżeczką o 20.00 a potem jedzonko o 2 i już rano o 7 także jest ok. Ja czuję się do d....katar mam i kaszel odrywający;-(
Na szczęście Milenka pogodna, nie marudzi i znosi dobrze katarek.

Miłego dnia mamusie

Kpi a jak podnioslas plecki? wozisz Natalke juz w spacerowce czy jakas poduszeczke dajesz pod plecki
wlasnie tez mam ten problem bo Jas juz nie chce na lezaco w wozku i spokoj jest tylko jak spi, jak sie budzi to sie drze bo mu nudno
U mnie w gondolce jest możliwość troszkę podniesienia dziecka mniej więcej na takiej zasadzie jak w spacerówce....tak że mała będzie mogła za jakiś czas (a w zasadzie chyba już bym mogła jej tak zrobić) podziwiać z lepszej perspektywy świat!!!

pisałam, pisałam ... i mi posta wcieło ... wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, i już nie pamiętam co komu miałam odpisać ... jak ja to lubię!!!!!!!!! :(:(:(:(:(

dziękuję wszystkim za miłe słowa, fajnie, że mnie jeszcze troszkę pamiętacie ;), i za gratki dla Natalci:)

pospacerowałyśmy sobie dziś, pierwszy raz od tygodnia długo Natka była spokojna ... bo tak to darła się wniebogłosy w wózku ... i spacer 15 min trwał ... nie wiem o co chodziło ale dziś było super, pospała a jak się obudziła podniosłam plecki ... i wszystko widziała i była zachwycona ... najbardziej lubi drzewa ...

u nas z ząbkami spokój ... ale już się boję po waszych opisach ...
Co do posta to wczoraj tak miałam...Ambitnie chcuiałam odpisać wszystkim .....pisałam 20 minut i myślałam że szlag mnie trafi....Oby dziś było lpeiej bo nie reczę za siebie....
Gratulacje dla Twojej spryciuli i oczywiście winszuję udanego spaceru,....Moja na spacerze mogłaby byc ze 3 godziny....tylko mamusi "leniwcowi" nie zawsze się chce tyle chodzić!

kasiajanicka- gratuluje udanej wizyty i ładnego przybrania;-) no i gratki za zabką;-)
Asencja- no może nastepnym razem się uda i bedzie dziewczyneczka;-)
ewela28- ja nadal czekam na swoją paczkę, a jak długo ty czekałaś?
eliza- współczuję ból u dentysty- ja niemawidzę robić czegokolwiek przy zębach..wrrryyy
hefi- kciukasy zaciskam aby badanie było ok
Agi78- oby dziś Pola była w lepszym nastroju;-) a próbujesz jakiś środków na ząbkowanie? Mnie ostatnio koleżanka, która przechodziła ząbkowania u swoich 2 maluchów poleciła mi czopki eferalgan dla niemowląt- zawierają trochę paracetamolu i podobno pomagają na długo uspokoić malca przy ząbkach, albo ten nowy środek..camila- też sobie chwalą, może mama niech Ci przyśle z PL, no chyba że w UK są;-)
Ola_fasola- witaj w klubie ;-) ja miałam taką przygodę, że jak pakowałam wózek do auta na parkingu podziemnym to musiały mi jakoś klucze wypaść, które to miałam pod wózkiem w koszyku no i pojechałąm sobie na cały dzień na spacer, zakupy itp...wracam popołudniu do domu wysiadam i co widzę?? moje klucze leżą sobie na miejscu postojowym! ale się przeraziłam! normalnie lewa jestem;-)
emalia- współczuję męczącej nocki

u nas nocka w miarę, kaszka łyżeczką o 20.00 a potem jedzonko o 2 i już rano o 7 także jest ok. Ja czuję się do d....katar mam i kaszel odrywający;-(
Na szczęście Milenka pogodna, nie marudzi i znosi dobrze katarek.

Miłego dnia mamusie
Karo dzięki za rady w sprawie ząbkowanie...Nie wiem czy sa tu te środki ...Pewnie poproszę rodziców o przysłanie...Na razie małej pomaga calpol...Bo jak zasnęła o 19.00 tak spała do 5.00...zjadła na śpiocha, nawet oka nie otworzyła jak ją podniosłam do odbicia no i ostateczna pobudka o 7.00

A my z Polcią życzymy:
Mnóstwa radości i uśmiechu na twarzy
dla Karolinki z okazji ukończenia 5 miesięcy
i dla Natalci z okazji ukończenia 4 miesięcy!!!
Wszystkiego wszystkiego dobrego!!!!!

hej
U nas nocka udana, Igusława dała mi pospać do 7!!!!ufffff

Emlia -
zaszalej na zakupach, a co!! Iga zawsze pakuje gryzaki w poprzek do buzi i się wkurza że nie mogą wejść

Milka
- powodzenia na ważeniu

Kasiajanicka - oby nie padało na spacerku

Gosia
- Ty dzisiaj się bawisz:-)udanej zabawy

A ja poszukuję zaproszeń i innych gadżetów na chrzest, ale mam frajdę:-D Oczywiście na allegro:-D

reklama
Witam bo dość dobrej nocy:tak: pobudka o 2 i o 5:30 i już nie śpimy od tej godziny.
Alan się "rozgadał" od rana i do 8.20 nie spał.:confused: teraz sobie śpi.

jakaś mamusia pokazywała fotelik, taki co rośnie z dzieckiem, któraś, któa ma już starsze dzieciątko, czy możesz mi kochana przypomnieć? musze powoli pomysleć o nowym, bo ten na długość nie da rady za jakiś czas :( kolejny wydatek :(
Miałam własnie pisać o następnych fotelikach:-D

Ja mam po Kacperku podobny do tego:tak: też zadowona byłam bo można go położyć jeszcze do pozycji pół-leżącej:tak: a to jest dobre przy tym jak maluszek uśnie:tak::tak: no i jest jeszcze mały:tak:
dzień dobry,
nocka była ok, żeby to moje dziecko chciało jeszcze dłużej spać rano... nie śpimy od 5:30:shocked2::baffled::baffled:
U mnie identycznie:tak:

Jutro szczepienie i wazenie tak mi sie marzy 7 kg ale moze bedzie choc 6700 oby...
No i jak po szczepieniu???Ile waży??

emalia- udanych zakupów :)

ja m jak miłość obejrze i mykam spać, dzisiejszy dzień to była masakra, ale za to jutro fryzjer :D
Pokaż się z nowej fryzurce:tak::tak:

mamy dolną jedyneczkę :D już mnie synek nią ugryzł :) tylko czubeczek ząbka wyszedł, ale zawsze :d przynajmniej znam przyczyne marudzenia synka............ zamiast kreseczki, o której pisała avena jest mega krecha....... jak ja bym mu ulżyć chciała...........

Gratulacje!!!

Tak się zastanawiam że i u nas chyba na dniach wyjdzie ząbek bo Alanek strasznie marudny jest...Czasami przez sen jak zacznie płakać:szok:

My dzisiaj jedziemy do Puław to tesco i do ccc bo chcemy starszemu buty na zimę kupić:tak:Więc będę pewnie dopiero wieczorem;-)

Miłego dnia;-)

Do góry