reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

avena- tak , w dzien ma 4 drzemki. 3 ktotkie po 30-40 min a jedna dluga ok.2h.
och to mały śpioszek :)

a mi się zamarzyło nowe mieszkanie :) i jego urządzanie
mojemu tez i chyba decyzję o tym nieco przyspieszymy i pomyślimy o moim powrocie do pracy za rok, to jest warunek ( 2 pensja) żeby myślec o kredycie
ech zobaczymy...

reklama
Witam sie na chwilke,
avena sliczne zabki:-)
agast zazdroszcze tak ladnie przespanej nocki:tak:
kasiajanicka a na prezenty swiateczne ten bon ci sie nie przyda?

My dzisiaj swietujemy 5 miesiecy i zero zebow :-D:-D A Lila wczoraj jak aniol tesciowa az sie poplakala bo pierwszy raz mogla ja wysciskac i wyprzytulac :zawstydzona/y:

ps Kajdusia dalam im w prezencie wasz dzemik morelowy baaaardzo dziekuja i pozdrawiaja :tak::tak::-)

Cześć Dziewczyny, wkońcu mam chwilkę dla siebie, bo już myślałam ze uduszę swoich facetów, każdy sąd by mnie uniewinnił:-D Poszli na spacer.

Wczoraj pokłóciłam się z mężem, bo poprosiłam go o niecałą godzinkę dla siebie, zeby odpocząć i obejrzeć głupi program i co i oczywiście nie dało rady tak mi przeszkadzali, nic nie słyszałam, jeszcze usłyszałam ze przecież dziecko najważniejsze. Oczywiście, ze tak ale ja też musze chwilkę się zrelaksować.brrrrrrr i takie tam jeszcze inne problemy ale nie będę zanudzać.

Chciałam powiedzieć, ze pochwaliłam się za szybko, ze łukaszek zaczyna coraz lepiej przesypiać nocki:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( Zaledwie trzy nocki były ładnie i na tym koniec. Teraz pobudki co godzinę góra co dwie, oszaleć można.

Dziewczyny jak zapisać się na zamknięty bo nigdy mi się nie chciało jakoś szczególnie ale widzę ze czasem by się przydało????

eagle- gratuluję nowego dania:))) mój wogóle nie chce pić ani herbatek ani wody ani soczków

avena- gratuluję drugiego zebolka, cudne te ząbki:)))

perfecta- Dziwnówek- jak najbardziej, rodzice moi mieszkają w Dziwnowie, moze Dziwnów wybierzemy hihihih. Nie mam ani nawilżacza ani oczyszczacza, ale się uśmiałam:))))

mamakuulki- jak wrażenia z pierwszego dnia w pracy?????

kasiu- faktycznie męczący tydzień, trzymam za Was kciuki, co to jest wnetrostwoz???

Przepraszam, ze wszystkim nie odpisałam. Zaraz musze lecieć do sklepu, bo brauje mi kilku rzeczy a jutro wszystko pozamykane. Bedę za jakiś czas jeśli zdążę przed powrotem Łukaszka.

Avena zabki cudowne, suoer ze juz wyszly, my ciagle na etapie kropek tylko ze u nas te kropki juz od miesiaca sa
Asnecja do niedawna myslalam ze jestem znowu w ciazy, @ mi sie 3 tyg spozniala, juz nawet zaczelismy o tym pozytywnie myslec a tu klops, ale wiem ze jak Jas skonczy 2 lata to staramy sie o drugie
Agast tylko pozazdroscic spania
Koriander 100 lat dla Lili, juz 5 miesiecy, Jas dogoni ja pojutrze;)
Zyraffko u nas to samo, jak hcce obejrzec jakis glupi serial zeby choc chwile sie rozerwac to sie nie da bo maz nie potrafi uspokoic Jasia, czasem mam fuksa i akurat sie zabawia ale zazwyczaj konczy sie tak ze biore Jasia na rece i z nim ogladam

my dalej zawirusowani, cale szczescie Jas pospal do 9, dzieki temu jakos funkcjonuje
na dodatek wszystkie apteki zamkniete a nie chce sie nikomu jechac do dyzurujacej
dobrze ze chociaz paracetamol mam i wit c

dawno cos sie Athena nie odzywala, ciekawe co u niej i Krzysia

Ostatnia edycja:
witajcie niedziellnie

u nas nocka jakaś koszmarna, mała co godzinę budziła się z płaczem i ciężko było ją uspokoić...czy to mogą być zęby??
wogóle nic nie chciała jeść, jakoś obraziła się na mleko.
dziś jest w miarę ok, śpi już 2 godzinę ale nadal nie chce mleka...tylko trochę kaszki łyżeczką w nią wmusiłam i soczku wypła z 40 ml...nie wiem co jej jest...;-(
mamy dziś popołudniu goci więc upiekłam ciasto....tę krajankę z galaretką którą lena pokazywała....lena- a czym to polać? jakąś polewę? poradź coś
eagle- piękny psiunio, lubię takie owczarkowe
kajdusia- stawiałabym na zaburzenie krążenia albo przemęczenie może...w każdym razie współczuję bólu i życzę szybkiej ulgi
Asencja- trzymam kciuki za staranka;-)
kalwa- gratuluje udanych chrzcin;-) no i nowych umiejętności malutkiej;-)
avena- jakie cudne zębule;-)
agast- gratki dla Jagody za długie spanie;-) zazdroszczę bardzo;-)
koriander- wszystkiego naj z okazji 5 miesięcy dla Lili!!!!
Klementinka- zdrówka dla was
zyrraffka- ja też dziś nockę miała do d.... więc łączę się w bólu...;-)

Hej!
Miałam wyjść z Polcia na spacer i do sklepu...zeszłam na dół naszykować wózek (zostawiłam małą w łóżeczku) , wracam a ona spi....Dosłownie nie było mnie 3 minuty...i spi juz ponad godzinę.....
Wczoraj pojechaliśmy do znajomych i tak na dzień dobry wystraszyła się naszego kolegi że nie było pomiłuj....Darła się z 40 minut, ąz była cała bordowa a łzy jak grochy płynęły...Nie dało jej się uspokoić więc wróciliśmy do domu...ale dosłownie weszliśmy do samochodu i mała juz spała...Jak zasnęła 16.40 tak wstała 18.15...Bałam się że mi nie zaśnie po kąpieli....ale skąd....Zjadła 250ml:szok::szok::szok: i poszła spać....i wstała o 5.00 a potem o 8.00....Kochany słodziak
A dziś też jakbym dziecka nie miała....Teraz znów spi!
Wieczorem znajomi mają wpaść i chciałam do tego sklepu wyskoczyć po jakieś piwko dla chłopaków czy co????Ale nie wiem...pogoda zaczyna się psuć....a mała wciąż spi, jak wstanie to zaraz będzie chciała jeść....
U nas dziś helloween...Dzieciaki wieczorem beda wpadac, dobrze chcociaz ze wczoraj moj P. zaopatrzył mnie w cukierki dla nich!!!!
Koriander - 100 Lat dla Lilianki...Niech się zdrowo chowa....
avena - cudowne te ząbale Twojej córci!!!
eagle - super pieseczek!
zyrraffka - współczuję nocki...a to łobuziaczek z Łukaszka, no! Ale jest taki słodziak z niego że pewnie juz mu mamusia wybaczyła nieprzespaną noc,,co? uwielbiam te słodkie oczęta Twojego synka!
agast - 13 godzin...Też mi się marzy taka noc...Chociaż nie mogę narzekać, bo moja mała śpi po 10 godzin...wiec grzechem by było marudzić!
klementinka - dużo zdrówka dla Jasia i jego mamusi oczywiście...
Asnecja - czy to Ty właśnie będziesz pierwsza nas...czerwcowych mamusiek, która bedzie sie cieszyć znów fasolinką....Trzymam kciuki Kochana....Też bym chciała juz drugie...ale potwornie sie boję tej pie...onej małopłytkowosci...Jak sobie pomyśle że musiałabym zostawić Polcie na kilka tygodni i wylądować w szpitalu to az mnie skreca,,,,wiec chyba o drugie zaczniemy się starac zaraz po naszym ślubie....Polcia będzie miała juz dwa latka wiec będzie łatwiej....A może do tego czasu te płytki mi się unormują i nie będzie tak źle...

Jejku czy to moje dziecie wstanie zaraz czy nie...To juz jej druga drzemka....a wstała o 8.00....:-D:-D:-D:-D:-D

Witam się niedzielnie
My już po spacerze w piekarniku zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulka się robi. Mąż pojechał na cmentarz do dziadka i zapalić od nas pod głównym dla mojego kochanego Tatusia , Jasiuś śpi bo się zmęczył robieniem zapiekanki z mamą:p:) a mama ma chwilke na bb:)
zyrafka - współczuję kłótni i życze by Łukaszek wrócił do przespanych nocek. Może to ząbki teraz?
Eagle - super że sie troszkę oderwaliście od dnia codziennego:)
Avena - ząbki cudne - gratuluję!!
kajdusia- powrotu do zdrowia życzę
Asencja- ja również kciuki zaciśnięte i gratulacje odwagi! Ja jeszcze nie gotowa:)ale za rok może
Karo - pewnei to zębulki współczuję nocki i zyczę coraz więcej przespanych
Klemantinka - życzę zdrówka zdrówka zdrówka!!
Koliander - - wszystkiego naj naj naj z okazji ukończonych 5 miesięcy zycia:)

Troszke udało mi sie nadrobic ,czekam na mojego męża i obiadek i wybywamy na długi spacerek rodzinką całą:)
Miłej niedzieli życzę

Ostatnia edycja:
klementinka- duuużo zdrówka, jeśli jeszcze nie życzyłam, zdrowieć szybciutko

karo- u mnie raczej nie są ząbki bo w dzień Łukaszek nie jest jakoś bardziej marudny niż zazwyczaj

agi- nie wierzę w zabobony więc nie boję sie napisać, że Polcia cudne dziecko:-D:-D:-Dudała Ci się grzeczniusia córcia, oby tak dalej. Łukaszek zazwyczaj jest grzeczny, czasami wieczorami sobie pomaruderkuje bo wtedy lubi na rączkach a nie zwsze mama ma siłę:-) tylko nocki są koszmarne:-(
Agi może w drugiej ciąży nie będziesz walczyć z płytkami, bardzo Ci tego życzę

perfecta narobiłaś mi smaka, już dawno nie jadłam takiej zapiekanki, całkiem o nie j zapomniałam prosta jak nie weim a pyszna

Lilianko- najlepsze życzenia dla Ciebie!!!!!!!

reklama
Grrrrrrrr, masakra!!! Właśnie spaliłam/stopiłam mój laktator a pilnie potrzebuję i sama nie wiem, gdzie teraz lecieć i szukać czegoś, patrzyłam na allegro, żeby kogoś z 3miasta znaleźć i jeszcze dziś móc odebrać. Miałam laktator aventa i był ok, teraz znalazłam ogłoszenie z tommi tippie i nie wiem, czy dzwonić i kupować?

Koriander
wszystkiego najlepszego dla córci, zdrówka i bezbolesnego ząbkowania!!!
avena - też już bym chciała takie zębolki zamiast wiecznego ślinotoku :)
mama Kubulki Hehehe, mała pomyłka ze strony męża :D:D

Do góry