reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

kasiajanicka - zaproszenie przyjete:-) ale bym poplotkowała przy kawce

Milka - u nas dwa zabki i myślałam że to narazie koniec ale gdzie tam!!!!!Łapki nadal w buzi i ślinotok

Ja marzę o pójściu do pracy:)
ja też!!!!!!
Idę spać bo nie chcecie pisać :((
chcemy:D

izia - mój tez wielki fan tvn turbo:) Ja czasem oglądam uwaga pirat:)

reklama
witajcie moje kochane mamusie
dawno mnie nie było ale jakoś wszystkiego nie ogarniałam :(
w zeszłą niedzielę i u nas były chrzciny :) wszystko super sie udalo, maja przespała całą mszę :) nie plakała jak sie obudziła tylko sobie spiewała i nówzkami przebierała :)
zdjęcia wstawię jak zgram z aparatu, bo do tej pory jeszcze tego nie zrobiłam!!!!
zamulam caly czas, non stop myślę o tej mojej koleżance co w szpitalu na podtrzymaniu jest. odliczam każdy dzień jak bym to ja w szpitalu była... a tak już 29tc :) niestety wyszły jej bakterie i przyjmuje antybiotyk, później znow posiew i czekanie:( skurcze cały czas ale jakos te wszystkie kroplówki chyba pomagają, lekarze nawet zbytnio nie chcą grzebac w środku bo szyjki już prawie nie ma :( mam nadzieję ze wszytko dobrze sie skonczy...
normalnie o niczym innym teraz nie myślę. przychodzi do mnie caly czas sąsiadka z córeczką (miesiąc różnicy) i jakoś czas mi zajmuje... przynajmniej nie myślę...
moja mała królewna już głowkę podnosi, jest ciekawa świata, siedzieć chce ale jeszcze nie ma siły trzymac prosto głowy, przechyla na bok, mam nadzieję ze ruszy, wzmocni mięśnie i da radę trzymać prosto :)
ładnie mi je zupki, wprowadzilam już mięsko i wszystko dobrze i skubana pić chce tylko soki hippowskie gdzie 0,2l kosztuje ponad 3 zeta, ale co sie nie robi dla dzieciaczków :)
dziewczynki ja tez już bym chciała drugie dziecko ale muszę czekać na przedłużenie umowy (mam niestety czasową)
buziaczki dla wszystkich naszych bobasków
i obiecuję odzywać się częściej
dobrej nocki

Kalwa w rossmanie te soczki Hippa po 2,99 są

Avena- a co dokładnie poprzedziło wyjście ząbka? Fifi dziś pół popołudnia płakał, ani smoka do buzi nie chciał, ani butli, ani cyca, jak posmarowałam Bobodentem a poten dałam Calpol to przeszło jak ręką odjął, w miejscu górnej dwójki widac po skórą biały ząbek, a na dziąśle od tyg taka jak by biała krostka jest, jak dotykam z tyłu to ostre czuć, a slini się dziś jak dwa buldogi normalnie....... wokół ust oczywiście krosteczki od sliny....... już się tego zebola doczekac nie mogę :) a pediatra twierdzi, że to jeszcze potrwa........

Avena- a co dokładnie poprzedziło wyjście ząbka?
Kasiu u Igi wpierw pojawiły się kropki na dziąsełku i samo dziąsełko zrobiło się jakby rozpulchnione, później była kreseczka, tak jakby cieńsza skóra pod którą widać było ząbek, później było czuć pod palcem no i wylazł pierwszy, oczywiście marudzenie i pchanie wszystkiego do buzi i przed samym wyjściem krostki wokół buzi. Wtedy miałam tylko dentinox ale skutkował na 2 minuty, raz podałam paracetamol bo mała nie mogła zasnąć:( A przy drugim już szybciej poszło, stosowałam camilię.

to u Filipa mam dwa takie same objawy: kropeczka i krostki wokół ust, u Fifiego to normalnie jak by cały ząb było widac, tylko pod skórą, pewnie to kwestia czasu, mam nadzieję, krótkiego, zanim wyjdzie, bo dzis się bidulek baardzo męczył i musiało go mocno boleć, bo on rzadko tak płacze :( a tą Camilę to już w doz zamówiłam, dziś rano i mam nadzieję, że we wtorek będzie do odbioru :)

to u Filipa mam dwa takie same objawy: kropeczka i krostki wokół ust, u Fifiego to normalnie jak by cały ząb było widac, tylko pod skórą, pewnie to kwestia czasu, mam nadzieję, krótkiego, zanim wyjdzie, bo dzis się bidulek baardzo męczył i musiało go mocno boleć, bo on rzadko tak płacze :( a tą Camilę to już w doz zamówiłam, dziś rano i mam nadzieję, że we wtorek będzie do odbioru :)
jak pojawi się kreseczka to juz ząbek prześwituje, u nas to przy pierwszym trwało może z 5 dni, przy drugim szybciej. Jak juz czujesz pod palcem to lada dzień.
Oto moje zębole, mam nadzieję że coś wiadć:
0860aab8e94e3ac8med.jpg

edit: widać:)
Dobranoc:))

Ostatnia edycja:
witajcie i jak po zmianie czasu?
bo my wg.starego funkcjonujemy tzn. karmienie w nocy i dziś rano dlatego juz tu jestem;-)
dziś chyba trzeba pomalutku się zabrać za przestawianie bo co to za przyjemnośc pobudki o 5:-)
a teraz lecę po kawkę i nadrabianie wczorajszej lektury:-)

reklama
Do góry