reklama
Wybaczcie, ale po prostu muszę się pochwalić
Michaś zrobił dziś pierwszy przewrót na brzuszek
Gratulacje dla Michasia :-)
Klementinka
Fanka BB :)
tez go mam, dziala bez zarzutowWidocznie to chyba naturalneJa nawet nie żałuję ze już nie karmię
Dziewczyny ma któraś z Was ten mikser??
Mikser ZELMER Robi 381.61 expresive ** 8 CZĘŚCI (1280490655) - Aukcje internetowe Allegro
o rany co za reakcja! tez radze nadzor budowlanyCześć dziewczyny,
Nie odpisze wam na razie, bo jestem za bardzo podenerwowana.
W nocy dwa razy obudził nas huk za oknem. Okazało się, że to spadła szyba (hartowana, taka zabezpieczająca balkon przed wiatrem, stara) z 3-ciego piętra i sie roztrzaskała o nasz balkon (mieszkamy na parterze). Zbulwersowałam się strasznie - od razu w głowie obrazek, ze to mogło się stać, jak akurat Krystianek był na balkonie. Zadzwoniłam do spółdzielni mieszkaniowej, a tam baba "przecież nie wystawia Pani dziecka na balkon jak wieje", pomijając fakt, ze dzisiaj nie wieje. Chciałam, zeby zbadali szyby w bloku, bo jest zagrożenie dla życia, albo żeby usuneli takie szyby. Po długiej kłutni kobieta łaskawie powiedziała, że przekaże sprawe kierownikowi. Powiedziała, ze te szyby są stare i że to zalerzy od lokatora, czy je wymieni, czy nie.
Zadzwoniłam też na policje, żeby jakiś protokół spisać (żeby potem nie było, że nie ostrzegałam). Facet się zdziwił, że się dziecko się na balkon wystawia i powiedział, zebym przyszła osobiście, to ewentualnie to podlega pod "wyżucanie śmieci przez balkon".
No zero odpowiedzialności!
Czy macie jakiś pomysł co jeszcze moge zrobić? Bo się boje, że dojdzie do tragedii
gratulacje!Wybaczcie, ale po prostu muszę się pochwalić
Michaś zrobił dziś pierwszy przewrót na brzuszek
maruda w kocu zasnal ale niedlugo pora obiadu to sie obudzi, dzis caly dzien poprzestawiany
Hefi wyslalam zdjecia Jasia na maila, pisalas kiedys ze nie codziennie wchodzisz na maila dlatego Ci tu melduje
Ostatnia edycja:
stellaDODO
Asensja nadzór budowlany, prasa media itd. Walcz, bo tylko taka postawa jak twoja może coś zmienić.
Natomiast po raz kolejny podkreślę, żę mądrzenie sie osób mieszkających w Anglii ( gdziekolwiek poza Polską ) typu "wiadomo, że taki chłam to tylko w Polsce" lub "wiadomo , to Polska" prosiłabym o rozwagę i szacunek dla tych, którzy tu mieszkają.
Jesteśmy wolni zaledwie od 1991 r. podczas gdy Polskę opuściły ostatnie zgrupowanie ( tajne ) Rosjan. Jak niewiele państw zaledwie od paru lat pracujemy na swoje konto jako w pełni niezależni. A pierwsze co mówi młody naród (bez szacunku do wywalczonej Polski) to "DAJ PRACĘ I KASĘ - należy mi się !" Socjalizm się skończył jest demokracja ile wypracujesz tyle masz.Trudno- to cena wolności.
Kraj tworzą ludzie, a skoro oni wyjeżdżają a nie pracują na jego lepsze jutro to jak ma być lepszy?
Poza tym takie ekscesy mają miejsce we Francji, Włoszech, Anglii i innych państwach, grunt by ludzie reagowali właśnie tak jak Asensja
megida gratulacje
Natomiast po raz kolejny podkreślę, żę mądrzenie sie osób mieszkających w Anglii ( gdziekolwiek poza Polską ) typu "wiadomo, że taki chłam to tylko w Polsce" lub "wiadomo , to Polska" prosiłabym o rozwagę i szacunek dla tych, którzy tu mieszkają.
Jesteśmy wolni zaledwie od 1991 r. podczas gdy Polskę opuściły ostatnie zgrupowanie ( tajne ) Rosjan. Jak niewiele państw zaledwie od paru lat pracujemy na swoje konto jako w pełni niezależni. A pierwsze co mówi młody naród (bez szacunku do wywalczonej Polski) to "DAJ PRACĘ I KASĘ - należy mi się !" Socjalizm się skończył jest demokracja ile wypracujesz tyle masz.Trudno- to cena wolności.
Kraj tworzą ludzie, a skoro oni wyjeżdżają a nie pracują na jego lepsze jutro to jak ma być lepszy?
Poza tym takie ekscesy mają miejsce we Francji, Włoszech, Anglii i innych państwach, grunt by ludzie reagowali właśnie tak jak Asensja
megida gratulacje
Cześć dziewczyny
Właśnie dostałam na przechowanie kolejnego 4miesięczniaka, czuję się jakbym miała bliźniaki, hehe
No nie daję rady być z Wami na bieżąco, już któraś kiedyś pisała, że jak siedzi na bb to zapuszcza dom i później musi nadrabiać- ja mam tak samo, trudno mi łączyć obowiązki codzienne z Wami, głównie dlatego, że Małgoś raczej nie chce sama się sobą zająć...
Właśnie się jedno obudziło, to popisałam
Właśnie dostałam na przechowanie kolejnego 4miesięczniaka, czuję się jakbym miała bliźniaki, hehe
No nie daję rady być z Wami na bieżąco, już któraś kiedyś pisała, że jak siedzi na bb to zapuszcza dom i później musi nadrabiać- ja mam tak samo, trudno mi łączyć obowiązki codzienne z Wami, głównie dlatego, że Małgoś raczej nie chce sama się sobą zająć...
Właśnie się jedno obudziło, to popisałam
koriander
chyba sie tutaj akurat nikt nie madrzy na forum, z osob mieszkajacych za granica zwlaszcza...stwierdzenie ze w Polsce jest balagan i olewanie na maksa ludzkich problemow to fakt, a nie obraza majestatu nie ma co sie czuc urazonym
Kajdusia to masz przedsmak jak by to bylo miec trojeczke. malo cos zagladasz .. :-(
Ostatnia edycja:
koriander
Asnecja wspolczuje przygody, wg mnie to tez jest narazanie zycia, jesli taka szyba kogos by zabila to moze by sie ruszyli w tej sprawie .. dlatego nie odpuszczaj, a na policji niech spisza sprawozdanie ale nie wiem czy podciagalabym to o wyrzucanie smieci? przeciez to czesc balkonu, ktora jest czescia budynku a nie smieciem! To raczej logiczne.. jakby wszystkie domy byly tak zbudowane ze byle wiatr to dachowki by na glowe lecialy to ja dziekuje A wystawianie dziecka na balkon to tzw werandowanie, wytlumacz panu na posterunku ;-) Dla dziecka swieze powietrze jest wazne, wiec nie ma nic dziwnego z wystawianiem wozka na balkon jesli mama akurat nie moze wyjsc na dworDziekuje za rady - napisałam juz do nadzoru budowlanego i do Uwagii...teraz biegne na policje...
magdalena79
izia tcz śliczne zdjęcie, daj znać po szczepieniu jak z wagą Twojego Michałka, z tego co pamiętam to nasi synowie są z tego samego dnia:-) i zdrówka życze
Dziewczyny, a macie może jakiś sprawdzony przepis na torta dla dzieci, bo mój kubuś ma za tydzień urodziny i planuje coś upiec tylko chciałbym cos nowego, czego jeszcze nie robiłam...
Dziewczyny, a macie może jakiś sprawdzony przepis na torta dla dzieci, bo mój kubuś ma za tydzień urodziny i planuje coś upiec tylko chciałbym cos nowego, czego jeszcze nie robiłam...
Ostatnia edycja:
reklama
zyrraffka
Szczęśliwa mama
no właśnie co lekarz to inna teoria, jeden zaleci wprowadzać, drugi czekać, ale ja chyba nie będe czekać tylko zaczne powoli wprowadzać bo przecież zaraz trzeba wracać do pracy i co? babcia będzie cyca wyciągała? co innego jak się nie wraca do pracy po macierzyńskim, to można sobie pozwolić na przeciągniecie nauki jedzenia ale w moim wypadku musze już zacząć działać
Już wczorać zrobiłam trochę mleka modyfikowanego i dodałam do tego kleiku ryżowego, spróbowałam najpierw przez butle ze smokiem mu podać ale nie zassał, natomiast jak wymieniłam końcówkę na łyżeczkę to otwierał buzie Rewelacja ta butelka z łyżeczką (LOVI), naciskasz butle a kaszka sama wypływa na łyżeczkę. Coprawda wolałabym żeby przez smoka ciągnął ale jak nie to trudno
zmykamy na spacerek bo Michaś właśnie zasnął, a ładna pogoda, zaliczymy po drodze biedrone
ja jabym miała czekać do 6 miesiąca, to dziecko umarłoby z głodu. Taki prawie pięciomiesięczniak już ma duży apetyt. Narazie daję po spacerku słoiczek z warzywkami lub owockami, tytle ile Łukasz chce, potem cyc i po kapieli kaszka potem cyc.
ciesze się ze wodniczki wchłonęły się.
elizaem- szybkiego powrotu do zdrówka!!!
lena- piekne nocki,oby tak dalej, fajny mikser- też chcę taki
koriander- uśmiałam się z tej kawy)
anik- mój Łukasz aż się trzęsie jak widzi moją zwisającą grzywke jak się schylam nad nim, uwielbia targać mnie za włosy,
asencja- masakra jakaś, mam nadzieję ze cos z tym zrobią zeby taka sytuacja nie powtórzyła się
lena Ty też widze słoiczkowa- ja dzisiaj całą szafeczkę zapełniłam słoiczkami, odwiedziłam rossmanna i zaszalałam, ciekawe co mąż na to, mama mówi ze jestem leniwa ale ja poprostu nie mam dostępu do sprawdzonych warzyw a z owocami teraz różnie. No i oczywiście leniwa jestem heheheheh
megida- wielkie gratulacje!!!
u nas wstrętna pogoda ale teśź spaceruje ))))))