reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Hej,
u nas znów nocka nieprzespana - ja już naprawdę nie wiem co się dzieje że tak często Natan się budzi - to do niego niepodobne. Zastanawiam się czy się najada bo coś lżejsze piersi mi się zrobiły i nie są już takie pełne mleka jak jeszcze parę dni temu. Zawsze mi tak mleko sikało,że musiałam na chwilę małego odstawić by zeszło bo nie nadążał pić a teraz musi sam wyciągać, boję sie że laktacja zanika - mam nadzieję że to tylko taki chwilowy kryzys.
Ale wczoraj dużo dzieciaczków było szczepionych :)

avena_ ja mam kombinezon, który kupiła moja teściowa, niestety rozmiar 68 więc nie wiem czy jak przyjdą mrozy się w niego zmieści, a kurteczkę też kupiłam, właśnie na takie chłodniejsze dni, ja już chodzę w grubszej kurtce więc małemu też zakładam. Tak se myślę że kombinezon wystawie może na allegro i kupię większy.

magdalena79; super że wodniaczki się wchłonęły, ciekawe co z tym jego okiem, co okulista zaradzi. Ładnie zdarła z Ciebie ginekolog - 2 stówy :szok::szok:

paula zazdroszczę takiej nocki, jeszcze do niedawna też tak miałam a teraz małemu coś się poprzestawiało i budzi się nawet co 2 godz

Magda_M współczuje nocki

Ostatnia edycja:
reklama
Witam
u nas nocka masakryczna :-( Kacperek wyladowł u mnie w łóżku bo mój organizm odmówił mi wstawania co pół godzinki :-(
latałam w nocy między lodówką gdzie jest żel na dziąsełka a pokojem :-(, ale dzisiaj mam zamiar kupić paracetamol 50 g i koleżanka mi poleciła lek homeopatyczny CAMILIA ROZTWÓR DOUSTNY 10 POJEMNIKÓW PO 1ML - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl i zobaczymy może u nas też zadziała

Magdalena 79 - super że wodniaczki się wchłoneły :-)

a Twój Kacperek ile waży?, wystarczy mu jeszcze dawka 50 paracetamolu? Ja już podawałam przed szczepieniem 80 na wagę 7750. Napewno ząbek mu idzie oby jak najszybciej wyszedł;-)

nadika Twój synek juz w 6 miesiącu jest to może się nie najadać,:confused: może potrzebuje na noc coś wiecej a jakbyś podała kaszkę mleczno-ryżową? Ja też karmie piersią i w nocy jak zaśnie o 20 to budzi się ok 1, 4-5 i później już go zabieram do łóżka bo ze mną jeszcze troche dośpi:tak:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny macie dla maluchów na zimę tylko kombinezony?Bo ja się zastanawiam tez nad kurteczką, na takie dni jak nie będzie trzaskających mrozów, tylko nie wiem czy jest sens:confused:

My już teraz zakladamy cieplutka kurteczke, bo sie juz strasznie zimno zrobilo:wściekła/y: Na zime bedziemy miec kombinezoniki i oprocz tego tez jeszcze jedna kurtke. Siostra ma przywiezc te rzeczy po swojej corce, wiec nie musze sie zastanawiac, czy jest sens, bo sa za darmo :tak::tak:
Byliśmy dziś na szczepieniu Michaś waży 7750, wodniaczki już się wchłonęły:-), dostałam tez recepte na maść sterydową TRIDERM na paluszek Michasia bo od tygodnia mu ropieje i obiera przy paznokciu, tylko jak czytałam opis na maści to pisze że nie stosować u dzieci poniżej 2 r.ż.:szok: i nie wiem co zrobić.
Powiedziała też żebym jeszcze nic nie wprowadzała nowego do menu Michasia skoro karmię piersią, że dopiero za miesiąc
Jutro idziemy do okulisty z tym okiem bo jak zaczęłam masować to mu tak teraz ropieje że po spaniu oka nie może otworzyć, podejrzewam że jakąś infekcję mu wprowadziłam:sorry2:

Byłam też dziś u gina po tabsy AZALIA, mam brać je bez przerwy żeby nie dochodziło do owulacji, pobrała mi też cytologie i podsumowała 2 stówy!!:cool: dodatkowo mi policzyła za USG, czego nie robiła jak bylam w ciąży:wściekła/y:.
Świetnie, że już wodniaczków nie ma :tak:
Z ta mascia to bym sie wstrzymala na razie i poszla popytac do apteki, czy na pewno mozesz zastosowac:confused:
Mi pediatra mowila z kolei , ze od 4 miesiaca moge zaczac wprowadzac nowosci do diety, ale to ja jeszcze nie chce, bo jednak ogolnie przyjete wskazania mowia, ze przez 6miesiecy najlepiej tylko mleko matki podawac.
Masakra, tyle kasy na gina:no:

Wczoraj bylismy u znajomych, co maja 2 corki: jedna mlodsza od Emilki o 2tyg., druga juz 2letnia. Ale fajnie bylo:-) Rowiesniczki bardzo zainteresowane soba byly, moja emilka juz na dzien dobry zaczela raczki do Marysi wyciagac i ja zdzielila piescia po twarzy, ze az placz wywolala:-D
A jak sie sobie przygladaly, za ubranka ciagaly..:-D:-D
A starsza przytulala maluchy i oczywiscie dokazywala, zwracala na siebie uwage i byla nieomal w kilku miejscach naraz :-D

a Twój Kacperek ile waży?, wystarczy mu jeszcze dawka 50 paracetamolu? Ja już podawałam przed szczepieniem 80 na wagę 7750. Napewno ząbek mu idzie oby jak najszybciej wyszedł;-)

nadika Twój synek juz w 6 miesiącu jest to może się nie najadać,:confused: może potrzebuje na noc coś wiecej a jakbyś podała kaszkę mleczno-ryżową? Ja też karmie piersią i w nocy jak zaśnie o 20 to budzi się ok 1, 4-5 i później już go zabieram do łóżka bo ze mną jeszcze troche dośpi:tak:

Madziu - wiesz co masz racje ja jakaś zamotana jestem przecież on juz 8 kilo waży :-)

A mój śpioszek jeszcze kima i popiarduje sobie :happy:
nadika-możliwe że z głodu się budzi u mojej własnie to samo było kiedys budziła się 1 lub 2 razy a tydzień temu zaczęła częściej zaczełam dawać kaszke na noc i śpi od 8-3 a póżniej co 2 godz na cyca

nadika - mój Łukasz też się budził co dwie, co jedną godzinę, zaczęłam mu po kąpieli dawać kaszkę i już widze poprawę, tej nocy spał 6 godzin:) poprzedniej obudził się op 23:30 i też po przytuleniu się do cyca spał 6 godzin

Cześć mamusie.Nie wiem jak długo mi się uda napisać co mam do napisania bo Alanek nie śpi i leży sobie na łóżku;-)
Mam zamiar dzisiaj próbować z tymi boczkami co mi lekarka mówiła.Może się uda-zdam relację:-D
Czekam na przelew i muszę na pocztę skoczyć bo wczoraj wieczorem sprzedałam na allegro parę ubranek po Alanku.
Sprzedaję też suknię ślubną-może ktoś zainteresowany:-D

Magdalena 2 stówy za wizytę-no to Cię zdarła na maksa!Super że wchłoneły się wodniaczki mój jeszcze ma...

A jeśli chodzi o nockę to u mnie super!!!Dałam mu jeść o 23 i spał do 4 aż się Grzesiek budził i pytał czy mu może nie dałam jeść jak spał bo Alanek tak długo śpi jak nigdy:-D no i od 4 spał do 8!!!Szok w trampkach normalnie:-D

No to chyba tyle pisania bo mamy niespodziankę w pampku.

Świetnie, że już wodniaczków nie ma :tak:
Z ta mascia to bym sie wstrzymala na razie i poszla popytac do apteki, czy na pewno mozesz zastosowac:confused:
Mi pediatra mowila z kolei , ze od 4 miesiaca moge zaczac wprowadzac nowosci do diety, ale to ja jeszcze nie chce, bo jednak ogolnie przyjete wskazania mowia, ze przez 6miesiecy najlepiej tylko mleko matki podawac.
Masakra, tyle kasy na gina:no:

no właśnie co lekarz to inna teoria, jeden zaleci wprowadzać, drugi czekać, ale ja chyba nie będe czekać tylko zaczne powoli wprowadzać bo przecież zaraz trzeba wracać do pracy i co? babcia będzie cyca wyciągała:-D? co innego jak się nie wraca do pracy po macierzyńskim, to można sobie pozwolić na przeciągniecie nauki jedzenia ale w moim wypadku musze już zacząć działać:tak:
Już wczorać zrobiłam trochę mleka modyfikowanego i dodałam do tego kleiku ryżowego, spróbowałam najpierw przez butle ze smokiem mu podać ale nie zassał, natomiast jak wymieniłam końcówkę na łyżeczkę to otwierał buzie:szok::-D Rewelacja ta butelka z łyżeczką (LOVI), naciskasz butle a kaszka sama wypływa na łyżeczkę. Coprawda wolałabym żeby przez smoka ciągnął ale jak nie to trudno

zmykamy na spacerek bo Michaś właśnie zasnął, a ładna pogoda, zaliczymy po drodze biedrone

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
Jednak nie dalo sie uniknąć tego ze i my z Mikim zachorujemy:/ dzis czuje sie jak zjedzona i wypluta, do tego boli gardło:dry: Miki spi juz 2h, ale tez ma katarek:-( walczymy by to sie nie przerodilo w cos gorszego... ehhh, nienawidze jesieni:dry: :-(
Miłego dnia wam życze

Do góry