reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

mi_mi nie zauważyłam żeby jej się przechylała:( Nie byłam w żadnej poradni, bo pediatra mam wrażenie że bagatelizuje sprawę:(
Kochana, ale to jest Twoje dziecko a nie pediatry i jeśli uważasz, że coś jest nie tak to powiedz jej, że chcesz skierowanie do rehabilitanta i już! Przecież masz prawo tego wymagać. naprawdę nie wiem na co Ty jeszcze czekasz.

reklama
yoshe być może na to że pierwsze wolne miejsce jest na 27.listopada:( Więc i tak muszę czekać...

ewelinka pokaźna kolekcja misiów:) Super że udaje Ci się takie fajne przytulaki upolować w lumpkach:)

ewela super fotki:) Jak ja Ci zazdroszczę bliskości tego morza:) To musi być super miejsce na spacery:)

Padam na twarz... poprasowane, pralka kolejną porcję kończy prać, mała po wypiciu 200ml kaszki śpi, ciekawe na jak długo:( a ja jak przyłożę zaraz głowę do poduszki to od razu odpłynę....

Dziewczyny wcinam się tak w wasze rozmowy ale polećcie mi dobry i tani laktator. Bo wracam do pracy a moj Olek nie bedzie pil mleka modyfikowanego i koniec :p ;(

yoshe być może na to że pierwsze wolne miejsce jest na 27.listopada:( Więc i tak muszę czekać...

Trochę mi się wierzyć nie chce, że we Wrocławiu jest jedna przychodnia rehabilitacyjna, która ma kontrakt z nfz. Mi by to po prostu nie dało spokoju i nie czekałabym tak długo. W końcu ileż razy można dziecku głowę przekładać, które na dodatek jeszcze się przez to budzi? Do dzieła Kochana! I nie gniewaj się, że Ci tak napisałam, ale może Cię to pozytywnie zmobilizuje do walki o kształtną głowę córeczki ;)

yoshe ja już się poddałam:( Dzisiaj śpi z kocem obok głowy, zobaczymy czy będzie mocniejszy od pieluszki;) A żeby pójść do specjalistycznej poradni muszę mieć skierowanie od lekarza, a prywatnie to terminy też odległe:(

paula to rzeczywiście masz masę roboty... ja też muszę się powoli wziąć za magisterkę:( To będzie ciężkie....

Alusia ja używam TomeeTippe i nie narzekam:) Ściąga ładnie, rozkłada się na części do mycia:) Nie zajmuje dużo miejsca w torebce, no i jest w miarę cichy:)

mama kubulki a ty co? Pierwsze zdjęcie i od razu pełen negliż:)))))

Dziewczyny wcinam się tak w wasze rozmowy ale polećcie mi dobry i tani laktator. Bo wracam do pracy a moj Olek nie bedzie pil mleka modyfikowanego i koniec :p ;(
ja mam ręczny avent, na allegro za ok 100 kupiłam, jest dobry, mi działał bez zarzutu, teraz kupiłam elektryczny tej firmy bo mi sie ręką pompować nie chciało i jest jeszcze lepszy :D ale za to drogi dość niestety

Mama kubulki dopiero zauważyłam że z Lublina jesteś;-) A z jakiej dzielnicy???Ja za czasów licealnych 3 lata mieszkałam w Lublinie i w sumie to tam rodziłam Alanka na kraśnickich a Ty gdzie???Do jakiego lekarza chodziłaś???
Ale Ci pytań zadaję:-D

mamakubulki- Kubuś jest śliczny, zdjęcie widać ale odradzam wstawianie takich fotek, nie wiadomo ilu zboczeńców tu się loguje.

ja mam laktator ręczny tommee tippe, niuestety nie jestem zadowolona (dobrze ze nie muszę uzywać) ponieważ jak dla mnie strasznie ciężko naciska siępompkę i po kilku minutach ręka boli. Fajny jest sterylizator od tego odciągacza do mikrofali, używam codziennie.

cześć
wpadłam się pochwalić ze nam sie dolna jedyneczka przebiła :-)

Serdeczne gratulacje !!!

Gratulacje!!! :-) :-)

Witam z rana.
Dziekuje za zyczonka zdrówka, i za zyczonka dla mojej córy:-) czas leci, dzieci rosną... Hani juz 4 lata stukneły:szok:
U nas noc srednia, maly kolo 2 sie obdzil i musialam go ubrac bo zimne raczki mial;] katarek go troszke meczy:( a potem od 6 do 6:30 plakal przez sen az wkoncu sie obudzil... niewiem o co mu chodzilo... :-( dalam mu nurofen i niby troszke lepiej bylo ale cóż...
Na dworze zimno, napaliłam w piecu az;] maly spi teraz , zjadl cyca i daje mamusi odpoczac troszke...

Gratulacje!!!!

My już po szczepieni.Byłam u lekarki chyba z pół godziny,tłumaczyłam mi wszystko co i jak...Czytała zdanie z wyników i tłumaczyła na nasze:-D:-D:-D
Alanek ma jeszcze oprócz tej niedomykalności ma jeszcze drożny otwór który powienien być zamkniety w życiu płodowym,Ale zdarza się tak że nie zamknął się.Jeśli do 2 lat się sam nie zamknie to trzeba będzie robić operację czy zabieg...
Osłuchała go no i powiedziała że te szmery muszą być malutkie bo ona nic nie słyszy przez słuchawki teraz(kiedyś słyszała):tak:

Odnośnie alergii na kaszkę malinową powiedziała że mogę dopiero za 3 miesiące ją podać i żeby spróbować inną ale nie truskawkową bo też bardzo często uczula.Resztą powiem na oddzielnym wątku.

Alanek ma też uczulenie/podrażnienie od czapeczki-tak jak sądziłam i mamy na to maść o nazwie HYDROCORTISONUM i mam mu smarować 3x1 dziennie a jak mu zacznie przechodzić to 2x1.

Jestem o niebo spokojniejsza!!!I tu pytanie czy nie mogła tak ta kardiolog wszystkiego mi wytłumaczyć???A nie tylko stwierdziła że narazie operacji nie trzeba i do widzenia!!!!:wściekła/y::wściekła/y:

Alanek był 3 razy kuty w nóżki i rączkę-płakał:-(
Waży OK,bo przytył od ostatniej wizyty 1kg20 na 6 tygodni.
ufff to chyba tyle:tak::tak:

Fajnie ,że coś się wyjaśniło i jesteś spokojniejsza.

Hej, ja tylko na chwilę, bo pewnie zaraz moje dziecie wstanie ze snu....
Mała waży 5780, czyli w ciągu 3 tyg. przybrała na wadze 500 gram wiec ok! Martwiłam się że może być kiepsko przez te częstsze kupki....ale jest dobrze!!!
Teraz już spi od ponad 2 godz. i mimo że od godzinki jesteśmy juz w domku to ona wciaz spi....Zdążyłam zjeść obiad, uprzątnąć troszkę chatkę a ona śpi...Jejku jaka głodna wstanie...bo jadła o 11.00 a tu już jest 15.30:szok::szok::szok::szok::szok:....Juz chyba sobie mleko naszykuję.....
Poczytam Was wieczorkiem...bo P. pojechał już do pracy a ja mam sterte prasowania....i musze sie tym zajac niestety....

No, no dzidzia ładnie rośnie, dobrze,że ci tak ładnie śpi. :)

My dzisiaj po szczepieniu. Jasiek był grzeczny, tylko przy drugim szczepieniu zakwękał ale zaraz się uśmiechał. Moje "maleństwo" waży równo 7kg, czyli przybrał kilogram przez 6 tyg i urusł 4 cm i mierzy teraz 68cm.Gdzieś pediatrz dopatrzyła się ,że główka robi się lekko asymetryczna i kazała mi przełożyć poduszkę na drugą stronę łóżeczka ( my z mamą nie widzimy ale niech jej będzie). Oj chyba mó małż wrócił z pracy więc lece odgrzać mu obiado- kolacje. Dzisiaj wątróbka :)

reklama
Do góry