reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
witam sie po kilkudniowej nieobecnosci;-)
nie nadrobie wszystkiego to cale 5 dni...robilam prace domowe zeby miec z glowy jak polece do pl i moc myslec tylko i wylacznie o leniuchowaniu i jedzonku mamusi..miam mniam jak to mowi zuzia kiedy wkladam jej lyzeczke do buzi:) juz nie moge sie doczekac pozostalo 13dni:)
u nas nocki spokojne mala od 4 nocy sie budzi w okilicach 6-7 rano dostaje butle i spi do 9-9.30 :-) dziaselka czerwone ze hej ale nic nie widac:no: a roczki i nozki na przemian w buzi laduja:tak: musze sie pochwalic ze mala nauczyla sie pic herbatki z kubeczka:tak: no i od wczoraj ostro cwiczy z obraceniem sie na brzuszek-jeszcze sie jej nie udalo bez malenkiej pomocy ale mysle ze to tylko kwestia czasu.
myslalam ze nadrobie choc dzis ale mala sie obudzila-czas na obiadek to ja mykam
milego dnia wszystkim:-D

witam się i ja od rana dopiero mi się udało;-)
u nas nocka jak zawsze kapiel,cyc i pobudka ok3-4 i nastepne jedzonko rano
ale mamy mały sukces, zakupiłam wczoraj butelkę z lovi i małemu spasowała, zjadł ok 14 aż 100 mm ( a godz wcześniej był cyc) i wieczorem przed spaniem ok 70ml aż szok:tak:

teraz dopiero widze ze miałaś ślub niedawno a więc spóźnione życzenia dużoszczęścia, miłości i zdrówka dla Was i dzieci:-)
Jeśli chodzi o butle to u nas to samo, Michałek ma odruch wymiotny na smoka, a ja próbuje co jakiś czas bo przecież zaraz powrót do pracy i co on biedaczek zrobi bez cycusia:-D Zakupiłam butelke z firmy LOVI z zakładaną łyżeczką, która ma w środku dziurkę i jak nacisnie się na butelke to pokarm wychodzi na łyżeczkę, zobaczymy jak to się sprawdzi. Ma też ona smoczek w kształcie sutka ale Michaś tylko go gryzie nie umie zassać:no:.
A Ty podajesz już nowe pokarmy oprucz cyca?
Jestem zadziwiona i miło mi że pamiętasz naszego wodniaczka:szok::-) bo tak rzadko się udzielam...mi się wydaje że troche się wchłonął ale z oceną zaczekam do jutra bo mamy szczepienie
Tomuś tylko na cycu jest, był ale od kilku dni wieczorem domagał się cyca co godzinę a przed zaśnięciem ciągnął i się złościł bo cyc juz pusty a on nadal głodny, postanowiłam go nieco podkarmic i podać butlę żeby biedak nie chodził głodny spać
nic innego jeszcze nie dostawał do jedzenia, próbowaliśmy kilka razy podać herbatkę z marnym efektem
powodzenia na szczepieniu i samych pomyślnych wieści u pediatry

ach i dziękujemy za życzenia:tak::-)

magdalena-moja też nie tolerowała butelek mam z 5 z których nie chciała i kupiłam lovi zwykłą i z niej zaczeła pic herbatke teraz od paru dni tą butelką daje jej kaszke na noc i wypija 150 jak szalona tyle że do kaszki wygryzłam zębami większą dziurke:-Da herbatke już zaczeła i z aventa pic jestem ucieszona że sie nauczyła bo dwie poprzednie córcie bez butli i smoków sie wychowały tez nie chciały
oj ja też tak miałam z Asią, żadnych smoczków i butelek:tak:
eagle - imprezowiczka:-D i dobrze, przynajmniej rozrywka jakaś, a zdjęcia świetna sprawa, dopiero po nich widać jak dzieciaki rosną

A ja szaleję na allegro:szok:
e tam imprezowiczka, na codzień nie mamy takich atrakcji, teraz korzystamy nieco z tego że mój jest na urlopie:tak:

a to moja mała imprezowiczka
Zobacz załącznik 295238Zobacz załącznik 295239Zobacz załącznik 295240Zobacz załącznik 295241Zobacz załącznik 295242 i Tomeczek

ech chciałam coś popisać ale trzeba z cycem pędzić do żarłoka:-)

będę za chwilę

dlatego pytam tutaj czy nie przykrywam jej za ciepło...tylko tak jak pisałam czasem ma zimne rączki..
Olu a jaki ma kark? bo po tym sie sprawdza :) moja śpi w pajacu i lekko pod kołderką :)
Zdec a a czy jak mała leży na brzuszku to sie lekko przechyla jej głowa i szyja? byłaś w poradni rehabilitacyjnej?

gratuluje pierwszych ząbków!!

dzisiaj śliczna-pogoda spacerowałyśmy 3 godziny :)

HELPPPP! Dziewczyny ktora z was ma ten lezaczek:
fisher-price-lezaczek-bujaczek-cudowna-planeta-t4145.jpg
Mozna to jakos prac? probowalyscie? jak sciagnac material do prania?? Zupa byla w akcji, lezaczek wyglada jak po wojnie!

HELPPPP! Dziewczyny ktora z was ma ten lezaczek:
Zobacz załącznik 295246
Mozna to jakos prac? probowalyscie? jak sciagnac material do prania?? Zupa byla w akcji, lezaczek wyglada jak po wojnie!

Wszystkie poszycia z leżaczków fisher proce można ściągać i prać. Ja swoje wyprałam i żyje haha

Ostatnia edycja:
reklama
mi_mi nie zauważyłam żeby jej się przechylała:( Nie byłam w żadnej poradni, bo pediatra mam wrażenie że bagatelizuje sprawę:(

Byliśmy dzisiaj na spacerku z Magdą_M i Kacperkiem, bo taka piękna pogoda:)

Do góry