reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

cześć
wpadłam się pochwalić ze nam sie dolna jedyneczka przebiła :-)
Gratulacje!!!!

My już po szczepieni.Byłam u lekarki chyba z pół godziny,tłumaczyłam mi wszystko co i jak...Czytała zdanie z wyników i tłumaczyła na nasze:-D:-D:-D
Alanek ma jeszcze oprócz tej niedomykalności ma jeszcze drożny otwór który powienien być zamkniety w życiu płodowym,Ale zdarza się tak że nie zamknął się.Jeśli do 2 lat się sam nie zamknie to trzeba będzie robić operację czy zabieg...
Osłuchała go no i powiedziała że te szmery muszą być malutkie bo ona nic nie słyszy przez słuchawki teraz(kiedyś słyszała):tak:

Odnośnie alergii na kaszkę malinową powiedziała że mogę dopiero za 3 miesiące ją podać i żeby spróbować inną ale nie truskawkową bo też bardzo często uczula.Resztą powiem na oddzielnym wątku.

Alanek ma też uczulenie/podrażnienie od czapeczki-tak jak sądziłam i mamy na to maść o nazwie HYDROCORTISONUM i mam mu smarować 3x1 dziennie a jak mu zacznie przechodzić to 2x1.

Jestem o niebo spokojniejsza!!!I tu pytanie czy nie mogła tak ta kardiolog wszystkiego mi wytłumaczyć???A nie tylko stwierdziła że narazie operacji nie trzeba i do widzenia!!!!:wściekła/y::wściekła/y:

Alanek był 3 razy kuty w nóżki i rączkę-płakał:-(
Waży OK,bo przytył od ostatniej wizyty 1kg20 na 6 tygodni.
ufff to chyba tyle:tak::tak:

reklama
konniczynka ty odciagasz mleko rano na caly dzien?? to musisz miec niezla produkcje, ja bym musiala przez kilka dni zbierac zeby moja wykarmic :cool:

2 dni zbieram :no: Jak do tej pory, jak musialam na caly dzien wyjsc, to sciagalam mleko na 2 karmienia, a na jedno karmienie dziadek albo P. mala mi przywozili na zajecia

konniczynka- gdzie chodzisz na pilates?gdzie studiujesz?co robisz z mała jak idziesz na wykłady?a ja myślałam ze na tak dużym osiedlu jak Chełm to jest dużo mam z wózkami:-)

Moze dlatego, ze to takie duze osiedle, to sie rozmijamy z tymi wozkami :confused: Poza tym dopiero niecale 1,5roku tu mieszkamy, wiec nikogo nie znam :no:
Na pilatesie bylam w Zaku, wczesniej chodzilam do Akademosa, a teraz chce chodzic na Morenie, bo mam najblizej :) a na Morenie prowadzi ta sama dziewczyna, co w Żaku i kiedyś w Akademosie i jest taniej :tak:
Koncze magisterke na pielegniarstwie. A jak jestem na wykladach, to Emilka u dziadkow zostaje albo z P., jak ma wolne. Na szczescie mam juz bardzo malo zajec (1, 2 razy w tygodniu) i ten tydzien caly wolny, wiec czystosc mieszkania na tym zyskuje :-)
My już po szczepieni.Byłam u lekarki chyba z pół godziny,tłumaczyłam mi wszystko co i jak...Czytała zdanie z wyników i tłumaczyła na nasze:-D:-D:-D
Alanek ma jeszcze oprócz tej niedomykalności ma jeszcze drożny otwór który powienien być zamkniety w życiu płodowym,Ale zdarza się tak że nie zamknął się.Jeśli do 2 lat się sam nie zamknie to trzeba będzie robić operację czy zabieg...
Osłuchała go no i powiedziała że te szmery muszą być malutkie bo ona nic nie słyszy przez słuchawki teraz(kiedyś słyszała):tak:

Odnośnie alergii na kaszkę malinową powiedziała że mogę dopiero za 3 miesiące ją podać i żeby spróbować inną ale nie truskawkową bo też bardzo często uczula.Resztą powiem na oddzielnym wątku.

Alanek ma też uczulenie/podrażnienie od czapeczki-tak jak sądziłam i mamy na to maść o nazwie HYDROCORTISONUM i mam mu smarować 3x1 dziennie a jak mu zacznie przechodzić to 2x1.

Jestem o niebo spokojniejsza!!!I tu pytanie czy nie mogła tak ta kardiolog wszystkiego mi wytłumaczyć???A nie tylko stwierdziła że narazie operacji nie trzeba i do widzenia!!!!:wściekła/y::wściekła/y:

Alanek był 3 razy kuty w nóżki i rączkę-płakał:-(
Waży OK,bo przytył od ostatniej wizyty 1kg20 na 6 tygodni.
ufff to chyba tyle:tak::tak:

Super, ze juz spokojniejsza jestes :-) Duzo zdrowka dla Alanka :-)

Zyrraffka,zła jestem na tą kardiolog-bo tyle nerwów co straciłam,a ona nie miała czasu na tłumaczenie chyba...ehhh jak nie zapłacisz to takie są rezultaty...

Zyrraffka,zła jestem na tą kardiolog-bo tyle nerwów co straciłam,a ona nie miała czasu na tłumaczenie chyba...ehhh jak nie zapłacisz to takie są rezultaty...

dokładnie, jak chodzę na szczepienie z synkiem to lekarz nawet pięciu minut nie ma, musze ubrać Łukaszka a on w tym czasie już następnego pacjenta przyjmuje i nawet nie mam jak go się wypytać o cokolwiek. Co dopiero Twoja sytuacja, gdzie są problemy z serduszkiem, jak można tak traktować pacjentów, jedyna rada- płacić, płacić i jeszcze raz płacić.

No właśnie.Ja w przychodni mam jedną taką lekarkę własnie że aby szybciej... i mam takiego ortopedę-robi tylko usg i następna.A teraz do drugiej pediatry chodzę i jestem bardzo z niej zadowolona...
Jak byliśmy pierwszy raz u tej kardiolog to prywatnie i wytłumaczyła wszystko a teraz to normalnie szok!!!

A właśnie jeszcze jedno do mam których dzieciaczki jeszcze się nie przewracają z boków na bok.
Kazała mi go kłaść na brzuszek i delikatnie szczypać boczki lub mu naciskać i faktycznie prawie się Alanek przewrócił na boczek:tak::tak: Tak samo mi mówiła jak główki nie chciał podnosić żeby karczek mu naciskać:tak::tak:
I żeby nie wieszać mu zabawek nad główką tylko na bokach raz na prawy raz na lewy żeby nauczył się sięgać rączkami by się przewracać:tak::tak:

reklama
Do góry