reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
hej
u mnie dzisiaj pobudka ok 3, poszłam do małej a ona nie dość że na brzuszku to jeszcze na tym koniku fishera:cool2: nie wiem jak ona to zrobiła i jeszcze na łączeniu tego żółtego brzuszka z resztą całe wymemlane i przemoczone, czyli obudziła się pewnie dużo wcześniej i doiła:-D Oczywiście łapki teraz po same łokcie w buzi, zaglądałam do japki i druga jedyneczka będzie wyłazić, ale jeszcze z tydzień jej daję:-( teraz Was trochę poczytam

Wiem że frida nie jest najlepsza i mały jej też nie lubi, ale zawsze z rana wysysam taką zielonkawą wydzielinę jak flegma... ale spróbuję sposób Kasi Janickiej i psiknę sterimarem i na brzuszek... muszę też pomyśleć o nawilżaczu powietrza

Witajcie...
U nas nocka ok....Mała poszła spać o 19.30 i wstała o 5.00, zjadła praktycznie na śpiocha...i znów wstała o 7.10....i mimo że ziewała i ziewała i ziewała to spać nie zamierzała....no ale tata Polci zaoferował ze sie nią zajmie, wiec mamusia pospała sobie jeszcze godzinkę :-):-):-):-)
Elizka - zdrówka dla dzieciaczków...I wszystkiego naj dla Hani bo widze po suwaczki że ma dziś 4 urodziny....Wszystkiego dobrego dla Twojej Ksieżniczki!!!
zyrraffka - gratuluje tak udanej nocy...Widzisz jaki synek zuch!!! Brawo Łukaszku!!!
magda m - gratuluję jedyneczki...Może Kacperek będzie teraz lepiej spał w nocy...
zdec - ależ masz uparte dziecie, co????:-) Nie wiem co poradzić bo moja od początku spała raz na jednym raz na drugim boczku....
ola-fasola - moja tez ma czasami zimne raczki, ale sprawdzam karczek i brzuszek i jak jest ciepla to ok...Wiesz to chyba zalezy od tego jak spi...Moja czasami przez sen jak sie wierci macha raczkami i wtedy sa zimne....
lencja- współczuje przeżyć z aparatem...Chamstwo i jeszcze raz chamstwo!!!!A jak się czuje Twoje "starsze dziecię"???
Zmykam do małej....Tatuś zaraz przyniesie kawusie i paczusie...:-):-):-)
Dziś idziemy na ważenie....Mam nadzieje że mimo tych kupoli moje dziecko przybiera na wadze...Choć mi sie zdaje że od 3 tygodni nie przybrała nic....Obym się myliła!

Ściągam mleko, a tu nagle sms- wykłady odwolane :-):-):-)
Takze dzis chyba na dluzszy spacerek sie wypuscimy, bo sloneczko swieci i wiatru nie ma :-)
Eliza_Em wszystkiego naj dla córeczki, duża pannica już, niedługo już do szkoły będziesz ją prowadzać :tak:
Ola_fasola Ja na moim nowym osiedlu tez nikogo nie znam i nie mam, z kim na spacery chodzic. Wiem, ze w klatce obok urodzilo sie dzieciatko zaraz po mojej Emilci, ale jakos ani razu go nie widzialam (tylko w przychodni od poloznej uslyszalam) :no: Moze na wiosne, jak sie ociepli, mamy z wozkami sie pojawia?
Udalo mi sie obejrzec wszystkie zdjecia. Śliczny maluch, ma bardzo wyrazne rysy twarzy. Jak na moją Emilke patrze, to nie widze podobieństwa do nikogo, bo taka pyza, ze sie rysy twarzy chowaja :tak:
Emilka spi w pajacu i spiworku albo w w pajacu i pod zlozona na pol kolderka. Ale wole, jak jest w spiworku, bo kolderke skopuje :tak: Czasem, jak jest zimniej, to na spiworek lekki kocyk narzucam.
MagdaM gratuluje zabka!!!
Kasiek u nas tez rano furkocze w nosku, a potem samo przechodzi bez odsysania. Czasem zwilzonym patyczkiem pokrece w nosku, zeby nawilzyc nosek i sprowokowac kichniecie i to tez pomaga :tak: A ja tez mam czesto rano zatkany nos, wiec mysle, ze to wina powietrza.
katarzynaJanicka Godzine od karmienia to ja ok.20-40ml sciagam :wściekła/y:Wieczorem calkiem sporo moge sciagnac, ale juz mi sie mala raz niespodziewanie obudzila i chciala cycka zaraz po tym, jak sciagnelam,(na szczescie po podaniu smoczka przysnela jeszcze na godzinke) wiec wole nie sciagac z obu piersi naraz. Dlatego marnie mi to idzie. Najlepiej wychodzi, jak mala przy jednej piersi, a laktator przy drugiej. Ale to tez ryzykowne, bo Emilka raz sie naje z jednej piersi, a innym razem obie oproznia :no:

Dzien dobry
Jak ja marze o jednej cichej calkowicie przespanej nocy :confused2: Myslicie ze sie kiedys uda?:szok: Zaraz zrobie ciasto na pocieszenie i musze ta dynie obgotowac i pomrozic bo lezy i sie na mnie patrzy

Agi
powodzenia na wazeniu, oby Polcia ladnie przybrala :tak: Ale cie mezus rozpieszcza tymi paczkami :-)
gosiagro spotkanie udane,obgadalysmy to co mialysmy w planie, mimo ze na zmiane z mezem musielismy przy malej siedziec, nie wiem o co chodzi, ale plakala tylko w lozeczku na rekach od razu spokoj i zasypiala :eek: Widze ze u was wieczorek udany , super!:tak:
ewelinka a ile masz tych misiow?? Wklej jakies fajne zdjecie swojej kolekcji :tak:

Klementinka nasze maluchy roznia sie o kilka dni moze przechodza przez to samo bo jak czytam twojego posta to jakbym siebie widziala... niech i sie juz unormuje biedactwom naszym malym, no i ja chetnie bym wrocila do cichych wieczorow i przesypianych nocy...

Lencja oj zeby sie z tym aparatem wyjasnilo, nie lubie takiego kretactwa:wściekła/y:
mamakubulki skoro wklejenie tutaj sie nie udaje to wklej swojego linka do NK obejrzymy z checia twojego kubusia :tak:

konniczynka ty odciagasz mleko rano na caly dzien?? to musisz miec niezla produkcje, ja bym musiala przez kilka dni zbierac zeby moja wykarmic :cool:
zyraffka zdjecia ocenione mam nadzieje ze mi sie udalo, klikalam na te gwiazdki (ocena bardzo dobra oczywiscie)

olafasola u nas w sypialni jest ok 17 stopni w nocy, mala spi w pajacyku, cienkim spiworku, na to polarowy kocyk i kolderka. Czesto ma lodowate rece ale brzuch karczek itp gorace wiec sie nie martwie, ja tez mam zimne rece jak mi wystaja spod koldry :-p
nadika wspolczuje nocki, wiem co czujesz...
kasiajanicka zaczekaj z dodawaniem nowosci bo organizm jest teraz oslabiony i moze zle zareagowac a szkoda by bylo ..
ZDROWKA DLA WSZYSTKICH CHORUJACYCH, MALYCH I DUZYCH!!!

Ostatnia edycja:
Witajcie, jak tak czytam "nocne" wiadomości to trochę mi lżej - wychodzi na to że nei tylko Oskar daje mi w nocy do wiwatu. Ostatnio też budzi się częściej niż jak był noworodkiem. Do tego jak już uśnie to strasznie się wierci i jęczy przez sen - i ja dopóki nie uśnie to nie zasnę, a jeszcze o 5:50 wstaje by wyprawić Wiktorię do szkoły bo mąż ją zawozi o 6:30 na świetlicę (inaczej ja bym musiała z małym 0 7:20 zasuwać).Dzisiaj od 23:30 mały budził się co godz, dobrze że łóżeczko mam przy naszym łóżku i nie musze chodzić, ale i tak poddałam się o 3 i wzięłam go do nas - co w zasadzie nic nie zmieniło.

ewela28 - ślicznych masz synków:-)moje dzieciaczki to oszalały na swoim punkcie - Oskar jak widzi Wiktorię to z radości cały się trzęsie:-)czy twój starszy syn chetny jest do pomocy przy mlodszym?

katarzynajanicka - zdrówka dla Fifiego:-)
klementinka - wyjaśniło się cos z twoją przesyłką?
zyrraffka - niezły z Łukaszka akrobata:-)Oskar też próbuje już paluszków u nożek parę razy mu się udało:-)ale wtedy był zdziwony:-)jak oglądam zdjęcia twojego synka to nie moge sie napatrzec na jego śliczne oczęta:-)
konniczynka- gdzie chodzisz na pilates?gdzie studiujesz?co robisz z mała jak idziesz na wykłady?a ja myślałam ze na tak dużym osiedlu jak Chełm to jest dużo mam z wózkami:-)
ola_fasola - Oskar ubieram na noc w body z kr rękawkiem a na to bawełnianego pajacyka i przykrywam kołderką, on często też ma zimne rączki, ale kark cieply więc wiem że mu nie jest zimno.
iiwka - powodzenia na szczepieniu
Magda M - gratulacje z okazji pierwszego zabka:-)
Kasiek1983 - na katearek myślę ze sama woda morska wystarczy, frida ponoć moze bardziej zaszkodzić niż pomóc, nam pomógł jeszcze nawilżacz, działa cała noc i teraz jest o niebo lepiej z Oskarkowym noskiem:-)
zdec- super lwiątko:-)oby Natalce się spodobala i oby pomogło w walce z głowką:-)

Ostatnio wystawiłam kilka rzeczy po małym na allegro, nie spodziewałam się wiele po tych aukcjach a tu niespodzianka:-)zarobiłam 240 zł:szok:i mam teraz na kolejne zakupy dla małego:-)

Oskar juz się denerwuje:-)typowy facet lubi byc w centrum zainteresowania:-)miłego dnia

Magda M-gratuluję pierwszego ząbka

Lencja - ja tak kupiłam swetr i chustę na allegro już będzie ponad 2 tyg temu i echo, po ponad tygodniu zadzwonili że chusty w wybranym kolorze nie ma i mogą coś innego w tej cenie dać lub kasę zwrócić. Wybrałam inną chustę i czekam już od zeszłego tygodnia, a przesyłka podobno kurierska. I już się wk****am a to tylko ciuchy. A gdybym tak na aparat czekała:szok:

Ola fasola - moja śpi w piżamce, lub pajacu welurkowym lub polarkowym i przykryta kołderką, łapki też czasem zimne, zależy jaka temperatura w domu, a pod kołderkę nie da się łapek schować bo i tak wyjmie. Kołderkę mam z hollofilu, ja też pod taką śpię i jest cieplutka.

iiwka
- trzymam kciuki i czekam na dobre wieści

Zyrafka - Łukaszek chyba powoli stabilizuje się ze spaniem, oby szybko spodobało mu się przesypianie nocek

Eliza - wszystkiego najlepszego dla Hani

A ja wczoraj widziałam taki obrazek w Smyku: wypindrzona mamusia i córka na oko 6 lat w butach na obcasach;-) Buty białe we wzorek taki tygrysiasty i mała się darła przeokropnie na tą matkę. Padłam:-)

MagdaM gratulacje zebola

Kasiek ja tez bym stawiala na suche powietrze, poki co stawiaj przy grzejniku miseczke z woda i zostawiaj otwarte drzwi od pokoju
ja tez klade Jasia na brzuch zanim mu czyszcze nosek

Zyraffka zdjecia ocenione i wreszcie obejrzalam album bo ciemna jestem i nie widzialam strzalek

Koriander ja tez juz watpie czy kiedys przespie znowu choc 6 godzin pod rzad i czy trafi sie spokojny wieczor jak kiedys

Anik widze ze u Ciebie to samo a nasze maluchy sa z tego samego dnia a miedz Lili sa 2 dni roznicy, cos przechodza te nasze maluchy
ja tez sie poddalam i wzielam go do lozka ale i tak i tak mruczal przez sen
ja tak spie ze jego kazde mrukniecie mnie wybudza wiec naprawde nie przesypiam nocy
a co do przesylki to nadal czekam, zobaczymy co wskora sam kurier

reklama
hej
u mnie dzisiaj pobudka ok 3, poszłam do małej a ona nie dość że na brzuszku to jeszcze na tym koniku fishera:cool2: nie wiem jak ona to zrobiła i jeszcze na łączeniu tego żółtego brzuszka z resztą całe wymemlane i przemoczone, czyli obudziła się pewnie dużo wcześniej i doiła:-D Oczywiście łapki teraz po same łokcie w buzi, zaglądałam do japki i druga jedyneczka będzie wyłazić, ale jeszcze z tydzień jej daję:-( teraz Was trochę poczytam

a to spryciuka

agi- ale masz mężusia:)) ja też tak chcę, kawusię i pączusie do łóżeczka, oj już nie pamietam kiedy takie luksusy miałam. Napewno Polcia przybiara, mójmiał tak w okreaie noworodkowym i z wagą wszystko było dobrze.

Do góry