reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ewelinka przykre z tym wózkiem:( Rzeczywiście mi też się wydawało że Mutsy to dobra firma:(

Nie mam już siły walczyć z tą jej główką, masakra jakaś:( Jakbym nie chciała jej przekręcić jej na drugą stronę to by ładnie teraz spała, a tak znowu gada:(((( No i nie wiem kiedy padnie:( Chyba jednak zostanie z krzywą główką, bo już na prawdę nie mam siły, ciągle to samo:(

reklama
Witajcie porannie.Chyba pierwsza jestem mały od 5 nie spi ale właśnie próbuje zasnac możechoc troche sie przespi bo od rana nadaje jak katarynka

Co tu dzisiaj tak cicho??
U nas nocka całkiem całkiem, wieczorem obudziła się około 21,a potem dopiero 2:30 na jedzonko i kolejny raz 7:30.
Za kilka godzin będzie kurier z inhalatorem:) A ja od rana w bojowym nastroju. Kupiłam 2,5 tyg temu aparat fot. w sklepie internetowym i pomimo, że na stronie mieli info, że mają na stanie to dopiero po 5 dniach od zamówienia w odpowiedzi na moje pytanie co się dzieje z zamówieniem dowiedziałam się, że czekają na dostawę od dystrybutora. Kilka razy przesuwali już termin kiedy rzekomo towar mają dostać, więc się wkurzyłam i zrezygnowałam z tego zamówienia, a teraz od tygodnia czekam na zwrot kasy i jakiś kontakt, a telefony odbierają wspaniałomyślnie tylko do 15:00:wściekła/y::wściekła/y: Jakaś laska obiecała mi, że około 10:00 oddzwoni do mnie z informacją, zobaczymy..
Lecę pod prysznic a potem na zakupy, mam w planie zrobić dziś sos słodko-kwaśny w słoiki, wg przepisu, który podała Anecznik :-)

Wczoraj caly dzien marudzenia i noszenia na rekach, to chociaz noc byla ok i tylko o 5karmienie, a o 6 smoczek:tak:

Lencja zdrowka dla meza, zeby ogl szybko znowu ci pomagac przy Nelci :-)
kasiajanicka Antybiotyki roznie dzialaja, ale przewaznie juz po jednym dniu jest poprawa
mama kubulki ja mam jeszcze miesiac wolnego a tezjuz cala w nerwach jestem, jak to bedzie po powrocie do pracy:no:
Asnecja ten brak czasu, o chyba kazda z nas dopada. A na staranie sie o kolejna dzidzie, to u nas byloby ciezko, bo ja zasypiam w 5minut od polozenia sie w lozku:tak:

Po wczorajszym pilatesie (na ktory jeszcze kawal drogi po gorkach na rowerze jechalam) myslalam, ze dzis reka ani noga nie rusze, ale nie jest zle, wiec jutro znowu na pilates :tak:
Dzis mam wyklady prawie caly dzien i walcze, zeby mleko sobie sciagnac. Na razie tylko 270ml:wściekła/y: Mala oproznia mi piersi do dna i potem ciezko cokolwiek z nich wydoic:no:

lencja-nieciekawa sprawa z tym aparatem
zyrraffka-super zdjęcia Łukaszka
ewela-fajne dzieciaczki

U nas nocka ok, karmienie o 1 i 4 potemo 5.30 wzięłam ją do siebie i pobudka o 6.30 wiec dzis super. Teraz siedzimy i piszemy do Was;-)Dzis siedzimy w domu tzn moze jakis spacerek pozniej a tak poza tym nie mamy zadnych planów. Wczoraj byłam w lidlu, kupiłam te promocyjne pampki i tak to nuuudy ... ciagle to samo. Kurde tak mnie wkurza to ze nikogo nie znam na tym osiedlu i nawet jak wyjde to nie ma z kim pogadac, ja nie wiem ludzie to chyba z dziecmi w ogole na spacery nie chodzą ....wiem ze jest kilka mam wozkowych ale tylko w weekendy je widuje gdy akurat gdzies jedziemy...wczoraj zadzwoniła wieczorem tesciowa i pyta czy na piatek mamy jakies plany bo chetnie by z wnuczka posiedziała...fajnie, moze wyjdziemy do kina, dawno nie bylismy.
Napiszcie mi jak ubieracie dzieci do snu? i czym przykrywacie? bo ja Klare ubieram zawsze w pajaca bawełnianego i przykrywam ją dwoma cienkimi kocykami złozonymi na pół i kołderką i zauwazyłam ze czasem jak przykryje ja jednym kocykiem albo jednego nie złoze na pół to w nocy jak sie budzi na jedzonko to ma zimne rączki, w sumie wychodzi na to ze moje dziecki spi pod 4 kocykami i kołderka:szok::szok: a co bedzie w zime ...
Miłego dnia wszystkim

Witajcie;)
Widzę, że temat wózków powrócił moja koleżanka tak miała z x-landerem dlatego mi odradziła bo mówi, że płaci się tylko za firme;)
ZDEC ustaw łóżeczko tak aby na tym boku co chcesz ja nauczyc miała okno
wiec sama mimowolnie bedzie obracac główke;)

Witajcie,

wczorajszy wieczór super:-D:-D, fajnie tak się z kimś spotkać i pogadać nie tylko o dzieciach:-D

Eliza_eM - dużo zdrówka dla dzieci i najlepsze życzenia urodzinowe dla córeczki:-D

zyrraffka - zdjęcie już raz oceniłam więcej nie mogę, a gdzie mogę zobaczyć te pozostałe zdjęcia?

koriander - jak wieczór wczoraj minął, koleżanka była? Ale coś doczytałam, że Lili płakała:-(

zdec- dziś nie dam rady:-( a co planujesz z liczi robić?

Milka - zdrówka dla Olafka:tak:

iwwka - powodzenia dziś na szczepieniu

ewelinka, mama_kubulki - pochwalcie się ciuszkami na zakupowym:-D

Ola_fasola - Maja na noc śpi w pajacyku na to ma śpiworek i przykryta jest kocykiem, a jaką masz temperaturę w domu i mnie zwykle jest 22 stopnie

kajdusia - co tam u Ciebie?

Wczoraj caly dzien marudzenia i noszenia na rekach, to chociaz noc byla ok i tylko o 5karmienie, a o 6 smoczek:tak:

Lencja zdrowka dla meza, zeby ogl szybko znowu ci pomagac przy Nelci :-)
kasiajanicka Antybiotyki roznie dzialaja, ale przewaznie juz po jednym dniu jest poprawa
mama kubulki ja mam jeszcze miesiac wolnego a tezjuz cala w nerwach jestem, jak to bedzie po powrocie do pracy:no:
Asnecja ten brak czasu, o chyba kazda z nas dopada. A na staranie sie o kolejna dzidzie, to u nas byloby ciezko, bo ja zasypiam w 5minut od polozenia sie w lozku:tak:

Po wczorajszym pilatesie (na ktory jeszcze kawal drogi po gorkach na rowerze jechalam) myslalam, ze dzis reka ani noga nie rusze, ale nie jest zle, wiec jutro znowu na pilates :tak:
Dzis mam wyklady prawie caly dzien i walcze, zeby mleko sobie sciagnac. Na razie tylko 270ml:wściekła/y: Mala oproznia mi piersi do dna i potem ciezko cokolwiek z nich wydoic:no:

odciągaj nie zaraz po karmieniu tylko z godzinę po, wieczorem z 2 godz po karmieniu i po kąpieli ciepłej, wtedy więcej ściągniesz :) no i polecam laktator elektroniczny :) na jeden raz po 210 ściągam nawet :)

Lencja- niestety sklepy internetowe tak robia, wiem, bo mó mąż w takim pracuje, bardzo często niestety nie mają towaru na stanie bo nie mają magazynu i ściągają jak jest zamówienie konkretne, pomimo, że na stronie jest inne info, dlategi mi poradził, żeby zawsze przed zapłata pytać kiedy dostanę towar

Filuś w nocy już nie miał takiego mokrego kaszlu, w sumie tylko pokasływanie lekkie, ale sama nie wiem od krztuszenia się śliną czy od choroby

czy w czasie choroby warto do diety dziecka dodawac nowości? chciałam mu marchewke dodać do zupki, ale nie wiem czy to ma sens?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry