reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Czesć mamuski. Ja ne mam czasu was czytacv,tylko po kilka postow wieczorewm przed snem a odp juz nie dam rady.
W piatek w CZD za wiele sie nie dowiedzielismy. Boshe ile tam dzieci. Wyjechalam stamtad oczywiscie z deprecha jak sie napatrzylam na tyle ludzkich nieszczesc... :(
Filipowi probowali zrobic pewne badanie,ale nie udalo sie ono poniewaz ma za male zyłki,ktore pekły pod naciskiem wenflonu, w zwiazku z tym 3.grudnia jedziemy ponownie... Ponownie na to samo badanie,wtedy zbadaja mu przpeływ miedzy komorami i przedsnikami serca i powiedza nam czy zabieg jest konieczny, czy teraz i w razie czego to kiedy... Szkoda,ze tak wyszlo ;( chcialabym jzu wiedziec na czym stoimi dokładniej. Moj synek jest taki dzielny. ponad3godzinna podroz zniosl rewelacyjnie, pieknie jadł,spał i usmiechal sie wciaz i do nas i pozniej do wszystkich lekarzy. Nawet tak bardzo nie plakał przy kłuciu,ale ja przy tym nie dalam rady byc i tatus z nim zostal,az mi sie rece ze stresu trzesly. dobra,nie smece juz. Ide ululac Małego,bo marudzi w łóżeczku,leouej niech sie jeszcze przespi do kapania...pa

reklama
Czesć mamuski. Ja ne mam czasu was czytacv,tylko po kilka postow wieczorewm przed snem a odp juz nie dam rady.
W piatek w CZD za wiele sie nie dowiedzielismy. Boshe ile tam dzieci. Wyjechalam stamtad oczywiscie z deprecha jak sie napatrzylam na tyle ludzkich nieszczesc... :(
Filipowi probowali zrobic pewne badanie,ale nie udalo sie ono poniewaz ma za male zyłki,ktore pekły pod naciskiem wenflonu, w zwiazku z tym 3.grudnia jedziemy ponownie... Ponownie na to samo badanie,wtedy zbadaja mu przpeływ miedzy komorami i przedsnikami serca i powiedza nam czy zabieg jest konieczny, czy teraz i w razie czego to kiedy... Szkoda,ze tak wyszlo ;( chcialabym jzu wiedziec na czym stoimi dokładniej. Moj synek jest taki dzielny. ponad3godzinna podroz zniosl rewelacyjnie, pieknie jadł,spał i usmiechal sie wciaz i do nas i pozniej do wszystkich lekarzy. Nawet tak bardzo nie plakał przy kłuciu,ale ja przy tym nie dalam rady byc i tatus z nim zostal,az mi sie rece ze stresu trzesly. dobra,nie smece juz. Ide ululac Małego,bo marudzi w łóżeczku,leouej niech sie jeszcze przespi do kapania...pa

Kochana myślę, że te wiadomości będą tylko pozytywne;)

Witam kochane Czerwcóweczki!!!

Przepraszam z góry że nikomu nie odpisuje ale mam problem z zapamiętaniem kto co pisał... :( very sorry

Czadowe foteczki, przepiękne dzieciaczki i cudowne mamusie!

Co do teściowej i zakupów, to wolałabym żeby nic nie kupowała bo kompletnie nie ma gustu i kilka rzeczy co mały od niej dostał po prostu chyba nigdy mu nie założę... :(

Laseczki, jak to robicie że Wasze maleństwa nie mają ostających uszek? Mój tak wierci głową że uszka ma już takie ostające że szok... :( co mu poprawie to ruszy główką i odgięte po raz któryś!!!

Teraz pytanko do tych doświadczonych w podróżowaniu za granice... bodajże Agi78 wyjeżdżała z malutką? za 3-4 tygodnie planujemy lecieć do Irlandi do rodzinki. Jak to wygląda? Można mieć wózek? Fotelik samochodowy? w podręcznej można mieć dla małego napój??? nic nie wiem... muszę zadzwonić do linii lotniczych...
Kochana możesz mieć wózek...Wózek nawet możesz mieć do samego samolotu....Tylko kochana mam nadzieje ze lecisz z kimś...bo wózek w jednym miejscu musisz rozłożyć zdjąć gondolkę (czy tam spacerówkę), nawet czasem chcą żeby koła zdjąć...żeby wózek prześwietlić....Nie wiem czy można mieć jednocześnie wózek i fotelik bo ja miałam ze soba tylko wózek....Co do mleka to każde lotnsko jest inne...Ja leciałam z Warszawy i mogłam mieć mleko...Miałam nawet mleko w proszku nie rozrobione jeszcze z wodą...do tego miałam wode przegotowana gorącą w termosie (bo w samolocie nie ma możliwości dostac przegotowanej) i wode do picia w butelce dla Poli...nie robili problemu i nawet nie musiałam próbować........Mogłam miec tylko jedną torbe podręczną bo małej nie przysługiwała wiec cala moja podreczna byla wypelniona rzeczami malej...mlekiem, zabawkami, pieluchami itp.....Jeśli masz jeszcze jakies pytanie postaram sie odpowiedziec .ale kazda linia lotnicza rządzi sie swoimi prawami wiec moze byc inaczej...Je leciałam Wizzair-em....

Aniu wierzę że będzie dobrze....Trzymam kciuki z Filipka!!!

Kochana możesz mieć wózek...Wózek nawet możesz mieć do samego samolotu....Tylko kochana mam nadzieje ze lecisz z kimś...bo wózek w jednym miejscu musisz rozłożyć zdjąć gondolkę (czy tam spacerówkę), nawet czasem chcą żeby koła zdjąć...żeby wózek prześwietlić....Nie wiem czy można mieć jednocześnie wózek i fotelik bo ja miałam ze soba tylko wózek....Co do mleka to każde lotnsko jest inne...Ja leciałam z Warszawy i mogłam mieć mleko...Miałam nawet mleko w proszku nie rozrobione jeszcze z wodą...do tego miałam wode przegotowana gorącą w termosie (bo w samolocie nie ma możliwości dostac przegotowanej) i wode do picia w butelce dla Poli...nie robili problemu i nawet nie musiałam próbować........Mogłam miec tylko jedną torbe podręczną bo małej nie przysługiwała wiec cala moja podreczna byla wypelniona rzeczami malej...mlekiem, zabawkami, pieluchami itp.....Jeśli masz jeszcze jakies pytanie postaram sie odpowiedziec .ale kazda linia lotnicza rządzi sie swoimi prawami wiec moze byc inaczej...Je leciałam Wizzair-em....

Dziękuję Ci kochana za odpowiedź... ja też będę leciała Wizz Air'em tylko raczej z Poznania lub Katowic... Lecę z mężem więc na pewno mi pomoże ;) Pytałam się kuzynki i mówiła mi że można mieć albo wózek albo fotelik, więc wiadomo, wybieram wózek bez gondolki a zamontuję na nim fotelik. Czyli mówisz że dziecku nie przysługuje walizka? masakra... nie wiem jak się zabiorę! a do tego planuje coś kupić na miejscu więc z powrotem pewnie trzeba będzie wysłać paczką!!! Jeszcze raz dziękuję... bardzo mi pomogłaś... resztę dowiem się na stronie internetowej! :)

Nie miałam dzisiaj czasu być z wami na bieżąco, także teraz doczutyję wszystko, jak mała już ułożona w łóżeczku zaraz uśnie pewnie:) Zjadła 150ml kaszy z butli, tylko denerwował mnie ten smoczek bo pomimo tego że wolnoprzepływowy to słabo jej szło, a że to gumowy to wzięłam nożyczki i trochę bardziej nacięłam:-) Potem to już wcinała że jej się uszy trzęsły:-D:-D

zyraffka wit K do 3.miesiąca...

Agusia śliczne zdjęcia małego:-) Taki obrazek by nam się też przydał w pokoju na drugiej ścianie, bo jedna cała w naklejkach Kubusia już jest;-)

Kasiulka_1980 gratulacje!! Super że już jest zębolek:-D

AniuCh ja również wierzę że wiadomości będą dobre:-)

Idę rozpocząć walkę z główką, skoro mała już śpi;-) I jeszcze raz dzięki za info w sprawie Pampków w Lidlu, dzisiaj się promocja zaczęła, chciałam już też trochę na zapas 4 kupić, a tam zostały już tylko dwie paczki:( Na całe szczęście 3 było jeszcze bardzo dużo, a mała waży 5,75kg więc jeszcze na nich trochę pociągniemy;)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA DZISIEJSZYCH JUBILATÓW w imieniu moim własnym oraz Krzysia :)

Perfecta – nie znam szczegółów, ale zapewne obojgu Wam nie jest łatwo. My potrzebujemy zwiększonej dawki czułości, a faceci chcą mieć nas w „dawnej nie-mamusiowej” wersji. Pomimo maleństwa, potrzebny jest czas tylko we dwoje, jakieś „piwo” od czasu do czasu, spotkanie ze znajomymi. Wiem, że trudno jest zostawić ukochanego maluszka z kimś innym, ale warto raz na jakiś czas skorzystać - oczywiście jeśli się ma taką opcję (Możesz powoli uczyć teściową jak się zająć Twoim skarbem). Polecam – może być jak za Waszych najlepszych czasów.

A co do dziewczyn z prawej strony Wawy – urodziłam się na prawej, ale od 7 lat pokochałam Wolę, czyli lewostronna jestem ;)

Lencja – z przyjemnością dołączę do czerwcówek na FB – tylko jak Was odnaleźć? Mam na FB sporo zdjęć mojego Tygryska :) Co do zdjęć na głównym wątku, mam podobne wątpliwości jak Perfecta – wątek zamknięty mógłby być dobrym pomysłem, tylko nie wiem jak go znaleźć.

Anik79 – wow, zapowiada się fajne spotkanie – jaka liczna rodzinka :)

Kasiulka1980 – gratuluję ząbka :)

AniaCh83 – myślami jestem z Tobą! Trzymam kciuki za zdrowie serduszka Twojego skarba.

Nasz Krzyś od wczoraj opanował przewracanie się z plecków na brzyszek!!! Teraz szaleje - nie ważne gdzie go położę, od razu sie przekręca i usiluje pełzać w stronę zabawek! Jestem pod wrażeniem mojego małego sportowca :)

Ech, ale się rozpisałyście :szok::szok::szok:
Sto lat dla wszystkich 4- i 5-miesięczniaków :happy2::happy2::happy2:
perfecta zycze rozmowy, ktora wiele wyjasni i pomoze. My po 6,5roku tez mielismy powazny kryzys, przez miesiac siedzialam u rodzicow. I zaczynalismy jakby od poczatku: telefony, randki... i odzyskalismy te uczucia, o ktorych prawie zapomnielismy :-) Ale drugi raz na cos takiego bym sie nie zdecydowala... Warto rozmawiac...
Klementinka pisz skarge i walcz o zwrot kasy. I popytaj sasiadow, czy ktos widzial odebral przesylke albo widzial kuriera.
Ola_fasola, Lencja, Yoshe przewijak stawiam na ziemi, przy samym kaloryferze odkreconym na ten czas na maxa, zeby golutka Emilka mi nie zmarzla. Sprawdzam, czy malej jest cieplutko, gadam z nia, a ona sie cieszy i majta nozkami na wszystkie strony i jest zadowolona, ze nic nie krepuje jej ruchow. I o dziwo bez ubranka lepiej znosi lezenie na brzuszku:tak:
Asnecja Śliczny ten wasz pokoik:tak:
Yoshe Ja nie mialam znieczulenia przy robieniu zeba. Ale gdybym sciagnela sobie mleko wczesniej, to nie byloby problemu. Dentystka powiedziala mi, ze zasada jest taka, ze musisz opuscic jedno karmienie po znieczuleniu, a na nastepne juz mozesz przystawic do piersi.
Moj P. tez tak wyjada klopsiki :-)
Zyrraffka Amancik ci rosnie, skoro w tym wieku juz buziaki rozdaje :-) My w wypisie ze szpitala dostalismy wskazanie, zeby wit.K podawac do konca 3miesiaca.
Koriander ja tez gotuje sloiczki ok.10 min, zeby sie zawekowaly, choc na razie nie sa to sloiczki z dzieciecym jedzeniem :tak:
Stella jak karmisz tylko piersia, to kupki moga byc raz na kilka dni, bo juz przewod pokarmowy malucha jest uksztaltowany i przyswaja mleko matki w 100% i nie trzeba zadnych herbatek na trawienie podawac. A teraz przystawiaj czesto malego do piersi, zeby sie nie odwodnil, a jutro juz powinno byc lepiej.
Agusia Ale maly zadowolony z kapieli. My w listopadzie sie wybierzemy na basen. Piekny pokoik, kto malowal sciane?
Kasiulka Gratulacje zabka!!! My jeszcze mamy to przed soba, ale czuje, ze to juz lada dzien...
AniaCh Trzymam kciuki za zdrowie Filipka :*
Zdec co to za promocja? Dzis wlasnie widzielismy, jakas dziewczyne zasuwajaca z Luidla z pampkami i sie zastanawialismy, czy jakas promocja jest ;-)
Jutro postaram sie jakies zdjecia wrzucic, bo teraz u rodzicow jestesmy

koniczynka pampersy w Lidlu są za 39,99 te +30% economy:) Więc się bardzo opłaca, bo takie w Tesco kosztują 55zł:)
Może mnie widziałaś, dwie paczki w koszu pod wózkiem:) Jedna na osłonce na nóżki i jeszcze jedna w ręku:) hahahahha....
Mój mąż się przeżegnał jak mnie zobaczył:)

reklama
Najlepsze zyczenia dla Huberta, Jędrzejka, Gai, Polci, Filipka oraz Jasia! Ale dzis obrodzilo w 4 i 5-miesieczniakow :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

agusia
swietnego masz synka, a pokoik pierwsza klasa! Kto ma taki talent u was? :-)
Anik taki zjazd rodzinny to pewnie wielka frajda, zwlaszcza dla najmlodszych :tak:A babcia jaka musi byc szczesliwa

zyraffka bylas u lekarza z cycem???:confused:
Agentka RR zapraszamy na FB :tak: Link na odpowiednim watku, napisz do hefi ze swoim nickiem to zostaniesz przyjeta do grupy

AniaCH badz dobrej mysli, trzymam kciuki jestescie bardzo dzielni!

dorotka wspolczuje przygody na szczepieniu, mam nadzieje ze synus nie bedzie dlugo jej rozpamietywal :(
zdec to wy juz w 4 chodzicie?

Kasiulka moze napisz cos na temat zabka Hani na watku o zabkowaniu? zaobserwowalas cos szczegolnego w zachowaniu etc?

magdalena nam tez grozilo przekluwanie kanalikow ale nagle z dnia na dzien jak mala miala 4 mce i tydzien przeszlo jak reka odjal, moze moje mleko pomoglo:confused: smarowalam jej podczas kazdego karmienia i masowalam kanaliki. Co do bolesnosci to slyszalam rozne opinie, ze nic nie boli i dziecko ledwie zaplacze to takich masakrycznych typu plakanie krwia i wycie z bolu. A z tym przekluwaniem to na kiedy planujecie, podobno warto zaczekac jak najdluzej, i zrobic przede wszystkim porzadny wymaz.

stelladoo marchwianka hamuje rozwolnienie blyskawicznie (ugotowana marchewka z ryzem lub z kleikiem ryzowym). uwazaj zeby sie maluch nie odwodnil!

Lili cos sie poprzestawialo normalnie zasypia w pare minut a teraz chyba z godzine kwilila i nie chciala spac... juz zapomnialam jak to jest ja usypiac na rekach :-D
Sloiczki pieknie sie zamknely dziekuje za rady! Az mi sie zachcialo robic zapasy na zime dla nas i dla malej calkiem fajne to :-)

Ostatnia edycja:
Do góry