reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ja juz robie 5 podejscie do napisania i może tym razem się uda - Iga na spacerze z dziadkiem.

Ale dzisiaj solenizantów - wszystkiego najlepszego dla 4 i 5 miesięczniaków!!!!

Ola fasola - piękne fotki z lasu, trzeba korzystać póki jeszcze pogoda pozwala. A smok większy od Klary:)

Zyrafka - gratki dla śpiocha Twojego

Klementinka - u mnie kurierzy tak robią że zostawiają coś dla sąsiadów u mnie jak ich nie ma, może kurtka leży a sąsiad nie wie że już jesteś?

Karo - świetnie się prezentujecie, a malutka widzę była spokojniutka

Asnecja - pokoik w ładnych żywych kolorkach, zdjęć nie da się powiększyć, ale i tak widzę że prawdziwa dżungla, ciekawe czy maluch sięwpatruje w zwierzaki?

Agi - niestety są lekarze którym się wydaje że wszystkie rozumy pozjadali

Agusia
- fajny śmieszek

Co do allegro to ja też poproszę o zmianę hasła!!!!!:-D

reklama
Ja mieszkam po prawicy, ale w moim aucie nie da się zapiąć nosidełka (za krótkie pasy!!!! z przodu i z tyłu:/) więc nie bardzo mam się jak wybrać. Ale piszę się na wspólne wiosenne spacery po Mazowieckim Parku Kr., bo pisałaś, że masz do niego blisko :-)

Ktoś tu dziś pisał, że mężczyźni dojrzewają do 5 roku żcia a potem to już tylko rosną?:-D Oto najlepszy przykład-mój kochany mąż: cieszyłam się, że nie muszę dziś robić obiadu i tylko kaszę ugotuję, bo przygotowałam w sobotę klopsiki w sosie pom., tak żeby wystarczyło nam jeszcze na dzisiaj (specjalnie mówiłam o tym głośno!). Wyjmuję garnek z lodówki, a tam wieje pustką i zostały na dnie tylko 4 :baffled::confused::szok::-D No czy on liczył na to, że się nie zorientuję??!! :-D:rofl2::errr::-D

Witam po długiej nieobecności:-) no nie daje rady dotrzymywać Wam tempa:zawstydzona/y: ale w miare możliwości zaglądam co jakiś czas:tak: U nas w porządku, Michałek ładnie się rozwija, przekłada przedmioty z rączki do rączki, ząbki mu chyba idą bo gryzie paluszki i mojego cyca niestety też i jest troche niespokojny.
Mam problem z usypianiem go bo zasypia tylko przy cycu albo na spacerze. Co to będzie jak wróce do pracy:szok:(powrót 29.12) mama będzie przychodzić i ręce rozkładać:baffled:.Nocy też nie przesypia całej. Jak zaśnie o 20 to budzi się o 2,4 lub 5 i ostatecznie ok 6. A w dzień ma 3 drzemki o 9, 12 i 16 (po 45min-1godz) oczywiście z mniejszymi/większymi przesunięciami:-)

Czasem opowiadacie że dzieciaczki same wam zasypiaja w łóżeczkach, czy jest na to jakas metoda? moze podzielicie sie z koleżanką:-)

Jeszcze mu nic nie daje nowego do jedzenia, w środe mamy szczepienie to zapytam lekarke? Karmię tylko piersią. A Wy widze już na całego wymieniacie się doświadczeniami z jedzeniem dzieciątek:tak:

Niestety nie przestalo Michasiowi ropieć oczko, dawałam mu dwa rózne antybiotyki i musze iść po skierowanie na przetykanie kanaliku. Odwlekam to troche bo boje się:no:. Wiecie może jak to wygląda?:confused:

Przepraszam że wam nie odpisuje na posty ale nie ogarniam wszystkiego . Widziałam post żyrafki :szok: podziwiam:tak: Pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamy i kochane dzidziusie:tak::-) Pomyslałam że miło będzie się odezwać i nie uciec w zapomnienie:-D

wreszcie troche ogarnelam mieszkanie maz spi Ksawerek jeszcze tez ale to juz pewnie dlugo nie potrwa obiad na piecu:) moze uda mi sie Was porzadnie doczytac hehe...
a i ja sie pochwale - to w pokoiku Ksawerka P5162641.jpg

Dziewczyny czy podajecie jeszcze witaminę K???? pytałam lekarza kazał podawać jeszcze witaminy.

Agusia pięknie, sama malowałas? Twój Księciuniu fantastyczny, czapa świetna. Jak ma na imię bo nie pamiętam, przepraszam a nie masz suwaczka niestety.

Oj przeczytałam że Kaswerek

Ostatnia edycja:
ja wczoraj wieczorem myslalam ze szlag mnie trafi, ale tak naprawde:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
zamowilam sobie kurtke, czekalam na nia caly tydzien. okazalo sie ze kurtka do mnie doszla i nawet podpisalam odbior!:szok:
tylko ze tego dnia bylam w PL a moj maz w pociagu do nas!
ktos podrobil moj podpis, teraz musze wyjasniac ze sklepem i najbardziej dziadowska firma swiata czyli DHL:wściekła/y:
czemu ja zawsze mam pecha?
a najbardziej mnie zabolalo ze ktos mnie okradl, podejrzewam ze ktorys sasiad

Ja to samo mam z Inpostem. Ponoć w lipcu odebrałam paczkę z jedzeniem dla psa - tylko tyle, że nic nie odebrałam...

Dziewczyny czy podajecie jeszcze witaminę K???? pytałam lekarza kazał podawać jeszcze witaminy.

Agusia pięknie, sama malowałas? Twój Księciuniu fantastyczny, czapa świetna. Jak ma na imię bo nie pamiętam, przepraszam a nie masz suwaczka niestety.

Oj przeczytałam że Kaswerek

Już nie, tą witaminę podaje się do ukończenia 3 m.ż.

eh dziewczyny, ten podpis to prawdopodobnie kurier podrobil
podobno czesto tak robia jak nie hcce im sie drugi raz przyjezdzac albo na poczcie zostawic
ale nie daruje im tego, ktos musi poniesc konsekwencje

bylismy na spacerku, piekna pogoda tylko chlodna no i ja bez kurtki zimowej brrrrr
sloiki dla Jaska kupione, czas smakowac innych potraw a nie w kolko marchewka
i tak przez ten wirus jestesmy do tylu

Stella jak leci z niego to lepiej wybrac sie do lekarza, obejrzy czy maly sie nie odwodnil bo u dzieci o to nie trudno
Perfecta bedzie dobrze, trzymam kciuki za rozmowe
Agusia sliczny ten twoj Ksieciunio i pokoik ma sliczny
Zyraffko nie pomoge, tu wit K podaje lekarz na bilansie i na porodowce
Kasiulka pociagnelas to jakos dalej? jakies zazalenie czy reklamacja? najgorsze jest to ze ja za ta kurtke musze zaplacic, tzn nie musze do czasu wyjasnienia

ewelinka - to kiepsko z tym wózkiem, też miałam zdanie, że Mutsy to jedne z lepszych

agusia - śliczne zdjęcia synka, no i jaki piękne malowidło na ścianie:tak:

dorotka - synek wiedział co go czeka, ale przy najważniejszym, czyli wkłuciu był dzielny

Perfecta - wątek zamknięty już istnieje, jeżeli nie chcesz dawać na publicznym zdjęć to na fb mamy zamkniętą galerię, wyślij zdjęcia Hefi

magdalena - witaj po nieobecności:-) Maja nauczyła się spać w łóżeczku po wcześniejszych dniach walki, płakała, przeczekiwałam płacz głaszcząc ja, wtykając smoka i się nauczyła i teraz zasypia bez płaczu, no chyba ze ma zły dzień to też się jeszcze zdarza

zyrraffka - ja witaminy K już nie podaje, za to cały czas daje jeszcze witaminę D

Magda M - co u ciebie? dawno się nie odzywałaś:-(

Ostatnia edycja:
reklama
magdalena - witaj po nieobecności:-) Maja nauczyła się spać w łóżeczku po wcześniejszych dniach walki, płakała, przeczekiwałam płacz głaszcząc ja, wtykając smoka i się nauczyła i teraz zasypia bez płaczu, no chyba ze ma zły dzień to też się jeszcze zdarza
ale jak długo potrafiłaś wytrzymać jej płacz? ja próbowałam głaskać trzymać za rączkę ale nic to nie dawało:sorry2: a jak przytulam do cyca to od razu spokojny pociuma kilka razy i zasypia:rolleyes:
A jeszcze do ciebie Gosiu mam pytanie:-), spotkałam się raz z Twoją odpowiedzią na kogoś post że stymulujesz rozwój córeczki poprzez jakieś rysunki, czy karty zawieszane przy łóżeczku:confused: mogłabyś mi co nieco przyblizyć coś na ten temat i ew. powiedziec gdzie znajde takie pomoce?

Do góry