reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Dziewczyny, mamy pierwszy ząbek :-D

gratuluje:-D

ale jak długo potrafiłaś wytrzymać jej płacz? ja próbowałam głaskać trzymać za rączkę ale nic to nie dawało:sorry2: a jak przytulam do cyca to od razu spokojny pociuma kilka razy i zasypia:rolleyes:
A jeszcze do ciebie Gosiu mam pytanie:-), spotkałam się raz z Twoją odpowiedzią na kogoś post że stymulujesz rozwój córeczki poprzez jakieś rysunki, czy karty zawieszane przy łóżeczku:confused: mogłabyś mi co nieco przyblizyć coś na ten temat i ew. powiedziec gdzie znajde takie pomoce?

na początku płakała z 15 minut z przerwami, płakała uspokojała się i za chwile znów płakała, z każdym dniem było krócej, najtrudniej przetrwać ten płacz ale ja uważam, ze warto się było przemęczyć:tak:

jeżeli chodzi o karty pochodzą one z zabaw fundamentalnych, teraz ich już nie używam, bo teraz już inne rzeczy barwniejsze interesują Maje. Sa to proste wzory czarno-białe, które na wcześniejszym etapie interesują dzieci. Maja potrafiła wpatrywać się w nie jak zahipnotyzowana. ćwiczyłam tez jej główkę przesuwając kartę przed oczyma a ona wodziła za nią oczyma i przekręcała główkę od lewej do prawej. Jeżeli je chcesz to podaj maila to ci wyślę.

dorotka28de - a widzisz jakiego masz dzielnego synka:-)zuch chłopak
agusia44 - ślicznego masz synka:-) a synek ma śliczny pokoik:-)

Ja mieszkam po prawicy, ale w moim aucie nie da się zapiąć nosidełka (za krótkie pasy!!!! z przodu i z tyłu:/) więc nie bardzo mam się jak wybrać. Ale piszę się na wspólne wiosenne spacery po Mazowieckim Parku Kr., bo pisałaś, że masz do niego blisko :-)

Ktoś tu dziś pisał, że mężczyźni dojrzewają do 5 roku żcia a potem to już tylko rosną?:-D Oto najlepszy przykład-mój kochany mąż: cieszyłam się, że nie muszę dziś robić obiadu i tylko kaszę ugotuję, bo przygotowałam w sobotę klopsiki w sosie pom., tak żeby wystarczyło nam jeszcze na dzisiaj (specjalnie mówiłam o tym głośno!). Wyjmuję garnek z lodówki, a tam wieje pustką i zostały na dnie tylko 4 :baffled::confused::szok::-D No czy on liczył na to, że się nie zorientuję??!! :-D:rofl2::errr::-D

no to teraz dostanie samą kasze na obiad:-):-):-)

magdalena79 - z usypianiem w łóżeczku to u nas było tak że od samego początku odkładałam Oskara do łóżeczka po karmieniu i on nie zna innej metody usypiania:-)co do kanalikow - nie jest to przyjemne ale do przeżycia - nastaw się jednak napłacz - niestety

zyrraffka - ja nie podaję juz wit. k za to vit D ciągle w uzyciu i ostatnio lekarka powiedziała że napewno przez okres zimowy nadal będzie podawana

klementinka - pewnie masz rację z kurierem - ale zapewne trudne to bedzie do udowodnienia, tak czy inaczej próbować wart - powodzenia

Tak. Złożyłam reklamację i czekam... czekam...

Dziewczyny, mamy pierwszy ząbek :-D

GRATULACJE!!!

magdalena79 - z usypianiem w łóżeczku to u nas było tak że od samego początku odkładałam Oskara do łóżeczka po karmieniu i on nie zna innej metody usypiania:-)co do kanalikow - nie jest to przyjemne ale do przeżycia - nastaw się jednak napłacz - niestety

a powiedz mi czy oni usypiają dziecko czy na żywca to robią?

Jeśli chodzi o wit K to karmiąc piersią podawałam ją do ukończenia przez Michałka 3 miesięcy(taką inf. mam w książeczce zdrowia) natomiast nadal podaje wit D i cebionmulti

no i gratuluje ząbka córeczko kasiulki:-)

a powiedz mi czy oni usypiają dziecko czy na żywca to robią?

Jeśli chodzi o wit K to karmiąc piersią podawałam ją do ukończenia przez Michałka 3 miesięcy(taką inf. mam w książeczce zdrowia) natomiast nadal podaje wit D i cebionmulti

no i gratuluje ząbka córeczko kasiulki:-)

7 lat temu nie usypiali, myśle ze teraz tego tez nie robią

reklama
Witam kochane Czerwcóweczki!!!

Przepraszam z góry że nikomu nie odpisuje ale mam problem z zapamiętaniem kto co pisał... :( very sorry

Czadowe foteczki, przepiękne dzieciaczki i cudowne mamusie!

Co do teściowej i zakupów, to wolałabym żeby nic nie kupowała bo kompletnie nie ma gustu i kilka rzeczy co mały od niej dostał po prostu chyba nigdy mu nie założę... :(

Laseczki, jak to robicie że Wasze maleństwa nie mają ostających uszek? Mój tak wierci głową że uszka ma już takie ostające że szok... :( co mu poprawie to ruszy główką i odgięte po raz któryś!!!

Teraz pytanko do tych doświadczonych w podróżowaniu za granice... bodajże Agi78 wyjeżdżała z malutką? za 3-4 tygodnie planujemy lecieć do Irlandi do rodzinki. Jak to wygląda? Można mieć wózek? Fotelik samochodowy? w podręcznej można mieć dla małego napój??? nic nie wiem... muszę zadzwonić do linii lotniczych...

Do góry