reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
magdalena nam tez grozilo przekluwanie kanalikow ale nagle z dnia na dzien jak mala miala 4 mce i tydzien przeszlo jak reka odjal, moze moje mleko pomoglo:confused: smarowalam jej podczas kazdego karmienia i masowalam kanaliki. Co do bolesnosci to slyszalam rozne opinie, ze nic nie boli i dziecko ledwie zaplacze to takich masakrycznych typu plakanie krwia i wycie z bolu. A z tym przekluwaniem to na kiedy planujecie, podobno warto zaczekac jak najdluzej, i zrobic przede wszystkim porzadny wymaz.

:-)

spróbuje jeszcze tak jak radzisz z tym mlekiem:tak: a nam okulistka mówiła że sondowanie robi się do 5-6 miesiąca, po tym czasie dziecku trzeba dać narkoze bo juz za duże. No wlaśnie i jeszcze wymaz powinnam zrobić, a nuż to jakaś bakteria, ale nie sądze bo łzy mu cały czas wypływają z tego oczka.
Ale bym chciała żeby Michasiowi tak przeszlo, jak Twojej Lili, chyba za mało przykładałam się do masażu kanalików, ale on się tak strasznie przy tym denerwował:-(

Dziękuję Ci:-)

To może i ja dodam zdjęcia na gorąco zrobione dopiero:-)

Załączniki

• DSCN0849.jpg
    DSCN0849.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 56
  • DSCN0850.jpg
    DSCN0850.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 58
Witajcie po krótkiej nieobecności,
jak ja się cieszę,że ten weekend się skończył, imprezy rodzinne są fajne ale męczące, a wczoraj jeszcze byliśmy na roczku u córki koleżanki i była tam taka ilość dzieci,że po powrocie głowa mnie rozbolała i odrazu poszłam spać
Nadrobiłam tylko dzisiejszy dzień, bo nie mam weny,żeby czytać więcej,

perfecta-
ja tez niedawno przechodziłam kryzys małżeński, ale już jesteśmy na prostej, nam bardzo pomogły rozmowy, ale nie takie z pretensjami tylko takie w których każdy z nas mówił co go boli, pisałaś,ze wasz przyjaciel a ojciec chrzestny waszego synka, Was odwiedza, może jego poproście o wyjście z małym na spacer, gdzieś blisko domu,żebyś wrazie coś mogła miec synka w miarę blisko, a Wy w tym czasie pogadajcie, albo po prostu zjedzcie razem obiad, powiem ci z własnego doświadczenia,że czasem wystarczy trochę makijażu i ładniejsze ubranie,żeby znów zadziałać na męża i żeby zrozumiał,kim dla niego jesteś :)
ola fasola- Klara śliczniutka :)
zyraffka- gratulacje i oby takich nocek więcej :) a moja Iga spała juz z chłopakiem :) :) na szczęście oboje byli ubrani ;)
Anik- ja ma właśnie taki "spęd" rodzinny za sobą, wesoło było, ale zmęczona jestem
klementinka- ja mialam podobny przypadek, jak postraszyłam firmę kurierską,ze oddam sprawę do sądu, to sami rozwiązali sprawę, bo miałam numer przesyłki, więc szybko odnaleźli kuriera który to zrobił i go zwolnili, oddali pieniądze i koszty przesyłki, dlatego nie dawaj za wygrana i walcz
emalia82- oj ja tez od rana miałam lenia i co ja nie robiłam,żeby nie sprzątać, a apropo dziewczyn, które nie piszą to może też zaliczą wielki come back jak ja :)
karo85- gratuluje, kolejna chrześcijanka wśród nas :)
Asencja- pokoik świetny :) powiem Ci,ze u Patryka w pokoju też ściany w naklejkach a Igę najbardziej interesują żyrafy :)
agusia44- bąbel boski, a my tez mamy niedługo zamiar pojechać z malutka na basen :)
Kasiulk1980- Gratulacje, a my nadal czekamy na pierwszy :)
AniaCh-mam nadzieje,ze nastepnym razem będą już badania i wszystko się dobrze skończy :)
agentkaRR- powiem Ci,ze ja tez jestem w szoku jak ta moja córka szybko się rozwija :)
iiwka- spokojnie porozmawiaj z lekarzem, napewno będzie dobrze, trzymam kciuki :)
zdec- normalnie fantastycznie :) ciesz się chwilą :)
ewa1981- super, jakbym widziała moja Igę jak robi takie wygibasy :) a potem chop siup i na brzuszek :)

Wszystkim małym jubilatom słoneczka, zdrówka i dużżżżżżżżzzzoooo zabawek :)

ufff udało się :)

spróbuje jeszcze tak jak radzisz z tym mlekiem:tak: a nam okulistka mówiła że sondowanie robi się do 5-6 miesiąca, po tym czasie dziecku trzeba dać narkoze bo juz za duże. No wlaśnie i jeszcze wymaz powinnam zrobić, a nuż to jakaś bakteria, ale nie sądze bo łzy mu cały czas wypływają z tego oczka.
Ale bym chciała żeby Michasiowi tak przeszlo, jak Twojej Lili, chyba za mało przykładałam się do masażu kanalików, ale on się tak strasznie przy tym denerwował:-(

Dziękuję Ci:-)
magda ale to jedno wielkie nieporozumienie ze przy zatkanych kanalikach nie leca lzy. Jedno z drugim nie ma nic wspolnego, ja tez tak myslalam bo Lili lzy jak grochy przy placzu lecialy, ale to nie tak. Lekarz nam nawet narysowal jak to wyglada :) Koniecznie zrob wymaz w takim razie, moze to po prostu byc wirusowe lub bakteryjne zakazenie. Bedzie dobrze

Ewa a co ona tam majstruje :) Sliczniutka!
iiwka latwo powiedziec ale nie martw sie na zapas, musisz wierzyc ze wszystko sie ulozy i byc silna dla synkow!

Ostatnia edycja:
reklama
Tyle dzis napisalyscie ze sie poddaje tylko to co widze na tej stronie

Magdalena u nas tez problem z oczkiem ale lzy leca myslelismy ze to zatkany kanalik ktory nieodprowadza przez to lez, ale okulistka powiedziala ze to raczej spojowki, dajemy krople ale poprawa byla z ropieniem tylko przez jakies 3 dni teraz znow ropieje daje 4 razy dziennie krople a wieczorem mleko, ale widze ze efekt ten sam co jak mu dawalam 2 razy dziennie mleko. Na takim zabiegu odtykania kanalika byl raz moj maz powiedzial ze nie ma szans nie da tego Erykowi zrobic widzial jak dziecko ( noworodek ) ma blokowana glowe i jest zawijane w przescieradlo zeby je unieruchomic.

Ewa ale macie super czupryne nasza sie niestety wytarla

Ostatnia edycja:
Do góry