reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

perfecta przykro mi:-( Ale niestety faceci tacy są:( Oni nie rozumieją że my się poświęcamy:( Dobra nie generalizuję, ale większość na pewno....

ewelinka katarzynajanicki ja też mam podobnie też mi marudzi że na piwo nie może spokojnie pójść:-( Tylko że to on od urodzenia małej zaczął nagle latać po klubach (już dwa razy) wieczory kawalerskie (2):-( A ja siedzę w domu i nic:-( To jest przykre.... I jedyną moją rozrywką jest spacer z niunią:-(

katarzynajanicki ja mam woreczki bodajże medela, dokładnie takie: Artykuły wspomagające kosztują ok 3 zł za woreczek

idę z powrotem walczyć z główką:-( chociaż dzisiaj wyjątkowo dobrze, dopiero druga pobudka:-)

reklama
Cześć dziewczyny

Idę na 10 z Ignasiem na szczepienie i już mam stresa bo poprzednim razem bardzo płakał (po tatusiu tak nie lubi zastrzyków :( ). Mąż wrócił wczoraj dopiero o 23 ale najwazniejsze że już jest (choć teraz w pracy).

Lencja- współczuję tych przebudzeń Nelci- nie wiem co doradzić bo mój Ignaś nadal ładnie przesypia noce (aż boję sie że to może sie wkrótke zmienić :( w końcu urodzili się tego samego dnia). Kasia pisała że na brak kupki dobrze działa śliwka - może podaj małej.

Później postaram się poodpisywać bo musze uszykować malego, siebie i posprzatać.
Miłego dni

Witam:

Po pierwsze:
Hubercikowi i Jędrzejkowi wszystkiego co w życiu najlepsze z okazji 5-cio miesięcznicy:-):-):-) a Gai, Polci, Fifiemu i Jasiowi z okazji ukończenia 4 miesięcy;-);-);-)
Niech każdy Wasz dzień będzie piękny i bogaty w miłość, radość i szczęście....
Ciotka z Polcią:-):-):-)

a po drugie to ja już siedze od pół godziny i dyndam się z Polką...tzn ona leży sobie i gada a ja siedze przed kompem z kawusia....Nocka raczej spoko...Młoda poszła spać o 19.00 (zjadła przed snem 210ml) i wstała o 3.45 ale gdyby nie kupa pewnie spała by dłuzej....zjadła w kilka minut 150ml i poszła spać i wstała o 7.00....bo znów kupa...i oczywiście rączka w buzi....No niech już jej te zęby wyjdą....bo się męczy bidulka niesamowicie ale i tak jest dzielna bo ani nie płacze ani nie marudzi....ładnie śpi i w dzien i w nocy ....
Miałam Was wczoraj doczytać ale nie siadłam na BB....bo miałam mieć wieczór z moim P., który wyglądał tak że ja stałam i prasowałam mega pranie oglądająć Taniec z Gwiazdami a on zajął kompa....Ach to życie.....
Na razie zmykam bo znów poszła chyba kupa....
dorotka - powodzenia na szczepieniu....Na pewno Ignaś będzie zuchem....i nawet jeśli popłacze to szybko zapomni o bólu w ramionach mamusi....

Ostatnia edycja:
Witam się i ja! u nas nocka beznadziejna, Klara budziła się co 1,5 h, nie wiem co z nią jest ostatnio, niby ładnie spi od 19 codziennie ale raz nocka przespana z 2 przerwami a czasem taka jak dzis!!! teraz spi, juz chyba z 15 min uff to jeszcze drugie 15 mi zostało :-D ahh
Wczoraj dzień spokojny...od rana leczenia kaca meza po sobotnim roznoszeniu ulotek naszego biura potem zakupy i spacer do puszczy. Tak swoja drogą to mamy od niedawna stronkę internetową, jakby któraś z was chciała zerknąć to dajcie znać na priva-nie chce pisać na ogolnym..
Dziś mam kurna kursik do warszawy niestety, i to na swoje własne zyczenie - zapomniałam dac mojemu dla koleżanki halkę od sukni ślubnej i teraz musze sama ją zawiesc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ale jestem na siebie zła!!!!!!no ale trudno, poza tym w planach mam jeszcze księgową i oczywiscie spacerek.
Tak mnnie mój ostatnio męczy zebym sprzedała swoją suknię ślubną, już tyle czasu po ślubie a ona leży.. wystawiałam ją na allegro ale nikt nie chciał kupić..macie moze jakies pomysły?

Miłego dnia wszystkim życzę.
Wstawiam zdjęcia z wczorajszego spaceru:

puszcza2.jpg CSC_0081.jpgpuszcza1.jpgpuszcza3.jpg

ola-fasola - śliczne zdjęcia...Fajne z Was babki...a Klara przesłodka, zwłaszcza z tym kapturem na głowie!!!Pamiętam że pisałaś kiedyś że pochodziśz z Mińska Maz. a ja właśnie wszpitalu w Mińsku urodziłam Polcię....

ola-fasola - śliczne zdjęcia...Fajne z Was babki...a Klara przesłodka, zwłaszcza z tym kapturem na głowie!!!Pamiętam że pisałaś kiedyś że pochodziśz z Mińska Maz. a ja właśnie wszpitalu w Mińsku urodziłam Polcię....
tez ci miałam własnie napisac że Pola śliczna i tak ładnie ubrana:tak: i buty mamy takie same tylko ja mam czarne:tak: a czemu w Mińsku rodziłaś? miałaś na Karowej rodzić..juz nie pamietam czy cesarke miałaś czy naturalnie... czyżbyś nie zdązyła dojechac do wawy?? ja nawet gdybym teraz tam mieszkała to bym nigdy tam nie rodziła....

Agi78 zazdroszczę takiej milej, rodzinnej atmosfery. My juz dawno nigdzie na kawe i ciacho nie wychodzilismy.
Agi, ola_fasola super zdjecia
koriander, katarzynajanicka, klementinka,lencja, emalia zdjecia powrzucam, jak znajde czytnik kart i przesiade sie na drugiego kompa, bo na razie na lapie siedze, a tu usb tak sobie dziala
zdec mama i babcia P. tez szaleja z zakupami dla Emilki. I polowa zakupow jest nieprzemyslana (np. letnie rzeczy w rozmiarze 74), ale co ja moge. Ich pieniadze. A malej nie widuja (250km odleglosci) to i nie wiedza do konca, co potrzeba.
perfecta macie, z kim Jasia na wieczor zostawic? My z P., jak sie ciezko robilo, zostawilismy Emilke z dziadkami, a sami wyskoczylismy do kina i bylo baardzo milo :) (choc oczywiscie zestalym kontaktem tel. z dziadkami). A moj o wychodzeniu na piwo raczej nie mowi. Pewnie dlatego, ze w domu pije, jak czasem jacys znajomi wpadna. Wczoraj za to sie poczul urazony, jak mu zabralam z rak mala i nie postanowilam sama ja wykapac, bo byl po 2 piwach.
avena pol etatu to w moim przypadku jakies 6-7 dyzurow dziennych lub nocnych, ktoremoga byc roznie rozstawione w ciagu miesiaca (np. 2 dni z rzedu, a potem 4dni wolne). Postaram sie wynegocjowac moze dyzury 8h przynajmniej jeszcze w grudniu, to pierwsze wspolne swieta mialabym wolne, ale decyzja zupelnie nie zalezy ode mnie :(
Milka zdrowka dla starszego synusia
Lencja i jak nocka? Karmie piersia, ale na szczescie nie mam zadnych ograniczen w diecie, bo Emilka wszystko toleruje (tylko po czeresniach miala wzdecia po mamie ;p) i zadnych problemow z brzuszkiem nie ma.

U nas nocka super, tylko z zasnieciem byl problem. a tak karmienie 3.15, 5.50 i Emilka spala prawie do 8ej, a teraz juz godzinke lezy sobie gola na przewijaku i sie cieszy ze swobody ruchow :)

Witam się,

u nas wczorajszy dzień upłynął pod znakiem rodzinnych zakupów i dyni:-D na zakupach ja zaszalałam, a jeżeli chodzi o dynie to zrobiłam potrawkę z dyni i kurczaka a wieczorem placuszki z dyni:-D
Widzę, że coraz więcej mam ma problemy ze spaniem dzieci w nocy, ahh te ząbki, oby jak najszybciej wyszły:tak:

zdec- fajnie, ze teściowa takie prezenty robi, korzystaj:-D
Lencja - śliczne zakupy dla Nelci:tak:
Milka - jak zdrowie Olafka?
Asnecja - pochwal się pokoikiem:tak:, my pod koniec ciąży też z naszego komputerowego zrobiliśmy Mai pokoik
kasiajanicka - ślicznie Fifi sobie kubek trzyma:tak:
dorotka -powodzenia na szczepieniu i jak najmniej płaczu
Ola_fasola - śliczna rodzinka i ładnego macie pieska:tak:
Agi - super, ze jesteście już razem i macie takie pięknie rodzinne spacerki

Wszystkim dzisiejszym jubilatom 100 lat!!!

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!
Wiem, ze dla Was to zadna rewelacja, bo u większości z Was Dzieci przesypiającałe nocki ale jestem taka szczęśliwa, że napiszę- mój Łukaszek pieknie dzisiaj spał, wstawałqam na karmienie tylko 2 razy o 1 i o 5 a popbudka o 8:30. Jestem wyspana jak nigdy:)))
Spróbuję nadrobić jeśli synek pozwoli

reklama
Do góry