reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dzisiaj zupelnie nie mialam czasu pisać...znowu :(
Przez caaały dzień robiliśmy przemeblowanie w domu i małemu robiliśmy pokoik. Wcześniej to był nasz komputerowy i "graciarnia", wiec było duuużo roboty, ale wyszło bosko :) Kipiliśmy naklejki "safari" takie wielkie za 200 zł i efekt jest niesamowity - wkleje jutro zdjęcia. Czułam się jak w przeczkolu - naklejanie nalepek na ściane :) Na razie Krystianek usnął w swoim pokoiku, ale był taki przerażony zmianą, że mama musiała przy nim siedzieć. Zobaczymy jak minie noc...

Z tego co przejżałam:

Anecznik - ja podieram odcinki z Pirata Download music, movies, games, software! The Pirate Bay - The world's most resilient BitTorrent site
Agi - super zdjęcia :)
katarzynajanicki - współczuje teściowej...jak mojemu mężowi przeczytałam Twojego posta, to się zaczął śmiać z inteligencji teściowej i jej znajomością facebooka...

Całuski i długiej przespanej nocki życze :)

reklama
Cześć Kochane
Przepraszam jutro nadrobie wszystko obiecuję!
Ja już nie moge się doczekac aż niedziela się skończy... Dzień do tyłka. Postanowiłam się dzisiaj mojemu meżowi dac wyspać. Sama wstałam rano do Jasia , on sobie spał do 11 30. Potem spacer SAMA!! a póżniej przyjechał nasz przyjaciel ,chrzestny naszego synka. Mój wspaniały mąż jak tylko usiedliśmy zaczął pogaduszkę o tym że wybrałby się na piwo z kimś że chciałby i nie może a nawet jakby mógł to.... i urwał. Potem jak kolega zapytał co u nas. Mój od razu się rzucił z odpowiedzią "Co u mnie??? Wiesz dzień za dniem cały czas to samo..." itd. Ja byłam w szoku. Dziewczyny już dawno tak żle się nie poczułam:( Przykro mi się zrobiło jak cholera. Siedzę w domku caly czas z synkiem który jest z moim mężem całym moim życiem. Zrezygnowłam praktycznie na 4 lata najblizsze z rozwoju zawodowego by syn miał mamę w domku a mąz żone , jedyną moją rozrywką jest tak na prawde bb bo znajomi bezdziectni i większość to single... Ja nie narzekam bo taką rolę chcę do póki Jas nie dorośnie pełnić. A tutaj TAKI POLICZEK ni z tego ni z owego. Żadnego "kochanie może wybierzemy sie gdzieś" NIE kompletnie nic:( Jak zostaliśmy sami to powiedziałam co o tym mysle a on do mnie wielkie pretensje że co że na piwo iść nie może , że mu zabraniam że on tylko praca dom i żadnych przyjemności :( Awantura na całego... zupełnie nie rozumiem nic z tego... mam dosyć , czuję się podle. Dobrze że ten mój najkochańszy synus daje mi tyle szczęścia , dla niego zrobię wszystko! Ale nie będę dawać soba pomiatać bo komuś się odwidziało bycie w związku.
Przepraszam że o sobie , ale psiapsióła nie obecna , mamie nie będę zawracać głowy ...musiałam się wygadać w zasadzie wypisać:(

zdec- Ty się ciesz, że teściowa takie fajne prezenty robi, jak ją stać to niech wydaje ile chce na wnusię, moja zołza, choć sama na sieie ma pewno tyle co my na nas troje to Fifiemu tylko pampki po urodzeniu kupiła i kombinezon na chrzciny

dziś mi lepiej z laktatorem elektrycznym poszło, może wczoraj z powodu stresu tak mało poleciało, albo piersi muszą się przyzyczajić, grunt, że są postępy, muszę min 300 ml na dobe ściągać, aby dokarmiać w 100% moim mlekiem, a nie mm, chyba się uda :)

tak mi dziś przykro się zrobiło, mąż w niedziele dzyżuruje przy synku i nawet fifi na spacerze nie był, bo ja źle się czułam i zapomniałam mu przypomnieć a raczej go wygonić, a on sam jak to powiedział "w moich myślach nie czyta, co trzeba przy fifim robić", do tego wylał mi mleko, które miałam ściągniete dla Fifiego, kurde o wszystkim musze myśleć i pamiętać i na każdym kroku pilnować i przypominać, jak się Fifim B zajmuje to go większość czasu leżeniem na brzuchu męczy i się dziwi, że mały się po kilkunastu minutach drze... dziś wzięłam małego, położyłam i po 3 minutach słodko spał a mąż go chuśtał na kolanach in się dziwił, że się synek drze i nie umie go uspokojić
niby mi pomaga we wszystki, ale czasem jest taki nieporadny, jakby fifi się wczoraj urodził a nie 4 miesiące temu..... włąśnie jutro maluch kończy 4 miesiące :)

kolorowych snów laseczki :)

p.s. Milka- robiliście te badania małęmu?

Edit: Perfecta: mój to samo o wychodzeniu na piwo gada, ten typ tak ma, ja dzis zupełnie się tak jak ty czuję niestety

zrobiłam filusiowi butelkę-niekapkę, a oto jak ciągnął soczek:

Zobacz załącznik 294588

Ostatnia edycja:
Agi - pięknie spędzony dzionek, i pogoda Wam dopisała, Polcia cukiereczek. I przyłączam się do opinii dziewczyn-butki fajne, ja dzisiaj polowałam na takie na allegro

koniczynka - to jak po 12h w pracy to później 2 dni wolne żeby pół etatu wyszło, czy jak?

zdec - to teściowa przyszalała z zakupem, nic tylko się cieszyć:-)

izia, yoshe - czerwcowe maluchy coś ostatnio buntownicze się zrobiły, moja dzisiaj cały dzień wariowała, na szczęście poszła szybko spać

Milka - zdrówka dla starszaka, moja Iga też taki paker że nie ma szyi;-)

Asnecja
- czekam na fotki:-)

Perfecta - to właśnie jest najgorsze że jak się staramy to w najmniej oczekiwanym momencie dostajemy w łeb. Nie przejmuj się, prześpi się to zmądrzeje.

Kasia - faceci czasem mają dwie lewe ręce, ale jak tylko pomaga bez protestów to trzeba mu wybaczyć:)

Ostatnia edycja:
Ja na chwilke wieczorkiem dziś do 3 w pracy a pózniej u rodziców na obiadku aż mnie brzuch z przejedzenia boli:eek:
perfecta-faceci już tacy sa nie doceniają że my się poswięcamy i nie pomyśląże tez z chęcią na piwo byśmy wyskoczyły żeby odpoczać od obowiązków mój to bez przerwy gada że już mu na piwo nawet iść nie wolno że coś mu się od życia nalezy

Dziewczyny a moje dziecię nie śpi...:( Od 19 obudziła się teraz 3 raz jest marudna i płaczliwa i już nie wiem co jest czy to jej ząbki idą i męczą czy też męczy ją kupka, której od 4 dni nie zrobiła... Co gorsze wydaje mi się, że jedno i drugie... aaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny a moje dziecię nie śpi...:( Od 19 obudziła się teraz 3 raz jest marudna i płaczliwa i już nie wiem co jest czy to jej ząbki idą i męczą czy też męczy ją kupka, której od 4 dni nie zrobiła... Co gorsze wydaje mi się, że jedno i drugie... aaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
Lencja wspolczuje, mam nadzieje ze w koncu mala pospi..u nas juz byly 2 pobudki od 19.30 co tez sie rzadko zdarza..Ale sprawdzalam mapke skokow rozwojowych i nasze maluchy teraz maja akurat burzliwy okres..z piorunami :(

lencja tez patrzylam na ten golf szaliczek w hm ale doszlam do wniosku ze nie bede miala tego gdzie zalozyc szyjka krotka i pomimo wagi ginie w faldkach...
W H&M też oglądałam ale jednak kupiłam taki nie markowy za całe 7 zł. I sądze,że będe zakładała, choć i u nas drugi podbródek jest całkiem okazały..;-)

kasiajanicka - co do laktatora to jesteś już którąś z kolei osobą, która twierdzi, że ręczny ściąga lepiej niż elektryczny! Na pewno nie będę inwestowała, tym bardziej, że ściągam już o wiele mniej bo zapas mleczka mam spoory :) tak wygląda jedna z moich szuflad w zamrażalce (mleczko na dwóch poziomach i więcej już nie wejdzie): mleczko.jpg

Asencja
- pokaż fotki pokoju! U nas jest podobnie teraz to nasz pokój komputerowy i graciarnia a potem będzie pokój Nelci, aż się boję przeprowadzki bo nie wiem jak się z tymi gratami pomieścimy w reszcie mieszkania!
Zdec- fajne prezenty!
konniczynka - karmisz piersią? jeśli tak to dziwi mnie ta surówka z kapusty...
Agi78- super fotki!!!!
koniczynka, mama kubulki, Agentka - przyłączam się do prośby o fotki, fajnie wiedzieć jak Wasze pociechy wyglądają, my tu od dawna się wszystkie swoimi maleństwami chwalimy. A może dołączycie do czerwcowych mam na FB? Zapraszamy :tak:
_avena_ - fotki zakupowe zaraz wrzucę, póki co "Nelcine" tylko nie moje, bo moje się suszą po pranku :-)
Klementinka - u mnie na nierozpakowaną torbę po powrocie z wyjazdu chyba nawet by i power nie pomógł, bardzo nie lubię tego robić.

Koriander - to może i do tego jeszcze skok rozwojowy dołożyć?? o jaaaaaaaaaa...... :szok::szok::szok::szok:
Nelcia znowu marudzi... oj to będzie noc:crazy:
Lecę do niej, nie nadrobię Was więcej....

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry