reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

o fu***k napisałam rano że mi się nudzi i Iga mi tak dała popalić że szok!!!!Darła się jak wściekła, chyba te zębole znowu bo ślina strumieniami się lała

Klementinka - może zmiana miejsca?

Emalia - idź idź:tak:teraz z pracą wcale nie tak łatwo. Igula zostanie z dziadkami

kasiajanicka - to ładnie Fifi pospał, moja zazwyczaj rano już nie zasypia, ale poleży sama w łóżeczku jak jej karuzelę włączę, ale baterie klękły i dupa, wzięłam ją do łóżka i już zaczęła rozrabiać.

Lena - mnie też brakuje takiego wypadu na piwko, buuuhuuuu:-D

Właśnie zauważyłam że dużo maluchów jest teraz marudnych, to chyba jednak ten sezon ząbkowy, a zanim wszystkie wylezą to trochę minie:no:

reklama
Ja sie rowniez witam, u nas nocka super, mala sie obudzila na karmienie o 2 w nocy wzielam ja jak zwykle do lozka na cyca i zasnelysmy obydwie :-D I tym sposobem przespala ladnie do 7, cwaniaczka mala. Dzis piekne slonko i jakos tak mrozno wiec idziemy zaraz na spacer wybijac wszelkie wirusy i bakterie

Kasiek super ze z kaszelkiem lepiej, mam nadzieje ze szybko minie :tak:
Lena z tym Ibupen to ostroznie, zeby nie zaszkodzic..
avena juz mi nie mow o tych zabkach grrrr :wściekła/y::wściekła/y:;-)
dorotka Ignas ma wspanialego irokeza :-):-)
Klementinka moze wyrwij sie na spacer sama, czasami pomaga na zly humor ;-)

mama kubulki - najpierw studia a później znalazłam tu faceta który obecnie jest moim mężem :-D i tak sobie zostaliśmy :)
No widzisz czasami mężowie potrafią zaskoczyć :)

avena - super nocka :D U nas właśnie dzisiaj smok nie działał :( Ale sobie już dospałam :tak: (znowu wykorzystując teściową :p ale ona bardzo chętnie przyjechała więc nie mam wyrzutów że znowu ja prosze o pomoc :sorry:)

Klementinka - witaj w klubie kiepskich nocek.

emalia - ja bym podjęła się pracy bo później tak jak mówisz może byc kiepsko :)

kasia - gratulacje z okazji mniejszej ilości cm ;) co do laktatora to nie pomogę bo miałam tylko ręczny.

Mi się wydaje że te marudzenie naszych dzieci to może być tez przez pogodę jesienną już.

Mąż już z pracy wraca, obiadek się robi :) a o 16 mykamy do znajomych więc do wieczora dziewczyny.

No myśle cały czas o tej pracy. Na razie czekam , bo ta kobieta ma sie dopiero zwolnic i mam nadzieje ze po nowym roku to sie stanie, bo chce zeby jasiek miał chociaz pół roku. Najgorsze jest ,że moja mam jeszcze pracuje i musze kogoś obcego wziąć ale zrobie to w dobrej wierze, bo chce zeby dzieci miały godną przyszłość zapewnioną. A praca fajna, bo to ciepła posadka w biurze. Może nie ma kokosów, ale to jest praca na dłuższą mete. Lenka,więcej ie zdradze, bo to nic pewnego, a poza tym ty masz lepsze kwalifikacje i mogłabyś mnie wygryźć :). Nie gniewaj się.

No myśle cały czas o tej pracy. Na razie czekam , bo ta kobieta ma sie dopiero zwolnic i mam nadzieje ze po nowym roku to sie stanie, bo chce zeby jasiek miał chociaz pół roku. Najgorsze jest ,że moja mam jeszcze pracuje i musze kogoś obcego wziąć ale zrobie to w dobrej wierze, bo chce zeby dzieci miały godną przyszłość zapewnioną. A praca fajna, bo to ciepła posadka w biurze. Może nie ma kokosów, ale to jest praca na dłuższą mete. Lenka,więcej ie zdradze, bo to nic pewnego, a poza tym ty masz lepsze kwalifikacje i mogłabyś mnie wygryźć :). Nie gniewaj się.
oby sie udalo szybko znalezc dobra nianie. Nie martw sie na pewno sie uda, a jak jest okazja to lepiej jej nie przepuszczac, wszystkim to pewnie wyjdzie na dobre :))

Emalia ja bym do pracy szla na twoim miejscu, zebys potem sobie w brode ne plula, ze taka szanse przegapilas. A za niania to juz teraz sie rozgladaj i wypytuj, zebys miala czas jeszcze ja sprawdzic przed pojsciem do pracy.
ja od grudnia ide do pracy, ale chce na pol etatu przejsc, bo jeszcze studia ciagne. Emilka z dziadkami bedzie zostawac- na szczescie na emeryturze sa i mieszkaja blisko mojej pracy, wiec bede miala po drodze, zeby mala zostawic, a potem odebrac. najbardziej mnie martwi, ze pracuje na 12h i jak tu sobie tyle mleka sciagnac na caly dzien, nie majac zamrazalnika? Juz kombinuje, zeby zamrazalnik rodzicow wykorzystac i juz w listopadzie mleko zaczac sciagac.
Lena mi bardzo brakuje wypadow do pubu ze znajomymi, ale np. ostatnio wyjechalismy na weekend do znajomych na dzialke i chociac piwko moglam tylko wachac, i tak bylo milo, a mala sobie grzecznie spala :-) I do nas zapraszamy znajomych, ktorzy nieraz wpadaja z prezentami dla Emilki, wiec mam to na pocieszenie, ze drinka z nimi nie wypije:tak:
avena mi sie tez wydaje, ze to marudzenie, to po prostu sezon zabkowy. Wprawdzie zabkow jeszcze nie widze u Emilki, ale sliny produkuje coraz wiecej, a raczki to najchetniej po paszki wsadzilaby do buzi. A dzis dalam Emilce gryzaka schlodzonego, to byla zadowolona i pakowala calego do buzi
mama kubulki ech, a z mojego kiepski kucharz:no:
Dlatego wyslalam go na spacer z Emilka, a sama obiad pichce: karkoweczka, groszek z marchewka i suroweczka z pekinki. Mniam:tak:
kasiajanicka moje gratulacje z okazji zrzucenia paru cm :) Ja wprawdzie wrocilam do wagi i ubran sprzed ciazy, ale wyglad brzucha pozostawia wiele do zyczenia i wystaje za bardzo, chociaz juz nikt mi nie mowi, ze jestem w ciazy (3tygodnie po porodzie sie zdziwilam, kiedy sasiadka sie pytala, kiedy dzidzia bedzie ;p)

Ostatnia edycja:
Hej, ja tylko na chwileczkę...Poczytam Was potem....bo dziś mamy rodzinna niedziele....Pierwsze weekend od dawna razem.....Bylismy juz w kościółku, potem na kawce i lodach w kawiarni i w parku...a teraz Polcia śpi...a my spędzamy z P. czas ze sobą...Poczytam Was wieczorem jak juz Młoda pójdzie spać na noc!!!!
A oto my w parku:

Załączniki

• DSCF4367.jpg
    DSCF4367.jpg
    44,4 KB · Wyświetleń: 53
  • DSCF4370.jpg
    DSCF4370.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 54
  • DSCF4366.jpg
    DSCF4366.jpg
    53,4 KB · Wyświetleń: 56
  • DSCF4369.jpg
    DSCF4369.jpg
    41,2 KB · Wyświetleń: 51
Agi super zdjecia a Polcia jaka zadowolona :)) Stawia pierwsze kroczki z mamusia? Fajne kozaczki masz Agus

koniczynka, mama kubulki moze wstawicie zdjecia waszych maluszkow, my tu sie czesto zdjeciami dzielimy a wy jestescie nowe wiec fajnie by bylo zobaczyc wasze bobaski , prawda ciocie BB?

reklama
Hej, ja tylko na chwileczkę...Poczytam Was potem....bo dziś mamy rodzinna niedziele....Pierwsze weekend od dawna razem.....Bylismy juz w kościółku, potem na kawce i lodach w kawiarni i w parku...a teraz Polcia śpi...a my spędzamy z P. czas ze sobą...Poczytam Was wieczorem jak juz Młoda pójdzie spać na noc!!!!
A oto my w parku:

Aguś piękne zdjęcia. Kozaki faktycznie fajne :tak: Zazdroszcze ci rodzinnej niedzieli. Mój stary spał do 12-ej. Wszystko sama. Nawet na spacer nie chciał iść. Smutno mi troche. Miało być inaczej:-(

Agi super zdjecia a Polcia jaka zadowolona :)) Stawia pierwsze kroczki z mamusia? Fajne kozaczki masz Agus

koniczynka, mama kubulki moze wstawicie zdjecia waszych maluszkow, my tu sie czesto zdjeciami dzielimy a wy jestescie nowe wiec fajnie by bylo zobaczyc wasze bobaski , prawda ciocie BB?

Zgadzam się kochana. Zaraz tu zdjęcia proszę wstawiać nowe mamuśki. Musimy się bliżej poznać:-)

Do góry