reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Elizka duzy ten twoj chlop ;-)

Co do dzwiekow to u nas nadal stara sroka w polaczeniu ze skrzypiacymi drzwiami :baffled:

A dla Lili dzis zupka jarzynowa. Jak bedzie ok to od przyszlego tygodnia zaczne sama zupki gotowac i wprowadzamy gluten :blink: W koncu za tydzien zacznie sie juz 6 miesiac :szok:
No duży;]
Ale sie uśmialam z tej starej sroki....:-D :-D do tego te drzwi:-D hehehehe

Witam się w ten paskudny mokry dzionek. mam chwilę więc wpadłam poczytć co tam na bb. Oskar wkońcu padł - a przy tym tak strasznie płakał. Te rosnace zęby dają mu nieźle do wiwatu. Na noc żeby mu było lepiej daje 2,5ml nurofenu i teraz też byłam zmuszona bo bidlek tak się męczył. Wczoraj cały dzień praktycznie spędziliśmy na dworze - za to zisiaj pewnie przyjdzie nam siedzieć w domu. Byłam wczoraj w pracy dopytać o ten urlop okolicznościowy - u nas to nie było praktykowane do tej pory - ale po mojej interwencji zobaczą co i jak.

gosagro - wszystkiego najlepszego!spelnienia marzeń!

kajdusia - super że kotek wrócł - chyba chciał was ukarać za to że sobie pojechaliście bez niego:-D
paula24211 - udanych zakupów - mi się udało przedwczoraj upolować płaszczyk - teraz poluje na kozaki:-)
lena DTR - Gaja to niezła kombinatorka rośnie:-)widać że w życiu sobie da rade:-)ale mi smaka narobiłaś z tym ciastem
katarzynajanicka - u mnie też dzisiaj mielone i do tego buraczki. Miłej lektury :-)
Agi78 - ale śliczna Polcia:tak:
Eliza_EM - Oskar waży 8700 i wierzy 70 cm

Mój Oskar - skrzeczy, piszczy i krzyczy:-)i bardzo mu się to podoba - czasem sam siebie sie przestraszy:-)

Koniec spania...

Miłego dnia

perfecta - moja Iga jak jest zmęczona to stęka i robi yyyyyyy,mmmmmmm,yyyy;) poza tym piszczy, śpiewa, kwiczy, mówi ooooooooeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiii:)o i osiołka też robi,hehehe
a emu - najbardziej mi się podobają te pierwsze kwiatki albo serduszka na białym tle, ale troche nie mój styl, dla siebie wybrałabym tradycyjne

kasiajanicka - ja warzywka smażone robię, czyli za wiele się nie narobię

agi - jaka Pola już duża, śliczna dziewczynka i jaka w Agatkę zapatrzona. Co robi ta lala????

Lena - mniam, mniaaaaam

Eliza - moja juz smiga w rozmiarze 74, ostatnio jak ja mierzylam wyszlo 69 ale to z 3 tyg temu. to masz przedszkole w domu:)

Iga dzisiaj znowu marudejro, choc juz jedna drzemke zaliczyla i chyba skocze na spacer zaraz bo slonce swieci choc pizga okropnie.

Gosiu- zdrowka i wszystkiego co sobie wymarzysz!!!Zobacz załącznik 293787

konniczynka- witaj :-)
agast- pol sloiczka mowisz(piszesz :-D) gratulacje :)
atena- co do kredytu hioptecznego nie pomoge niestety nie mam domu jeszcze:no:

witam sie:)
u nas nocka w normie tzn pobudka o 3- butla i spanie do 9.30 :)
mloda wczoraj dostala kleik przed snem - wcinala ze az jej sie uszy trzesly a jak sie wybrudzila do tego :-D:tak:zjadla 60ml i dopila 100 mleka:szok: ale dluzej nie spala a szkoda bo mialam nadzieje...no ale wyspana jestem wiec chyba nie ma co narzekac, gdyby mnie tylko zab nie bolal:wściekła/y: no ale musze wytrzymac do 10listopada-mam umowiana wizyte u dentysty w pl :) juz sie nie moge doczekac-mam nadzieje ze zuzia dobrze zniesie lot :tak:
ok zmykam na kawe i jakies ciacho...milego dnia wszystkim:-)

Gosiu wszystkiego najlepszego!!!! Spełnienia marzeń... :-)

ale wczoraj jadłam dobry placek, sernik ale bez sera :) siostra upiekła i świętowałyśmy 5 m-cy Natanka i 8 m-cy jej córeczki :) jak będę miała chwilkę to wrzucę przepis na odpowiednim wątku.
Oczywiście dziękujemy z Natankiem za życzenia!:-)

koniczynka- rozmrazasz ciasta??? W jaki sposob? wsadzasz do piekarnika? Pierwsze słysze ze mozna tak robic.

Perfecta- co jest zlego w sosie tao tao? Ja go zawsze uzywam i mi sie wydaje spoko? Fajny przepis na te sajgonki ale czy nie lepsze by byly usmazone na oleju??

Agast - Kochana tao tao to polski wyrób (chyba ) :( Ma mnóstwo soli i różni sie bardzo smakiem od oryginalnego , to już lepiej kupić KIKKOMANa sos tak jak w sushi barach podają. Co do smażenia to tez są dobre ale ja zdecydowanie wole na parze , maja lepszy smak i są oczywiście mniej kaloryczne. Polecam Ci jeśli lubisz gotowac orietalnie sklep na ul. poznańskiej tam są sprawdzone oryginalne produkty kuchni orietalnej , mają na prawde wielki wybór od ryzów do sushi po sosy sojowe i mrożone krewetki itp.
Kasia co do papieru to polecam zakupić na allegro np. bo nie wiem czy w toruniu znajdziesz sklep orietalny. W spożywczaku pewnie znajdziesz tao tao a ten , nie dość że mało jest jego to jeszcze krążki malutkie i papier bardzo cienki więc nawet ludzie , którzy mają wprawę w robieniu sajgonek muszą zawijać w 3 listki by się nie rozwaliły podczas smażenia czy parowania
Ja polecam sos sojowy :Zobacz załącznik 293799

a papier ryżowy [KO] Papier ryżowy 500g (1285430396) - Aukcje internetowe Allegro
albo taki Zobacz załącznik 293802

Poproszę o kopala w pupala bo mnie się nic nie chce , a muszę posprzątać w chałupie bo straszny artystyczny nieład mam:)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i ja. Tylko na chwileczke...

Gosiu, wszystkiego najlepszego kochana!

My już po szczepieniu, zaznaczam że już ostatnie! Obyło się bez płaczu a teraz mały smacznie śpi... A więc, co do główki, dostaliśmy skierowanie do neurologa i na rehabilitacje... jak pani doktor dowiedziała się że mały jest taki marudny ostatnio to nagle stwierdziła że może mieć napięcie mięśniowe bo mocno zaciska piąstki i nie chciał wyprostować nóżek i rączek... trochę się tym martwie, ale zobaczymy co powie neurolog... :(

Idę coś ugotować, pozdrawiam mamuśki!!!

Do góry