reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

koniczynka- rozmrazasz ciasta??? W jaki sposob? wsadzasz do piekarnika? Pierwsze słysze ze mozna tak robic.

Perfecta- co jest zlego w sosie tao tao? Ja go zawsze uzywam i mi sie wydaje spoko? Fajny przepis na te sajgonki ale czy nie lepsze by byly usmazone na oleju??

reklama
Emilka przespała wczoraj 7h do 23.30, potem obudziła się do karmienia o 3.30. I juz nie za bardzo chciała spać- właściwie o 4ej już sobie zrobiła ostateczną pobudkę i tylko ucinała sobie króciutkie drzemki między okresami marudzenia i popłakiwania, a ja oczywiście się kompletnie rozbudziłam. Na szczęście teraz już od godziny śpi, ale pora karmienia nadeszła, więc pewnie zaraz znowu wstanie.
Agast nie każde ciasto można mrozić, ale np. serniczek można, a murzynek ze śliwkami po rozmrożeniu jest jeszcze smaczniejszy, bo wilgoci trochę nabiera. Nie trzeba do piekarnika wsadzać, samo się rozmrozi, chociaż ja czasami wkładam do mikro na rozmrażanie, to ciacho jest cieplutkie i świeżutkie jak zaraz po upieczeniu :)

Oho, mała się budzi...

Ostatnia edycja:
hej
Lenka... jakie ciasto.... Mniammmmmmmmm, ślinka mi pociekła:dry:

GOSIU wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!:*******

Dziewczyny ile mierzą wasze dzieciaki? i ile waża? Moj teraz ma juz ponad 8kg i ma 71-72cm :szok:
Pgda za oknem okropna, strasznie wieje i wogole ehhhhhhhhhh:/
Siedzie z czwórka dzieci (siostry córka jest pod moje opieką chwilke bo moja mama pojechala do lekarza z tata) i tak dzien mi mija;]

Pamietajcie glosowac na Mikusia bo jakos spadlismy a 7me miejsce:-(

Moj łobuz piszczy, i ciagle mowi gyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, guuuuuuuuuuuuuuuuuuu :-D hehe

A jakie jabłuszka i marchewkę podajesz? Ja mam Gerbera, ale małej nie smakują.. Jabłko podawałam surowe, gotowane na parze, z Bobovity, ale też się krzywiła :/ Może masz jakiś patent na owoce? :)

u nas po zupie jarzynowej zawsze kupa jest, może to będzie jakiś sposób;-)

Ola_fasola- mam nadzieję, że problemy ze skazą i marudzeniem przy jedzonku szybko się skończą

agast- trzymam kciuki za szybkie zachęcenie do słoiczków i aby marudne ząbkowanie było już za Tobą

mamusie w dołku- mam nadzieję, że dziś już macie lepsze humorki;-)

ewela- dobrze, że badanie ok

Perfecta- super że wizyta udana

katarzynajanicka- ja też uważam, że to od kleiku może być. Mnie tak mówiła pediatra

paula- gratuluję działki;-)

Gosiu- sto lat! i Dużo zdrówka dla całej rodziny

Agi- córa śliczności;-)

lena- co to za ciasto? przepis poproszę;-)

U nas nocka oki- jedzonko o 19.30 na dobranoc- kaszka brzoskwiniowa łyżeczką. potem mleczko jakieś 70 ml i następne karmienia 1.3 a później 7.30 także ładnie.
Później wstała, pobawiła si 1,5 h i śpiocha to teraz. Jak wstanie to idziemy w odwiedziny do koleżanki;-)

Cześć Dziewczyny, tylko się przywitam. Kończę pić herbatkę i zabieram się za prace domowe. Znowu będę miała zaległości na bb :(((

Łukasz na spacerku.

Gosiu wszystkiego najlepszego!!!!

eliza-em mój też ciągle piszczy:))

Miłego dnia:)

mięsko mielone mieszane , do niego dodaję marchewkę , pieczarki lub moon grzyby lub shitake cebulkę dymkę (czasem papryke pokrojona w kosteczkę) , śtartego imbiru dużo , troszke czosnku , soso sojowy dobrej jakości (broń Boże taotao) , papryczki chili pokrojone (ale to jak ktos lubi ostre bo imbir juz jest ostry) to wszystko zawijam w papier ryżowy i sru na parowar.
Do sajgonek podaję sosik własnej roboty : sos sojowy , trochę wody mineralnej , szczypiorek , troszke octu ryzowego , troszke cytryny , papryczka chili pokrojona i starty imbir.
edit : a i zapomnialam do sosu jeszcze odrobina cukru by przełamać kwaśność i słoność oraz 2-3 kropelki oleju sezamowego
a ten papier ryżowy normalnie w spożywczaku można dostac, nigdy nie widziałam, chociaż w sumie nie szukałam

dzięki za pomysła, będzie obiad niespodzianka dla mojego B pewnego dni :)

Lena twoje ciasto mi przypomina, że w zamrażalniku poza gotowym kurczaczkiem na dzisiejszy obiad (gotowanie dziś odpada :D) mam jeszcze pochrzcinowe ciasta ;p Sama mistrzynią w pieczeniu nie jestem (zresztą piekarnik mamy do d...y), więc ciasta są upieczone przez babcie i są pyszne. Moich wypieków tak chętnie bym nie jadła...;p

Katarzynajanicka u mnie też pogoda beznadziejna i się zastanawiam, czy sobie dzisiejszego wykładu na uczelni nie odpuścić. Nie chce mi się ciągnąć chorej małej do dziadków, potem ruszać kawał drogi na wykład, a potem prawie nocną porą odbierać małą i wracać do domu :( Zwłaszcza, że przed nami też szczepienie i kontrola w poradni preluksacyjnej (5listopada) i chcę, żeby Emilka się wykurowała.
Tylko będzie szkoda wylewać mi te 300ml mleka, co sobie wczoraj ściągnęłam ;p

zamrozić nie możesz? albo w lodówce przetrzymać i jej zamiast cyca podać?

a po co wylewać? stoi w lodówce dłużej niż 48? zamroź

Jakbym wiedziała, że to mleko szybko zużyjemy, mogłabym zamrozic, bo na dluzsze przechowywanie to nasz zamrazalnik sie nie nadaje. Lodowka jest stara z zamrazalnikiem w srodku, ktory szybko sie zasnieza i przestaje dobrze mrozic :( szukamy okazyjnie jakiejs innej lodowki z zamrazalnikiem oddzielnie, to zaczne mrozic juz na czas mojego powrotu do pracy

reklama
Gosiagro sto lat sto lat i duzo zdrowia szczescia i radosci w zyciu!!! Obys miala wspanialy dzis dzien :-D:-D
Zobacz załącznik 293765

Koniczynka to szkoda ze taka lodowka kiepska, szkoda mleczka na pewno by ci sie pozniej przydalo do kleikow lub kaszek :tak: Mam nadzieje ze szybko znajdziecie jakas fajna. Zdrowka dla malej!

Elizka duzy ten twoj chlop ;-)
Lena ty sadystko znowu nas meczysz :-):-)

Perfecta nie moge ze smiechu te kozaczki to ostatnie co mi sie z "sexi" kojarzy :-D:-D

agast ja tez ciasta czesto zamrazam, np jablecznik po rozmorzeniu na chwilke do piekarnika i z lodami jest pychaaa a brownies z malinami po prostu bajka bo po rozmrozeniu duzo bardziej wilgotno-czekoladowe...ale sobie smaku narobilam

Co do dzwiekow to u nas nadal stara sroka w polaczeniu ze skrzypiacymi drzwiami :baffled:

A dla Lili dzis zupka jarzynowa. Jak bedzie ok to od przyszlego tygodnia zaczne sama zupki gotowac i wprowadzamy gluten :blink: W koncu za tydzien zacznie sie juz 6 miesiac :szok:

Ostatnia edycja:
Do góry