reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

witam sie po super udanej nocce:-)
zuzka spala od 20 do 7.30!:szok: wypila 170ml mleka:szok: i o 8 znow poszla spac z mama i tata i tak pospalismy sobie do 10!!!:szok: wczoraj troszke spokojniejsza niz zwykle pewnie po tej szczepionce ale dzis powrot do normy...
wasze maluchy tez placza jak je na macie kladziecie? co prawda po chwili jest spokuj ale sam fakt jakby ja zarzynali:no:

wszystkiego naj dla Natanka i Krystianka!!!

reklama
Polcia juz spi 2,5godz.!!!!:szok::szok::szok:!!! Nawet boje się myśleć co ma w pieluszce...ale nawetjeśli są już tam ze dwie kupy to najwyraźniej jej nie przeszkadza skoro tak smacznie śpi...Martwię sie tylko o tą odparzoną dupcię...
Ale dzięki temu że mała śpi...udało mi się wypełnić wnioski, poprasować i chciałabym jeszcze kolejne pranie wstawić ale zostawiłam je w sypialni gdzie mała spi i nie chce sie tam krecic zeby jej nie obudzic...No i mam naszykowane butelki do końca dnia i nawet na noc mam już jedną!!!!:-):-):-) A zaraz póki jeszcze P. jest w domu zjem sobie obiad!!! Naleśniki z serem!!!!
magdziak - gratuluję super nocki...

Gratulacje dla wszystkich 5-cio i 4-ro miesięcznych dzieciaczków bb czerwowych:)
ola_fasola a to uczulenie to nie atopowa skóra? Pasowały by suche łokcie i zgięcia.
madziak zazdroszczę takiej nocki:)

Ja mam dzisiaj urwanie głowy. Najpierw ta morfologia o 10:30, potem byliśmy na spacerze do 13:30. Mała się biedulka tak strasznie napłakała na pobieraniu krwi, nawet na szczepieniu tak nie płakała.:( Od razu pani dała mi wynik bo chciała sprawdzić czy wystarczająco krwi pobrała, no i niestety wyniki nie są zbyt dobre. Czy któraś z was też miała Erytrocyty, Hemoglobinę i Hematokryt?
Jak wróciliśmy zjadła i maruda, więc na spanie. Ja ją do wózka poszła spać pojeździłam godzinę i myślałam że może mi trochę w domu pośpi, a gdzie tam 5minut to maks.

Nie odpiszę wszystkim, bo mam marudę na nogach:(

Mój P. wyjechał na kilka dni, więc nie bardzo wiem, co ze sobą zrobić.
Emilka z katarkiem, więc je trochę mniej i śpi trochę dłużej, a ja muszę sobie mleko odciągać, bo mi wkładki ciągle przeciekają...
Do banku chciałam iść, ale pogoda jakaś niezbyt sprzyjająca jest- od kilku godzin wygląda jakby zaraz miało padać (i jak do tej pory ani kropelka nie spadła), a małej z katarem nie chcę ciągać w deszczu i zimnie na spacer- zwłaszcza, że nosek już ma podrażniony i jakieś naczynko już pękło chyba od odciągania glutków (albo się Emilka podrapała).
Ogólnie nic mi się nie chce, nie lubię sama w domu siedzieć. Pewnie kolejny samotny wieczór skończy się obżarstwem... Nuda nie sprzyja powrotowi do sylwetki sprzed ciąży...
A wy co porabiacie?

agast - super, że się odezwałaś;-) może z czasem jeszcze polubi jedzonko, rozumiem, że Hania tez nie chciała? a ząbki niech najszybciej Jagódce wyjdą! A powiedz mi w A6W w tym przedostatnim ćwiczeniu rowerku ile robisz powtórzeń? Ja jestem po 21 dniu i do tej pory robiłam tylko 5 dzisiaj zaczęłam dopiero 15 robić. Miłego wieczoru w kinie:tak:
Klementinka - nieźle z tym pociągiem, u nas można pomarzyć ze wjedzie na inny peron z takiego powodu; no i oby jutrzejsza podroż minęła w sekundę:-D
Nadika - wszystkiego najlepszego dla synka!
ewela i Perfecta - jak tam bioderka?
avena - ja mam dokładnie to samo z Maja, na macie ciągle fika na brzuszek a potem skwierczy bo sama się nie umie przewrócić na plecki to mama przewraca a ta za chwile znowu na brzuszek:-D i taka zabawa:-)
kasiajanicka- mam nadzieje, ze dól przeszedł, spójrz na uśmiech Filipka i powinno przejść!
Asnecja - sto lat dla synka!
Lena - super, kaska się na pewno przyda!
magdziak- Maja większość czasu spędza na macie i nie płacze na niej, jak jest za długo i zaczyna marudzić to ją z niej zabieram
zdec - ja robiłam Mai morfologie, i z tych trzech wskaźników które podałaś czerwone krwinki były poniżej normy (3,62 T/L) i hematokryt na dolnej granicy (32,1%), hemoglobina w normie (11,1 g/dl)

Ostatnia edycja:
U mnie wyniki morfologii:
Krwinki czerwone 3,84
Hemoglobina 11,4
Hematokryt 35,3
Wszystko troszeczke poniżej normy...ale pewnie za tydzień będzie kolejna morfologia to zoabaczymy co się zmieniło!!!

U mnie wyniki morfologii:
Krwinki czerwone 3,84
Hemoglobina 11,4
Hematokryt 35,3
Wszystko troszeczke poniżej normy...ale pewnie za tydzień będzie kolejna morfologia to zoabaczymy co się zmieniło!!!

pewnie co laboratorium to inne normy bo według norm podanych mi wszystkie wyniki Poli mieszczą się w normie:tak:

reklama
Gosiagro- ja robie teraz po 18 na kazda noge czyli w sumie 36!!!!!! W pierwszym i trzecim cwiczeniu tez tak!! Dlaczego tylko po 5 robilas?
A z kina chyba wielkie g..no bedzie bo mąż raczej z pracy sie nie wyrobi ;/ A szkoda bo chciałam siebie w napisach końcowych zobaczyc :)

zdec- ja nie robilam Jagodzie morfologii wiec nie pomoge.

Agi- athena dobrze pisze- posyp pupe mąką ziemniaczaną!

Do góry