reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

jezuuuuuuu nie dość, że mam dołka to jeszcze fifi zmienił swoje nastawienie do świata- ryczy w łóżeczku, ryczy na macie, nie ryczy na rączkach tylko ma matkę wyrodną która go nosić nie chce..... wrrrrrrr chyba winne są zęby- oprócz jedynek jeszcze dolne dwójki się ujawniły pod skóą, widać jak by na wierzchu lada moment miały być....... chyba kupię ten calpol, co Agi używa, może jakoś nam obojgu ulży.... bo z takim mruczando to ja daleko nie zajade

jeszcze pogoda tka do d.... a parasola nie mam bo do reklamacji dałam.........

jak mąż w końcu wypłątę do końca dostanie kupię sobie elektryczny laktator bo już mnie dołuje to codzienne pompowanie ręcznym...... chcę karmić cycsiem, ale nie mam już siły, ze wszystkim jesstem sama, nawet jak B miał kilka dni urlopu, to zamiast mi pomóc tylko dezorganizował mi cały dzień, jak jestem sama to wiem, co kiedy zrobić, kiedy spacer, kiedy obiad, kiedy pranie, a jemu się wydaje, że jeszcze duuużo czasu do następnego pkt dnia i w ten sposób zdezorganizował mi cały dzien wczoraj.......... wrrrrrrrrr

chcuałabym gdzieś zniknąć na jeden dzien, bez filipa, bez męża, sama...........
Kasiu ja mam dziś taki sam dzień...Mała marudzi...Chyba przez zęby i te częste kupki (pupe mam juz tak odparzoną że szok..nie da się do niej dotknąć....co godzine zmiana pieluchy)...a mój P. tylko mnie dziś denerwuje....Ma na 15.00 do pracy i niby pomaga ale musze mu wszystko mówić...Przygotuj butelkę, wyrzuc pieluszki bo dziś już z kosza wychodziły a on dorzucił kolejną że prawie sie sturlała z tej piramidy pieluch...i nic....Ach...Jak siedzę sama w domu to też jestem bardziej zorganizowana...Poza tym odkąd przyjechałam wszystko na mojej głowie...Zarejestrowanie małej u lekarza sprawy bankowe, załatwianie dodatków na małą...wszędzie ja muszę dzwonic lub chodzić bo on wciąż (po tylu latach) niepwenie z językiem się czuje...Przyzwyczaił się że jak tylko parę lat temy dojechałam do niego wszystko ja załatwiałam i teraz nie ma siły żeby on coś zrobił....I ciągle słyszę : Pójdziemy załatwimy....MY!!! Tylko że on zawsze stoi z boku i słowem się nie odezwie....Ach....Mam jakiegoś doła chyba....Niby jest kochany ten mój P. ale dziś mnie jakoś drażni...

reklama
Pierwszy raz jak poszłam do przychodni to powiedziała doktor ze to jest uczulenie ale nie jest pewna, wtedy mała miała takie szorstkie policzki i taka sucha skóre na łokciach i na łydkach i dostałam bebilon pepti - tak awarynie bo ja i maz jestesmy alergikami i kazała obserwowac, wczoraj znowu poszłam bo nic sie nie poprawiło a nawet gorzej było i inna doktor powiedziała ze to typowa skaza białkowa a gorsza miała ta skóre tylko na rekach i raczkach, policzki sa juz gładkie. w ogóle to powiedziała mi ze teraz nie stosuje sie diety całkowicie eliminującej białko bo dziecko musi sie przyzwyczaic do alergenu... no i jeszcze byc moze nie jest to uczulenie na mleko ale np na marchewke:szok: duzo dzieci podobno ma. No i cały czas daje ten bebilon pepti. a ty byłas z tym u pediatry? i com powiedzieli?

a moze to jeszcze coś innego uczula? np czekolada albo ryby? sprawdzałaś?

No to ja nic nie dostanę...:no::no::no:...Nigdy żadnej ankiety nie wypełniałam....:-(

i Kochana przy okazji...

Najlepsze życzonka dla Krystianka z okazji 4 miesięcy!!!!
100 Lat, 100 Lat!!!!

Ostatnia edycja:
co do spotkania to ja bardzo chętnie.
Pracownika szukaliśmy jakiś czas i zatrudniliśmy nową dziewczynę, tamta jest ciągle na zwolnieniu z ciążą jej już chyba ok .

Klara tez nie chciała na początku jesc wiec zabawiałam ją zabawkami i jakoś jadła, teraz juz prawie wszystko zje ale nadal ma swoje ulubione dania tak jak pisałam w poprzednim poscie. No i strasznie lubi soczki z marchewki. A morelek tez nie chce jesc.

Mój Jasiek też ma jakieś świrowanie z jedzeniem od dwóch dni. Chyba muszę zastosowac twój sposób i go zabawic czyms. A soczki z marchewki to jeszcze nie widziałam. Musze poszukac w sklepach.:-)

Ola_fasola - przykro, że Klara ma skaze :(
Na marchewke polecam wypranie ubranka i potem na slońce - na prawde zadzialalo
My wczoraj jedlismy marchewke z jabłkiem Bobovita i musialam prawie całą wyżucić :(
Lencja - współczuje pasuszka i zycze szybkiego wykurowania sie
Paula - kopniaka do prasowania masz ode mnie :)
Klementinka - widze, że Ty w Berlinie. My jedziemy w przyszłym miesiącu do Dortmund, więc pomacham Ci z samolotu :)
Koriander - ale ciepły ten śpiworek.Wyglada na prawde porządnie.
Klementinka - wow :O Nic, tylko bedąc z dzieckiem się przeprowadzić do Irlandii.

Wiecie co jest gorsze od śmierdzącej kupy?
Zaschnieta śmierdząca kupa :p 5 min. ją wycierałam, żeby zeszła, a smrodek do tej pory czuje w nosie :p

Teraz czekam, az maly zasnie na przedpołudniową 20 min. drzemke i w koncu wejde pod prysznic. Wiem, że już temat był wcześniej, ale jak z waszymi włosami? Mi jeszcze lecą w strasznych ilościach, chociaz już łykam skrzyp i urzywam odrzywki wax. Macie jakis sposób? Bo już moja mama zauwarzyła, że mam o wiele mniej wlosów, a to nie jest dobry znak :(

Myślałam,że tylko ja mam tak długo problem z włosami. Rano mam we włosach całą poduszkę i Jasiek ma pełne rączki.W ogóle to mi się tak przetłuszczają, że szok. Już nie wiem co robic, chyba też muszę coś sobie kupic. :confused2:

W Polsce kierowca autobusu nawet pewnie by nie pomógł matce z wózkiem wejść do środka....No ale niestety taka jest polska rzeczywistość!!!!
Kurczę ja swojej nie podawałam jeszcze nic oprócz mleka...Myśłałam żeby zagęścić jej dziś mleko kaszką ...tylko nie wiem jak to zrobić...Np. Jak podaję jej mleko 150ml wody + 5 miarek mleka...a jakbym chciała zagęśćić to np. 150ml wody +4 miarki mleka + 1 miarka kaszki np.????

Mi do kierowców autobusów to brak słów. Moja babcia dwa tygodnie temu miała incydent podczas wsiadania do autobusu. Ten skur...nie patrzył w lusterka jak zamykał drzwi i przytrzasnął bidulce stope!!!:wściekła/y: Taką miałą opuchniętą i kolorową,że poszła do chirurga ale na szczęście nie połamana. Tylko najgorsze jest to,że tak ją boli do tej pory ,że nie może za bardzo chodzic.:-(
Hej,
a mój brzdąc kończy dzisiaj już 5 miesięcy :szok::szok: matko jak ten czas leci :-D:-D
wybieram się dzisiaj z nim do siorki, jej mała jutro kończy 8 m-cy więc posiedzimy razem i poświętujemy :)

Klementinka jestem w szoku że tam tak dbają o matki z dziećmi - poprostu super kolej

Koriander fajny ten śpiworek, ja też muszę jakiś kupić, może właśnie ten a'la owczy

Agi78 ja nie pomogę z kaszką bo nie dawałam jeszcze małemu kaszki, ale chyba muszę zacząć, narazie to dostawał deserki i obiadki

Ola_fasola - przykra rzecz ta skaza, kuzyna synek ma skazę i wiem, że to cos okropnego, biedny strasznie się męczy, non stop wysypka, cały podrapany..
Lencja - zycze zdrówka

Asencja ja też mam straszny problem z włosami, ja już mam prześwity, non stop muszę mieć związane włosy bo inaczej jak wiatr zawieje to widać łysinę. Też używam odżywki wax i dodatkowo kupiłam w aptece taki preparat przeciw wypadaniu włosów Pokrzepol, ale nie wiem czy pomaga, może trochę mniej wypadają włosy ale i tak tracę ich sporo, ja jestem już tym załamana.

WSZYSTKIEGO NAJ I DUŻO ZDRÓWKA DLA BRZDĄCA OD CIOTKI I JASIA!!!

Boże jak ten czas leci!!! Szok normalnie ,że już 5 miesięcy zleciało.:szok:

hejus

my dzisiaj na bioderka jedziemy z dzinksem , moj kwiczendo znowu w akcji brrr

Trzymam kciuki za badanie.

Ja nie wiem o co chodzi z tymi paczkami...Ja nie dostałam żadnej paczki z racji urodzenia małej....Trzeba jakieś ankiety wypełniac czy coś????

Ja wypełniałam tone ankiet w szpitalu i nic jeszcze nie dostałam:no:

reklama
a moze to jeszcze coś innego uczula? np czekolada albo ryby? sprawdzałaś?
czekolady nie jem w ogóle, ale za to ryby tak....więc kolejna rzecz do sprawdzenia:)
Hehe - czekałam, czekalam i sie doczekałam na nie 1, ale 2 paczki z HIPa :) Wysłali mi dwie takie same - czy któras z was tez tak miała?? :)
ja dostałam jedną paczkę i właśnie sobie przypomniałam że te kuponiki do rossmana gdzieś wsadziłam i nie wiem gdzie
Witajcie Becikowe załatwione i 2000 tys będzie za miesiąc;)
Nadika sto lat dla przystojniaka:)
Perfecta kciuki moje i Gai zaciśnięte;)
ja jeszcze po becikowe nie byłam...ba....nie byłam nawet u lekarza, to przegięcie już jest:(

Iga dzisiaj przechodzi samą siebie, ma alergię na łóżeczko i nic jej nie pasuje, zjadła, kupę zrobiła i wszystko jest na nie

Do góry