reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

perfecta - kciuki zaciśnięte

zdec - powodzenia na morfologii

Agi - jestem w szoku z tym hartowaniem:szok: i gratuluje nowych umiejętności

klementinka - oooo to rewelacja z tym pociągiem, jakoś u nas tego sobie nie wyobrażam:-D

ola_fasola
- jak to potwierdzili?ja też jestem na diecie bezmlecznej a mała ma co chwilę na buzi taką ostrą skórkę

asnecja - u mnie było oki z włosami, póki nie dostałam @ teraz też zaczęły wyłazić, przymierzam się do zakupu odżywki na allegro ale czasu brak

Nadika - najlepszego!!!!jeszcze chwila i będzie półroczniak, faktycznie ten czas leci

Odpisałam tak na szybko z dzisiejszego dnia, do wczoraj nawet już nie wracam bo czasu brak:( Iga nie chce spać, łóżeczko ją parzy, wyje, kręci się, pcha łapki do buzi, pluje smokiem i pożera wszystko co ma pod ręką!!!!Myślałam że to kolejny ząbek, ale jak ją wyjmę na matę to jej cudownie przechodzi:-D Terrorysta mały. Na macie też nie poleży bo odrazu fik na brzuch a po chwili wścieka się bo już nie chce leżeć na brzuchu, a jeszcze sama nie umie wrócić na plecy:-Dzwariuję

reklama
Natanku sto lat i duuuuuzo szczescia i radosci z okazji ukonczonych 5 miesiecy!!!

Klementinka no wlasnie sie zastanawiam, jestem z tego co mam bardzo zadowolona (Wallaboo) ale jeszcze pare centymetrow mala urosnie i bedzie ja trudno dobrze opatulic a skoro ma byc ciezka zima to wole sie zabezpieczyc. Teraz czekam na kombinezon z H&M wlasnie zamowilam :)
Asnecja ja wlasnie zaczelam uzywac Waxa mam nadzieje ze pomoze bo wlosy leca ze az strach :( Lykam komplet wit B chyba tez dokupie skrzyp. Niedosc ze po lecie to jeszcze po ciazy nam tak wypadaja

ALe sie rozpadalo...a chcialam wlasnie wyjsc

Asnecja mi fryzjerka radzila kupic odzywke, ktorej uzywaja ludzie po chemii, podobno w kazdej aptece
sto lat dla Krystianka z okazji ukonczenia 4 m-ca

Nadika juz 5 m-cy? dla Natanka rowniez najlepsze zyczenia

Koriander a ktory zamowilas? u nas w HM troche bida z kombinezonkami, a swoja droga to powinnam miec zakaz wchodzenia na ich strone bo zawsze konczy sie zamowieniem:-)

Ewela powodzenia na badaniu

jestem zla bo moj brat nie moze byc chrzesnym Jasia, jest na cywilnym
wiem ze planuja slub koscielny ale ze ich maluch ma miesiac to chca troche poczekac
kurka i nie ochrzcimy na swieta

boje sie jutrzejszej podrozy, ze jeszcze nie wymyslili teleportacji:confused2:

Asnecja – mnie też wypadają jak szalone. Łykałam Skrzypowitę (kuracja 40-dniowa), ale bez rezultatu :/
Zdec, Emalia – trzymam kciuki za dobre wyniki badań!
Ola fasola – na jakiej podstawie stwierdzono skazę?
Nadika – najserdeczniejsze życzenia dla maluszka :)

Dziewczyny zazdroszczę Wam w miarę spokojnych szczepień – my po ostatnim nie mogliśmy Krzysia uspokoić przez 30 minut – krzyczał tak, że aż lekarka wyszła do niego z gabinetu zobaczyć co się dzieje... :(

A u nas spokojna noc (wstałam tylko raz o 4:45 – po karmieniu „na śpiocha” o 23.00). Wczoraj testowaliśmy pierwszy deserek jabłuszko z jagodami – Krzyś zachwycony. Wcześniejsza marchewka też się podobała – śmiał się głośno podczas jedzenia :)

Asnecja – mnie też wypadają jak szalone. Łykałam Skrzypowitę (kuracja 40-dniowa), ale bez rezultatu :/
Zdec, Emalia – trzymam kciuki za dobre wyniki badań!
Ola fasola – na jakiej podstawie stwierdzono skazę?
Nadika – najserdeczniejsze życzenia dla maluszka :)

Dziewczyny zazdroszczę Wam w miarę spokojnych szczepień – my po ostatnim nie mogliśmy Krzysia uspokoić przez 30 minut – krzyczał tak, że aż lekarka wyszła do niego z gabinetu zobaczyć co się dzieje... :(

A u nas spokojna noc (wstałam tylko raz o 4:45 – po karmieniu „na śpiocha” o 23.00). Wczoraj testowaliśmy pierwszy deserek jabłuszko z jagodami – Krzyś zachwycony. Wcześniejsza marchewka też się podobała – śmiał się głośno podczas jedzenia :)

Boshe współczuję przeżyć na szczepieniu , mój też płakał strasznie jak czytam to mi się przypomina... Oby następne były łagodniejsze w przejściach
Przepraszam że nie odpisuję ale mam stresa od rana i nie mam głowizny do pisania za to w międzyczasie przygotowań poczytuję Was za godzinkę wychodzimy na badania , nie wiem dlaczego się tak stresuję:( Ja nie cierpię kontroli Jasia jakichkolwiek.
Miłego dnia życzę i pozdrawiam

ola_fasola [/B]- jak to potwierdzili?ja też jestem na diecie bezmlecznej a mała ma co chwilę na buzi taką ostrą skórkę

Pierwszy raz jak poszłam do przychodni to powiedziała doktor ze to jest uczulenie ale nie jest pewna, wtedy mała miała takie szorstkie policzki i taka sucha skóre na łokciach i na łydkach i dostałam bebilon pepti - tak awarynie bo ja i maz jestesmy alergikami i kazała obserwowac, wczoraj znowu poszłam bo nic sie nie poprawiło a nawet gorzej było i inna doktor powiedziała ze to typowa skaza białkowa a gorsza miała ta skóre tylko na rekach i raczkach, policzki sa juz gładkie. w ogóle to powiedziała mi ze teraz nie stosuje sie diety całkowicie eliminującej białko bo dziecko musi sie przyzwyczaic do alergenu... no i jeszcze byc moze nie jest to uczulenie na mleko ale np na marchewke:szok: duzo dzieci podobno ma. No i cały czas daje ten bebilon pepti. a ty byłas z tym u pediatry? i com powiedzieli?

jezuuuuuuu nie dość, że mam dołka to jeszcze fifi zmienił swoje nastawienie do świata- ryczy w łóżeczku, ryczy na macie, nie ryczy na rączkach tylko ma matkę wyrodną która go nosić nie chce..... wrrrrrrr chyba winne są zęby- oprócz jedynek jeszcze dolne dwójki się ujawniły pod skóą, widać jak by na wierzchu lada moment miały być....... chyba kupię ten calpol, co Agi używa, może jakoś nam obojgu ulży.... bo z takim mruczando to ja daleko nie zajade

jeszcze pogoda tka do d.... a parasola nie mam bo do reklamacji dałam.........

jak mąż w końcu wypłątę do końca dostanie kupię sobie elektryczny laktator bo już mnie dołuje to codzienne pompowanie ręcznym...... chcę karmić cycsiem, ale nie mam już siły, ze wszystkim jesstem sama, nawet jak B miał kilka dni urlopu, to zamiast mi pomóc tylko dezorganizował mi cały dzień, jak jestem sama to wiem, co kiedy zrobić, kiedy spacer, kiedy obiad, kiedy pranie, a jemu się wydaje, że jeszcze duuużo czasu do następnego pkt dnia i w ten sposób zdezorganizował mi cały dzien wczoraj.......... wrrrrrrrrr

chcuałabym gdzieś zniknąć na jeden dzien, bez filipa, bez męża, sama...........

Asnecja - dla Krystianka wszystkiego najlepszego

Ewela - powodzenia na bioderkach

Ola - ja byłam u pediatry to mi powiedziała ze ona nie jest pewna czy to w ogóle uczulenie na jedzenie i żeby do dermatologa iść!! Poszłam do alergologa no i stwierdziła że uczulenie na mleko i jaja (!!) mleka i jaj nie jem (no i oczywiście wszystkiego co zawiera) ale mała co jakiś czas wysypana. Ostatnio byłam u gastrologa i się dziwił że mi jajek nie pozwolili jeść i tez miał wątpliwości czy to na pewno skaza. Ja już nie wiem, każdy lekarz mówi co innego. Teraz jeszcze podaję zupki i chyba faktycznie skupię sie na tej marchewce czy to ona nie uczula.

reklama
A ja dostałam z pracy zaproszenie do kina i chyba sie dzisiaj wybiore na 19 na "Chrzest" (pokaz przedpremierowy) :) No chyba ze mąż nie zdąży z pracy wrocic... wrrr..

Ostatnia edycja:
Do góry