reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

gosiagro, dzieki! Jestem caly czas, podczytuje ale jakos mi weny brak na czytanie...
Martwie sie troche bo Jagoda nie chce nic innego procz mleka jesc ;/ Ani marchewki, ani jabłka, ani morelek, zupki, nic! Wszystkim pluje :( Nawet kaszki na mm nie chce. Zebym tylko nie miala drugiego niejadka bo moj układ nerwowy tego nie wytrzyma :(
Oprocz tego u nas ząbkowanie na całego, nawet gorączka byla przez 1 dobe i płacz taki jakiego nie bylo odkąd Jagoda sie urodzila. Dzis na szczescie tfu tfu juz lepiej :)

Emalia- chyba Ty pytalas o efekty A6W? Ja jestem juz na 30 dniu z czego jestem niezmiernie dumna i efekty są widoczne :) Brzuszek ładny i na luzie zapinam sie w spodniach w ktorych przed cwiczeniami brakowalo mi ze 3cm zeby sie zapiąc. No i waga tez poszla w dol wiec polecam cwiczyc dalej!!

Katarzynajanicka- co to za doł Cie złapał? Pisz szybko, bedzie Ci lepiej!!

zdec- czemu robicie morfologie? Jest jakas przyczyna?

ola fasola- szkoda ze tak rzadko piszesz... Przykro mi ze Klarcia marudzi przy jedzonku i ze macie skaze. Na szczescie sie z tego wyrasta :) Pamietasz, miałysmy sie spotkac?... Aaa napisz jak sytuacja z pracownikiem biura? Wrocila ta dziewczyna do pracy czy zatrudniliscie kogos na jej miejsce?

Na razie tyle bo Jadzka sie obudzila a ja musze sie jeszcze ogarnąć i mykamy na poczte bo posprzedawałam troche ciuszkow na alegro :)

reklama
gosiagro, dzieki! Jestem caly czas, podczytuje ale jakos mi weny brak na czytanie...
Martwie sie troche bo Jagoda nie chce nic innego procz mleka jesc ;/ Ani marchewki, ani jabłka, ani morelek, zupki, nic! Wszystkim pluje :( Nawet kaszki na mm nie chce. Zebym tylko nie miala drugiego niejadka bo moj układ nerwowy tego nie wytrzyma :(
Oprocz tego u nas ząbkowanie na całego, nawet gorączka byla przez 1 dobe i płacz taki jakiego nie bylo odkąd Jagoda sie urodzila. Dzis na szczescie tfu tfu juz lepiej :)

Emalia- chyba Ty pytalas o efekty A6W? Ja jestem juz na 30 dniu z czego jestem niezmiernie dumna i efekty są widoczne :) Brzuszek ładny i na luzie zapinam sie w spodniach w ktorych przed cwiczeniami brakowalo mi ze 3cm zeby sie zapiąc. No i waga tez poszla w dol wiec polecam cwiczyc dalej!!

Katarzynajanicka- co to za doł Cie złapał? Pisz szybko, bedzie Ci lepiej!!

zdec- czemu robicie morfologie? Jest jakas przyczyna?

ola fasola- szkoda ze tak rzadko piszesz... Przykro mi ze Klarcia marudzi przy jedzonku i ze macie skaze. Na szczescie sie z tego wyrasta :) Pamietasz, miałysmy sie spotkac?... Aaa napisz jak sytuacja z pracownikiem biura? Wrocila ta dziewczyna do pracy czy zatrudniliscie kogos na jej miejsce?

Na razie tyle bo Jadzka sie obudzila a ja musze sie jeszcze ogarnąć i mykamy na poczte bo posprzedawałam troche ciuszkow na alegro :)

co do spotkania to ja bardzo chętnie.
Pracownika szukaliśmy jakiś czas i zatrudniliśmy nową dziewczynę, tamta jest ciągle na zwolnieniu z ciążą jej już chyba ok .

Klara tez nie chciała na początku jesc wiec zabawiałam ją zabawkami i jakoś jadła, teraz juz prawie wszystko zje ale nadal ma swoje ulubione dania tak jak pisałam w poprzednim poscie. No i strasznie lubi soczki z marchewki. A morelek tez nie chce jesc.

Perfecta tak jest chyba na wszystkich dworcach w Polsce, nawet glupich podjazdow nie moga zrobic, wszedzie pelno schodow
do tego informacja z ktorego peronu odjezdza pociag jest wielka tajemnica, nikt nic nie wie
jak nie masz czasu isc na hale dworcowa to sie nie dowiesz

Lencja wspolczuje tego palucha, oby szybko zmienial kolorki, niezle musialas sie rabnac
mam nadzieje ze w grudniu uda sie spotkac a jak nie to zapraszam do Berlina:-)
Agi normalnie przerazasz mnie, choc w DE tez jest ten zimny chow
w Berlinie jeszcze jako tako ale dalej na zachod tez takie obrazki mozna spotkac

Zdec trzymam kciuki za marfologie
ja tez podejrzewalam anemie u Jasia bo jest blady ale lekarz powiedzial ze ja mam jasna cere, starszy syn meza tez jest jasniutki wiec prawdopodobnie to taka cera a nie chorobowa bladosc
ty tez jestes jasniutka, moze po tobie ma cere

Jas dzis znowu walnal luzniejsza kupe ale innych oznak bolu brzuszka czy tym podobnym brak wiec mam nadzieje ze przejdzie, jak nie to w czwartek po podrozy do lekarza
dzisiaj juz nic mu nie podam poza marchewka i mleczkiem

Ja sie witam na szybciutko, mi brzuszek juz przeszedl, Lila noc ladnie przespala obylo sie bez srodkow przeciwbolowych i kupa dzis rano byla normalna (Lili oczywiscie). Dziekuje wszystkim sa zyczenia zdrowka :)

Powodzenia dzis na wizytach i badaniach, ja mam nadzieje zaliczyc chociaz jeden spacer miedzy deszczami

agast, ola fajnie ze sie odezwalyscie, zawsze tu z wami razniej :)
A jakie jabłuszka i marchewkę podajesz? Ja mam Gerbera, ale małej nie smakują.. Jabłko podawałam surowe, gotowane na parze, z Bobovity, ale też się krzywiła :/ Może masz jakiś patent na owoce? :)
nam jabluszko w sloiczku nie podeszlo, wiec utarlam jej sama takie slodkie i do tego utarlam troche marchewki i bardzo smakowalo. Jak mi sie trafia kwasne jablko to dosladzam delikatnie fruktoza i nie ma problemu z jedzeniem. Z doswiadczenia powiem ci ze u nas bardzo ladne kupy byly tez po dyni...ale moze to przypadek
Podajesz jej cos do picia? To tez moze pomoc w robieniu kupek.

tak czytam i widze ze wiecej problemow kupkowych...moze musza sie male zoladki powoli dostosowac do nowych produktow, ja tam nie zakladam od razu alergii ani chorob, wierze ze bedzie dobrze!
Agi7 tutaj tez jest raj wozkowy, wszystkie chodniki plaskie podjazdy maja, sklepy tez, a do autobusow, pociagow po prostu sie wjezdza lekko unoszac kola, nie mowiac o windach na dworcach i w wiekszych sklepach...Strasznie bym sie pewnie wsciekala w Polsce..
Klementinka super ten spiworek, my mamy taki z imitacja owczej welny tez cieplutki, ale mala powoli mi z niego wyrasta
newborngreen375.jpg

Ostatnia edycja:
opowiem wam co spotkalo moja kolezanke podrozujaca z blizniakami do Irlandii
z lotniska jechala pociagiem, dojezdzajac do dworca okazalo sie ze na peronie, na ktorym staje jej pociag jest zepsuta winda, wiec pociag wjechal na inny peron specjalnie dla niej, zeby mogla z dziecmi i wozkiem winda jechac
to tak apropos PKP i dzieci na dworcach

Koriander a planujesz kupic jakis nowy spiwor na zime? my teraz mamy taki zwykly ortalionowy ale wydaje i sie ze na zime jest za cienki, dlatego kupie ten owczy

Ola_fasola - przykro, że Klara ma skaze :(
Na marchewke polecam wypranie ubranka i potem na slońce - na prawde zadzialalo
My wczoraj jedlismy marchewke z jabłkiem Bobovita i musialam prawie całą wyżucić :(
Lencja - współczuje pasuszka i zycze szybkiego wykurowania sie
Paula - kopniaka do prasowania masz ode mnie :)
Klementinka - widze, że Ty w Berlinie. My jedziemy w przyszłym miesiącu do Dortmund, więc pomacham Ci z samolotu :)
Koriander - ale ciepły ten śpiworek.Wyglada na prawde porządnie.
Klementinka - wow :O Nic, tylko bedąc z dzieckiem się przeprowadzić do Irlandii.

Wiecie co jest gorsze od śmierdzącej kupy?
Zaschnieta śmierdząca kupa :p 5 min. ją wycierałam, żeby zeszła, a smrodek do tej pory czuje w nosie :p

Teraz czekam, az maly zasnie na przedpołudniową 20 min. drzemke i w koncu wejde pod prysznic. Wiem, że już temat był wcześniej, ale jak z waszymi włosami? Mi jeszcze lecą w strasznych ilościach, chociaz już łykam skrzyp i urzywam odrzywki wax. Macie jakis sposób? Bo już moja mama zauwarzyła, że mam o wiele mniej wlosów, a to nie jest dobry znak :(

W Polsce kierowca autobusu nawet pewnie by nie pomógł matce z wózkiem wejść do środka....No ale niestety taka jest polska rzeczywistość!!!!
Kurczę ja swojej nie podawałam jeszcze nic oprócz mleka...Myśłałam żeby zagęścić jej dziś mleko kaszką ...tylko nie wiem jak to zrobić...Np. Jak podaję jej mleko 150ml wody + 5 miarek mleka...a jakbym chciała zagęśćić to np. 150ml wody +4 miarki mleka + 1 miarka kaszki np.????

Hej,
a mój brzdąc kończy dzisiaj już 5 miesięcy :szok::szok: matko jak ten czas leci :-D:-D
wybieram się dzisiaj z nim do siorki, jej mała jutro kończy 8 m-cy więc posiedzimy razem i poświętujemy :)

Klementinka jestem w szoku że tam tak dbają o matki z dziećmi - poprostu super kolej

Koriander fajny ten śpiworek, ja też muszę jakiś kupić, może właśnie ten a'la owczy

Agi78 ja nie pomogę z kaszką bo nie dawałam jeszcze małemu kaszki, ale chyba muszę zacząć, narazie to dostawał deserki i obiadki

Ola_fasola - przykra rzecz ta skaza, kuzyna synek ma skazę i wiem, że to cos okropnego, biedny strasznie się męczy, non stop wysypka, cały podrapany..
Lencja - zycze zdrówka

Asencja ja też mam straszny problem z włosami, ja już mam prześwity, non stop muszę mieć związane włosy bo inaczej jak wiatr zawieje to widać łysinę. Też używam odżywki wax i dodatkowo kupiłam w aptece taki preparat przeciw wypadaniu włosów Pokrzepol, ale nie wiem czy pomaga, może trochę mniej wypadają włosy ale i tak tracę ich sporo, ja jestem już tym załamana.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry