reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ja daje bobo vita ( gerbera też się zdarzało) i jabłko daje takie z banankiem i smakuje małemu.A najlepsza kupka to faktycznie po marchewce :) Staraj się chociaż pare łyżeczek dawac. Albo podziel dzienną porcje na dwa, trzy razy.

reklama
nareszcie znalazlam chwilke na nadrobienie obowiazkowej lektury hih

Ksawerek i maz spia niestety mezus do pracy na 24:(
dzien nam minol spokojnie i noc tez chodz wczorajszy wieczor zwiastowal najgorsze...a nawet mialam mila niespodzianke maly pospal pierwszy raz do 7.30 tak zazwyczaj 5-6.30pobudka pobawil sie do 9.30 i spal do 11 potem zabawa do13 i pospal do 15 i znow zabawa i o 17 zasnol obudzil sie po 18 kompanko bajeczka w tv poczytalam mu troche oczywiscie mleczko no i teraz spika juz smacznie od 20:)

Karo85-bardzo dziekuje ze chociaz Ty zauwazylas mojego posta!!! Dziekuje juz duzo lepiej!Ciesze sie ze Milenka nie ma juz skazy:) nasza pani dr mowi ze jeszcze z miesiac na bebilonie pepti i pomalu odstawiamy zobaczymy jaka bedzie reakcja

Kasiek1983-mnie tez sie zdarzy zle obciac pazurki i wtedy maly caly podrapany a co do rozstepow i wagi to ...uczcijmy to minuta ciszy

Athena82-my na razie tez na sloiczkach ale zamierzam sama gotowac jak maly skonczy 6mies przynajmniej taki mam ambitny plan

Nadika-nie martw sie Ksawerek tez urodzil sie z waga 2700 i 52 cm a na ostatnim wazeniu pani dr powiedziala ze jak na taka mala wage wyjsciowa to super przybiera mial6130

Avena- najwazniejsze ze sie nic nie stalo a teraz pewnie niejednej z nas zdarzy sie taka niemila przygoda

Paulka82- ja od tyg czytam malemu na dobranoc wiersze Brzechwy i jest zachwycony slucha i patrzy tak uwaznie jakby juz wszystko roazumial taki to moj maly madrala; biedna Igusia

Paula24211- ja tez mialam schiza na temat drugiej ciazy bardzo sie balam i zrobilam wkoncu test a na drugi dzien pojawil sie okres oczywiscie test tez negatywny ufff co to byla za ulga

Kajdusia-super ze podroz udana no i ten apartament...ach mozna tylko pomarzyc ; a co do kotka to jakis czas temu w ksawciowym wozku zamieszkal pewien nicpon bez naszej wiedzy oczywiscie bo zostawiamy wozek na klatce i pewnej nocy maz go przylapal a ten nawet wyjsc nie zamierzal ...a jak nas widzi na spacerze to zaraz biegnie do wozka i chce sie pakowac do koszyka taki spryciarz maly jest kochany ale ja nie moge miec kota a tak mi go szkoda...

Agi-super ze mala zdrowa!jak Ksawcio fiknol pierwszy raz z brzuszka na plecki to tez wszystkich obdzwonilam to takie wspaniale i wzruszajace ogladac postepy naszych malcow a dzis zaliczyl pierwsza "chlapiaca " kapiel pokoj zachlapany a maly szczesliwy ze hej!!!

Zdec-oooo Natalcia ma wilczy apetyt ciesze sie ze tak ladnie je niestety moj malec buntuje sie przed wszelkimi nowosciami a od soboty to i mleczkiem gardzi troche mnie to martwi

Iiwka- uwielbiam sluchac smiechu takich dzieciaczkow sa takie rozbrajajace:)

Koriander-ja mam taki ŚPIWOREK - OWCZA WEŁNA - 110 - PRAKTYCZNY - NOWY (1277392213) - Aukcje internetowe Allegro jest swietny bardzo cieplutki:)

no to sie naprodukowalam hehe
uciekam spac zycze milej nocki dobranoc:)

W koncu was nadrobiłam!! :) Jej...dzisiaj nie zaglądałam na neta i juz kilkanascie nowych stron... :)
Chcieliśmy pojechać z małym pociagiem podmiejskim z przesiadką do babci, ale po tym, jak przez 40 min. stałam na stacji i się nie zmieściłam z wózkiem do kolejnego pociągu to sie wkurzyłam i wrociłam do domu. Niestety kolej miejska (warszawska) nie jest absolutnie dostosowana do kobiet z dziecmi...nie wspomne już o podziemiach i wejsciach na peron...dobrze chociaż, że ludzie sa baaardzo pomocni i zawsze ktoś podejdzie i pomoże znieść wózek (takie małe zaskoczenie).

Z góry przepraszam, jak komus nie odpisalam, ale staralam sie szybko nadrobić zaległości.

zdec - ja sie pisze na nastepny rok ;)
paula - ciesze sie, ze się cieszysz w wyniku testu :) Z nastepną dzidzią się jeszcze zdąży :)
hefi - zdrówka zycze!
My chodzimy na basen na zorganizowane zajęcia. Zaplacilismy za zajęcia 300 zł za 11 zajęc po 30 min.
Widac coraz większe zadowolenie małego z zajęcia na zajęcie. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni :)
eagle - to super, ze wam sie tak układa :) Taki niby symbol, a jak może odświerzyć miłość :)
lena - u nas identycznie - wszystko jedno czy cyc, czy mm - spi tak samo.
zyrraffka - to jak znalazłaś nisze (brak prywatnego żłobka), to może warto by ja wypełnić ;) Biznes na 100% zakończony sukcesem :)
Klementinka - ja zawsze zapisuje co której odpisać w notatniku, bo bym sie pogubila ;)
Lena - wspołczuje nocy :( Chetnie oddam Ci moje kg...
Koriander - ale super maluszki wygladają razem :)
zdec - współczuje przeżyć ze spaniem :( Moze jakos niedługo sie poprawi Natalci samej z siebie.
Powodzenia też z dzisiejszym snem po kleiku :)
Agi - wielkie gratulacje z okazji przekręcenia :)
hefi - powodzenia z szukaniem pracy. Daj znać jak coś się znajdzie i pisz nam jak przebiegają poszukiwania idealnej niani .
Milka - trzymam kciuki

Zycze wszystkim długiej, przespanej nocy :)

arica probuj podawac jabluszko, nawet jak sie krzywi
u nas Jas tez sie krzywil na jablko przez tydzien ale dodawalam do marchwi i soku i teraz je z apetytem
moze podaj sok najpierw

Koriander, Agi u nas dzis tez jakis kupowy dzien, najpierw zolta luzna a potem 3 kleista
ta kleista to podejrzewam po kleiku kukurydzianym zrobil, chyba wstrzymam sie z podawaniem kilka dni
tez zastanawiam sie czy nie zeby
a o spiworze mysle takim:Lammfell-Fußsack Natura, marine, Kaiser, Fußsäcke - myToys.de
w Berlinie prawie kazdy wozek z tym jezdzi, w srodku ma prawdziwa owcza welne

Milka dobrze ze z oczkiem ok, no i gratuluje tempa
Gosiagro nocka to bedzie z synciem a maz za sciana;-)bo nie mamy turystycznego a boje sie go samego zostawic na lozku
Lencja wyjezdzamy w czwartek raniutko wiec chyba spotkanie przelozymy
planujemy przyjechac w polowie grudnia

Asnecja to lipa z koleja, ja akurat przeciwnie, w szoku bylam jak TLK jest otwarte na male dzieci z wozkami i walizami
a ten pomysl z notatnikiem to chyba podpatrze od ciebiwe bo z pamiecia coraz gorzej

Ostatnia edycja:
Nie wiem dlaczego ja jeszcze nie w lozku. Jakos tak szybko wieczor zlecial...
cos pisalyscie wczesniej o ubrankach na taka pogode... ja chyba grubo malego ubieram bo zakładam mu przewaznie: body dl.rekaw, pajac, bluzeczka z dlugim jak zimniej (na pajaca) i taki cienki sweterek zapinany, jak tak srednio to bez buzeczki i na dol spodnie dresowe,skarpetki i kombinezonik 'misio', nakrywam kocykiem w gondoli,jak duzy wiatr,czy deszcze to jeszcze ta oslonke nakladam.No i czapka.
Mam tez nadzieje w gondoli jezdzic jak najdluzej,ale Fifi jest dosc dlugo ma 68cm i choc gondole w 'jedo fyn' sa duze to niedlugo bedzie za malo tam miejsca.Marzy mi sie na spacerowke przejsc dopiero po zimie,ale to chyba nierealne...
Filip tez krzywo trzymal główke. Pomoglo zmienianie boczków podczas spania, karmienie i noszenie naprzemiennie na obu ramionach.
wiem,wiem,zalegle tematy,ale ja w tyle jak zawsze
a dzis na kursie prawka,malo psow nie rozjechalam...moze jednak zainwestuje w dobry rower...?!
aa jutro mezus przyjezdza.... chyba sie stesknilam... :) bedzie siostrzyczka dla filipka?! ;)
jutro tez znowu doprzychodni idziemy...na badania,mocz musze zlapac i pobiora mu krew. Mam nadzieje,ze nie wyjdzie anemia ;(
dobranoc

paulka- oby ząbki się szybko Iguni przebiły!
koriander- kurcze, Małgoś też dziś takie wodniste kupki strzelała- może to rzeczywiście od zębów... Mam nadzieję, że Twój brzuszek już dziś będzie dobry?...
katarzynajanicka- a cóż to za dół? Mam nadzieję, że dziś już wstanie lepszy dzień...
Milka- trzymam kciuki za ważenie i za szybkie wyleczenie oczek
agusia- ja też w życiu nie sądzilam, że przywiążę się do kota, a teraz kilka razy dziennie wychodzę na dwór i go wypatruję, tak smutno jakoś bez niego :-(
Asnecja- to prawda, tyle trąbią o akcjach - przyjazne dzieciom, rodzinie, a podstawowe miejsca jak komunikacja publiczna ciągle kuleją...Nasz basen droższy- 270 zł za 8zajęć :-(
AniaCh= miłego witania się z mężusiem :-)

w problemach dzieci bezkupkowych nie pomogę, bo u nas każdego dnia po kilka- od urodzenia...

Zasypiam dzisiaj w pełni usatysfakcjonowana... graniem jednego z finalistów Konkursu Chopinowskiego- Wundera :tak:AAch,jak ten chłopak gra!!! :-)

Pierwsza!!!:)
Asencja - Kurcze masz zupełną rację z tymi kolejami. Ze zmieszczeniem nie mam problemu choć odległości od peronu do pociągu sa mało bezpieczne ale myślałam że to ja tylko zauważyłam BRAK WIND, PODJAZDÓW I TO na wszystkich dworcach pkp w WARSZAWIE nie ma małych dzieci jeżdżacych w wózkach , nie wspominając już o osobach niepełnosprawnych. Jakaś masakra! Bo jak np bez pomocy ja mam wyjść z dworca śródmieście?? jak schodów jest pierdzilion , nie mówiąc już o przejściu ze śródmieścia na centralny choć tam się z dzieckiem nie wybieram bo smród bród...ale tak dla zasady. U mnie jeżdżą jeszcze burakowozy i chciałam kiedyś zamiast koleja jechać burakiem , zapłaciłam z przodu za bilecik i chcę wejść z wózkiem środkowym wejściem i co? I nie mieści się... jakaś paranoja. Warszawa - STOLYCA a człowiek czuje się jak w prlu...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry