reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Korandier polecam IBUM bądź nurofen w syropie ja podałam Gai Ibum i zbił mi gorączke w 10 min aż byłam w szoku!!

A po czym Gaja miała gorączkę?
U nas odpukać: żadnej gorączki ani katarku jeszcze nie było(chyba to efekt pobytu na wsi). Jutro rano idziemy na morfologię, znowu będą malutką kłuli:((((

A po czym Gaja miała gorączkę?
U nas odpukać: żadnej gorączki ani katarku jeszcze nie było(chyba to efekt pobytu na wsi). Jutro rano idziemy na morfologię, znowu będą malutką kłuli:((((

Wiesz co do tej pory nie wiemy podejrzewamy, ze z placzu bo wtedy bylimy na weselu a ona była u babci i cos nie chciała pic z butli i troszkę popłakała!!!Z tymże gorączka jej rosła bo dochodziła do 38,5 więc postanowiłam jej dać!!

Dziewczyny, nasza mała ma znowu problemy z kupką, czyi jej brak.. :/ 2 dni jest ok, a potem 2 dni bez, potem 2 dni ok, a potem 3 dni bez kupy.. Wiem, że po 3-im miesiącu dzieci mogą nie robić codziennie kupy, ale bez przesady! Jak nie robiła kupy już 4 dni to poszliśmy do pediatry i poradziła nam podawać małej jabłuszko albo marchewkę, choć miała dopiero 3 i pół miesiąca. Niestety Poli nie smakują ani jabłuszka ani marchewka. Soczek z marchewki jeszcze jako tako się jej wciśnie, ale też bez emocji. Po pierwszym razie jak podaliśmy soczek to jeszcze tego samego dnia była kupa, ale potem znowu stara historia. Wczoraj już podaliśmy jej pół czopka glicerynowego i jeszcze dobrze jej nie 'wszedł' a już była kupa! :) Po 3 dniach.. Za to dziś - znowu dzień bez kupy! Ech, już nie wiem co robić.. Chyba jutro znowu się przejdziemy do pediatry... Karmię ją tylko cycem, jem to co zwykle, nie wiem o co chodzi?... :/

mój fifi walnął taką zieloną kupę, że aż strach...... wczoraj zjadłam orzeszki w karmelu i chyba to one są winne albo ta pierdzielona herbatka malinowa Hippa........ jedno i drugie dostawiam i zobaczę co jutro

zmykam spać, mam doła i nie chcę wam psuć humoru

spokojnych i przespanych nocek dziewczynki :)

Witam mam nadzieje ze po raz ostatni bez czytania i przepraszam ze sie nie odnosze do waszych postow

My zaliczylismy dzis okuliste, dzwonie o 9.32 do poradni w pizamie nieumyta:)) (Eryk spal do 8.45 wiec mialam rano slodkie lenistwo) i babka mi mowi ze albo pod koniec miesiaca albo dzis do 10 !!! wiecie jakie mielismy tempo - zdazylismy !!!Maz zajal sie malym a ja pedem do lazienki zdazylam sie umysc zalozyc szkla i pomalowac. Niesety w przychodni czekalismy do 12 maly zdazyl pocycolic i zasnac lekarka obejrzala oczko i powiedziala ze raczej nie sa to kanaliki tylko niedoleczone spojowki, wiec dostalismy kropelki kanaliki mamy mimo wszytsko masowac a kontrola jak nie przejdzie 16 listopada. Jutro sie wazymy trzymajcie kciuki oby jednak okazalo sie ze badania niepotrzebne

Dziewczyny, nasza mała ma znowu problemy z kupką, czyi jej brak.. :/ 2 dni jest ok, a potem 2 dni bez, potem 2 dni ok, a potem 3 dni bez kupy.. Wiem, że po 3-im miesiącu dzieci mogą nie robić codziennie kupy, ale bez przesady! Jak nie robiła kupy już 4 dni to poszliśmy do pediatry i poradziła nam podawać małej jabłuszko albo marchewkę, choć miała dopiero 3 i pół miesiąca. Niestety Poli nie smakują ani jabłuszka ani marchewka. Soczek z marchewki jeszcze jako tako się jej wciśnie, ale też bez emocji. Po pierwszym razie jak podaliśmy soczek to jeszcze tego samego dnia była kupa, ale potem znowu stara historia. Wczoraj już podaliśmy jej pół czopka glicerynowego i jeszcze dobrze jej nie 'wszedł' a już była kupa! :) Po 3 dniach.. Za to dziś - znowu dzień bez kupy! Ech, już nie wiem co robić.. Chyba jutro znowu się przejdziemy do pediatry... Karmię ją tylko cycem, jem to co zwykle, nie wiem o co chodzi?... :/

Mój jak był tylko na cycu to robił raz w tygodniu i też dawałam czopki. Ale nie płakał i nic mu nie było. Teraz jak daje już jabłuszka i marchewkę kupka jest codziennie!!! Wydaje mi się że niepotrzebnie się zamartwiasz. Dzieci na piersi tak mają :)

Mój jak był tylko na cycu to robił raz w tygodniu i też dawałam czopki. Ale nie płakał i nic mu nie było. Teraz jak daje już jabłuszka i marchewkę kupka jest codziennie!!! Wydaje mi się że niepotrzebnie się zamartwiasz. Dzieci na piersi tak mają :)

A jakie jabłuszka i marchewkę podajesz? Ja mam Gerbera, ale małej nie smakują.. Jabłko podawałam surowe, gotowane na parze, z Bobovity, ale też się krzywiła :/ Może masz jakiś patent na owoce? :)

reklama
Moje dziecię właśnie przekręciła się z plecków na brzuszek i z powrotem!!!! Próbowała potem jeszcze raz ale już jej nie wychodziło!!!!

O i znów sie przekręciła...Jejku jak fajnie....Chyba się posikam (sorki za wyrażenie) z radości....Zaraz po dziadkach będę dzwonić....Ależ ze mnie matka wariatka!!!! A ręka małej w buzi po sam łokieć prawie...Aż ma odruchy wymiotne...Ale pielegniarka sprawdzała jej dziąsła i stwierdziła że raczej jeszcze żeby jej nie idą....Ale co ona tam wie!!!! Heheheh

gratuluję przewrotów, nie jesteś wariatka ja też tak mam:)))

magdziak- dzielna Zuzia, super:)

iwka- fajny filmik uśmiałam się:)

kajdusia jak mogłaś:-D:-D:-D:-D:-D cała zalana łzami jestem, jakoś ostatnio hormony we mnie szaleją i nie mogę oglądać rozczulających scen

hefi- życzę żeby jutro było
dobrze z
e zdrówkiem!!!

paulka- życzę szybkiego przebicia się ząbków i będzie świętowanko:)))

lena- co Ty mówisz ze przy becikowym tyle papierów, ja nic nie musiałam robić, kompletnie nic, nawet nie musiałam z domu wychodzić :-):-) mąż wszystko załatwił hehehehehe:-D:-D a kaszka poszła do śmieci bo łukasz nawet tknąć jej nie chciał:)

koriander ja stosowałam tylko paracetamol w czopkach, mam nadzieję ze te kupki to przez zęby a nie jakiś wirus.

arica a poza brakiem kupy są jakieś dolegliwości brzuszkowe?? mój Łukasz też potrafi być dwa dni bez kupy ale nie ma żadnych niepokojących objawów brzuszek go nie boli więc się nie martwię>

milka trzymam kciuki, niezła jesteś, nawet pomalowac się zdążyłaś hehe]

o matko ktora już godzina, musze chyba się kłaść już bo zanim zasnę to pobudka Łukasza na cyca hehe

Do góry