reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Piszecie o Waszych skarbach że takie marudne aż się zaczęłam martwić że z moim Jaskiem cos nie tak... Złote dziecko , bawi się z mamą , potem troszke w łóżeczku i jedzonko i spanko i wszystko jak w zagarku w swoim rytmie...
Niby przechodził skok ale w zasadzie to tylko troszke marudził w 17 tygodniu.

reklama
słuchajcie a ja mam pytanko: Julka w przychodni zarejestrowana jest na mnie (o składki chodzi) a co w momencie jak trace prace?
Z tego co się orientuję to albo na męża zaświadczenie z pracy(tylko musi ją zapisać do ubezpieczenia w pracy) albo na Twoje zaświadczenie z urzędu pracy że jesteś na bezrobociu o ile się zapiszesz;-)Bo wtedy jesteś ubezpieczona przez urząd i dostajesz książeczkę i też wpisujesz dziecko;-)

/
Jestem w szoku jak przez 6 tygodni urosła!
Z 75 centyla wagowego skoczyła na 97 (7900g:szok::szok:) a z 50 centyla wzrostu wyskoczyła poza siatkę centylową! ma teraz 68 cm:szok:
No ładnie CI rośnie córcia;-)Super.Aż ciekawa jestem ile mój teraz waży i ma wzrostu,ale mierzyć to ja muszę go sama bo mi w przychodni nie mierzą:sorry::-(
My szczepienie mamy na 27 a 23 mamy echo serduszka w Puławach;-) Mam nadzieję że wszystko OK jest.

Ostatnia edycja:
hefi to ja też podsyłam chociaż z dwie godzinki:) Mam nadzieję że Ci się trochę ich uzbiera i uda Ci się trochę przespać:)

Natalcia śpi:) Byłam z nią na chwilę na dworze koło 17 usnęła no i spała do 19:) Udało mi się ją nawet wtransportować do domu i się nie obudziła, spała potem przy otwartym oknie ubrana, a matka przy okazji przewietrzyła jej pokój;) Potem wstała zjadła jak nigdy 130ml MM (wow, byłam w szoku) umyliśmy ją, pogadała i poszła spać:) Normalnie po raz drugi usnęła sama w swoim łózeczku bez bujania:))))) Tylko tetra mocno mokra mlekiem była potrzebna:) Tak ją okręciła koło twarzy, że muszę jej ją ściągać:) Teraz mam nadzieję że chociaż do północy pośpi i da mamie tak jak dzisiaj pospać;) Wstawałam jak nigdy nie co godzinę tylko 2 razy w ciągu całej nocy!!:) Moja mama to się dzisiaj nadziwić nie mogła;) Ale to wszystko przez to MM, które dostaje w nocy, najada się i idzie spać:)

Co do parków to mam taki jeden nie daleko domu, ale niestety nic rewelacyjnego:( Ja spokojnie mogę się do was dopasować gdzie będziecie chciały;) Moja niuśka uwielbia jazdę autobusem, ma wtedy takie oczy że śmieję się z niej całą drogę:) W samochodzie to najczęściej marudzi, a autobu to super sprawa:)

Nareszcie wracam po przerwie od niedzieli ale się stęskniłam za bb zaraz będe nadrabiac zaległosci mam nadzieje że wszystko u wsystkich w porządku:tak:
No i nareszcie moja matryca w kompie naprawiona ale się ciesze:-)

Co do parków to mam taki jeden nie daleko domu, ale niestety nic rewelacyjnego:( Ja spokojnie mogę się do was dopasować gdzie będziecie chciały;) Moja niuśka uwielbia jazdę autobusem, ma wtedy takie oczy że śmieję się z niej całą drogę:) W samochodzie to najczęściej marudzi, a autobu to super sprawa:)

A gdzie ci najłatwiej dojechać? :) tak żebyś się nie przesiadała czy cuś :)

Dziewczyny poradźcie mi proszę. Zrobił mi się okropny zastój, mam twarde guzy na prawej piersi, mały nie wyssał niestety (nawet jak miałam nawał to mały mi wyciągał ładnie) nie udało się. Masowałam piersi pod ciepłym prysznicem, masowałam "na sucho", przykłądałam ciepłą pieluchę i masowałam, odciągałam i nic, boję się zeby mi się zapalenie nie zrobiło.
Strasznie boli, ciągnie aż do ramienia:(((

A gdzie ci najłatwiej dojechać? :) tak żebyś się nie przesiadała czy cuś :)

Wszystko na trasie Kozanów-Dworzec PKP(135), Dworcowa - przez Galerię(122), ew jakaś Pułtuska, gdzies przez Grabiszyńską, (127), Pilczyce - Zakrzów (128), Kozanów - Pl Grunwaldzki (C). Tak więc właściwie w większość miejsc mam dobry dojazd:)

zyraffka coś z liśćmi kapusty było. Trzeba je bodajże zagotować i robić okłady:) To takie prosto ze wsi:)

Dzisiaj tak się naoglądałam tych deserków że chciałam zobaczyć jak mała zareaguje na jabłko:) Dostała taki mus zrobiony przez moją mamę, całe pół łyżeczki:) Ale skwaszoną minę miała, bo to trochę kwaśne było:) Ale łyżeczkę tak chciała do buzi pchać, a przede wszystkim ją "gryźć":)

Ostatnia edycja:
zyrraffka a zimną kapustą próbowałaś przykładać?? Na pewno weź tabletkę przeciwzapalną i przeciwbólową (np. ibuprom lub apap).

Młody śpi, ciekawe tylko do której :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny poradźcie mi proszę. Zrobił mi się okropny zastój, mam twarde guzy na prawej piersi, mały nie wyssał niestety (nawet jak miałam nawał to mały mi wyciągał ładnie) nie udało się. Masowałam piersi pod ciepłym prysznicem, masowałam "na sucho", przykłądałam ciepłą pieluchę i masowałam, odciągałam i nic, boję się zeby mi się zapalenie nie zrobiło.

A jak odciągasz to coś leci z piersi czy zupełnie nic?

reklama
zawsze możesz pojechać na IP do szpitala jak by nie przeszło, bo to w sumie nie przelewki jak się zapalenie zrobi albo jakis ropień

Do góry