reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie,

hefi park Pilczycki super;) Tylko Magda_M by miała daleko. W sumie ten park jest ode mnie może z 3km ale sama jakoś się tam nie zapuszczam:)
Noc taka sobie, pierwsza pobudka o 12, a potem o 4,coś się królewnie nie spodobało i nie chciała butelki, także do rana jechaliśmy na cycku z tym że pobudka - 5, 6, 7 no i o 7:30 koniec spania:( Teraz leży na moim łóżku i memła smoczka w każdą stronę od czasu do czasu coś pokrzykując:) Ale coś już marudzi, zobaczymy może pójdzie spać:)

Agi78 bluzeczka z taką kokardką na głowie? Długo na nią polowałam:) A ostatnio w sklepie kupiłam fajne ogrodniczki:) No i bluzeczkę fioletową, ale tym razem z myszką miki z uszami na głowie:)

reklama
wrrr napisałam posta i mi wcięło :angry:
ewelinka307 - wszystkiego najlepszego w dniu urodzin :-)
U nas piękne słonko i żadnej chmurki na niebie, za to zimno, że hej zaledwie 5 stopni na plusie. Moje dziecko leży w łóżeczku i gada do zabawek, mam nadzieję, że niedługo przyśnie tak jak to zwykle bywa i pośpi sobie, wczoraj wstała wcześniej ze względu na szczepienie, nie byłyśmy na spacerze i marudna była masakrycznie bo mało spała w ciągu dnia. Chciałam ją wczoraj przechytrzyć ale się ni udało:no: Pomyślałam, że jak ją nakarmię na śpiocha w okolicach ok 23-24 kiedy zwykle nie je tylko przesypia ten czas to może się nie obudzi 2-3 i obie pośpimy, ale nic z tego zjadła to co dla niej ściągnęłam około północy a po 3 i tak się obudziła domagając się jedzonka, więc nic z tego nei wyszło i więcej takich prób nie będzie, bo dokarmiania to ona zdecydowanie nie potrzebuje;-)
Perfecta - u nas karuzeli już od kilku dobrych dni nie ma, nie jest interesująca bo była poza zasięgiem rączek
zyraffka - o kapuście schłodzonej i rozbitej też słyszałam, nie miałam potrzeby stosować

Dzień dobry,

pogoda do kitu:-(
hefi szkoda, że godzinki nie dotarły bo posłałam i Maja obudzałą się o 2:szok::szok:, nigdy jej się to nie zdarza, na szczęście maż posiedział z nią pół godzinki i zasnęła i wstała standardowo o 6 na jedzenie; a nie pamiętam ile twoja Julcia w dzień śpi? może jej się noc z dniem poprzestawiała?

zyrraffka - jak tam piersi? ustąpiło coś troszkę?

ewelinka - najlepsze życzenia urodzinowe!!!

zdec- śliczny dresik:tak::tak:, ja na razie z allegro przystopowałam i tak mam tyle ciuszków, ze niektóre raz założone i za małe:-(

Co do parku to Grabiszyński jest w kolo mnie:-D ale do tego drugiego tez mogę dojechać:tak:

zdec my mieliśmy podobny problem z trzymaniem główki ale jak Tomek był na rękach lub leżał na brzuszku, wyraźnie upodobał sobie odwracanie jej w lewą stronę, leżąc na pleckach czy śpiąc była zachowana równowaga, pomogło odwracanie uwagi i pokazywanie ciekawych przedmiotów tak aby odwrocił główkę w druga strone a juz najlepiej mu to wychodziło gdy w zasięgu wzroku był telewizor lub laptop:-)
kasiaj. oj nieciekawie, my nie mieliśmy ani nie mamy takich problemów, zawsze przed 10 kasa jest już na koncie:-)
koriander też myślałam że sprawa z cycami się sama unormuje ale t juz trwa miesiąc i efektów brak, chyba nie będę mieć wyjścia i pójdzie w użycie laktator, przynajmniej do czasu wprowadzania nowych rzeczy i karmienie w dzień będzie rzadziej bo póki co w dzień cyc w użyciu co 2 godz a w nocy przerwa 6-7-8 godz

a jak spotkanie z Kajdusia i jej rodzinką?
MagdaM super że po badaniu wszystko dobrze
gosiagro ja doszłam do 3 czy 4 dnia i odpuściłam bo zrobiła mi się za duza przerwa właśnie a później brak czasu żeby zacząć od nowa, postanowiłam że od przyszłego tygodnia zacznę od nowa:-)
anecznik super że się tak udało z tym przedłużeniem o 2 tygodnie, przyznam szczerze że ja byłam pewna ze to się należy tylko mamą pracującym
hefi gdzieś kiedyś czytałam że do 18 roku dzieciom i bodajże kobietom w ciąży nalezy sie bezpłatna opieka zdrowotna bez względu na to czy rodzice pracują, odprowadzają składki, był chyba na to jakiś przepis ale realu wygląda tak że wszędzie pytają o składki i wołają o legitymację ubezpieczeniową
po stracie pracy, będąc zarejestrowana jako bezrobotna dostajesz z UP zaświadczenie o ubezpieczeniu
Lencja pięknie Kornelcia rośnie
ewelinka witamy z powrotem i składamy najlepsze zyczenia urodzinowe:-)
zdec śliczny dresik, ja ostatnio znów szaleję na allegro, co prawda też nie podoba mi sie po tych zmianach ale cóż dajemy radę
nadika dużo zdrówka żeby nic się nie rozkręciło

Dzień dobry,

pogoda do kitu:-(
hefi szkoda, że godzinki nie dotarły bo posłałam i Maja obudzałą się o 2:szok::szok:, nigdy jej się to nie zdarza, na szczęście maż posiedział z nią pół godzinki i zasnęła i wstała standardowo o 6 na jedzenie; a nie pamiętam ile twoja Julcia w dzień śpi? może jej się noc z dniem poprzestawiała?

zyrraffka - jak tam piersi? ustąpiło coś troszkę?

ewelinka - najlepsze życzenia urodzinowe!!!

zdec- śliczny dresik:tak::tak:, ja na razie z allegro przystopowałam i tak mam tyle ciuszków, ze niektóre raz założone i za małe:-(

Co do parku to Grabiszyński jest w kolo mnie:-D ale do tego drugiego tez mogę dojechać:tak:

Fakt pogoda się popsuła :(

Przyznać się kto zabrał godzinki snu dla Julki?? :)

Mała w dzień śpi tak po 45min do godzinki 2 razy i raz śpi ok 2-2,5 godz (tak ok południa) wiec raczej się jej nie przestawiło :/ No cóż mój mąż podobno był nie lepszy od niej jak był mały, teściowa mi opowiadała że kładła go spać wieczorem, ona miała czas na porządki i ogólnie porobienie cos w domu i jak tylko się kładła to mój mąż był już wyspany i oczekiwał zajęcia się nim... i tak do 3 roku życia :| Ja podobno tez nie spałam długo całej nocy ale dlatego że bylam non stop chora :/ (po urodzeniu ze szpitala już wyszłam z serią zastrzyków i badań)...

ewelinka - sto lat, sto lat :)

Z fajniejszych parków to jest jeszcze południowy (niedaleko mnie) ale Zdec nie ma tu dobrego dojazdu więc odpada... A ten koło aquaparku to gdzie jest? (chodzi o ten za zajezdnia tramwajową?) Jak będzie taka pogoda jak to nam spacer nie wyjdzie :/

eagle dzięki za informacje.

Ostatnia edycja:
eagle też próbuję z telewizorem na razie wychodzi:) U babci jednak miała zakaz oglądania telewizji dlatego dopiero teraz to robię jak babcia nie widzi:p

Fakt pogoda się popsuła :(

Przyznać się kto zabrał godzinki snu dla Julki?? :)

Mała w dzień śpi tak po 45min do godzinki 2 razy i raz śpi ok 2-2,5 godz (tak ok południa) wiec raczej się jej nie przestawiło :/ No cóż mój mąż podobno był nie lepszy od niej jak był mały, teściowa mi opowiadała że kładła go spać wieczorem, ona miała czas na porządki i ogólnie porobienie cos w domu i jak tylko się kładła to mój mąż był już wyspany i oczekiwał zajęcia się nim... i tak do 3 roku życia :| Ja podobno tez nie spałam długo całej nocy ale dlatego że bylam non stop chora :/ (po urodzeniu ze szpitala już wyszłam z serią zastrzyków i badań)...

ewelinka - sto lat, sto lat :)

Z fajniejszych parków to jest jeszcze południowy (niedaleko mnie) ale Zdec nie ma tu dobrego dojazdu więc odpada... A ten koło aquaparku to gdzie jest? (chodzi o ten za zajezdnia tramwajową?) Jak będzie taka pogoda jak to nam spacer nie wyjdzie :/

no o ten mi chodzi za zajezdnią jest jeden potem przechodzi się przez ulice i jest drugi.
coś mi tu nie wyszło :-(

reklama
Do góry