reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
Witam się i ja....
Polcia śpi...Je dzisiaj jak smok.... Wczoraj poszła spać przed 20....zjadła po 19.00 130ml mleczka i spała do 4.15, w zasadzie spała cały czas tylko zaczeła sie krecic, obudziła mnie wiec wyjęłam ją z łóżeczka, przebrałam pieluchę, zjadła 180 ml w 6 minut i poszła spać dalej i wstała o 8.30...Także nocka super!
A dziś też bardzo spokojna podobnie jak wczoraj...Je, śpi bawi się....Tylko czasami te dziąsła jej dokuczają i wtedy troszkę marudzi...ale mamusia robi jej wtedy masaż dziąsełek i jest już spokój
Co do głowki...To mojej od początku głowa latała w obie strony...i spi albo na lewym albo na prawym boczku, choc zauważyłam że to ja ją częściej kłade na lewy bok bo wtedy widzę jej buzię i w nocy jest mi tak wygodniej...chociaż dzisiejszej nocy spała akurat na prawym....
magdzak - życzę spokojnej podróży do Polski....Nie jest to łatwe z takim brzdącem...Ja już to przeżyłam z tymże z Polski do Anglii..Mama była ze mną na szczęście bo nie wiem jakbym sama dała radę...A w Polsce na lotnisku Ci celnicy tacy nie mili że szok...Co ich obchodzi że masz małe dziecko na rękach....Zero pomocy...Tylko rozkazy wydawali...Pani rozłoży ten wózek! Itp....Ale żeby pomóc w czymś to nie....I jeszcze jak mi wózek sprawdzali ...jakbym skrzynkę granatów przewoziła,,,,Ale może mi się akurat takie wredne babsko trafiło!!!!

Czyli Twoja Pola ma już paszport? Może wiesz, czy trzeba zdjęcie wyrabiac małemu do paszportu?

MagdaM super że wszystko ok :)

Co do spotkań, to dziewczyny z Wroławia może i my się kiedyś sptkamy?

Ja jestem za tylko jestem od męża uzależniona :) więc podajcie terminy które wam pasują i gdzie mogłybyśmy się spotkać :)

magdziak - a gdzie w Pl będziecie lądować? :)

Nasza maruda bez zmian ostatnio - marudzi cały czas i domaga się coraz więcej uwagi, już nawet z pokoju wyjść nie mogę jak się np. na macie bawi bo jest krzyk i płacz.

Czyli Twoja Pola ma już paszport? Może wiesz, czy trzeba zdjęcie wyrabiac małemu do paszportu?
Zdjęcie jest potrzebne....Pola ma paszport tymczasowy i przez 5 lat będzie on odnawiany co rok.....Ale my wyrabialiśmy też dowód dla Poli...i dowód jest na 5 lat...Niestety zdjęcie do paszportu jest inne niż do dowodu więc trzeba było zrobić dwa zdjęciA.....

Mało brakowało a kasa przeszła by mi koło nosa :-) Byłam w ZUSie po zaświadczenie że pobieram zasiłek aby móc iść do dentysty :-( a babka do mnie żebym szybko pisała podanie o przedłużenie zasiłku :-) podyktowała mi i poszło :-) Myślałam że takie podanie mogą składać tylko pracujące mamy ale okazuje się że wszystkie mamy :-D :-D zawsze to te dwa tygodnie dodatkowej kasy :-) ale jestem zadowolona :-)

anecznik super :)

słuchajcie a ja mam pytanko: Julka w przychodni zarejestrowana jest na mnie (o składki chodzi) a co w momencie jak trace prace?

anecznik super :)

słuchajcie a ja mam pytanko: Julka w przychodni zarejestrowana jest na mnie (o składki chodzi) a co w momencie jak trace prace?

Wydaje mi się że dzieci najprawdopodobniej do 18 roku (lub 16 w każdym razie do kilkunastu lat) mają zapewnioną opiekę zdrowotną. Musiałabyś się jeszcze tylko upewnić.

reklama
magdziak - nie znam irlandzkiej, ale skoro tak mówisz ... to się zaskoczyłam ... bo mi się wydawało, że tam dobrze jest ...
bo o UK to wiem, że średnio ...

i gratuluję paszporciku :)

my w przyszłym tygodniu idziemy wyrobić Małej dowód osobisty:-), a niech ma!

Agi78 - najważniejsze, że dałyście radę, a babsztyl miał zły dzień pewnie ...

avena - dzięki za troszkę wiedzy:-), już niedługo wewszystkich dziedzinach będziemy ekspertkami:-D:-D:-D

Do góry