reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
witam
my już po usg główki wszystko jest ok :-)
nocka za to masakra od 20 pobudka co 2 godziny, Kacperek sie strasznie rzuca przez sen, wierci, potem sie wybudza i tak w kółko a ja chodze jak lunatyk, a na dodatek już drugi dzień mnie głowa boli oszaleć mozna

Dziewczyny ćwiczące A6W mam pytanie, przez ostatnie nerwy związane z choroba męża nie ćwiczyłam przez 4 dni. Czy wiecie może jak teraz powinnam ćwiczyć? Zaczynać od nowa, bo wiem, że tam pisało, że może być tylko 1 dniowa przerwa

magda - super, że z główką wszystko ok:tak:, a nocek współczuje:-(, może żabki ida?

Dziewczyny ćwiczące A6W mam pytanie, przez ostatnie nerwy związane z choroba męża nie ćwiczyłam przez 4 dni. Czy wiecie może jak teraz powinnam ćwiczyć? Zaczynać od nowa, bo wiem, że tam pisało, że może być tylko 1 dniowa przerwa

Moim zdaniem lepiej będzie jak zaczniesz od nowa, 4 dni to nie jest dużo do nadrobienia a poco jakimiś zakwasami ryzykować :-)

magda_m super że z główką wszystko w porządku:)
Co do główki to rzeczywiście poczekam co powie lekarz:)

Ale strasznie zimno na dworze masakra:(
Siedzę przed blokiem z małą, ona sobie smacznie śpi:)

Co do spotkań, to dziewczyny z Wroławia może i my się kiedyś sptkamy?

hejka dziewczyny witam sie czwartkowo..:-)
ehh ostatnio strasznie zabiegana jestem...kupilam w poniedzialek garnki do gotowania na parze-super sprawa jedzonko smaczne i nawet Zuzakowi warzywka lepiej podchodza:tak: wczoraj dostalismy paszporcik malej(moja mala irlandka) i teraz szukam biletow do pl..najwyzszy czas sie wybrac w odowiedziny do rodzinki. Mala zjadla wczoraj 80ml kaszki(nestle)-przez 2dni dostawala bananowa ale kupki nie mogla zrobic bidulka-dopiero sok z marchewki pomogl(tak ze bananom mowimy nie przynajmnije na razie) dopila 30ml mleka i poszla spac obudzila sie o 7:szok: ladny mi prezent zrobila na te swoje 4 mc :tak:

zdec-zuzia tez trzyma glowke w jedna strone(glowka jest splaszczona no i wloski wytarte-wyglada jak jakis mnich :-(), choc ostatnio zauwazylam ze czesciej na drugi boczek sie przewraca i proboje z tego boczku na brzuszek..
kpi23-jesli myslisz ze polska sluzba zdrowia to zart to zapraszam do irlandii-tu na wszystko jest wytlumaczenie w postacie "dziecko z tego wyrosnie".. dlatego tez pierwsze co zrobie po przylocie do polski to wizyta u pediatry niech mi mala zbada od gory do dolu i odpowie na moje pytana :)

milego dnia wszystkim:)

Witam się i ja....
Polcia śpi...Je dzisiaj jak smok.... Wczoraj poszła spać przed 20....zjadła po 19.00 130ml mleczka i spała do 4.15, w zasadzie spała cały czas tylko zaczeła sie krecic, obudziła mnie wiec wyjęłam ją z łóżeczka, przebrałam pieluchę, zjadła 180 ml w 6 minut i poszła spać dalej i wstała o 8.30...Także nocka super!
A dziś też bardzo spokojna podobnie jak wczoraj...Je, śpi bawi się....Tylko czasami te dziąsła jej dokuczają i wtedy troszkę marudzi...ale mamusia robi jej wtedy masaż dziąsełek i jest już spokój
Co do głowki...To mojej od początku głowa latała w obie strony...i spi albo na lewym albo na prawym boczku, choc zauważyłam że to ja ją częściej kłade na lewy bok bo wtedy widzę jej buzię i w nocy jest mi tak wygodniej...chociaż dzisiejszej nocy spała akurat na prawym....
magdzak - życzę spokojnej podróży do Polski....Nie jest to łatwe z takim brzdącem...Ja już to przeżyłam z tymże z Polski do Anglii..Mama była ze mną na szczęście bo nie wiem jakbym sama dała radę...A w Polsce na lotnisku Ci celnicy tacy nie mili że szok...Co ich obchodzi że masz małe dziecko na rękach....Zero pomocy...Tylko rozkazy wydawali...Pani rozłoży ten wózek! Itp....Ale żeby pomóc w czymś to nie....I jeszcze jak mi wózek sprawdzali ...jakbym skrzynkę granatów przewoziła,,,,Ale może mi się akurat takie wredne babsko trafiło!!!!

Eagle - suknia śliczna, taka delikatna i zwiewna:tak: a z karmieniem u mnie podobnie jak u kasi, bimbały wytrzymują do rana

Kpi, koriander - po badaniu gastrolog stwierdziła że mała nie cierpi na zaparcia, kupka jest w porządku, to jest tzw. dyschezja niemowlęca i mija z wiekiem, poprostu przechodzi. Iga była tylko na piersi, pięknie rośnie więc moje mleko idealnie wchłania i mało ma do wydalenia, układ pokarmowy jest jeszcze nie do końca dojrzały i nie ma odpowiedniej "komunikacji" między jelitami, w których nazbiera się trochętej treści do wydalenia, a pupcią:) Jak już zacznie jeść bardziej stałe pokarmy to powinno ustąpić samo:-) I z kupkami należy jej pomagać czopkiem, lub cewniczkiem podobno takim do pobierania moczu - nie wiem o co kaman z tym cewniczkiem. Jestem już dobrej myśli i kamień z serca:-)

zdec - moja też ma swoją ulubioną prawą stronę, jeżdżę z nią na ćwiczenia i już widać poprawę, to jest asymetria ułożeniowa, wszystko do skorygowania, tak więc zapytaj lekarza.

Kasiek - ja też pamiętam:tak::tak::tak:

MagdaM - cieszę się że usg w porządku, Iga od dwóch dni nie może zasnąć wieczorem, szaleje, rzuca się, ale jak już zaśnie to śpi...

reklama
Do góry