reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczyny i mam jeszcze jeden problem. Mała trzyma mi główkę prawie cały czas tylko w jedną stronę... no czasem jak coś ją zaciekawi z drugiej strony to przewróci, ale nie chce i tak do końca, wtedy zezuje z góry. No i mało co pomaga, spać też oczywiście na "swoim" boczku:( Walczyłam z nią na początku, ale teraz jak próbuję przekręcać to się budzi...
Mam też wrażenie jak leży na brzuszku, że ma "krzywą" główkę:(

Mam ten sam problem. Już widzę wyraźnie że mały ma krzywą główkę. Ciągle tylko na jednej stronie. Pilnuję i przekładam mu główkę ale w nocy tak się wierci że nie ma szans żebym upilnowała.

reklama
czy to jest normalne zjawisko w tym kraju, że się wypłatę w ratach dostaje? mjój mąż w tym miesiącu w 3 ratach dostaje wypłatę........ znaczy 2 razy kawałek dostała reszte potem, ani nic kupic nie można, ani kurde zaplanować, wnerwia mnie to.............

paula - co lekarz to opinia ...

zdec, kasiek1983 - my z tym byliśmy u neurologa dziecięcego żeby wykluczyć wady neurologiczne, u nas to przyzwyczajenie z pobytu w brzuszku ..., no i Mała jest długa wiec jej ciężko zapanować nad ciałem
skierowała nas do rehabilitantki a ta pokazała jak ćwiczyć, powiedziała też, żeby jak dziecko śpi dać mu spokój i niech śpi jak mu wygodniej - w końcu też się musi wyspać, żeby marudne nie było ...

Widzę że więcej osób ma ten problem:( Ja w nocy też przekładam, ale jak przychodzę to już ma w "swoją" stronę, więc sądzę że nie wiele to daje.

Strasznie marudna mała dzisiaj:( Próbuję ją spać położyć, zobaczymy co z tego wyjdzie, w końcu dopiero jakąś godzinę temu wstała ze swojej rannej godzinnej drzemki:( Na razie z pokoju słychać żale...:(

Własnie też mam nadzieję że dostanę skierowanie do neonatologa, żeby wykluczyć wszystko co bleee.

lencja- super zakupy, szkoda ze u mnie taka wiocha i ceny z kosmosu:((

kasiewk- ja Cię pamiętam, ja podałam jabłuszko przez 3 dni i narazie czekam do poniedziałku z podaniem marchewki, całkiem rozszerzę po wizycie u lekarza bo jestem ciemna w tych sprawach:((

ewela ja nie wiem o co chodzi z tą sympatią chyba nie doczytałam :/

eagle suknia boska- pewnie jeszcze piękniejsza na właścicielce:)), jeśli chodzi o cyca to ja nie mam takiego problemu bo mójmały budzi się co dwie góra trzy godzinki na jedzenie

zdec najlepiej chyba z lekarzem skonsultować

zdec - nie wiem czy to pomyłka czy myślałaś o neurologu, chyba, że dopiero neonatolog kieruje do neurologa, my byliśmy prywatnie więc nie wiem ...

A już sama nie wiem. Tyle tych lekarzów jest;) W poniedziałek mamy szczepienie zobaczymy co powie lekarka. Jak na wizytę u tego lekarza będę musiała czekać tyle co na szczepienie (miesiąc) to też pójdę prywatnie! Nasza służba zdrowia to jakaś pomyłka! Tylko nasze dziecko korzysta z ich usług, a i tak dostanie się gdziekolwiek to masakra:(

Dziewczyny i mam jeszcze jeden problem. Mała trzyma mi główkę prawie cały czas tylko w jedną stronę... no czasem jak coś ją zaciekawi z drugiej strony to przewróci, ale nie chce i tak do końca, wtedy zezuje z góry. No i mało co pomaga, spać też oczywiście na "swoim" boczku:( Walczyłam z nią na początku, ale teraz jak próbuję przekręcać to się budzi...

Co kilka dzieci ma to o czym piszesz. Prawdopodobnie wzmożone napięcie mięsnia karku. To nic groznego. Jasiek miał wzmorzone napięcie mięśniowe wykryte w 3 tygodniu zycia , skierowano nas do neurologa , po telefonie neurolog powiedziała że najpier w\do rehabilitantki a po miesiącu ćwiczeń pielęgnacyjnych dopiero mieliśmy wizytę neurologiczną. Po 3 wizytach u rehabilitantki Jasiek nie przekrzywia się leży prosto. Dostaliśmy tylko zestawy ćwiczeń pielęgnacyjnych i w formie zabawy i rzeczywiście pomaga. :) Takie wzmożone napięcie to nic grożnego , rehabiltacja w tak wczesnym wieku eliminuje to szybko!
No i rehabilitacja jest po to by dziecko nie było asymetryczne bo żadnych zmian neurologicznych związanych w rozwojem dziecka nie ma. Radzę wybrać się do swojego pediatry , niech obejrzy córcię i zdecyduje czy jest to napięcie , czy trzeba skierowanie na rehabilitacje i neurologa.

co prawda efekt na wieszaku nie jest taki jak w realu i foty zrobione komórkę więc nie najlepsze, ale ja jestem nią zachwycona

Zobacz załącznik 291810Zobacz załącznik 291811
oczywiście będę się chwalić jak juz będzie po;-):-)

a najlepsze że dopiero wczoraj wieczorem ja do domu przywiozłam, bo wisiała u moich rodzicow, na co mój to przymierz bo chce zobaczyć jak w niej wyglądasz?
eagle sliczna suknia! Az sie rozmarzylam :) Nie wiem czemu ale od razu stanela mi przed oczami Lidia z Quo Vadis z kwiatem we wlosach chyba sie za duzo filmow naogladalam ostatnio :-)
Damianek ma już prawie 4 miesiące, czy to już czas podawać coś poza mleczkiem? Na razie tylko mleczko i herbatki lub woda, ale zastanawiam się czy to nie pora wprowadzać jakieś jabłuszko czy coś...?
a karmisz piersia czy mm? zacznij od jabluszka lub marchewki, te zazwyczaj ida na pierwszy ogien :tak:
Byłam dzisiaj z Igą u gastrologa z problemem kupkowym i lekarka wszystko naświetliła mi w tak jasny sposób że kamień z serca....uffff
jestem bardzo ciekawa wypowiedzi gastrologa, podzielisz sie?
a jeszcze miałam zapytać dziewczyny "cycowe" jak dajecie radę w nocy? mój zjada najczęściej ok 19.30 a później dopiero ok 3-4 a nawet i dopiero o 5 a moje cyce tego nie wytrzymują bo w dzień je częściej, troche szkoda mi go budzić na jedzenie w nocy jeżeli sam nie ma takiej potrzeby i po co uczyć go jedzenia w nocy jeśli nie chce? nie wiem co mam zrobić?
powinni ci sie samo unormowac, tak jest przynajmniej u mnie, chociaz Lila teraz czesciej sie budzi przez te zabki chyba. Zawsze mozesz troche odciagnac do momentu poczucia ulgi :tak:

Uciekam na zakupy, za pare godzin przyjedzie Kajdusia z mezem i Malgosia :-D

reklama

moja tez tak na początku robiła, byliśmy z tym u neurologa, który zalecił tylko odpowiednie noszenie i rzeczywiście jej przeszło

Uciekam na zakupy, za pare godzin przyjedzie Kajdusia z mezem i Malgosia :-D

z Piotrusiem mam nadzieję też;-);-) zazdroszczę spotkania, bawcie się dobrze!!!

Do góry