reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
kajdusia- spokojnego podróżowania:)

hefi, magdam- współczuję nocki, ja już chyba się przestawiłam na co godzinne, co dwugodzinne wstawanie opraz całkowitą pobudkę o 5:30 mojego Łukasza, na szczęście jak go przewinę i dak jeść to pobawi się w łóżeczku z godzinkę sam.

gosiagro- niezła akrobatka z majeczki:) co za cudowne dziecko, żeby mój chociaż 4 godziny przesypiał to byłabym szczęśliwa:(((

ewela niezłą masz klatę:))) na zajady stosuję tribiotic

emalia- Jaś pewnie dumny z siebie ze już większy od krasnala, może zęby może trzydniówka??

zdec- u nas z dwa razy była zielona, pewnie coś zjadłam co zaszkodziło, u Ciebie nie wiem skoro odstawiłaś od cyca:(
zdec- ja nauczyłam zasypiania z pieluszką przy twarzy. Łukasz nie do końca zasypia sam, bo musze przez kilka minut (nie zawsze) wisieć nad łóżeczkiem, on się czochra po twarzy tą pieluszką, musze mu smoczek co chwilę wtykać bo memła go w buzi i wypluwa a potem marudzi że nie ma go w buzi. Ale najważniejsze że nioe zasypia mi ciągle przy cycu bo jak go odkładałam to się wybudzał. Jak karmię Łukaszka też ma pieluszkę blisko, zeby mu się kojarzyła z mamą i cyckiem i potem śpi z nią:) Nie wiem czy nie namotałam:))

katarzynajanicka- co za babsko, a z tym zdjęciem to śmieszna jakaś, dziękujemy za wpis do klubu antyteśc:)

Ja też zamieszczę notkę do klubu:
Otóż mój "biedny" teść nie mógł dzisiaj iść już drugi dzień na spacer z Łukaszkiem bo ma tak obtartą piętę, no biduleczek, a cały czas gdzieś wychodzi i przychodzi do domu, dopiero wieczorem osiada na kanapie. dziwne co:))) Może na rehabilitację pięty chodzi :)))

Dzisiaj znowu wiatr 0, co nad morzem o tej porze roku jest bardzo dziwne, więc spacerek nad samiutki Bałtyk, wczoraj zobaczyłam że można kupić kawkę na wynos więc już się nie mogę doczekać:)))

Bardzo dziękuję za ocenianie zdjęć, jesteście kochane:)))

gdybyście jeszcze miały ochotę to bardzo prosze o ocenę:)

Konkurs fotograficzny - Twój profil

lena ja nie jem żadnych słodyczy:( Może rzeczywiście to po bananie, ale dobrze piszecie jak nic jej nie boli to nie będę się przejmować, a na razie profilaktycznie daję jej mleko w proszku:)

katarzynajanicki moja bez tetry-przyjaciólki to nie uśnie:) No i oczywiście bez smoczka:)

Ale wam zazdroszczę tego podawania kaszek maluszkom, ja już się nie mogę doczekać:) Dzisiaj pójdziemy chyba kupić przybory do tego potrzebne:) Słyszałam też że jest jakiś taki "przyrząd" że do środka daje się np starte jabłko, a dziecko może je ciamkać przez jakąś powłoczkę. Może nad tym się już nie długo zastanowię;P Bo szkoda mi tak jej, tylko na tym mleku bidulka....

Usnęła w domu! Sukces;) Tylko nie w łóżeczku, na razie śpi w wózku, wystarczyło nim pojeździć 2 minuty i już dziecka nie ma:) W łóżeczku będziemy próbować później, bo już też taka nieprzytomna momentami była;)

Żyraffka moja z tetrą dokładnie jak Twój Łukasz:) Też nią memła po twarzy i też najlepiej żeby była w mleku:) Smoczek to samo jak wypadnie to krzyk:)

Ostatnia edycja:
kasiajanicka jakas popierdzielona ta twoja tesciowa, wez ja kopnij w dupala heh :p

kurcze objadłam sie ciastem czekoladowym i mi niedobrze.

A dostałam wczoraj duza butelke aventa i wiecie co ,tam przy smoczku jest takijakby dodatkowe kolo - nakretka czy cos ,zeby zamknac butelke ,bo ineczej przecieka , tez to macie ?

Też mam taką butelkę (są 2 rodzaje- jedna jest własnie z taką uszczelką bo ona jest uniwersalna i można później stosować ją chyba jako niekapek jak się nie założy uszczelki). Trzeba pamiętać żeby to założyć bo inaczej całe mleko wyleci.

Witam się z rana
U nas słoneczko świeci, Ignaś zrobił sobie poranną drzemkę a ja czytam zaległości na bb. Małemu rano zaczęło łzawić oczko, przemyłam solą fizjologiczną- mam nadzieję ze to tylko jakiś paproszek wpadł. Takie ma czerwone to oczko, bidulek :(

Co do zielonych kupek to ja podaje małemu mm a kupki ma zielone z przebarwieniami żółtego ale poza tym nic mu nie dolega więc lekarka nie kazała się przejmować.

Właśnie sie obudził i koniec nadrabiania bb

Ostatnia edycja:
tu na zdjeciu widac ta nakretke biało niebieska i avent 003.jpgzdjecie dzinksa w zabawkach :-)

avent 002.jpgavent 001.jpg

reklama
Do góry