reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Gosiu ja bym sie jeszcze raz zapytała albo gdzieś indziej :) żeby jakiś problemów póżniej nie miała :)
bo znalazłam w necie:
a okres przybywania na urlopie wychowawczym urlop wypoczynkowy się nie należy! Oznacza to, że każdy miesiąc przebywania na urlopie wychowawczym zmniejsza należny nam wymiar urlopu wypoczynkowego o 1/12.
zadzwonie jutro do pip i sie dowiem :)
zgadza się, tylko, że urlopu już wziętgego nikt Ci odebrać nie może, jeśli byś z wychowawczego np w lutym wracała to wtedy wypoczynkowy by Ci w skróconym wymiarze przysługiwał, a jeśli w danym roku najpierw wykorzystasz wypoczynkowy a potem idziesz na wychowawczy to tylko zyskujesz

Kurcze tak czytam o katarkach waszych maluszków:( Masakra to musi być dla dziecka, bo pewnie mu strasznie ciężko:( My jeszcze katarku nie zaliczyliśmy i mam nadzieję że długo nie zaliczymy... chciałabym:)

Co do szczepienia to widzę że gosiagro już kończy pierwszą serię, my w poniedziałek mamy dopiero to drugie po 12.tygodniu:( Masakra jakaś... szczepionki już od miesiąca w lodówce, a do szczepienia małą musiałam zarejestrować miesiąc wcześniej:( Żebym wiedziała to bym się za to wcześniej zabrała, a matka myślała głupia że dwa tygodnie wcześniej wystarczą:( Nie wystarczyły:(

Pytanie odnośnie szczepionek. Jak to jest? Druga dawka po 12.tygodniu, a trzecia kiedy?
My szczepimy jeszcze na pneumokoki, 3. dawka też jest na szczepionce łączonej? I kiedy jest czwarta dawka?
Ja w tych szczepieniach to totalny amator jestem...

Idę spać;) DObranoc kochane. Pewnie czeka mnie ciężka noc i rano nie będę wiedziała jak się nazywam. Ale spróbuję małą w nocy poić mlekiem w proszku, mamy Bebilon Pepti, ciekawe czy to sprawi że mała nie będzie się tak często budziła, w sumie to się nie łódzę, ale zobaczymy:)

AAAAAA no i bym zapomniała:) WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DZISIEJSZYM SOLENIZANTOM!:)

Podziwiam was kiedy wy znajdujecie czas na bb:)

Dziewczyny, mam pytanie, czy kąpiecie swoje dzieci gdy te mają katar...Moja ma katar dziś 6 dzień...Już praktycznie jej się kończy...ale od 5 dni jej nie kąpałam ze względu na ten katar...tylko przemywałam delikatnie wodą z mydełkiem na noc....I nie wiem czy kąpać ja dziś czy jednak zaczekać aż ten katar całkiem zniknie....Jak Wy robicie????

ja kąpałam przy katarze, przy gorączce nie kąpałam

Gosiu ja bym sie jeszcze raz zapytała albo gdzieś indziej :) żeby jakiś problemów póżniej nie miała :)
bo znalazłam w necie:
a okres przybywania na urlopie wychowawczym urlop wypoczynkowy się nie należy! Oznacza to, że każdy miesiąc przebywania na urlopie wychowawczym zmniejsza należny nam wymiar urlopu wypoczynkowego o 1/12.
zadzwonie jutro do pip i sie dowiem :)

mi_mi doskonale wiem, że tak jest i to co piszesz jest prawdą, ale ja nie zamierzam nigdzie dzwonić, skoro to jest na moją korzyść;-);-) to nie moja wina jak mi pracodawca coś źle powylicza, ja nie muszę znać się na prawie pracy i tylko wnioskuje o urlop i jeżeli oni mi go przyznają to już ich problem:confused:

podobno jest dokładnie tak jak pisze kasiajanicka tak mi powiedziała też inna dziewczyna z kadr z innej firmy, ze nie informujesz o chęci wzięcia wychowawczego wnioskujesz o urlop, a następnie o wychowawcze, i wtedy tego przyznanego całego urlopu niby ci cofnąć nie mogą:confused:

W pipie ci powiedzą pewnie to co znalazłaś w necie

Pytanie odnośnie szczepionek. Jak to jest? Druga dawka po 12.tygodniu, a trzecia kiedy?
My szczepimy jeszcze na pneumokoki, 3. dawka też jest na szczepionce łączonej? I kiedy jest czwarta dawka?
Ja w tych szczepieniach to totalny amator jestem...

trzecia dawka jest po 6 tyg od tej po 12 tyg, czyli tak około 18 tyg, ostatnia czwarta dawka tego szczepienia jest gdy dziecko na półtora roku. Zaleca się aby kolejna dawka nastąpiła po 6-8 tyg po szczepionce poprzedniej. Aha no i ja mowie tu o szczepionkach skojarzonych, bo w tych na nfz jest jeszcze chyba jedno szczepienie w 7 m-cu
O pneumokokach nie wiem, bo ja będę szczepić dopiero po roku.
My już ta trzecią dawkę mamy za sobą, teraz spokój aż do roku kiedy to będzie szczepienie przeciwko odrze, różyczce i śwince

Dziewczyny z tymi urlopami to tak na chłopski rozum....po macierzyńskim mogę wziąć odrazu cały przysługujący mi urlop za dany rok, a na wychowawczy można teoretycznie iść w każdej chwili, aż do ukończenia przez dziecko 4 lat, więc dlaczego nie odrazu po wykorzystaniu urlopu wypoczynkowego????? Chyba dobrze kombinuję:rofl2:

Igula dzisiaj mega marudna:( Wieczorem w ogóle nie chciała zasnąć, co jej się nigdy nie zdarza, wypluwała smoka i łapki do buzi pakowałą, posmarowałam dziąsełka - bez rezultatu, na rękach źle, przy cycu źle, w łóżeczku źle, nic jej nie pasowało, temperatury nie miała, ale cały czas jęczała i stękała nie mogłam jej uspokoić. W końcu dałam jej paracetamol bo podejrzewałam że to ząbek i jak zaczął działać to wreszcie zasnęła. Kurcze niech już wylezie ten ząb bo strasznie ją męczy:-(

Jestem chwilowo w Poznaniu, ale musiałam na chwilę tu zajrzeć, żeby zobaczyć co u Gosigro i kamień spadł mi z serca- Kochana, nie masz pojęcia jak się cieszę!!! :-)
Żyrafka- ja już trzy razy głosowałam ;)

Mam dziś doła po tym wypadku :-(
I jeszcze dużo myślę o tej dziewczynce, która przez tydzień błąkała się po lesie... płakać mi się chce jak pomyślę co musiała przeżyć :-(

Jutro ruszamy z Gosią dalej- do Niemiec, później do Holandii, mam nadzieję, że dzielnie zniesie podróż...
Dobrej nocy

łał pierwsza :-)
ale co się dziwić jeszcze 7 nie ma
u nas nocka okropna ja już nie wiem co się dzieje :-(, może to skok się przeciąga? bo na pewno nie ząbki
Kajdusia - życzę miłej i spokojnej podróży :-)

reklama
Witam!
Gosiagro - super wiesci - wczoraj nie zagladalam, ale dzis z samego rana wpadlam poczytac co u Was - ale sie cieszę!!!
Żyrafka - mi się udało drugi raz zagłosować:-)

Do góry