reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dzięki dziewczyny:-D:-D nawet nie wiecie jacy jesteśmy szczęśliwi, poszliśmy odreagować i właśnie wróciliśmy ze spacerku z Majusia, ale zimno, ale w sumie już późno, Majusia grzeczna, ładnie spacerek przespała, w ogóle jest dzisiaj grzeczna a myslałam, że będzie marudna, bo wczoraj miała szczepienie. Po pierwszym spala cały czas po drugim marudziła a po wczorajszym trzecim w żaden sposób nie zareagowała:-D. Na szczęście koniec na razie ze szczepieniami:-D Kruszynka wazy już 7 kilo:-D:-D
A w ogóle mam dobre wieści z pracy, bo płatne będę miała aż do 10 marca:-):-), bo wybieram od razu cały urlop za 2011 rok a potem od 11 marca do 31 sierpnia bezpłatny urlop wychowawczy

reklama
Dziewczyny, mam pytanie, czy kąpiecie swoje dzieci gdy te mają katar...Moja ma katar dziś 6 dzień...Już praktycznie jej się kończy...ale od 5 dni jej nie kąpałam ze względu na ten katar...tylko przemywałam delikatnie wodą z mydełkiem na noc....I nie wiem czy kąpać ja dziś czy jednak zaczekać aż ten katar całkiem zniknie....Jak Wy robicie????

Dziewczyny, mam pytanie, czy kąpiecie swoje dzieci gdy te mają katar...Moja ma katar dziś 6 dzień...Już praktycznie jej się kończy...ale od 5 dni jej nie kąpałam ze względu na ten katar...tylko przemywałam delikatnie wodą z mydełkiem na noc....I nie wiem czy kąpać ja dziś czy jednak zaczekać aż ten katar całkiem zniknie....Jak Wy robicie????
ja przy katarze kąpię i wychodzę na spacer

Kacperek już dwa razy miał katarek i też normalnie go kąpałam i wychodziłam na dwór, zwłaszcza że na dworze nosek ładnie się udrożniał i lżej mu się oddychało

ja tez normalnie kapałam i wychodziłam na spacer

Ja kąpałam jak Jasiu katarek miał. Wydaje mi się że kąpiel zmywa zarazki i rozgrzewa więc wpływa korzystnie na katar.
Ja np jak się przeziębie to kapiel biorę 2 razy dziennie i świetnie sie po kapieli zawsze czuję
A na spacerek wyszłam choć mialam watpliwości ale dziewczyny z forum mi napisąły że spacerek dobrze wpływa na katar bo udrażnia i się posłuchałam:)

Gosiu a jestes pewna że jak masz urlop wychowawczy to za te miesiące należy ci sie urlop? bo jesli tak to jest to dla mnie dobra wiadomość :) bo ja słyszałam że nie przysługuje.

ja tez tak słyszałam, ale mi w kadrach powieli ze mogę tak wziąć, bo wcześniej Perfecta radziła, żeby nie mówić o wychowawczym wziąć urlop żeby nic nie stracić mieć 26 dni i potem wziąć wychowawczy. Ale dziewczyna z kadr mi powiedziała, że jak najbardziej mogę wziąć cały urlop a potem wychowawcze, zdziwiłam się, ale co tam jak tak mówi to ja jestem za:tak::tak: powiedziała mi, że jak lecę ciągiem to tak może być, gorzej gdybym wróciła do pracy to mógłby być kłopot

Dzięki kochane za odpowiedzi.... Dziś już ją wykąpałam... :)....A na spacery chodziłyśmy codziennie....Teraz już moje pachnące dziecię śpi sobie słodko....
Ja teraz oglądam Na Wspólnej a potem M jak miłość i chyba zmykam paluli....
Wam życzę spokojnej i przespanej nocy Kochane i jeszcze raz dzięki za odpowiedzi:-):-):-)

reklama
ja tez tak słyszałam, ale mi w kadrach powieli ze mogę tak wziąć, bo wcześniej Perfecta radziła, żeby nie mówić o wychowawczym wziąć urlop żeby nic nie stracić mieć 26 dni i potem wziąć wychowawczy. Ale dziewczyna z kadr mi powiedziała, że jak najbardziej mogę wziąć cały urlop a potem wychowawcze, zdziwiłam się, ale co tam jak tak mówi to ja jestem za:tak::tak: powiedziała mi, że jak lecę ciągiem to tak może być, gorzej gdybym wróciła do pracy to mógłby być kłopot
Gosiu ja bym sie jeszcze raz zapytała albo gdzieś indziej :) żeby jakiś problemów póżniej nie miała :)
bo znalazłam w necie:
a okres przybywania na urlopie wychowawczym urlop wypoczynkowy się nie należy! Oznacza to, że każdy miesiąc przebywania na urlopie wychowawczym zmniejsza należny nam wymiar urlopu wypoczynkowego o 1/12.
zadzwonie jutro do pip i sie dowiem :)

Do góry