reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Zdec - Mój maluch tak jak Twoja Natalka - z brzucha próbuje (udało mu się kilka razy, ale tylko w seriach), zato z pleców na brzuch - nie bardzo. Czasami tylko usiłuje sie przekręcić na bok, ale to okazjonalnie, jak go coś wyjątkowo zaciekawi.

reklama
Magda_M czemu masz USG główki Kacperka?
Piszesz że wstawałaś co dwie godziny? Matko....
To jak to jest ze spaniem waszych dzieci? Ja wstaję w sumie prawie co godzinę:(

anecznik na farmeramie hodowałam kiedyś zwierzaki, ale to kiedy miałam czas jak byłam na zwolnieniu, teraz u mnie to raczej nie możliwe:)

Ostatnia edycja:
Zdec - ja też się zdziwiłam skad tyle urlopu więc trochę poszperałam na necie jak to jest z niewykorzystanym urlopem, niby jest tak że zaległy urlop powinno się wykorzystać do końca marca, u mnie w pracy nigdy nikt tego nie przestrzegał i urlop zaczął mi się odkładać. Z tego co doczytałam to niewykorzystany urlop ulega przedawnieniu po 3 latach. Jest też tak że po urlopie macierzyńskim pracodawca nie może odmówić udzielenia urlopu, w innych przypadkach nie musi się zgadzać na urlop.

co do przewracania to Natan jest leniuszkiem, 20-go skończy 5 m-cy a jedynie przewróci się z plecków na brzuszek i to jeszcze przy mojej pomocy. Na brzuszku troszkę poleży i zaczyna się denerwować więc muszę go sama z powrotem przewracać.

Ostatnia edycja:
reklama
Lena - co do ekspresu to ja mam tchibo cafissimo jest ciśnieniowy i ze spieniaczem i na te kapsułki tchibo, kawka smaczna

Gosiagro - bardzo mi przykro, dużo zdrówka dla męża, musi być dobrze!!!!!!

Ewela - super te ceny pampków, a od ilu kg są czwórki??

Lencja, Zyrafka - buziaki z okazji 4 miesięcy Łukaszka i Kornelki:-):-):-)

Zyrafka - zagłosowane, a to lustrzanką cykasz??Ja się zastanawiam nad zakupem już od dłuższego czasu.

Kasiajanicka
- trzymam kciuki za ważenie

Nadika - ja bym pojechała osobiście, nie ma się czego bać, ale urlopu masz full

Asnecja - maleństwo prześliczne

zdec
- a byłaś u lekarza powiedzieć o tym kleszczu??

MagdaM - moja też miała usg główki, to takie bardziej standardowe podejście neurologów

Eliza - na wątku kulinarnym są linki bo ja też niedawno pytałam o dynię

Andzia - to jesteś mój ziomal bo ja też z Będzina:-D

Co do obrotów to Iga od wczoraj ćwiczy z plecków na brzuszek, wpierw zarzuca nogę i przetacza się na brzucholek, a jak jej nie wychodzi to jak się złości!!!!!! Udało jej się2 razy. Ale spokojnie, dziewczyny te obroty to umiejętność dzieci 6 miesięcznych więc nasz mają jeszcze czas na naukę, na pewno wszystkie szkraby opanują ten manewr do perfekcji.
I Igula wkrótce będzie bogatsza o ząbek...już go wyczuwam pod palcem, a jej daje się nieźle we znaki.

Do góry