reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Melduję się już z Warszawy ... niestety czas wyjazdu się skończył i trzeba było wracać ;(.
Ale dobrze, ze choć tyle się udało.

Natalcia w drodze powrotnej była bardzo dzielna - znów przespała całą podróż ... Jedna pobudka na karmienie, dwa przystanki na kupę ;). To jak na 450 km to rewelacja;) Mały podróżnik rośnie ale niczego innego się nie spodziewałam - w końcu w jej żyłach krew rodziców płynie :):):):)

Teraz odnajdujemy się w domku na nowo. Na razie najgorzej ze spaniem w dzień, najpierw nie śpi a później płacze bo nie może zasnąć ...

To tyle co u nas. Za chwilkę podczytam co u Was.

Mam też do Was prośbę. O chłodną opinię ... dość zawiłej sprawy. Przyjaciółka poprosiła mnie o radę ... A ja nie wiem do końca co otym sądzić...
Otóż znalazła u męża w komórce sms-y o treści:
"Cały dzień Cię nie słyszałam, puste jest to życie, gdzie jest miłość?"
"Jesteś obok i to musi mi wystarczyć ... Jesteś..."
"Czasem kiedy uciekam wzrokiem chce spojrzeć Ci w oczy i powiedzieć co czuje ale zawsze się boję"
"Bez Ciebie umrę"

i takie tego typu:
"Zadzwoń proszę"
"Mail"

Wie od kogo. Od jego byłej, bezgranicznej miłości, która, mówiąc brzydko, kopnęła go w d... kilka lat temu ... Teraz nagle tak pisze ... On twierdzi, że tylko jej pomaga jak jej ciężko (finansowo) i dla Niego nic nie znaczą takie słowa ... Niestety nie wie, co on do niej pisze ... bo wszystko pousuwane ...
Znalazła tyklo maila jak ją prosił o zdjęcie, żeby mógł sobie otwierać jak będzie mu cięzko ...

No i jakiś miesiąć temu na bilingach ... codziennie, najdalej co drugi dzień - on do niej dzwoni ... (tak 5-10min) rozmowy.

On twierdzi, że kocha tylką ja (moją przyjaciółkę) i dziecko (ponad roczek) i tylko to się liczy.

To jest takie zakręcone i Ona nie wie, czy to normalne takie pisanie do siebie jak się jest przyjaciółmi (jak na to Wy byście spojrzały?) czy Ona się już zakręciła w tej całej sprawie ...
Pomóżcie Kochane, bo i ja już sie zakręciłam. I szkoda mi Jej nerwów, i moich bo jest mi bliska ... I dzieciątko takie jeszcze małe ...

Ciężka sprawa...
Ja bym na miejscu tej koleżanki poważnie porozmawiała z mężem i powiedziala szczerze co czuje i że nie chciałabym, żeby sie z nią kontaktował. Jeżeli chodzi o jakies finanse, to zawsze można poszukać pomocy gdzie indziej (nie warto dla kasy rozwalać swój związek). Jeżeli nie przerwie kontaktu, niezależnie od przyczyny, to sprawa jest jasna...choć nie koniecznie prosta :(

reklama
Wróciłam po kilku dniach nieobecności.:) Podłączali mi neta ( TP) tydzien czasu ku...a! Myślałam ,że sie wściekne. Nawet nie próbuje nadrabiac zaległości. Jasiek rośnie jak szalony. Dostał w ostatnich dniach "nowe" jedzonko, tzn jabłuszko, marchewkę i jabłko z bananem, a dzisiaj troszkę kaszki łyżeczką. Smakuje mu i kupka tak co drugi dzień jest.

Kpi- ja w takie przyjaźnie damsko-męskie przestałam wierzyc. Chyba już za stara jestem :) Dla mnie osobiście te smsy są jednoznaczne i małe szanse ,że ten związek się utrzyma, tym bardziej ,że to jego była.Takie pocieszanie kończy się tylko w jednym miejscu. Jak bym coś takiego zobaczyła u swojego w kom to bym mu tą kom łeb rozwaliła. Takie jest moje zdanie.

Asencja, emalia - dzięki za komentarz ...
emalia - nie widzę ikonki do podziękowań pod Twoim postem

co do kasy i pomocy gdzie indziej - twierdzi, ze ma do tego słabość, jak wie, że dziecko nie ma co jeść ... ;(
i kolejne pytanie - jak wiedzieć, że kontakt przerwał?, no i czy można tak komuś kazać? nie jest to ograniczanie jego prywatności? przecież z Nią jest i ją kocha ...

Ostatnia edycja:
Dla mnie to tylko wymówki. To już chyba dalej zaszło a te wymówki są po to tylko żeby przed żoną nie czuc wyrzutów sumienia ,że "zdradza ", tylko nazywa to pomaganiem. Ona mu nie może zabronic, tzn, to nic nie da. On i tak bedzie utrzymywał z nią kontakt. Nawet jak bedzie się zarzekał ,że już po wszystkim to ja już bym takiemu nie uwierzyła.Zresztą widac, że ma misje z tym pomaganiem- To tylko moja opinia.

Co do ikonki to nie wiem co się stało. :)

Aha. Dołączam się do cwiczących "6W". Mam już za sobą 4-ty dzień. :)

A dlaczego nie wierzyć chłopakowi jak się zarzeka???
I mówi, że tylko ona tak pisze do niego, i, co więcej, On tak tego nie odbiera ... Wg niego to zwykła znajomość ze słabością do pomagania jej ...
Ale nie wiem jak można inaczej to odebrać ...

Facet pewnie sam siebie oszukuje.
Jakby wyladował z nią w łóżku, to może też by nazwał to pomocą, bo "była taka samotna".
Nie mówie, ze tak jest, bo ich nie znam, ale z tego jak to przedstawiasz, to wynika, że albo się facet otrząśnie (zrozumie co może stracić), albo nie ma za bardzo szans na udany związek.

Kpi - myślę że smsy w takim tonie raczej nie świadczą o niezobowiązującym kontakcie, raczej powiedziałabym że coś ich łączy, mimo że koleś się zarzeka.

reklama
avena - straszne te wasze przejscia z kupowaniem...
U mji tez jest dziwnie. Mały od urodzenia robi zielone kupy. Najpierw zwalili to na nan ha1, ze ma za duzo zelaza. pozniej filip byl juz na bebilonie pepti i kupa dalej zielona i bardzoe nieregularna. Czasem sie zdarzy kilka dni z kupa pod rzad,ale przewaznie jest tak 2-3dni bez kupy,a pozniej jednego dnia np 3kupy... a widze,ze juz po 20godzinach od poprzedniej jest mu zle w brzuszku :(Ostatnio nie robil kupy dwie doby, a ostatniej nocy po jedzeniu ... zrobil tyle,ze z pampera w nogawki poszlo pajaca i do pepka... poszedl z tym pod kran,a jaki byl zadowolony o 3w nocy!!

Alusia8989 - nie martw sie,zagoi sie. wiem jak to przykor bo kiedy Fifi mial chyba ze3tygodnie moja mam weszla z nim do kuchni i przechodzac kolo kuchenki dotknela jego gola nozka goroacego garnaka,Fifi zapłakał,a ona nawet nie zorienotwala sie o co chodzilo,dopiero ja zouwazylam przy przewijaniu,ze 3paluszki ma spraone,bable popekaly.Szybko jednak sie zagoilo,teraz tylko rozowe plamki po tym zostaly.

Czy tu tylko same chudzielce na forum? :-:)-( Zalamac sie mozna ;-)
niestety nie same...
...ciagnie nas za nosy i zwala polki z ksiazek jak sie stanie przy regale:-D:-D :-D
...zwala półki z książek... :-)
kpi23 - dla mnie to ta przyjaciółka naiwna jest. Ja tam nie wierze w przyjaznie damsko meskie,tym bardziej w zwiazku i tym bardziej z byłymi!!jakis zart. Przypomnialo mi to niestety pewna sytuacje sprzed mojego slubu,niestety zaistaniala w moim zwiazku. Chodziło o mailowanie z była...nie bylo tam tekstow w stylu 'wciz cie ocham,czy smutno mi bez ciebie..' raczej rozpamietywanie dawnych lat i jakby fajnie by bylo sie zobaczyc...(ona w USA)Nie bede pisac szczegółów, bo wciaz mnie to bardzo boli... Pół roku przed slubem to bylo,chcialam wszystko odwolac, moj mezus jednak efektywnie przekonywal mnie wciaz do tego,zeby jednak nie,ze tylko ja itp. Zaprzestal PODOBNO wszelkich kontakow,ale ja w jego imieniu dolozylam tam jeszcze jednego maila, dobitnego oczywiscie baaardzoooo i mam andzieje,ze laska do tej pory milczy. w kazdym razie nic niepokojacego od tamtej pory sie ne wydarzylo... a slub byl... :confused2:Podejrzenia i ograniczone zaufanie jednak zostalo,co nie ulatwia współżycia... :-(Pozostala tez zasada: zadnych koleznskich kontaktow z nieznajomymi dla mnie dziewczynami... Oj duzo bym mogla o tym pisa,ale nerwa niepotrzebnie na noc sobie naruszyłam;/

Wracajac do dzieciaczkow to czy wprowadzacie pokarmy wg:
Zmiany w schemacie żywienia - karmienie, karmienie niemowlęcia, - Karmienie - Noworodek i niemowlę - dlarodzinki.pl
????????

a kombinezon ja mam taki jest zaj...ty, tylko za cienki na zime;/
H&M KOMBINEZON / ŚPIWOREK DO WÓZKA NOWY 68 (1253288199) - Aukcje internetowe Allegro
nakladamy go teraz,wyglada cudownie misiowo:)
a na zime mam kurtke... chyba bede musiala jednak kuic kombinezon, zime stulecia w koncu zapowiadaja.
oby ten misio nie stal sie piżamką ;)

Do góry