reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

vena_- tak mi zalecil lekarz ale jest to mleko na recepte i powiem ci ze zaczelam butle podawac w piatek wieczorem to juz w nocy budzil sie co 3 godz i ladnie zasypial a w sobote to przespal w dzien kilka godzin oj jhaka ja bylam szczesliwa wkoncu sobie odpoczelam ale zanim dostalam to mleko kazala mi kupic krem emolium trojaktywny bo mial cala buzie w krostkach i go swedzialo ale jak go posmarowalam to sie pieklo zaczelo...potem przepisala mleko i masc lordinen a no i zadzialalo:)

no to sobie popisalam Ksawus sie obudzil zmykam i zycze wam milego dnia buziaki

reklama
Dziękujemy za miłe przyjęcie :)
W kwestii spania, Krzyś zasypia po kąpieli i karmieniu (MM), około 19.30. Pierwsza pobudka w okolicach 1.00-1.30, a potem różnie, często je jeszcze około 3.00, a potem wstajemy na jakieś 2 godzinki o 6.00 lub max. 7.00. Zrobił się z niego taki aniołek dopiero od 3 tygodni, wcześniej mieliśmy w domu niekończącę się arie operowe ;)

Z innej beczki...od 2 dni mamy nosidełko (w którym oboje się zakochaliśmy) i mam w związku z tym pytanie - jak długo można dziennie nosić w nim takiego szkraba?

Witajcie;)
Na wstępie witam nowe mamy;)
U mnie dziś nocka koszmar Gaja poszła spać o 19 obuziła się o 21 i non stop na cycku!!!!
Porażka chodzę jak mamałyga!!Chyba na chama ją przerzuce na mm bo ja się męczę i ona też!!!O mężu nie wspomnę wczoraj popołudniem przeszła samą siebie ciągłe marudzenie!!!
Teraz już wiem że to pierwsze i ostatnie dziecko!!!

Dziewczyny od już dosyć dawna zapominam się zapytać czy Wasze dzieci też ssą języczek, mój wysuwa jezyk i go ssie:))

Także nowy trik, to jak leży na brzuszku to podkurcza kolana do brzuszka i wypina tyłeczek, fajnie wygląda taka wystająca dupka hihih:)

eagle- dziękuję, a nocka jak zwykle, wstawałam nawet częściej niż co dwie godzinki, ale pierwsza pobudka o 00:25 a zasnął 20:25, więc już dużo lepiej, zazwyczaj busził się około 23. Zasypiał nawet ładnie w nocy, nie było z tym problemu, tylko budził się jak zwykle.
do klubu zapiasna, która jeszcze hihi
mój też tak dupke wystawia :)
małe sukcesy juz widzę są, trzymamy kciuki żeby było jeszcze lepiej
AniaCh - mnie zawsze rozbraja tekst o monecie:-D

Kajdusia
- zdróweczka dla Piotrusia

Milka - Ercio jaki gimnastyk, super mu wychodzi trzymanie główki

Gosiagro - cyknę fotkę i później wstawię, narazie w piżamie to tak niebardzo:):):)

Hefi
- mam nadzieję że małą dzisiaj nadrobi sen

Ewelinka - zdecydowanie zakupy Ci się należą:tak:A jak tam emu dla Marysi bo Ty chyba kupowałaś, już tyle razy miałam zapytać i ciągle zapominam. W HM były dla niemowlaków ale nie kupiłam, a później już ich nie spotkałam

agusia44, AgentkaRR - witajcie

agusia44 - na bebilon przeszłaś przez skazę??Tak lekarz zalecił??Moja też ma skazę i mam wrażenie że moje mleczko nie jest dla niej za dobre mimo diety:-(

Ewela
- a pytałaś czy coś jeszcze można zamontować, jakiś implant??Albo może do innego dentysty, ja miałam nadlewaną dwójkę, a w korzeń mi coś wkręcili i nadlali

Eagle
- oby dzieciaczki jak najdłużej grzeczne

Lecę z Igą do lekarza, na ważenie i z wynikami
powodzenia na wizycie

lena a czy małej podawał butlę ktoś inny niz ty? może tak spróbujcie, wyjdź z pokoju a jej niech poda mm ktos inny, od ciebie może nie chce bo kojarzysz się jej z cycem

Ostatnia edycja:
vena_- tak mi zalecil lekarz ale jest to mleko na recepte i powiem ci ze zaczelam butle podawac w piatek wieczorem to juz w nocy budzil sie co 3 godz i ladnie zasypial a w sobote to przespal w dzien kilka godzin oj jhaka ja bylam szczesliwa wkoncu sobie odpoczelam ale zanim dostalam to mleko kazala mi kupic krem emolium trojaktywny bo mial cala buzie w krostkach i go swedzialo ale jak go posmarowalam to sie pieklo zaczelo...potem przepisala mleko i masc lordinen a no i zadzialalo:)

no to sobie popisalam Ksawus sie obudzil zmykam i zycze wam milego dnia buziaki

Dziewczyny agusia44, AgentkaRR serdecznie witam również:-):tak::-)

agusia - nie dziwne ze po emolium trójaktywnym było piekło bo ten trójaktywny piecze na niedajboże otwarte ranki:(

zyrrafko - ja tez do klubu ja tez ja tez wrrrr - no i gratuluje nowego tricku syneczka:)

ewela - <przytul> a jak kaszelek Tomaszka?
ewelinka - jazda bez trzymanki sie Twojemu należy jak nic:)

U nas chyba Jasiek przechodzi skok wczoraj i przedwczoraj był strasznie marudny. A wczoraj zaczął się bardzo długo nam w głos śmiać. Normalnie podsmiewywał sie głosno ale teraz to regularnie się zanosi od śmiechu. Uwielbiam skoki bo 2-3 dni przemęczenia a z dnia na dzień nowe rzeczy dziecko robić zaczyna. :) Wczorajszy śmiech nas zaskoczył ale dzisiaj jeszcze bardziej byłam w szoku jak mi sie przewrócił z brzucha na plecki i taaaki zdziwiony i się śmieje:)
Codziennie mam taką refleksję że mieć dziecko to najpiękniejsza rzecz na świecie, być matką to najwspanialsze uczucie...Warto znosić czasem marudzenie , noszenie na rękach , przemęczenie jak jeden uśmiech , przytulenie wynagradza wszystkie trudy związane z macierzyństwem:-)
Ach jeszcze z nowych rzeczy się pochwalę to Jasiek "ugryzł" mnie dzisiaj w brodę swoimi dziąsłami:) zdarzyło się Wam coś podobnego? Cos mnie się wydaje że ząbkowanie się zbliża wielkimi krokami. Apropos kupiłam wczoraj zel na dziąsełka Dentinox czy używacie już? Jesli tak to jakie?

Krzyś czasami zanosi się śmiechem, ale tylko jak leży u mnie na kolanach a ja mu wtóruję ;D Raz śmiał się jako szalony dobre pół minuty :)

Z ząbkowaniem - u nas chyba jeszcze do tego daleko. Obecnie nasz tygrysek jest na etapie wkładania do ust pieluszki, ogonka maskotki i przede wszystkim swoich paluszków.

Witam się rano...czy kaszka mleczno ryżowa powinna na dłużej zasycić dziecko?? Wczorej mój mały na kolację pochłonął 130ml kaszki (zwykle tyle mleka je o tej porze) więc myślałam że na trochę mu to starczy a on dokładnie jak co noc po 3,5 godzinach wsunął 160ml mleka i potem kolejna pobudka po 4 godzinach i kolejne mleczko 100ml....więc podanie kaszki nic nie zmieniło....a myślałam że dłużej pośpi.

A jak jada twoj mały w dzień? (ile razy i po ile ml). Bo mi ignas tez w nocy czesto wstawał i jadl ale przez to w dzień mniej zjadał. Zaczęlam podawać mu w nocy wodę zamiast mleka (czasem sie udawało a czasem nie). Ale w tej chwili ignaś je w dzień co 4 godziny 170-200 (czasem więcej) i o 22 30 karmię go na spiocha przesypia całe noce. Zapisywałam sobie ile jada w ciągu doby i zjada taką samą ilośc mleka tylko w dzień a nie w nocy. Jak podajemy mm to jest nam łatwiej niz przy karmieniu z cycka bo mozna kontrolowac ilość zjadanego mleka.

Możesz też sprobować najpierw podawać mniej mleka w nocy zeby nie tak od razu woda i zobaczyć czy pomimo zmniejszonej ilości mleka bedzie tyle samo przesypial.

Miłego dzonka życzę, ja nadal zakatarzona i stan podgoraczkowy więc dzis mimo ladnej pogody postanowiłam nie wychodzić na spacer

Ostatnia edycja:
gosiagro - jak mąż mi zrobi zdjęcie, to wrzucę nowy fryz :-) Ale to jutro, bo dziś idzie na pierwszą imrezę ze znajomymi z pracy (ech, szkoda gadać... :dry:)
Milka - ło mamusiu! Ależ niefajna przygoda z tym noskiem. Jak Ercio dzisiaj? Ma czerwony nosek? Główkę ślicznie trzyma :tak:
ewela - współczuję dentysty :baffled: Mnie też czeka w najbliższym czasie. Wieki nie byłam, a po ciąży trzba skontrolować :sorry2:
zyrraffka - oby każdego dnia było lepiej :-)

U nas wczorajszy wieczór z płaczem Witka zamienił się w jego radosne gaworzenie. Siedzieliśmy w drugim pokoju, a nasz zacny syn sobie grzecznie leżał aż do 23, kiedy to dałam mu jeść i zasnął wreszcie :szok: Coś mu się poprzestawiało zdrowo. Cholercia, może dziś wieczór i noc będą normalne :confused:
Oczywiście seksikowe plany wieczorne z okazji nowej fryzury przez małego nie wypaliły nic a nic :sorry2: Takie życie :dry:

Witam nowe czerwcóweczki!! :-D

LenaDTR - współczuję Ci nocki. Faktycznie, może by butelkę próbował podawać Twój mąż małej (jeśli jeszcze tego nie próbowaliście). Niefajnie, że Gaja taka przylepa do piersi, bo nie możesz odpocząć. Mi się też czasem wydaje, że więcej dzieci nie będzie, ale to tylko jak jestem bardzo zmęczona. W głębi duszy wiem, że zmajstrujemy rodzeństwo dla Witka ;-) Zresztą ja chcę mieć córę kiedyś! ;-D

Ostatnia edycja:
reklama
Perfecta - też mam dentinox i czasem jej smarnę jak już bardzo się wścieka z piąstkami. Gratulacja dla Jasia

Dorotka -zdrówka

Lena - no to masz jazdy z Gają, ale ona chyba w dniu wesela jadła z butli? a ten smok zamówiłaś??

Ja już po wizycie, mam podawać już sok jabłkowy i mus bo mała nie robi kupki, poza tym ma mało żelaza a pozostałe wyniki ok, podawanie żelaza narazie mam wstrzymać i za miesiąc skontrolować poziom. I tak jak myślałam lekarka powiedziała że w mm jest dodatkowo żelazo a w moim pokarmie pewnie tyle co kot napłakał. I niedługo mam wprowadzać kaszki to mała dostanie trochę więcej żelaza.

Do góry