też tak myslałam ale z opowieści znajomych dowiedziałam sie że to działa tak samoWitam się rano...czy kaszka mleczno ryżowa powinna na dłużej zasycić dziecko?? Wczorej mój mały na kolację pochłonął 130ml kaszki (zwykle tyle mleka je o tej porze) więc myślałam że na trochę mu to starczy a on dokładnie jak co noc po 3,5 godzinach wsunął 160ml mleka i potem kolejna pobudka po 4 godzinach i kolejne mleczko 100ml....więc podanie kaszki nic nie zmieniło....a myślałam że dłużej pośpi.
reklama
Kasiula1982
Fanka BB :)
Zobacz załącznik 288359Zobacz załącznik 288360
Ercio sie z Wami wita ) tak go mama meczy zeby glowe trzymal ;-)
silny chłopak widzę, że nie tylko ja synka męczę gimnastyką do książeczki
hej dziewczyny
Zaglądam do was sporadycznie ostatnio bo czasu brak, Julka absorbuje ostatnio coraz więcej czasu - coraz mniej śpi w dzień. Wczoraj w nocy i w dzień prawie wogóle nie spała i nie wiemy zabardzo dlaczego :/ Płakała aż ma chrype ale ani brzuszek, ani ząbki - hgw co to mogło być. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie spokojniejsza bo mąż już od dzisiaj do pracy, całe szczęście na 18 idzie (do 2:00 - więc w dzień będzie w domku) i weekend ma wolny, ale od poniedziałku to pewnie zacznie się jazda :/ Fajnie było przez ten miesiąc jak miał wolne ja sobie odpoczęłam i odzwyczaiłam się od ciągłego zajmowania małą bo wiedziałam, że tatuś ją pobawi i miałam czas na porządki i gotowanie
Milka ale ładnie synio trzyma główkę Nasz to tylko u lekarzy daje popis ile to ona na brzuchu potrafi wytrzymać a w domu bunt na statku i kilka chwil i ryk.
Wczoraj u ortopedy na usg nawet nie zapłakała jak jej lekarz usg robił i sprawdzał czy wszystko ok - w szoku oboje z mężem byliśmy.
Zaglądam do was sporadycznie ostatnio bo czasu brak, Julka absorbuje ostatnio coraz więcej czasu - coraz mniej śpi w dzień. Wczoraj w nocy i w dzień prawie wogóle nie spała i nie wiemy zabardzo dlaczego :/ Płakała aż ma chrype ale ani brzuszek, ani ząbki - hgw co to mogło być. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie spokojniejsza bo mąż już od dzisiaj do pracy, całe szczęście na 18 idzie (do 2:00 - więc w dzień będzie w domku) i weekend ma wolny, ale od poniedziałku to pewnie zacznie się jazda :/ Fajnie było przez ten miesiąc jak miał wolne ja sobie odpoczęłam i odzwyczaiłam się od ciągłego zajmowania małą bo wiedziałam, że tatuś ją pobawi i miałam czas na porządki i gotowanie
Milka ale ładnie synio trzyma główkę Nasz to tylko u lekarzy daje popis ile to ona na brzuchu potrafi wytrzymać a w domu bunt na statku i kilka chwil i ryk.
Wczoraj u ortopedy na usg nawet nie zapłakała jak jej lekarz usg robił i sprawdzał czy wszystko ok - w szoku oboje z mężem byliśmy.
Ale dzisiaj pospałam, aż do 8
bakteria, avena - pokażcie nowe fryzurki
zyrraffka - no to super!!! ja też Maja cały czas gładziłam po główce, policzku, trzymałam za rękę, a długo płakał?
Milka - o Matko boska, tyle osób nad nim stało, jak mogło do tego dojść; Majusia tez uwielbia się na tą książeczkę patrzeć, kiedyś nie lubiła na brzuszku leżeć a teraz wpatrując się w książeczkę potrafi tak z 10-15 minut
kajdusia - dużo zdrówka dla Piotrusia
athena - woow, dużo twój synek je
bakteria, avena - pokażcie nowe fryzurki
zyrraffka - no to super!!! ja też Maja cały czas gładziłam po główce, policzku, trzymałam za rękę, a długo płakał?
Milka - o Matko boska, tyle osób nad nim stało, jak mogło do tego dojść; Majusia tez uwielbia się na tą książeczkę patrzeć, kiedyś nie lubiła na brzuszku leżeć a teraz wpatrując się w książeczkę potrafi tak z 10-15 minut
kajdusia - dużo zdrówka dla Piotrusia
athena - woow, dużo twój synek je
ewelinka307
Ech znów jakoś pochmurnoale przynajmiej nie pada:-)
kajdusia-współczuje jak dziecko chore to naprawde tragedianasza Marysia też czasem nie chce na gorączke czegoś połknąć ale wtedy czekam aż zaśnie i czopka w tyłeczek jak się obudzi to jest wrzask le przynajmiej czopek robi swoje
milka-niezłe przygodya główka ślicznie w górze
A ja dziś zła jestem od rana mój polazł na mecz wczoraj mniał wrócić o 11 a zabalował do 1 i teraz jeszcze śpi ciekawe co z praca dziś a na mojej głowie jak zwykle wszystko trójka dzieci praca sprzątanie a on sobie śpi dam mu czadu chyba jak wstanie albo pojade na zakupy ciuchowe żeby odreagować wrrrr
kajdusia-współczuje jak dziecko chore to naprawde tragedianasza Marysia też czasem nie chce na gorączke czegoś połknąć ale wtedy czekam aż zaśnie i czopka w tyłeczek jak się obudzi to jest wrzask le przynajmiej czopek robi swoje
A ja dziś zła jestem od rana mój polazł na mecz wczoraj mniał wrócić o 11 a zabalował do 1 i teraz jeszcze śpi ciekawe co z praca dziś a na mojej głowie jak zwykle wszystko trójka dzieci praca sprzątanie a on sobie śpi dam mu czadu chyba jak wstanie albo pojade na zakupy ciuchowe żeby odreagować wrrrr
Witam serdecznie wszystkie mamusie Ja też jestem mamą czerwcową. Mam na imię Agnieszka.Mój syn Ksawery urodził się 28czerwca silami natury ważąc 2700 i mierząc 52cm.podczytuję Was od kilku miesięcy ale dopiero teraz zdecydowałam się do Was dołączyć.
pozdrawiam serdecznie
pozdrawiam serdecznie
Kasiula1982
Ech znów jakoś pochmurnoale przynajmiej nie pada:-)
daj mu czadu a potem na zakupy ciuchowe ja bym tak zrobiła
WIRAN
Pięknie trzyma główkę!!!Zdolniacha!!!!Zobacz załącznik 288359Zobacz załącznik 288360
Ercio sie z Wami wita ) tak go mama meczy zeby glowe trzymal ;-)
A to ugryzienie a jak dzisiaj z jego noskiem???
I nie zgodzę się z którąś z mam że dziecko w wieku 2 lat powinno coś rozumieć... Dziecko w wieku 2 lat ma etap gryzienia,chyba że któraś miała szczęście i jej dziecko to omineło;-) Mnie niestety nie
Witam serdecznie wszystkie mamusie Ja też jestem mamą czerwcową. Mam na imię Agnieszka.Mój syn Ksawery urodził się 28czerwca silami natury ważąc 2700 i mierząc 52cm.podczytuję Was od kilku miesięcy ale dopiero teraz zdecydowałam się do Was dołączyć.
pozdrawiam serdecznie
Witam nową mamusię!!!
Pisz kiedy masz ochotę;-)
A opowiedz coś o synku.Karmisz go piersią czy mm???A może dokarmiasz już czymś stałym???
Coś smiesznego w necie znalazłam... moze juz to widziałyście:-)
Dla planujacych dzieci!!!
Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.
Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.
Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.
Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.
W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
Słyszałam to już,ale za każdym razem jak to czytam to nie mogę się powstrzymać od śmiechu No i dobre z tym kieszonkowym
A ja dalej chora.
Alanek grzeczny jakoś śpi sobie ładnie w wózku.Starszy klockami się bawi...
A ja zaraz zmykam bo mam na celu posprzątanie mieszkania i ugotowania obiadu;-)
reklama
iiwka- dziekuje Ksawerek wazy juz ok6 kg(pisze ok bo ostatnie wazenie bylo 24.08) a wiec mala kluseczka z niego piersia karmilam pierwsze 8tyg teraz karmie mm bebilonem pepti poniewaz maly ma skaze niestety przez pierwsze osiem tyg nie bylo wcale tak fajnie oczywiscie bardzo sie ciesze ze go mam bo to nasz wielki CUD ale on wogole nie spal w dzien ciagle wisial na cycku albo plakal jak zasnol o 23 to ja zabieralam sie za sprzatanie i prasowanie chodzilam spac o 2 i spalam po 3-4 godz istna mordega ale odkad jest na mm to poprostu aniol nie dziecko ))wlasnie spi sobie smacznie w hustawce