reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie
ja również czytam Was od dość dawna (zaczęłam w lipcu, więc już prawie 3 miesiące :-) ). Zachęcona kilkoma wpisami nowych dziewczyn, postanowiłam się również przywitać. Ledwo nadążam z czytaniem i nie wiem jakim cudem znajdę czas na regularne wpisy, ale spróbuję :-) Kilka słów o nas. Mieszkamy w Warszawie. Nasz ukochany synek, Krzyś, urodził się 23 czerwca. Co do aktualnej wagi czy długości, dziś po południu mamy szczepienie, więc dopiero wieczorem będę znała szczegóły.
Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam!

reklama
Witojcie dziewoszki

Byłam wczoraj udenstysty - to był KOSZMAR :szok::angry::no: kuzwa bolała jak sam skur...:wściekła/y: dostałam 3 zastrzyki znieczulajace, niestety ząb nie do uratowania,poniewaz korzen gnił :wściekła/y: nie mogła go wyrwac,bo kły maja korzenie jak haki :wściekła/y:, siedziałamtam godzine i byłam mokra ze stresu i bólu ,ale w końcu sie udało. A teraz uwaga - zapłaciłam za ta przyjemnosc 150zł :szok::szok::szok: masakra, to ciekawe ile ona bierze za plombe zwykła ,ja pierdziele. Dostałam antybiotyk i teraz to jestem szczerbata zajebiscie :-:)-( jak ja mam sie usmiechac i do ludzi gadac ,a jeszcze ,zeby tego było mało w tym moim nieszczęsciu to mam takie zajebiscie słabe korzenie,ze mostka nie moze mi załozyc tylko uwaga - proteze :szok: jesu czuję sie jak stara babcia masakra powiem wam,ze jestem załamana i chyba w depresje popadne:-:)no:A teraz to wogole cała szczęka mnie tak napierdziela,ze nic gryzdz nie moge - w sumie szybciej schudne jak nic jesc nie bede mogla. Ja pierd...ole :dry::dry::dry:Jak nie urok to sraczka.

i teraz to jestem szczerbata zajebiscie :-:)-( jak ja mam sie usmiechac i do ludzi gadac ,a jeszcze ,zeby tego było mało w tym moim nieszczęsciu to mam takie zajebiscie słabe korzenie,ze mostka nie moze mi załozyc tylko uwaga - proteze :szok: jesu czuję sie jak stara babcia masakra powiem wam,ze jestem załamana i chyba w depresje popadne:-:)no:A teraz to wogole cała szczęka mnie tak napierdziela,ze nic gryzdz nie moge - w sumie szybciej schudne jak nic jesc nie bede mogla. Ja pierd...ole :dry::dry::dry:Jak nie urok to sraczka.[/I]

A który to ząb?

zaraz was poczytam ale na szybko dam relacje z dzisiejszego wieczoru...

Byly u mnie przyjaciolki jedna z synem ktory w marcu bedzie mial 2 lata. Wyszlam na chwile do kuchni po napoje Olafa wyslalam do ercia bo byl w lezaczku zeby go zabawil. Wszytskie 3 staly wokol Eryka. Nagle sysze krzyk i placz tego chlopczyka myslalam ze sie zakrztusil wchodze do pokoju i patrze a Eryk w lezaczku caly siny i nos bialy.... zasosil sie od placzu okazalo sie ze ten chlopczyk ugryzl go w nos !!! tak bardzi ze az miejscami krew wyszla ... plakal strasznie oblozylam nosek lodem udalo sie go uspokoic przy cycku ale wyglada jak bokser nosek spuchniety i caly czerwony. jutro pewnie beda siniaki a mialam isc skonczyc sprawe oczka i zwazyc go teraz sie boje ze ktos pomysli ze go maltretuje. Na szczescie nosek w srodku musi byc w calosci bo nie leciala z niego krew i oddycha normalnie. wniosek im wiecej osob pilnuje tym pilnowanie gorsze.... Kiepski tydzien mamy najpierw Olafa oko a teraz eryka nos, tak sie wystraszylam i zdenerwowalam ze rece mi sie trzesly i myslalam ze zalicze zigoletto

o matko co za gryzoń, tak to jest z małymi dziecmi, ja Łukaszka nie zostawiam samego nawet z 4-latka, bo takie małe dzieci sa nieobliczalne

kubków nie sprzedaję, leżą sobie w domku, kiedyś kupowałam ładniejsze, malowałam i dawałam w prezencie, np. z imieniem i jakimś obrazkiem

Eryczek jak pięknie ćwiczy:)

agi- jak Polcia smacznie śpi:)

kajdusia- biedny Piotruś, życzę szybkiego powrotu do zdrówka

athena- a to żarłoczek z Krzysia:))

hefi- ja też nie mogłam się przestawić jak mąż wrócił do pracy, a długo był z nami w domku, ciężko było, czasem jest nadal. Żyję od weekendu do weekendu:))

gosiu- długo nie płakał, patrzyłam specjanie na zegarek- 3 minutki, potem udało mi się mu wepchnąć smoka, ciągle go językiem wypychał, a ja ciągle mu podawałam i jakoś zasnął po kilkunastu minutkach mojego wiszenia nad łóżeczkiem

ewela- ojojoj :(((( nie mów nic o zębach bo odrazu mnie wszystko boli, nawet paznokcie, współczuję

Łukaszek leży grzecznie w łóżeczku a ja idę szykować się do spacerku, teść idzie na pogrzeb więc mamusia na spacerek, nawet mam ochotę bo juz dawno nie byłam (czytaj- dawno lodów nie jadłam hihihi żartuję) a pogoda dopisuje, nie jest ciepło ale słoneczko piękne świeci.

Miłego dnia Wam życzę, spokojnych dzieciaczków, kupek w prawidłowych ilościach hihih, pomocnych mężów, teściowych z dala :))))) To się naprodukowałam

PaPa

ewela-Twoja historia mnie przeraza ja tem mam w poniedzialek wizyte u dentysty niestety po ciazy pobolewaja mnie zeby zobaczymy jak to przezyje strasznie sie boje chodz wiem ze lekarka jest bardzo delikatna:) a ta cena ...ja za wyrwanie place 40zl a plomba swiatloutwardzalna 60 w prywatnej przychodni

witam się i ja
my pospaliśmy dziś do 8:szok::szok:
Musiu zjadł kolacyjke przed 20, karmienie po 4 i dopiero po 8, ech....piękna nocka
Asia tez pospała i ja z maluchami także:tak::-D

a po wczorajszym mega koszmarnym popołudniu o było potrzebne, oczywiście jak przewidziałam Asia bez swojej południowej drzemki wieczorem była nie do wytrzymania, maruda na maxa, wszystko na nie a ja juz nie miałam pomysłów na jej zabawianie - z reszta ona tak ma, im bardziej zmęczona to nie usnie i marudna:tak:
popołudnie i wieczór to jedna wielka masakra, na szczęście to juz za nami
koriander dziękuję za zainteresowanie
tak więc zaczynamy nowy piękny dzień - szczęśliwi, zadowoleni i wyspani a dzieciaki w dobrych humorach:-D
klemantinka zleci szybciutko a jakie miłe będzie powitanie:-D my też tak mamy, nie lubimy sie rozstawać i na palcach jednej ręki moge zliczyc nasze rozstania w ciągu tych 4 lat ( w sumie takich dłuższych niż 24 godziny to: mój pobyt w szpitalu na czas porodu Joasi, tygodniowy pobyt u dziadków, pobyt w szpitalu z Asia-a po pracy i tak z nami przesiadywał, poród Tomusia)
co do kombinezonu mamy po asi śliczny beżowy rozmiar 6-9 miesięcy, powinien byc dobry przynajmniej na pierwszą połowę zimy:tak:
zyraffka piękne te kubeczki zwłaszcza ten z świnko-krówką:-), doczytałam o małym sukcesie samodzielnego zasypiania wieczorem super a jak nocka minęła?
kajdusia dziękuje w imieniu Tomusia za życzenia i życzymy dużo zdrowka dla Was
yoshe i jak samopoczucie dzisiaj?
bakteria nono męzulo się postarał;-)
Milka26 historia o pogryzieniu to jakis szok, tyle osób i cos takiego sie wydarzyło, mam nadzieje ze dziś z noskiem Ercia juz lepiej i szybko się zagoi
to są tylko dzieci i trzeba mieć oczy wokół głowy ja też staram sie nie zostawiać moich łobuziaków samych w pokoju na bardzo długo gdy np. Musiu leży w zasięgu łapek Asi np w leżaczku, na macie czy łóżku, mimo że nigdy nic sie nie wydarzyło i zawsze tłumaczymy małej że Tomusia np się nie kami bo nie ma jeszcze ząbków itp. to tak naprawdę nigdy nic nic nie wiadomo i wystarczy chwila
ojejciu a jak Ercio wysoko główke trzyma super
kasiaj. zyrafka to ja też się chcę zapisać do klubu:-D
Agi78 piękne fotki
Aniach83 czytałam to juz kiedys i całkowicie się z tym zgodzę:tak::-D
agusia44 witamy, pisz śmiało:tak::-)
ewela rany ja czytam o Twoich przejsciach to masakra i jeszcze trzeba za to płacić:baffled: a jak Tomuś się czuje?

zyrafka Wam także pięknej pogody i udanego spacerku życzymy

a mój smok leżał na naszym łóżku i jakies 15 min temu zasnął :tak::-)
ja ja to lubię wróciły moje grzeczne dzieci:-D
teraz ogarnę troszke mieszkanie ale i tak będę Was podczytywać....hehehe taki nałóg juz:-D

Dziewczyny od już dosyć dawna zapominam się zapytać czy Wasze dzieci też ssą języczek, mój wysuwa jezyk i go ssie:))

Także nowy trik, to jak leży na brzuszku to podkurcza kolana do brzuszka i wypina tyłeczek, fajnie wygląda taka wystająca dupka hihih:)

eagle- dziękuję, a nocka jak zwykle, wstawałam nawet częściej niż co dwie godzinki, ale pierwsza pobudka o 00:25 a zasnął 20:25, więc już dużo lepiej, zazwyczaj busził się około 23. Zasypiał nawet ładnie w nocy, nie było z tym problemu, tylko budził się jak zwykle.
do klubu zapiasna, która jeszcze hihi

Ostatnia edycja:
AniaCh - mnie zawsze rozbraja tekst o monecie:-D

Kajdusia
- zdróweczka dla Piotrusia

Milka - Ercio jaki gimnastyk, super mu wychodzi trzymanie główki

Gosiagro - cyknę fotkę i później wstawię, narazie w piżamie to tak niebardzo:):):)

Hefi
- mam nadzieję że małą dzisiaj nadrobi sen

Ewelinka - zdecydowanie zakupy Ci się należą:tak:A jak tam emu dla Marysi bo Ty chyba kupowałaś, już tyle razy miałam zapytać i ciągle zapominam. W HM były dla niemowlaków ale nie kupiłam, a później już ich nie spotkałam

agusia44, AgentkaRR - witajcie

agusia44 - na bebilon przeszłaś przez skazę??Tak lekarz zalecił??Moja też ma skazę i mam wrażenie że moje mleczko nie jest dla niej za dobre mimo diety:-(

Ewela
- a pytałaś czy coś jeszcze można zamontować, jakiś implant??Albo może do innego dentysty, ja miałam nadlewaną dwójkę, a w korzeń mi coś wkręcili i nadlali

Eagle
- oby dzieciaczki jak najdłużej grzeczne

Lecę z Igą do lekarza, na ważenie i z wynikami

reklama
agusia44 i Agentka_rr - witajcie:-)
ewela - o matko:szok::szok: ty to kobito masz przeboje:szok::szok: ja za swoje ostatnie kanałowe musialam dać 300 zl, a jeszcze muszę iść wypełnienie zrobić:szok:

gosiu- długo nie płakał, patrzyłam specjanie na zegarek- 3 minutki, potem udało mi się mu wepchnąć smoka, ciągle go językiem wypychał, a ja ciągle mu podawałam i jakoś zasnął po kilkunastu minutkach mojego wiszenia nad łóżeczkiem

pierwszy sukces, brawo:cool2: z każdym razem powinno być lepiej:tak::tak:

Tylko że on waży aktualnie 6700 więc mimo że tyle wcina to nie tyje za bardzo

to rzeczywiście niedużo wazy jak na tyle ile je;-)

Także nowy trik, to jak leży na brzuszku to podkurcza kolana do brzuszka i wypina tyłeczek, fajnie wygląda taka wystająca dupka hihih:)

:-D:-D:-D Maja robi dokładnie tak samo:-):-) śmiesznie ta dupka wygląda:cool2::cool2:

Do góry