reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

I ja się witam. Jasiek dzisiaj pierwszy raz od dawna pospała od 20 do 5;40!!! Szok. Później tatuś go obudził jak wychodził do pracy o 6;40( zawsze go rano całuje i budzi ) a teraz znowu poszedł spac.
No i ja też pochwale się ,że mały wczoraj po raz pierwszy się obrócił z plecków na brzuszek. My z mężem zaniemówiliśmy a ja w zoku się rzuciłam do małego bo wystraszyłam się ,że przesunie się z maty i uderzy. A jaką miał minę :) nieźle się zdziwił, tylko obie rączki zostały mu pod brzuszkiem i już sobie z nimi nie poradził.

Gosiu
, Avena trzymam kciuki za wyniki i Majusie, żeby biedactwo nie płakało za bardzo .

Miłego dnia życzę pomimo tej paskudnej pogody.

reklama
Witam sie i ja :)
U nas nocka jak zwykle przespana w całości, ale i tak ciężko się wstawało w taki pochmurny dzien. Do tego my mamy ciemne mieszkanie, wiec w taką pogodę jest ciemno prawie ;/ Hanulka juz w drodze do przedszkola a Jagodzia przysypia jak zwykle na dywanie :)
Emalia- gratuluje Jaśkowi obrotow! Zobaczysz, za 2 dni juz bedzie umiał sobie poradzić z rączkami :)

Kasia- i jak z karmieniem???

Gosiu- oby morfologia byla dobra i zeby Majunia nie płakała bardzo!

No i padła

Załączniki

• na dywanie.jpg
    na dywanie.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
Witam się z rana

W szczecinie pada i strasznie wieje, chyba z dziesiejszego spaceru nic nie wyjdzie jesli pogoda się nie poprawi :(

anecznik- gratulacje !!!!! czytałam o twoich perypetiach z promotorem :( super że juz jestes mgr :)

emialia82- gratuluję Jaśkowi obrotu

Ignaś pospał do 6 30 :) oj jak ja się cieszę z przespanej całej nocy :)
Moj synek tez narazie nie potrafi się przekręcać z pleckow na brzuszek bo na odwrót to jak miał 3 tyg. to juz umiał. Z leżeniem na brzuszku też jest różnie (czasami 10 min chętnie poleży a czasami po 1 min jest płacz- no chyba że sam się przewróci to cały zadowolony :).

Mimo takiej podgody miłego dnia wszytskim zyczę

anecznik gratulacje!!
kasia nie poddawaj się, trzymam kciuki za powrót do cyca.

ja dzisiaj jakaś nie wyspana i przymulona przez tą pogodę.
Julka wczoraj przespała prawie caly dzień. Jakoś leniwie się zrobiło...

:rofl2: U mnie jakoś humor wyjątkowo dobry, mimo paskudnej pogody :tak: cały czas od wczoraj mam nadzieję, że coś się polepszy, ale dziś mimo wszystko ruszamy na spacer, bo wczoraj nawet nie wyszłysmy :tak: za to niedługo po świeże bułeczki trzeba ruszyć :-)

Emalia, Magda - dzisiejsze głosy oddane :tak::-)

tez tak u nas bylo, teraz podaje mu inne, bardziej kaloryczne mleko, poza tym Jas ciagle jeszcze musi nadgonic wagowo rowiesnikow
normalny sredni przyrost to bylo ok.200/tydz

to mleka roznia sie miedzy soba kalorycznoscia? Nawet nie wiedzialam, a jakie teraz podajecie? Jas ma juz sliczna wage, pamietam ze urodzil sie taki malutki :)

poprzednie mialo 65 na 100ml, teraz ma 250 a i tak to nie jest tyle ile maja mleka poczatkowe w

Ja podaję enfamil premium 1 i sprawdziłam że ma na 100 ml 68 kcal więc to chyba nie jest tak że mleka początkowe w Polsce sa bardziej kaloryczne

reklama
Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków i gratulacje :-) Dobrze mieć już to z głowy :-D Oczywiście na samej obronie mój promotor też pokazał jaki z niego kawał dupka no ale się udało :-) Oczywiście kwiatów mu nie kupiłam i nie podziękowałam od taka moja "zemsta" :-)
Miałam to wczoraj opić z moim mężem ale padłam jak kłoda o 22, może dzisiaj się uda trochę wina wypić :-)

Kasia spróbuj nakarmić swojego malucha łyżeczką tak żeby przestał krzyczeć z głodu i później podać pierś. Jeśli będzie wrzeszczał z głodu to wątpię żeby pierś chciał chwycić, będzie jeszcze bardziej się denerwował.

Dobra czas zrobić w domu porządek, trochę się tego nazbierało przez ten tydzień nauki :-)

Do góry