reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

To moje mleko cyckowe musi być bardzo kaloryczne bo moja też około 400na tydzień przybiera a wcale dużo nie jje 5 min i już najedzona a połowe zawsze wypawiuje i w nocy raz się budzi na jedzonko:baffled:

reklama
cześć Dziewczyny ja na chwilkę bo mały nie daje mi posiedzieć:((
W nocy dzisiaj 10 razy wstawałam:(((( nie wiem już czy mu ząbki idą, w dzień marudny, nic mu nie pasuje, zabawki nie, zabawa z mamą nie, noszenie na rączkach nie, tak już od 3 dni. Nie potrafię niestety poznać po dziąsłach, nic tam nie widzę i nie czuję, nie znam się na ząbkowaniu nie wiem jak powinny wyglądać dziąsła. Uciekam bo maruderk ciągle jęczy:(

Kochana u mnie to samo!!!i ręka w buzi non stop jak daje palec to nie ssie a tak jakby chciała ugryżć:)

Witam
Nie było mnie kilka dni ale od wczoraj jestem już w UK z Polcią,,,,Maleńka świetnie zniosła lot....Chyba buła najspokojniejszym dzieckiem w samolocie a była najmłodsza....Trochę jest marudna teraz bo to nowe otoczenie...Rozgląda się dziś i ma buzię jak podkówka...ale ogólnie nie jest źle....Ja teraz się rozpakowuję....a malutka juz poszła na noc spać mimo, że tu jest dopiero 18....ale ona wciąż na czasie polskim....Będę musiała ją przestawić no ale narazie musi mi się dziecko zaklimatyzować w nowym miejscu więc nie będę jej dodadkowo stresować i męczyć....Dziwnie jest wrócic po prawie 7 miesiącach....Jutro lecę zapisać mała do lekarza i pozałatwiac wiele innych spraw....Dobrze że jest mama ze mną przez 2 tygodnie to zajmie się Polcia ja my będziemy biegać i wszystko załatwiać....Sorry że Was znów nie podczytam ale mam taki sajgon w domu że szok (choć i tak o niebo lepiej niż wczoraj)...No ale wprowadziłam się jakby na nowo....

Paula ale z was laski :))

Gosiargo strasznie dlugie czekanie w stresie , wobec tego bede trzymac kciuki do 10 pazdziernika ( oczywiscie psychicznie fizycznie bylby klopot )

Klementinka ile juz wazy Jas nasze szkraby byly podobne jakies 3 tyg temu Ercio mial 5400 poczatkowo tyl na maxa teraz juz widze ze zwolnil ale za to zrobil sie jakis dlllllugasny

Zyrafka musi byc jakis powod idz do lekarza niech go pooglada. Sil zycze i troszke swoich podsylam ja na razie na szczescie nie narzekam wiec moge sie podzielic z potrzebujacym

Agi ciesze sie ze powrot udany, oby aklimatyzacja przebiegla sprawnie

U nas minal dzien bez spaceru spodziewalam sie maga rykow ale poszlo zgrabnie chyba pora sie przyzwyczajac ze konie z 3 godzinnymi spacerami. Ercio zaliczyl tradycyjna poranna drzemke 1 godzine a potem w porze spacer 1,5 godz potem obudzilk sie z rykiem zjadl i poszedl spac na kolejne 1,5 godz za to popoludniowy spacer"olal" znaczy nie spal w tym czasie i wytrwal do kapania bez placzu, za to przy jedzeniu odpadl. Niesety moj mis nie odwraca sie na brzuch i na razie sie nie zapowiada Olaf zaliczyl obrot rowno w 4 miesiacu wiec Ercio ma jeszcze 2 tyg kto wie moze.....

Przybyłam, zobaczyłam, obroniłam :-) Jednak jutro napiszę jak było bowiem jestem zmęczona i cała para ze mnie uchodzi.
Spróbuje jutro Was nadrobić. Jedyne co doczytałam to o postępach waszych dzieci. Mój Kamil nawet nie wyraża chęci do obracania się i robienia jakichkolwiek postępów. Widać jest z tych dzieci co później zaczną siadać, raczkować i chodzić. Z jednej strony to i dobrze, bo jak tylko przemieszczać się nasze pociechy zaczną to trzeba będzie mieć oczy dookoła głowy. Zastanawiam się jedynie czy mój maluch jest jedynym leniuszkiem na forum.

Jutro Was nadrobię (obym miała czas). Łukasz dziś strasznie marudny i płaczliwy:( nie wiem co się dzieje, zobaczę jak noc minie i jeżeli jutro znowu tak będzie to pewnie pójdziemy do lekarza. Czasem pomarudził jak nikt nie zwracał na niego uwagi ale dzisiaj to nie było normalne:( Strasznie się o niego martwię i ta noc- 10 razy wstawanie, też niepokojące.

anecznik- gratuluję, wiedziałam że Ci się uda!

u nas powtórka wczorajszego cyrku, z tym, że dwa razy
jestem załamana
jutro nie dostanie ani kropli z butli choćby miał się drzeć pół dnia
ja się męczę, ściągam laktatorem, piję wodę na umór, piję te śmierdzące zioła i w ogóle, nie jem jogurtó, zera żółtego itp a on z dnia na dzień odmawia cyca
jest mi bardzo przykro.... czuję się jakby mnie odrzucał
nie wiem co robić....... głupia byłam, że się posłuchałam z tym dokarmianiem, czasu już nie cofnę, na wadze przybrał i owszem, ale jakim kosztem... powalczę jeszcze, ale brak mi sił, emocjonalnie wysiadam..... sorki nawet nie mam siły poczytać

nawet się nie cieszę, że dostałam dziś nagrodę za prenumeratę "TwojegoDziecka" karton różnych kosmetyków: żel pod prysznic, balsam do ciała, szampon, krem do rąk, błyszczyk i ekologiczną torbę na zakupy

Ostatnia edycja:
reklama
Anecznik- gratulacje!!!Wierzyłam w Ciebie. Zresztą, należało Ci się.

Paula- niunia jest superowa, ale mamusi to tylko pozadrościc figury :)

Kalwa
- ja też mam pytanie ale na priv napiszę,żeby wątku niezaśmiecac poradami odnośnie urlopów :)

Do góry